Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כול פיתרון שאני מכיר מצריך בניה מחדש של תאורת הלדים.

תתפלא שאפילו לד בודד של 3 וואט או 2 של 1W יספיקו לתאורת סלון.

אני בניתי תאורת עבודה המבוססת על 3 לדים של 3W ולהפתעתי החושך נהפך לאור יום.

צירפתי תמונה של התאורה שבניתי.

אם אתה נמצא באיזור רמת-גן אשמח להדגים לך את עוצמת התאורה.

HPIM1696.jpg

HPIM1711.jpg

איזה כייף לי :)

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין בעיה עם שינוי של המעגל, יש בעיה עם התאמה של לוח מודפס חדש/בגודל שונה.

בכל אופן, מה המידות של לד כזה? (גובה + קוטר)

סביר להניח שבגלל הגובה שלו (אני השתמשתי בלדים נמוכים מהרגילים), אוכל להכניס רק אחד לבית הנורה המקורי.

נראה לך שלד אחד כזה יצליח להפיק כמות אור זהה לשל 48 הלדים הקיימים? (שאגב, האור שלהם מתפזר בצורה מאוד מפתיעה לטובה ברכב, קשה לי לראות דבר כזה יוצא מלד אחד, אבל לפי דבריך, אני מבין ומקווה שעוד אופתע מהלדים האלה.)

תוכל להפנות אותי למעגל ייצוב מתח כלשהו לפחות בשביל תאורת התאים(12 לדים) ותא הכפפות(15 לדים)?

שם בכל מקרה כבר לא אוכל להסב את העסק ללדים אחרים...

אגב, למה ללדים האלה יש כל כך הרבה חיבורים סביבם?

פורסם

מצורף קובץ עם מידות הלד.

למה יש הרבה חיבורים ללד ? סה"כ יש פעמים + ופעמים - לשם הנוחות בלבד.

אתה יכול לבחור לאיזה צד אתה מעוניין להלחים את החוטים.

שוב פעם אני חוזר על דבריי, מיותר לבנות מעגל עם 12 או 15 לדים כאשר לד בודד של 1 וואט או של 3 וואט ייעשה את העבודה מצויין.

כאשר תהייה סגור עם עם עצמך אני אפרסם שרטוט מתאים.

Pages from LED,Luxeon,1W,star,hexagon,Lambertian,blue,LXHL-MB1D.pdf

פורסם

כמו שחשבתי. במידות האלה יכנס רק לד אחד וישב בחלק השקוע הקיים בבית הנורה.

אזמין מהחנות שהמלצת לד 3W כזה לתקרת סלון הרכב. בנוגע ללד דריבר, אלה מאיביי הם בסדר או שכדאי לבנות מעגל לבד?

בכל מקרה בתאורת התאים ותא הכפפות ישארו הלדים הקטנים והרגילים (ואם תמליץ על שינוי במעגל, צורת החיבור שלהם תשונה), כי שם כבר נקדחו חורים בפלסטיקה ומאוחר מידיי לשינויים כאלה.

פורסם

אתה יכול להזמין לד 3W באתר שהמלצתי לך עליו או לרכוש ישירות בחנות שלהם בשדרות הר- ציון 26 בת"א (אריסטוק).

עבור לד של 3W אתה זקוק ללד דרייבר של 3W אני מציע לך לרכוש גם לד דרייבר של 1W.

בכול מקרה ללד של 3W תצטרך להוסיף גוף קירור קטן כגון פחית אלומיניום במידות של 4X4 סנטימטר בכדי לקרר את הלד במידה ואתה מתכוון להפעיל את הלד רצוף מספר דקות .

http://cgi.ebay.co.uk/3w-LED-Driver-MBI6651-Constant-Current-700mA-Light-Lamp-/350469552739?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item51999cfa63

פורסם

עבור לד של 3W אתה זקוק ללד דרייבר של 3W אני מציע לך לרכוש גם לד דרייבר של 1W. למה הלד דרייבר הנוסף של ה1W ישמש?

בכול מקרה ללד של 3W תצטרך להוסיף גוף קירור קטן כגון פחית אלומיניום במידות של 4X4 סנטימטר בכדי לקרר את הלד במידה ואתה מתכוון להפעיל את הלד רצוף מספר דקות .מחר אמדוד את העניין במדוייק כדי לראות אם הכל ידחס שם כמו שצריך. יש בעיה להשתמש בתאורה הזו לאורך זמן? או שפשוט אצתרך לאלתר גוף קירור גדול יותר?

‏‏‏‏‏‏ ‏

פורסם

הלד דרייבר הינו למעשה מקור זרם קבוע (לא ניתן לשינוי ללא ביצוע שינויים במעגל) של 350 מיליאמפר עבור לד דרייבר של 1 וואט ו-700 מיליאמפר עבור לד דרייבר של 3 וואט.

במידה ותגלה שהלד של 3 וואט מפיץ אור חזק מידי או שהלד מתחמם ייתר על המידה תוכל להפעיל את הלד עם הדרייבר של 1 וואט.

שים לב שהלד מגיע מולחם לגוף קירור קטן העשוי מאלומיניום בצורת כוכב ובצורה קלה ניתן לחבר אליו גוף קירור גדול יותר.

אני לדוגמא הדבקתי את הלד המקורי בעזרת דבק אפוקסי לגוף קירור גדול יותר (בהודעה הקודמת צירפתי תמונה של 3 לדים שהדבקתי בעזרת דבק אפוקסי).

אין בעיה להפעיל את הלד לאורך זמן עם גוף קירור קטן אבל במידה והלד מתחמם ייתר על המידה תצטרך להגדיל את מידות גוף הקירור.

גם בתאורה המקורית של הרכב המנורות של הסלון מותקנות על חלק מתכתי בהרבה מקרים.

פורסם

משהו שאני מפספס כאן. האם אין נורות לד מוכנות בגודל מתאים ועם תושבת תואמת? זה יכול לחסוך את כל העבודה השחורה של ההלחמות.

כמו כן, איך לדעתך יפעל מעגל כזה יחד עם המעגל המקורי של הרכב שגורם ל"כיבוי איטי" ולהשהיה של המנורות ברכב לאחר נעילתו? העמעום האיטי של האורות ימשיך לעבוד כמו שצריך?
עלול להיות בעייתי.

שימוש בלד (בעל צריכת זרם נמוכה) במקום בנורת להט (בעלת צריכת זרם גבוהה) עלול להפעיל את זיהוי נורה שרופה במחשב הרכב, יש אצלך נורת אזהרה כזאת?

העמעום האיטי של האורות כנראה לא יעבוד כמו שצריך מיכוון שמתח העבודה ויחס המתח/תאורה בלדים שונה ממנורת להט.

פורסם

מרק, הבנתי. תודה. ארכוש את הלדים והלד דרייברים האלה ואעדכן שהכל יהיה אצלי.

בהתייחס לתגובתו של חיים, איך לד דריבר מתמודד עם מעגל כיבוי איטי כזה כמו הקיים ברכב?

משהו שאני מפספס כאן. האם אין נורות לד מוכנות בגודל מתאים ועם תושבת תואמת? זה יכול לחסוך את כל העבודה השחורה של ההלחמות.

כמובן שיש. אבל לא בעוצמות תאורה חזקות מספיק. המטריצה שבשימוש כרגע נקנתה במקור כ"תחליף למקורי" ובאה אפילו עם מתאם לשקע הנורה המקורי, אך המעגל של הסינים כל כך גרוע שהיא לא החזיקה יותר מידיי זמן בלי התערבות כירוגית...

שימוש בלד (בעל צריכת זרם נמוכה) במקום בנורת להט (בעלת צריכת זרם גבוהה) עלול להפעיל את זיהוי נורה שרופה במחשב הרכב, יש אצלך נורת אזהרה כזאת? לשמחתי אין אצלי ברכב נורה כזו.

העמעום האיטי של האורות כנראה לא יעבוד כמו שצריך מיכוון שמתח העבודה ויחס המתח/תאורה בלדים שונה ממנורת להט.

עם המטריצה שפועלת כרגע זה עובד נהדר. השאלה איך לד 3W שפועל תחת לד דריבר יעבוד עם זה...

פורסם

עם המטריצה שפועלת כרגע זה עובד נהדר. השאלה איך לד 3W שפועל תחת לד דריבר יעבוד עם זה...

אני מניח שיש לך 3 לדים בטור במטריצה כך שמתח העבודה שלהם הוא כ 9 וולט, בזמן העימעום המתח יורד מ 12 וולט ל 9 וולט והמטריצה עובדת היטב. לפעמים ישנה הגנה מתת-מתח בדוחפים שונים (אודיאו למשל) ואם היא ישנה בדוחף הלד הספציפי אז אולי תתקל בבעיה. ד"א, אל תשכח להוסיף קבל גדול על אספקות דוחף הלד כדי להימנע מבעיות בזמן העימעום (העימעום בדרך כלל מתבצע ב PWM)

פורסם

חיים, לא נראה לי סביר שייצרן הרכב משקיע במעגל PWM לעמעום התאורה ברכב.

במחשבה שניה אני כמעט בטוח שברכב שלי גולף דור 5 העמעום הוא לא PWM.

פורסם
מרק, הבנתי. תודה. ארכוש את הלדים והלד דרייברים האלה ואעדכן שהכל יהיה אצלי.

בהתייחס לתגובתו של חיים, איך לד דריבר מתמודד עם מעגל כיבוי איטי כזה כמו הקיים ברכב?

היי, לא נראה לי שתתקל בבעיה כולשהי אבל אני מציע שתמתין לתגובתו של חבר הפורום אביב שהתקין לדים כאלה ברכב שלו (ללא לד דרייבר אלא על מעגל סביב הרכיב LM317).

פורסם

מרק,

1. על ה LM317 נופלים כ 2 וולט, עדיף להשתמש ב LDO מודרני.

2. צרכנים בחיבור מקבילי המחוברים למקור זרם קבוע דורשים נגד טורי לאיזון. במטריצה הזאת יש צורך בנגד בערך של כעשירית מההתנגדות הדינמית הכוללת של הלדים (סך כל הלדים שבטור), ולכל קבוצת לדים שבטור יש צורך בנגד נפרד. ההגיון הוא שכאשר הלד מתחמם מפל המתח עליו קטן -> הזרם דרכו גדל -> הלד מתחמם יותר (משוב חיובי)

חיים,

אני מסכים עם התאוריה בעניין חיבור לדים במקביל. אבל לפעמים ניתן לעקוף את התאוריה בזהירות :-D

בניתי מעגל עם מקור זרם קבוע כפי שהצגתי בשרטוט וחיברתי4 לדים במקביל כאשר בכול אשכול מחוברים 2 לדים בטור ללא נגד טורי.

הלדים שהלחמתי הם לדים פשוטים תוצרת סין העממית ומקור הזרם דחף את הלדים ב-80 מיליאפר או במילים אחרות בכול אשכול אמור לזרום זרם של 40 מיליאמפר.

התוצאות

1. ההבדל במפל המתח על הלדים לא עבר את 50 מיליוולט.

2. הזרם שזרם בענף 1 היה 37 מילי ובענף השני 43 מילי.

המדידות נעשו לאחר כ-3 שעות שהמעגל עבד.

מסקנה

אני לא רואה בעיה במעגל שצירפתי קודם לכן.

המעגל חוסך מקום כלומר פחות רכיבים.

פורסם

לשאלתך- מעגל fade-in/fade-out כזה, אם קיים ברכב עשוי לשבש פעולה של דרייבר. בלי להבין איך בדיוק מימשו את המעגל ובאיזה דרייבר בדיוק מדובר לא ניתן לצפות מראש את התנהגות המעגל.

אם שניהם לינאריים אז לא תהיה בעיה. אם המעגל ברכב ממותג והדרייבר לינארי, יש סיוכי שזה יעבוד. במקרים האחרים הסיכוי שיעבוד בצורה תקינה נמוך. הדרך הטובה ביותר (אלא אם יש לך אמצעי בדיקה והבנה טובה באלקטרוניקה) היא לנסות.

לחילופין אתה יכול לעקוף את מעגל המקורי ולממש דרייבר עם Soft Start, שלמעשה יתן אפשט Fade-in. אם תתעקש גם על Fade-out צריך לשכלל קצת את המעגל.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

קיבלתי לד 3W מאריסטוק (אין לבן 1W אצלו) ולד דריבר מאיביי. מחר אבדוק איך העסק פועל אבל בינתיים יש לי שאלה:

הלד דריבר כזה:

LE-LL12113_2_b.jpg

בחיבורים בצד שמאל מחברים את המתח מהרכב זה ברור, בצד ימין יש חיבור מינוס (העליון) ופלוס (התחתון) אבל מהו החיבור שבניהם?

• תוכן חדש...