Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום!

ברשותי פורד מונדאו שנרכשה לאחרונה ויש לי 2 שאלות לגביה.

1. את הרכב רכשתי לפני כשבוע ממגרש מכוניות (אני יודע מה דעתכם על מגרשים אבל פה זה סיפור שונה). היום בבוקר ניגשתי לעשות טסט לרכב והבוחן אמר שלא מורגש בכלל בלם העזר.

ניגשתי למוסך מורשה פורד ביד מרדכי לטיפול 165K ושאלתי גם לגבי בלם העזר. המוסכניק אמר שבמונדאו 2002 בלם העזר עובד כמו ראצ'ט ואם מותחים אותו חזק מדי מספר פעמים הוא יכול להתקלקל לחלוטין וזה מה שקרה ברכב שלי. עלות החלק המקורי הוא 1512 ש"ח לפני עבודה ומע"מ. אמרתי לו שלא יחליף אותו וצלצלתי לבחור שקניתי ממנו את הרכב והוא אמר שעלות התיקון תהיה עליו עם חלק מפירוק. האם ישנו סיכוי שלא כל בלם העזר הלך אלא חלק קטן ממנו? האם להביא חלק כזה מפירוק יהיה פתרון ארוך טווח?

2. בדרך למוסך פורד (בנסיעה מחוץ לעיר במהירות של 100-120 קמ"ש) כאשר עצרתי ברמזורים שמתי לב שחום המנוע בשעון עולה לשלושת רבעי במקום המצב הנורמלי שלו (חצי). כאשר התחלתי בנסיעה החום חזר למצב רגיל. כמו כן, עד עתה עשיתי נסיעות של כ 100 ק"מ בתוך העיר והחום מנוע לא עלה ולו פעם אחת (גם בנסיעה עם מזגן). לאחר שחזרתי לאשדוד שמתי לב שחום המנוע עולה גם בתוך העיר. מיד עצרתי את הרכב לפני שמד החום יגיע לאזור האדום ובדקתי שאין "קפה הפוך" במדיד השמן (שחס וחלילה לא הלך ראש המנוע). הייתה נזילה קטנה של מים ממיכל העיבוי כנראה בגלל עליית חום המנוע. מעבר לכך אין נזילות מים. במוסך באשדוד אמרו לי שמדובר ככל הנראה במאוורר או ביוניט. מה דעתכם??

סיפור ארוך אך מפורט :)

אודה לתשובותיכם!!!

פורסם
בדקת אם המאווררים עובדים מתי שהרכב מתחמם?

אז זהו: נראה לי שהמאווררים נכנסים לפעולה לא בזמן הנכון. גם במוסך אמרו לי שככל הנראה מדובר בבעיה של מאוורר או יוניט.

כי נזילות של מים-אין. בתוך העיר חום המנוע לא עולה- לכן הסבירות של רדיאטור סתום היא אפסית.

מה אומר?

פורסם

עדכון:

הייתי אצל חשמלאי רכב (אחד הטובים באשדוד שבמקרה הוא גם חבר משפחה) והוא אמר שאין ברכב שום בעיה שקשורה לחשמל.

הוא אמר שמאוורר הרדיאטור נכנס מיד לפעולה כשצריך (מה שאומר שגם היוניט תקין) ומאוור המזגן נכנס גם הוא מיד לפעולה עם הפעלת המזגן ואפילו כמה שניות לאחר כיבויו.

לדעתו צריך לעשות שטיפת רדיאטור.

מה דעתכם? כמה אמורה לעלות שטיפת רדיאטור?

ואשמח גם לתשובה לגבי בלם העזר בבקשה!!!

תודה!

פורסם

לגבי בלם היד - אם בעל המיגרש לוקח את ההוצאות עליו אז מה איכפת לך, כמה שיעלה יעלה. לגבי ההיתחממות - שטיפת רדיאטור יסודית עולה סביב ה-250 ש"ח.

:)
פורסם
לגבי בלם היד - אם בעל המיגרש לוקח את ההוצאות עליו אז מה איכפת לך, כמה שיעלה יעלה. לגבי ההיתחממות - שטיפת רדיאטור יסודית עולה סביב ה-250 ש"ח.

ראשית כל, תודה!

אני שואל מה העלויות של בלם היד כדי שאני אדע מהם טווחי המחירים, כך שאם הוא יראה לי מחיר נמוך מדי אני אדע שהוא עשה לי "קומבינה".

לגבי שטיפת הרדיאטור - האם המחיר שציינת כולל הרכבה, פירוק עבודה ומע"מ?

תודה!

פורסם
ראשית כל, תודה!

אני שואל מה העלויות של בלם היד כדי שאני אדע מהם טווחי המחירים, כך שאם הוא יראה לי מחיר נמוך מדי אני אדע שהוא עשה לי "קומבינה".

לגבי שטיפת הרדיאטור - האם המחיר שציינת כולל הרכבה, פירוק עבודה ומע"מ?

תודה!

לגבי עלויות בנוגע לבלם היד אני לא רוצה להטעות כך שאיני יודע.

המחיר לשטיפה אכן כולל פירוק והרכבה - ככה לפחות זכור לי בערך מלפני חצי שנה שביצעתי את התהליך לדייהו ריייסר ובמיקרה גם היה במכון רדיאטורים אדם עם אפלהאוז שזה גם מה שגבו ממנו כולל הפירוק והרכבה.

:)
  • תוכן חדש...