Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מדוייק. השאלה היא מה שווה המשכורת שלך במקום שבו אתה מקבל אותה ומשלם את המיסים עליה.

אני בטוח שהוא יקבל יותר מאשר בארץ או לפחות תנאים דומים (פחות משכורת אבל בית,רכב,וכו' על חשבון המעסיק), אחרת באמת שאין שום הגיון לעבור לשם

אל תשכח שברומניה הם מרוויחים כמה מאות דולרים בחודש, אז בטוח שהוא יקבל "יותר ממהמוצע" (בלשון המעטה)

כמו כן מהכרותי עם בוקשרט, (יש לציין שהכל משמועות - יש לי דוד שהיה גר שם ולהוריי היו עסקים שם ) יש חלקים טובים יותר ופחות. אמנם רומניה היא לא מדינת מערב אירופה, אך עדין יש מקומות מודרנים ואפשר לחיות ברמת חיים גבוהה מאוד למי שרגיל למשכורות של הארץ, הכל ניתן להשיג שם (מותגים, מסעדות ברמה, מכוניות וכו') ואין פחד להתסתובב ברחובות.

בקיצור שיהיה בהצחלה בתפקיד החדש :)

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרומנים בבוקרשט לא חיים על מאות דולרים בחודש , יש ביניהם גם אחוז משכילים מהגבוהים באירופה (שוב בתוך בוקרשט) ובהחלט יש שם אזורים שלא היית רוצה להסתובב סתם בלילה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

המחייה שם תתבסס רק על השכר שלך או שגם לאשתך צפויה שם עבודה?

על פניו נשמע כמו חוויה רצינית, ובטוח מלמדת. יש לך איזשהי סיבה מוצקה למה לא לעשות את המעבר?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

בחודש הראשון על השכר שלי בלבד, לאחר מכן אשתי תצא לעבודה ברוטינה הרגילה שלה (עובדת בדוגמנות באירופה).

אין לי סיבה מוצקה למה לא ללכת, בכיף אני אלך פשוט החשש הרגיל מארץ חדשה ותרבות עבודה ועובדים חדשה.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

אני שומע על כל כך הרבה מקומות בעולם את המשפט - לא הייתי רוצה להסתובב שם בלילה

ופשוט מעריך את הארץ שלנו , חוץ מכפרים ערבים ומעבר לגבול איפה בתוך ישראל אתם יכולים להגיד משפט לא הייתי רוצה להסתובב שם בלילה.

המקומות הכי מפוקפקים שזה לוד ורמלה או עכו ואפילו יפו שיש שם אוכלוסיה מעורבבת האם אתם הייתם מפחדים סתם ללכת שם בלילה ?

פורסם

אני נולדתי בלוד והיום חי בבוקרשט, בשני המקומות איני מפחד ללכת בלילה או ביום. למעשה לוד מפחידה יותר בשנה האחרונה עם כל הפרסומים.

אין מה לפחד מבוקרשט ויחד עם זאת בבוקרשט חיים כשלושה מליון בני אדם ובמהלך היום נמצאים בה אף יותר ואני בטוח שחלקם בעלי כוונות רעות. כמו בכל מקום.

לדוגמא, לפני כשבוע וחצי גנבו לי תיק גב במרכז ברצלונה במסעדה מקומית באמצע היום. לסמן את ברצלונה גם כן כמקום מסוכן לחיות בו?

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

רגע smallars אתה חי באותה ישראל שאני חי בה? כנראה שלא.

כי בישראל שאני חי בה גם בתוך אחת מהקריות היותר שקטות תקפו אותי את אחד החברים שלי כדי לגנוב לו את הפלפון (מעשה שנגמר בכך שלחבר שלי פתחו את הראש).

מקרה נוסף שחבר סיפר שהוא ראה הצומת מרכזית בקרית ביאליק איך פשוט שולפים אישה מהרכב שלה וגונבים לה את הרכב.

חסרים אצלנו מקרים של אונס ע"י אנשי צבא? חסרים מקרים שבתוך ישובים קהילתיים התבצעו רציחות ואונסים?

אז לומר לך את האמת אני הרגשתי הרבה יותר בטוח להסתובב ברומניה לבד ב12 בלילה ברחובות בוקרשט מאשר להסתובב במרכז ת"א ב12 בבוקר .

לנצ'יהוליסט, רומניה היא מדינה לא רע בכלל ממה שהספקתי להתרשם מהחודש שטיילתי שם.

אבל, שים לב שההתנהגות בבוקרשט לא מייצגת את שאר רומניה. בוקרשט כמו כול עיר גדולה היא הרבה יותר לחוצה ודחוסה עם אנשים קצת פחות סימפתיים וצורת הנהיגה שם הרבה יותר גרועה מהארץ

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
ופשוט מעריך את הארץ שלנו , חוץ מכפרים ערבים ומעבר לגבול איפה בתוך ישראל אתם יכולים להגיד משפט לא הייתי רוצה להסתובב שם בלילה.

בדרום נתניה (וגם בחלקים אחרים שלה) אני מפחד להסתובב אפילו ביום, ולא מתבייש להודות בזה.

פורסם
מחוץ לעיר זה לא משתפר :)

אבל כן - ברומניה אכן הנהיגה מלחיצה משמעותית מבארץ.

ליביו

לא מסכים. ברומניה נוהגים! בישראל מתקנים את טעויות ההגה בין שליחת אס אמ אס לגילוח.

הנהגים הרומניים גם סבלנים הרבה יותר שומרים מרחק ולא רשמו את הנתיב השמאלי בטאבו.

ישנן נורמות מקומיות אשר צריך ללמוד ולאמץ כמו עצירה במעבר חצייה, פנייה שמאלה בצומת מרומזר, מעגל תנועה ועוד.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

ואללה - אני ואתה לא היינו באותה בוקרשט , עיר עם עומסי תנועה לא יאומנים ושכל 2 נתיבים הופכים אוטומטית לארבעה ושהרמזורים קרובים להמלצה (במרכז כן? לא באיזה כפר של צוענים)

סבלניים אולי , שומרי מרחק? באמת?

זה נכון ללפני שנתיים.

מאז אני משאר שלא המציאו עוד פי 2 כבישים כדי לשנות את המצב.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא אמרתי שהרומנים לא נוהגים (בטוח יותר מהישראלים) אבל כול הצורה נהיגה שם היא שונה (שוב רק בבוקרשט ממה שהספקתי לראות) אין כזה דבר זכות קדימה (לא להולכי רגל ולא למכוניות) חוקי תנועה שלא נראה כי הם נאכפים ובכללי נהיגה יותר אגרסיבית אפילו מהארץ (שוב רק בתוך בוקרשט בכפרים\ערים פחות מרכזיות המצב הרבה הרבה יותר טוב)

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

בתור חובב רכבים, ומי שהיה בבוקרשט מספר פעמים, כשהאחרונה בפברואר מדובר בנהיגה הכי אגרסיבית בעולם, עשרות מונים יותר גרוע מישראל.

אפילו בצחוק לא הייתי משווה את הנהיגה שם לשום מדינה באירופה, כשהכבישים במצב נוראי עם בורות בכל פינה של הרחוב, עומסי תנועה מהגיהנום באמצע העיר, ובאופן כללי הנהיגה חסרת כל חוק היא פשוט אבסורדית!

שלא נדבר על האיזורים שבהם הצוענים "שומרים חניות" בתשלום, אנשים שנוסעים ברמזורים אדומים כאילו לא היו קיימים, אין תנועה זה בעצם יש תנועה ועוד אלף ואחד דברים שראיתי בסופ"ש אחד תמים.

אני יגדיר את תרבות הנהיגה שלהם ככה, אם מישהו שאני מכיר נוסע לרומניה ושוקל לשכור רכב שם אפילו למרחק של 100 מטר, אני ימליץ לו בחום לוותר ולקח מונית\נהג פרטי.

אבי.

• תוכן חדש...