Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הייתי בסוכנות ליסינג , וביררתי על רכב למכירה

אני באופן כללי מחפש רכב לנסוע איתו לא מעט - לנסוע ממעלה אדומים למרכז על בסיס כמעט יומיומי

(יש עליה רצינית ממעלה אדומים לירושלים, וגם את הקסטל) משהו כמו 25-30 אלף ק"מ בשנה

המוכר אמר לי ש:

• למנוע 1.6 תהיה שחיקה הרבה יותר נמוכה מאשר מנוע 1.3 או פחות
  • ידני 1.3 שקול לאוטומט 1.6 כי הידני נשחק פחות מאוטומט.

זה נכון?

תודה רבה

פורסם

כמה שטויות הוא אמר לך באותו משפט...

גיר ידני מועד לקלקולים פחות מגיר אוטומטי, כך שבעיקר תלוי מה מצב הרכב שאתה רוכש.. אם לא עבר הרבה ק"מ, אז הסיכויים לטובתך. כמו כן תלוי איך אתה נוהג. אם אתה מעביר הילוכים לא טוב אתה יכול לשחוק קלאץ' ולהרוס את הגיר הידני.

אין קשר בין הגיר לבין השחיקה של המנוע..

כמו כן, אין שום עניין לומר שמנוע 1.3 נשחק פחות ממנוע 1.6.

אם כבר, אז ההיגיון אומר שאם אתה נוסע בתנאים של עליות ומאמץ, ככל שהנפח גדול יותר אז המנוע יישחק פחות.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

היי אריאל,

בגיר ידני יש יותר שחיקה משום הלחיצות החוזרות על הקלאץ'.

ובכלליות, למנוע עם נפח גבוה יותר תהיה פחות שחיקה.

אבל זה כל כך תלוי -

אם אתה נוסע הרבה, אז כדאי לחשוב על ידני ועל נפח מנוע קטן, בשל החיסכון בדלק.

אם אתה בעל משפחה, אז ראוי שתשקול רכב בעל נפח מנוע גדול..

מאידך, אם אתה נוסע לבד רוב הזמן, הרי שאין עומס על הרכב גם כך.

זו סוגיה מורכבת, לא חושבת שכדאי לשלול רכב כזה או אחר על פי הפרמטר הזה.

בהצלחה,

ענת מאוויס

שלום

הייתי בסוכנות ליסינג , וביררתי על רכב למכירה

אני באופן כללי מחפש רכב לנסוע איתו לא מעט - לנסוע ממעלה אדומים למרכז על בסיס כמעט יומיומי

(יש עליה רצינית ממעלה אדומים לירושלים, וגם את הקסטל) משהו כמו 25-30 אלף ק"מ בשנה

המוכר אמר לי ש:

• למנוע 1.6 תהיה שחיקה הרבה יותר נמוכה מאשר מנוע 1.3 או פחות
  • ידני 1.3 שקול לאוטומט 1.6 כי הידני נשחק פחות מאוטומט.

זה נכון?

תודה רבה

פורסם

אם להתיחס למנוע בלבד - אז בין שני מנועים זהים במכוניות זהות המנוע עם גיר אוטומטי יתבלה פחות. כי בגיר ידני יש יותר מצבים של עומס רגעי גבוה מאוד - ברגע שילוב של הקלאץ'.

אם להתיחס לרכב בכללותו - המצב הרבה פחות מובן, יש יותר מדי גורמים משפיעים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עד כמה שאני יודע, ברכב אוטומטי המנוע תמיד צריך להתאמץ ולהפעיל יותר כח כדי להזיז את הרכב מאשר בגיר ידני. לפי זה אני חושב שדווקא מנוע עם גיר אוטומטי ישחק מהר יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

המנוע ברכב אוטומטי עובד טיפה יותר קשה כי בדרך כלל יש פחות הילוכים מאשר בידני.

אבל כל העומסים מופעלים עליו בצורה חלקה והדרגתית בגלל קיום ממיר מומנט.

אין זריקות קלאץ', אין שינוי סל"ד פתאומיים, אין טעויות של נהג שמחליט להישאר בהילוך גבוה מידי בעליה, הזינוק מהמקום תמיד חלק.

בדרך כלל גיר אוטומטי גם ממהר לעלות הילוכים, מה שאומר שהמנוע פועל לרוב בסל"ד נמוך יותר - כל אלו ביחד גורמים לשחיקה מופחתת ביחס למנוע שעובד עם גיר ידני.

פורסם

במקום לדון בשאלות טכניות בוא רגע נסתכל על זה כלכלית כי הרי זה מה שמעניין אותך...

גיר אוטומאט חדש עולה בערך כפול מהידני שלא לדבר על טיפטרוניק שלעתים מגיע עד ל30 אלף ש"ח

אם אתה נוסע הרבה בעליות רצוי שתקח מנוע חדיש יותר וגדול יותר כי הרי השחיקה היא תוצאה ישירה

של סיבובי המנוע בהם נוסע המנוע... זו גם הטעות הנפוצה ביותר לגבי מנועים גדולים

שמשום מה בארץ נחשבים ל"זוללי דלק" ההפך הוא הנכון, איפה שמנוע 1600 ייסע ב4500 סל"ד

מנוע בנפח 3500 (עקב היותו גם חזק הרבה יותר) ייסע ב1800 סל"ד

וזה די אותו הדבר ואף ידו של הגדול יותר על העליונה... ושלא לדבר על אחוז הכוח הזמין שנשאר,

כלומר המנוע הגדול יוכל בנוסף ללעלות את העליה גם לעקוף משאית בדרך, ה1600 ייחנק ויתחמם ו...

אגב בגיר ידני קיים מנגנון בשם סינכרו אשר מסייע להילוך להשתלב בצורה חלקה,

כל עוד לא חסר שמן בתיבת ההילוכים ואתה לא מנסה להכניס הילוכים כאשר הקלאץ' חצי לחוץ

אין שום סיבה שהתיבה תשחק, ואם גם תשחק יותר עם ההילוכים תוכל לחסוך המון,

לדוגמא לשלב ב50 להילוך רביעי (אף תיבה אוטומאטית לא יודעת לעשות זאת) ואז תנוע בכ-1200 ס"לד

עם מנוע 1600 ואגב הדבר אף מומלץ בספרי הרכב של רוב החברות... (תסתכל על נהגי המוניות, לא על צורת הנהיגה

אלא יותר על החלפות ההילוכים התכופות שאגב ממש אינן "שוחקות את התיבה")

מכונאי שובב ואוהב רכב מושבע.

• תוכן חדש...