Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מים גולף V5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אנשים .

אני רוצה להחליף מים (הנורה נדלקת) בגולף V5 שנת 2000 ,אני מעדיף להחליף מים ולא להוסיף .

קניתי ג'ריקן פרסטון 3.8 קילו נדמה לי (הצהוב) .

אפשר הנחיה מאיפה אני מרוקן את המים מהרדיאטור (אני מכיר פקק ריקון למטה , אבל מעדיף להתייעץ בכל זאת) .

בכל מקרה , מאיפה לרוקן את המים לגמרי , איזה כלי (בוקסה , מפתח) צריך לפתוח את הפקק , וכמה למלא ?

*ואם יש משהו ששכחתי לשאול , אשמח אם תוסיפו .

תודה .

פורסם

אתה נוסע עם נורה דולקת ?

ופרסטון לא ממלאים בגולף , בגולף צריך מים אדומים הנקראים G12+ . תוכל להשיג בקבוק מרוכז של המים האלה בכל סניף של צ'מפיון .

פורסם

לא הבנתי בדיוק למה אתה מחליף נוזל קרור.

יש לך נזילה או שמד המים מצפצף לך על חוסר נוזל, תפרט קצת יותר

בורג הניקוז הוא אחלה מיקום להוצאת הנוזל, יש גם אופציה לנתק צינור תחתון של הרדיאטור אבל אז המים ישפכו על הריצפה, דבר שאנחנו לא רוצים בו.

ותחזיר את הנוזל שקנית אתה צריך נוזל של פלוצוואגן g12++

פורסם

כן , נוסע עם נורה דולקת לסירוגין (נדלקת ונכבית) .

לא מוסיף נוזל , אלא מחליף לגמרי .

זה אוטו של אחי , האוטו בשימוש אצלי עד שימכר (האוטו לא ממש מעניין אותו) .

ובגלל שאין נוזל (ואין שום נזילה , פשוט אוטו שהגיע מהחלפה לא מזמן) , והנורה נדלקת , אמרתי נרוקן את הקיים ואז נוסיף .

עכשיו לא הבנתי מה זה בדיוק לא יתאים , מה שונה בדיוק הנוזל קירור +g12 מהנוזל פרסטון ?

ובמידה ואני ישים את הפרסטון , נראה לכם שתיווצר בעיה ? אחרי הכל זה נוזל איכותי כשלעצמו ...

אגב , כמה עולה נוזל של גולף +g12 ?

תודה על התגובות .

פורסם

אם נדלקת לך מנורה של חוסר נוזל קירור ובפועל אין נזילה ומפלס המים תקין יש לך בעיה אחרת שמקורה בחיישן שנמצא במיכל העיבוי, ותצטרך לקנות אחר.

בקשר לנוזל יש הוראות יצרן והמחיר בסביבות 60 שקל לליטר וחצי.

פורסם

חברים מיליתי היום פרסטון כמעט ג'יריקן שלם נכנס (נשאר בערך טיפה יותר מחצי ליטר בגי'ריקן) .

עשיתי זאת כאשר האוטו מונע על חימום , ומכסה של של הנוזל קירור פתוח כדי להוציא אוויר , אכן יצא אוויר (בועות) .

בעבע , זרק קצת מים החוצה , סגרתי , עשיתי נסיעה הכל הרגיש פיקס , הנורה כבתה וזהו .

לאחר כמה שעות ירדתי לסידור , הנעתי האוטו ושוב הנורה נדלקה , פתחתי מכסה של הנוזל קירור , והמים בקופסא שמתחברת לרדיאטור נעלמו :shock: .

יש לציין שגם במילוי הראשון , נתתי לאוטו מספיק זמן לעמוד מונע , ובדקתי מלמטה ולמעלה לראות שלא היה נזילה , ולא ראיתי כזו .

גם במילוי השני , של כמעט ליטר שנשאר , מיליתי הנורה כבתה שוב , ולא נזל כלום .

יש למישהו רעיון \ השערה ?

פורסם
א. אתה לא מקשיב להערות שכותבים לך

ב. למערכת קירור נכנסים בערך 6 ליטר נוזל.

ג. פעלת בסדר הנכון להחלפת נוזל קירור?

על מה אתה מדבר בדיוק ?

בהודעה הראשונה שלי ביקשתי הנחיות איך לבצע , כמה לבצע , ומה לבצע .

כל מה שקיבלתי זה פקק ריקון תחתון , ונוזל אדום .

אף אחד לא אמר כמה נוזל , אף אחד לא רשם איך ואיפה בדיוק הפקק ריקון , ואיזה כלים צריך לפרק אותו (ושאלתי את זה בהתחלה) .

ובטח שלא רשמו לי שצריך 6 ליטר נוזל .

וגם לא ראיתי פה שום ''הנחיות'' , מה שעשיתי הגעתי לזה דרך החיפוש , הנחיות לא ראיתי כאן .

אז בוא תפסיק לנסות להיות צודק , ותראה לי איזה הערות \ הנחיות רשמת לי ?

פורסם

בוא נתחיל מזה שהבנת אותי ממש לא נכון, אני לא מנסה לצאת צודק אני סה"כ מנסה לעזור

תקרא את ההודעות שלי כמו שצריך ותנסה להבין שוב את כוונתי.

לא הנחתי אותך איך להחליף משום שמהתחלה דיברת על נוזל קירור לא מתאים, אני מכיר את הלהט של להתחיל לעבוד על הרכב אבל לפני שמתחילים צריך להכיר את אופן העבודה.

לא סתם שאלתי אותך אם הנוזל במיכל מתרוקן או שהנורית בלוח השעונים מהבהבת לחינם ואין חוסר בנוזל הקירור תקלה די נפוצה שהחיישן במיכל מתלכלך ולא עובד תקין, לפעמים ניקוי עוזר ובפעמים אחרות צריך פשוט להחליף את המיכל כי החיישן מובנה בו.

תן יותר פרטים ונמשיך לעזור לך, בגדול או שתוסיף עוד נוזל קירור כמו ששמת בהחלפה הנוכחית או שתנקז הכל שוב ותקנה נוזל קירור מקורי ותתחיל מהתחלה

ממלאים נוזל קירור בצורה הבאה, קודם כל שהרכב כבוי ממלא עד שהמיכל מראה מקסימום, מניע את הרכב, המפלס יתחיל לרדת

פותחים סירקולציה של החום במזגן כל זה עם פקק פתוח ומוסיפים מהנוזל עד למקסימום בכל פעם שהמפלס יורד. לאחר שסיימת למלא והמפלס כבר לא יורד, אתה ממתין שהרכב יגיע לטמפ' עבודה ולכניסת המאווררים וכמובן שאוויר כבר נוקז מהמערכת סוגר את הפקק ויוצא לנסיעת מבחן

לאחר שהרכב מתקרר עוקב אחרי מפלס הנוזל צריך להיות בין המינימום למקסימום.

בהצלחה.

פורסם

צר לי לאכזב אותך אבל אני מחזק את אביתר.

מעבר לכך אני חושב שפעלת לא בצורה הנכונה להחלפת הנוזל קירור, צריך גם להחזיק את הסל"ד על 2000 סל"ד על מנת שהרכב יתחמם.

הנוזל לא מתאים ועכשיו עירבבת בין הנוזלים הקיימים ברכב- דבר לא טוב בפני עצמו.

אני לא מבין איך ביצעת ניקוז אוויר ברכב כאשר ברכבי VAG אין צורך בניקוז אוויר, צריך רק להשאיר פקק פתוח.

אם פתחת בסוף מהבורג ריקון של הרדיאטור אז אני משאר שגרמת להרסית הרדיאטור משום שזה רדיאטור בן מעל ל10 שנים והבורג וההברגה שלו כבר הלכו לעולמם.

לכן אני תמיד מציע לפתוח את הצינור התחתון של הרדיאטור.

אף אחד לא מנסה להיות צודק, הלוואי שאני טועה במה שאני אומר ולא נגרם נזק.

אבל לדעתי פעלת מהר מדי, לא תמיד מקבלים תשובה במקום לפעמים זה לוקח זמן.

קובי

פורסם

אני מנצל את נושא המים במקום לפתוח נושא חדש ולהספים.

כל כמה זמן בערך ממלאים מים ללנטיס מודל 2,000 ואיזה סוג של מים? פרסטון או משהו אחר?

אגב, בטיפול האחרון שעשיתי המוסכניק הכניס לי מים אדומים.

פורסם

במידה והרכב מטופל עם נוזל קירור איכותי אז החלפה מומלצת כל שנתיים, במידה והרכב מטופל עם נוזל קירור מסוג לונג לייף אז החלפה אחת ל 4 שנים. הכל תקף לנוזלים איכותיים ולא נוזלים סוג ז.

• תוכן חדש...