Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אוכל לנחש אז זהו חיבור העמעם (דימר) והוא מיושם ע"י חיבור נגד לאדמה. עדיף שתעלה את כל מפרט הדריוור כדי שיהיה ניתן להבין. אם אין לך אותו אז לפחות את המספר של צ'יפ הבקרה (המלבן עם חתיכת המתכת למעלה במרכז).

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קיבלתי לד 3W מאריסטוק (אין לבן 1W אצלו) ולד דריבר מאיביי. מחר אבדוק איך העסק פועל אבל בינתיים יש לי שאלה:

הלד דריבר כזה:

LE-LL12113_2_b.jpg

בחיבורים בצד שמאל מחברים את המתח מהרכב זה ברור, בצד ימין יש חיבור מינוס (העליון) ופלוס (התחתון) אבל מהו החיבור שבניהם?

החיבור מיועד לשליטה על עוצמת התאורה של הלד בעזרת מעגל חיצוני נוסף. אם תחבר נגד בין הרגל DIM לאדמה אתה פשוט תכבה את המעגל או במילים אחרות תשאיר את הרגל צפה=לא מחוברת.

אם אין לך מקום להכניס את הדרייבר אתה יכול לפרק את הלוסטרות (החיבורים עם הבורג).

במידה ואתה מתכוון לדחוף את הלד בזרם שמעל 350 מילי לזמן ממושך אתה חייב להתקין גוף קירור ללד אחרת הלד יישרף לך או אורך החיים שלו יקטן.

איזה כייף לי :)

פורסם
החיבור מיועד לשליטה על עוצמת התאורה של הלד בעזרת מעגל חיצוני נוסף. אם תחבר נגד בין הרגל DIM לאדמה אתה פשוט תכבה את המעגל או במילים אחרות תשאיר את הרגל צפה=לא מחוברת.
חיבור נגד מכבה את המעגל? אני חושב שהוא משנה את העוצמה בהתאם לערך ואילו קיצור הנקודה לאדמה מכבה את המעגל.

ד"א, אם אני צודק בנוגע למעגל הזה אז ניתן ליישם הדלקה/כיבוי איטיים בעזרת רשת קבל-נגד המחוברת לנקודה זו.

פורסם

חיברתי היום לניסיון את הלד דרייבר והלד ברכב. מצורפות תמונות של גוף הקירור שהלד קיבל. גוף הקירור הזה נכנס בדיוק לבית הנורה המקורי יחד עם הלד ובהתחלה חשבתי שיספיק כדי לפזר את החום, אבל לאחר כמה דקות שהלד פועל פשוט אי אפשר לגעת בו :onfire:

את הלד חיברתי לגוף הקירור בעזרת דבק מהיר בקצוות וחוטים קשיחים לקשירה כביטחון. מתחת למרכז הלד מילאתי משחה טרמית שתעזור בהעברת החום.

בנוגע לעוצמת התאורה - חזק במעט ממטריצת הלדים ובהחלט הרשים אותי לטובה, אבל אם מתחשבים בפליטת החום והצורך בלד דריבר (שעוד לא הצלחתי למצוא לו מקום הגיוני ברכב), נראה לי שהמטריצה תעבור כמה שינויים ותישאר לבסוף...

והדבר שהכי חששתי ממנו, העמעום האיטי של התאורה בכיבוי - עובד! :-P

אמנם העמעום של הלד המחובר לדרייבר החל לאחר ששאר הלדים המחוברים (בתאי האחסון בדשבורד) כבר כמעט ונכבו, אבל זה עובד!

כרגע נשאר לחפש מקום הגיוני לדרייבר. אם אמצא - אזמין דרייבר של 1W ואקווה לטוב.

IMG_0660 (Large).jpg

IMG_0662 (Large).jpg

פורסם

היי, המלצתי לך בתחילת האשכול שעדיף לדחוף את הלד עם דרייבר של 350 מילי ולא 700 מילי מכיוון שההבדל בעוצמת התאורה המתקבלת היא לא קריטית למטרה שלך.

בחישוב גס ההספק התרמי שהלד מפזר הינו כ-2.5 וואט לכן אם תדחוף את הלד ב-350 מילי תקטין את ההספק התרמי בחצי כלומר הרבה פחות חום.

בל נשכח שהמנורה המקורית הייתה כנראה של 5 וואט לכן אין לך ממה לחשוש בגלל החום הנפלט מהלד.

תאורת הסלון ברכב לא צריכה לעבוד 24 שעות ביממה לכן אם במשך 10 דקות החום של הלד לא עובר את 50 מעלות צלזיוס אין לך מה לדאוג.

אתה במקרה גר באותו ? :|

תחשוב חיובי :lol:

1. הלד דרייבר מוגן וגם מגן על הלד בפני פיקים שנוצרים במערכת החשמל של הרכב.

2. פחות חיווט חשמלי או לייתר דיוק פחות הלחמות (לד אחד במקום 48 לדים).

3. הלד דרייבר יאריך את חיי הלד.

אתה יכול לחבר את הלד בעזרת 2 ברגים במידה M2 או M2.5 בקצוות במקום החיזוק שעשית.

סה"כ עשית עבודה יפה ונקייה.

http://www.ebay.co.uk/itm/1w-LED-Driver-MBI6651-based-Luxeon-White-Green-Blue-/350488916841?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item519ac47369

פורסם

אני לא גר באוטו, אבל נמצא בו הרבה.

בנוגע ללד דריבר - אני בעד השימוש בו ובלד החזק עוד לפני שמנית את היתרונות האלה, אבל באמת שאני לא מוצא מקום/דרך להתקין אותו ברכב...

פורסם

אולי תשייף קצת את גוף הקירור מהצד השני ותוכל להתקין גם את הלד דרייבר ביחד עם הלד ?

אני בזמנו התקנתי מייצב מתח בצורה שציינתי (ראה תמונה מצורפת).

במקרה הגרוע ביותר תוכל תמיד לעשות שקע בתקרה. :?

הלחמת הרכיבים ללוח הבנייה (Custom).jpg

פורסם

שקע בתקרה?

חשבתי על רעיון להוריד את הלוסטרות ולהדביק את המעגל עם דבק דו"צ חזק של 3M לריפוד של גג הרכב מלמעלה (בין הריפוד לפח של הגג).

אני מסתכן בשריפת הריפוד (החלק הפנימי שלו, עליו אני רוצה להדביק, הוא קרטון לכל דבר) עקב התחממות המעגל?

אני מסתכן בשיפת המעגל עקב הפעלתו בחום שנוצר מתחת לפח הגג ביום חם (רותח שם!)?

פורסם

כבר הצעתי לך קודם בנוגע ללד דריבר. מקם אותו היכן שנוח לך (מה דעתך מתחת לדש-בורד?), חבר את החוט המקורי המגיע לנורה לאספקת (+) של הדריוור ואז שלח שני חוטים בחזרה אל הלד.

סביר להניח כי ללד דריבר ישנה הגנות מובנות ובהם גם הגנה טרמית, הלד כשלעצמו הרבה יותר רגיש לחום יתר ומומלץ להרכיב אותו כפי שהציע מרק על גוף קירור.

פורסם

אני אכן ממליץ לך להוריד את הלוסטרות מכיוון שהם גוזלים מקום רב. בעבר שהזמנתי דרייבר כמו שלך הלוסטרות הגיעו בנפרד כלומר לא מולחמות למעגל.

בכול מקרה אם הדרייבר מתחמם מעבר לסף מסויים הוא יוריד באופן אוטומטי את זרם המוצא בכדי לשמור על עצמו כלומר אין לך מה לדאוג מנזק לדרייבר.

האם הדרייבר שלך הוא של 350 מילי או 700 מילי ? נראה שהתבלבלתי :-)

פורסם
כבר הצעתי לך קודם בנוגע ללד דריבר. מקם אותו היכן שנוח לך (מה דעתך מתחת לדש-בורד?), חבר את החוט המקורי המגיע לנורה לאספקת (+) של הדריוור ואז שלח שני חוטים בחזרה אל הלד.

סביר להניח כי ללד דריבר ישנה הגנות מובנות ובהם גם הגנה טרמית, הלד כשלעצמו הרבה יותר רגיש לחום יתר ומומלץ להרכיב אותו כפי שהציע מרק על גוף קירור.

אם אחבר את הדרייבר מתחת לדשבורד, אז אוכל להוציא ממנו ללד רק פלוס ומינוס מזוג החוטים הקיימים - משמע כשאשים את המפסק האחראי על הלד במצב הידלקות בפתיחת דלת הכל יעבוד תקין, אבל כשאעביר אותו למצב הידלקות קבוע, הלד יקבל אוטומטית מינוס מגוף הרכב ולא מהדרייבר...

אני אכן ממליץ לך להוריד את הלוסטרות מכיוון שהם גוזלים מקום רב. בעבר שהזמנתי דרייבר כמו שלך הלוסטרות הגיעו בנפרד כלומר לא מולחמות למעגל.

בכול מקרה אם הדרייבר מתחמם מעבר לסף מסויים הוא יוריד באופן אוטומטי את זרם המוצא בכדי לשמור על עצמו כלומר אין לך מה לדאוג מנזק לדרייבר.

האם הדרייבר שלך הוא של 350 מילי או 700 מילי ? נראה שהתבלבלתי :-)

אני דואג לגג הרכב יותר מלדרייבר. מה הסיכויים שהדריבר יגיע לטמפ' שתגרום נזק לגג? (קרטון עם ריפוד בד...)

הדריבר שלי הוא 700 מילי, אם ימצא מקום מתאים אז אחליף אותו ל350 מילי.

תודה רבה לשניכם!!

פורסם

תן לי בבקשה קישור ללד דרייבר שרכשת. בדרך כלל ניתן לכוון את זרם המוצא של הדרייבר על-ידי החלפת נגד בודד.

פורסם

העסק פשוט ביותר. אם תמדוד את הזרם שנצרך על-ידי הלד כנראה תקבל כ-813 מיליאמפר.

אני מציע שתחליף את הנגד של 0.3 אוהם (ראה שרטוט שצירפתי) בנגד סטנדרטי של 1 אוהם וככה נקבל זרם של כ-580 מיליאמפר.

החישוב פשוט מאוד.

סכום שלושת הנגדים R1+R2+R3 המחוברים במקביל לחלק ל-0.1=זרם המוצא.

אם עדיין העסק מתחמם נוכל להוריד את הזרם עוד קצת.

LE-LL12113_1_b.jpg

• תוכן חדש...