Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי בדיקה קצרה ברכיבים שיש לי - מסתבר שאין לי נגד של 1 אום.

לפני שאני מגיע לחנות אלקטרוניקה במיוחד בשביל הנגד הזה, רציתי לדעת אילו עוד רכיבים כדאי לרכוש כבר מראש במידה והמעגל יתחמם גם לאחר החלפת הנגד. חבל שאגיע לחנות פעמיים בשביל כמה שקלים.

פורסם

בעיקרון אם אתה מתכוון לרכוש רכיבים בשדרות הר-ציון אני מציע לך לרכוש גם נגדים בערכים הבאים:

1.5 אוהם, 1.8 אוהם.

מומלץ לרכוש את הרכיבים אצל סימנטוב אלקטרוניקה.

אם תהייה נחמד תוכל לבקש מדוד שעובד אצל סימנטוב נגדי SMD באריזה הנקראת 0805 כאשר כמות המינימום שהם מוכרים היא 50 יחידות.

המחיר עבור 50 נגדי SMD הינו כ-5-10 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

היי אבירן, יש התקדמות בפרוייקט ?

במידה ואתה זקוק לרכיבי אלקטרוניקה אני מציע לך להזמין דרך האתר הישראלי 4project בקישור המצורף.

אני הזמנתי מספר פעמים רכיבים שונים והייתי מאוד מרוצה מאיכות המוצרים מהמחיר וזמן המשלוח.

בדרך כלל תוך 2-3 ימים הרכיבים אצלך בבית שזה ייתרון משמעותיי על EBAY.

https://www.4project.co.il/?sid=7ef68907bd7dbc7ca7ad08cf01e4f040

במידה ואתה זקוק לקונקטורים מוכנים אני ממליץ על קונקטורים 2 פינים מסוג מולקס.

https://www.4project.co.il/product.php?id=686&sectid=-1

פורסם

הגעתה לי מהשמים. בדיוק עכשיו אני מחפש מאיפה הכי זריז להזמין את הנגדים האלה כי אין לי זמן לנסיעות. אנסה דרך האתר שנתת, תודה!

עריכה: אין באתר נגדים של 1.5 ו-1.8 אוהם. מכיר אתר שכן אצליח למצוא בו?

פורסם

ראיתי שיש לו באתר נגדים של 1 אוהם בדיוק של 1 אחוז שהם קצת יותר יקרים אבל שווים.

ראיתי שיש לו באתר מטריצות במידות וצורות שונות לבניה. בעיקר מצא חן בעיניי מטריצה דו צדדית.

https://www.4project.co.il/product.php?id=592&sectid=20

https://www.4project.co.il/section.php?id=31

פורסם

המטריצה הזו לא נראית לי שימושית עבורי.

להזמין רק 1 אוהם אז?

מחיפושים באינטרנט ראיתי שמתאימים ללדים האלו גופי קירור זהים לזה שהרכבתי כשמפעילים אותם תחת 1W, ועם נגד 1 אוהם אנחנו עדיין נהיה מעל 1W (נכון?) כך שיש לי הרגשה מראש שהעסק הולך להמשיך להתחמם...

פורסם

אווירן, אם אתה מגיע למרכז בסופ"ש הקרוב אז תגיד לי. נראה לי כי יש לי את הנגדים האלה בג'אנקידה שלי (רק תגיד מראש כי אני צריך לחפור שם...)

פורסם

אתה יכול לשחק עם ערכי הנגדים כפי שנוח ולקבל התנגדות שקולה שונה בהתאם לערכי הנגדים המחוברים במקביל.

נניח ואתה רוצה לקבל זרם מקסימלי של 300 מילי אתה חייב להחליף את כול שלושת הנגדים בנגדים של 1 אוהם.

נניח ואתה רוצה לקבל זרם מקסימלי של 350 מילי (1W) תשאיר את הנגד של 0.68 אוהם ותתקין שני נגדים של 1 אוהם במקום 0.3 אוהם.

נניח ואתה רוצה זרם של 530 מילי תשאיר נגד בודד של 0.3 אוהם ותלחים שני נגדים של 1 אוהם.

אתה יכול להזמין 10 נגדים של 1 אוהם.

פורסם

הבנתי. אזמין את הנגדים ונתחיל בניסוי. תודה מרק!

אווירן, אם אתה מגיע למרכז בסופ"ש הקרוב אז תגיד לי. נראה לי כי יש לי את הנגדים האלה בג'אנקידה שלי (רק תגיד מראש כי אני צריך לחפור שם...)

תודה על ההצעה! באמת מעריך את זה!

אבל לא אטריח אותך לחפור ולחפש אחרי שמרק כבר מצא לעניין פתרון ב15 שקלים בערך :wink:

תודה חבר'ה! אעדכן כשיהיה חדש :-P

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

החלפתי היום נגד 0.3 אחד. ההתחממות פחתה, אך נראה שעדיין זה קצת חם. בימים הקרובים אפנה עוד קצת זמן ואכין גוף קירור מעט גדול יותר (על הגבולות של מה שאפשר להכניס שם...) ואנסה למדוד את הטמפ' של הלד לאחר עבודה ממושכת.

לפני שאני עושה ניסיון שעלול לעלות לי ביוקר - מה הסיכונים שאני לוקח בהתקנת הדריבר עם דבק דו"צ על הריפוד של הגג (מלמעלה - בין הגג לפח הרכב)?

הדריבר אמור להתחמם בפעולתו? עלול לגרום לנזק כלשהו לגג?

פורסם

אתמול החלפתי נגד נוסף כדי להפחית את ההתחממות והכנתי צלעות קירור חדשות (הכי גדולות שיכולות להיכנס שם) והטמפרטורה של הלד הגיעה ל55 מעלות רק לאחר כ20 דקות.

לאחר מכן הורדתי את הלוסטרות מהדריבר, הלחמתי אליו חוטים ועטפתי אותו בבידוד מתכווץ רחב (את כל הדריבר, חוץ מחלון קטן שחתכתי לו בחלק העליון של הבידוד כדי שיהיה לו קצת איוורור).

הדריבר מוקם באמצעות דבק דו"צ חזק ועמיד בתוך אחת הקורות של הגג.

לאחר ההרכבה של כל העסק ברכב, מסתבר שחלה ירידה מורגשת בעוצמת התאורה ביחס למטריצה, אבל נקווה שלפחות העסק הזה יהיה אמין יותר.

עכשיו בנוגע לשאר הלדים (בתאים של הדשבורד וכו'), אם אכין להם מעגל ייצוב מתח ואחבר אותם אליו, במקום החיבור עם נגדים, זה יאריך את חייהם?

פורסם
החלפתי היום נגד 0.3 אחד. ההתחממות פחתה, אך נראה שעדיין זה קצת חם. בימים הקרובים אפנה עוד קצת זמן ואכין גוף קירור מעט גדול יותר (על הגבולות של מה שאפשר להכניס שם...) ואנסה למדוד את הטמפ' של הלד לאחר עבודה ממושכת.

לפני שאני עושה ניסיון שעלול לעלות לי ביוקר - מה הסיכונים שאני לוקח בהתקנת הדריבר עם דבק דו"צ על הריפוד של הגג (מלמעלה - בין הגג לפח הרכב)?

הדריבר אמור להתחמם בפעולתו? עלול לגרום לנזק כלשהו לגג?

אתמול החלפתי נגד נוסף כדי להפחית את ההתחממות והכנתי צלעות קירור חדשות (הכי גדולות שיכולות להיכנס שם) והטמפרטורה של הלד הגיעה ל55 מעלות רק לאחר כ20 דקות.

לאחר מכן הורדתי את הלוסטרות מהדריבר, הלחמתי אליו חוטים ועטפתי אותו בבידוד מתכווץ רחב (את כל הדריבר, חוץ מחלון קטן שחתכתי לו בחלק העליון של הבידוד כדי שיהיה לו קצת איוורור).

הדריבר מוקם באמצעות דבק דו"צ חזק ועמיד בתוך אחת הקורות של הגג.

לאחר ההרכבה של כל העסק ברכב, מסתבר שחלה ירידה מורגשת בעוצמת התאורה ביחס למטריצה, אבל נקווה שלפחות העסק הזה יהיה אמין יותר.

עכשיו בנוגע לשאר הלדים (בתאים של הדשבורד וכו'), אם אכין להם מעגל ייצוב מתח ואחבר אותם אליו, במקום החיבור עם נגדים, זה יאריך את חייהם?

1. גם הדרייבר מתחמם אבל הרבה פחות מהלדים.

2. מעגל 'ייצוב' או כפי שנהוג לכנותו מקור זרם קבוע או לד דרייבר אכן יאריך את חיי הלדים.

ניתן לבנות מעגל פשוט המבוסס על הרכיב LM317 או LM1117, רכיב פשוט וזול.

ברור שחלה ירידה בעוצמת התאורה. אבל מהפרוייקט הקטן הזה למדת מהו לד דרייבר וכיצד ניתן לשלוט על הזרם ועוד...בפעם הבאה שתבנה כבר תדע איך וכיצד ולמה...

ברכבים מודרנים מסויימים שקיימת בהם תאורת לדים משתמשים המון בלד דרייבר אבל גם בוחרים בלדים עם מפל מתח נמוך שמתחממים פחות וגם עלותם פי שנים מהלד שרכשת אצל אריסטוק.

פורסם

תודה מרק, בהחלט למדתי המון מהתהליך הזה.

בנוגע ללד מאריסטוק, אין לי בעיה לשלם גם פי 3 עבור לד בודד שיאיר חזק יותר ויתחמם פחות.

בנוגע לשאר הלדים - אודה לך מאוד אם תצרף עבורי סכמה ורשימת רכיבים למעגל ייצוב מתח כזה.

המעגל יצטרך להפעיל עד כ-40 לדים (הוא יזין את כולם, אך כל קבוצה של כ10-15 לדים ממוקמת במקום אחר ברכב ויכולה לפעול ביחד או בנפרד מהשאר).

• תוכן חדש...