Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרה לי השבוע באחת הצמתים על כביש 4, רמזור אדום שכבר עומדים בו כ 3-4 רכבים בכל נתיב, אני מגיע מהנתיב השמאלי (נא להרגע-בדיוק סיימתי עקיפה) ומתכונן לעצירה בסוף הטור, פתאום הנהגת בנתיב בסוף הטור הימני רואה שהיא יכולה "להרוויח מקום אחד בתור" ומחליטה שהדבר הכי חשוב בעולם עכשיו זה לעבור נתיב, הבעיה שהיא עשתה את זה מבלי להסתכל במראה. בחלקיקי שניה שנשארו לי סחבק מבין שלבלום בלי להתנגש בה אני לא יצליח ובאינסטינקט חתולי בורח תוך חריקת בלמים לנתיב לפניה שמאלה שלשמחתי היה ריק.

ועוד הש**וטה מוציאה יד מהחלון ועושה תנועה סיבובית עם פרק כף היד (למה מה קרה??). העדפתי להבליג.

התופעה הזאת קוראת המון בהמתנה ברמזור אדום, אנשים מוכנים להתאבד על מנת להתקדם עוד קצת בתור.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי זה לא מבינים למה הילדים של היום הם בהמות בכביש.

הנה לך דוגמא קלאסית של בהמה שנוהגת עם הילד שלה שלמד איך לעשות אצבע משולשת ולנהוג כמו בן זונה.

צריך להתחיל לחלק רשיונות להורות מסתבר.

פורסם
קרה לי בדיוק אותו מקרה עם נהגת בפורד פוקוס חבוטה בצבע כחול כהה ליד מחלף נתניה.

אני נוסע לי במהירות שיוט כמעט חוקית בנתיב האמצעי כשהפורד שבצד ימין שלי מחליטה שהיא נכנס לי לנתיב ועל הדרך מורידה לי את האוטו.

סטייתי שמאלה (מזל שהנתיב היה פנוי) תוך כדי האצה, עקפתי אותה ויצאתי למחלף נתניה. אחרי כמה שניות אני שומע צפירות בטירוף, מסתכל שמאלה מעבר לגדר ההפרדה ורואה את הנהגת המטומטמת מראה לי אצבע משולשת!

נסענו כמה שניות במקביל בזמן שהיא ממשיכה לצפצף ולצעוק משהו ואני מחייך ועושה לה :mm_yeah: עם היד, אני יודע שאין דבר יותר מרתיח מנהג שלא מתעצבן חזרה. :)

עד היום אני ואישתי שהייתה איתי באוטו לא מבינים מה היא רצתה.

לא נוסעים, גם לא ב"מהירות שיוט כמעט חוקית", במסלול האמצעי. הסיסמה השחוקה שכבר כמעט לא נעשה בה שימוש, "שמור על הימין" היא אחד הכללים היותר חשובים בנסיעה בכביש רב נתיבי. וגם הטפיחה העצמית על השכם על קור הרוח שהצליח לעצבן נהג אחר לטעמך, מיותרת, בדיוק באותו אופן בו מיותרים משחקי האגו הללו של "הראיתי לו".

פורסם

שאלה לפותח השירשור.

הנהגת אכן היתה לא בסדר אבל אם היה לך זמן לצפור "כמה פעמים", אז היה לך זמן להאט ולתת לה להשתלב...

אבל אתה כנראה לא שונה מנהגים שלא מאפשרים להשתלב אלא דווקא מאיצים כשאני מאותת שמאלה ומנסה לעבור נתיב.

חשבת על זה?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

תראו, תשמעו...

דפי הפורום יתמלאו מהשטויות שאני רואה על הכביש. כבר מזמן דובר על "תרבות" הנהיגה שלנו. (כן, כולנו ישראלים וכולנו עושים שטויות בכביש.)

אין פתרון מיידי. לא מבחינת אכיפה (כי איזה שוטר יעצור מישהו על סטייה מנתיב?), ולא מבחינת לימוד (עכשיו תחנך את כל הנהגים בארץ מחדש?).

מה שכן, ניתן לחנך את הדור החדש לסובלנות על הכביש.

פורסם

אבל אתה כנראה לא שונה מנהגים שלא מאפשרים להשתלב אלא דווקא מאיצים כשאני מאותת שמאלה ומנסה לעבור נתיב.

חשבת על זה?

או שאתה מתחסד או שאתה לא קורא את כל מה שרשמתי, ולא יודע למה. אז אענה לך בקצרה - בתור נהג אתה אמור לדעת שכל הפעולות שעשיתי - צפירה, התחמקות שמאלה והאצה קרו תוך שניה וחצי לכל היותר. השרמ*טה אפילו לא הסתכלה(!), המשיכה לחתוך עליי, לא אותתה (כמו שציינתי כבר ואתה בחרת להתעלם ממה שרשמתי!), ועוד הניפה לי אצבע שלישית. אז "כן, נכון", אתה ממש "צודק" שאני אשם במקרה הזה ולא נותן לאנשים להשתלב. מצטער לאכזב, אבל אני לא מאלה שממהרים לתפוס עוד מקום אחד קדימה ברמזור, כאילו מחלקים שם 50 אלף שקל במתנה.

נ.ב

אגלה לך סוד קטן - אני דווקא מאלה שכן נותנים להשתלב ולא מאיצים בכוונה, הייתי באמצע עקיפה והיא חתכה ממש על הרכב שלי אם לא הבנת. דבר שני, אני מגלה איפוק רב וסבלנות יתרה במיוחד גם לנהגים שלומדים (ל), כי אני יודע איך זה לעבור שיעורי נהיגה עם החיות בר שיש על כבישי ארצנו.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

סטיה בלתי צפויה ומסוכנת מנתיב לנתיב, תוך סיכון כלי רכב אחרים אינה נובעת מחוסר התחשבות, חוסר מיומנות או סתם בריונות ולו בשל כך שאף אחד לא אוהב לסכן את עצמו, גם אם לא אכפת לו מהאחר. סטיה כזו נובעת מהעדר תשומת לב כתוצאה מעיסוק אינטנסיבי אחר, כזה שאינו משאיר מקום לעוד מלאכה כמו נהיגה, למשל שיחה בסלולאר. כל מי שינהג בסמוך לרכב שנהגו מדבר בטלפון ( גם באופן חוקי למהדרין ), ישים לב עד מהרה שהרכב הזה מאיט, נסחף לנתיב אחר, מזגזג בין נתיבים, או סתם נעצר פתאום כי "שיט ! פיספסתי את הפניה". בקיצור, אפשר גם לא לדבר בטלפון בנהיגה, לכולנו הכביש יהיה יותר בטוח.

פורסם
ובאינסטינקט חתולי בורח תוך חריקת בלמים לנתיב לפניה שמאלה שלשמחתי היה ריק.

ועוד הש**וטה מוציאה יד מהחלון ועושה תנועה סיבובית עם פרק כף היד (למה מה קרה??). העדפתי להבליג.

.

סטייתי שמאלה (מזל שהנתיב היה פנוי) תוך כדי האצה, עקפתי אותה ויצאתי למחלף נתניה.
רק לי מפריע הסטיות שמאלה עם ה "מזל שהנתיב היה פנוי" ? צריך לספר לכם מה יכולות להיות התוצאות אם הנתיב לא היה פנוי כי איזה דו"ג עבר שם?

פורסם

עוד מקרה, כביש החוף לכיוון צפון 2 קילומטר מהיציאה לחדרה.

יושב בכיף שלי בימני לא מפריע לאף אחד, נוסעים 100.

פתאום המהירות מתחילה לרדת דראסטית. כשירד ל60 קצת לפני הגשר מעל הכביש החלטתי לעקוף את כל השיירה (בבטחה, כמובן)

הגעתי לראשה ומה אני רואה בצד ימין? ניסאן מיקרה בצבע שלשול בהיר, מאחורי ההגה אשה נאה עם טלפון ביד והשניה מטיילת באוטו. אלא אם הייתה לה יד שלישית שהחזיקה את ההגה מלמטה - שום דבר לא החזיק.

אחלה תרגיל לעשות על כביש החוף.

עכשיו גם אני שונא ניסאן מיקרה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לא נוסעים, גם לא ב"מהירות שיוט כמעט חוקית", במסלול האמצעי. הסיסמה השחוקה שכבר כמעט לא נעשה בה שימוש, "שמור על הימין" היא אחד הכללים היותר חשובים בנסיעה בכביש רב נתיבי. וגם הטפיחה העצמית על השכם על קור הרוח שהצליח לעצבן נהג אחר לטעמך, מיותרת, בדיוק באותו אופן בו מיותרים משחקי האגו הללו של "הראיתי לו".

כנראה לא הבנת את המצב, לא נסעתי מהר מספיק בשביל הנתיב השמאלי ביותר וגם לא היה בכל צורך מכיוון שהאמצעי היה פנוי.

אבל כן נסעתי מהר יותר מהנתיב הימני ביותר ועקפתי את הרכבים אשר השתרכו בו.

אם הייתי נצמד לימין הייתי מוצא את עצמי "נתקע" מאחורי רכבים איטיים ממני.

לכן החלטתה של הפוקוס לעבור לנתיב האמצעי בדיוק בזמן שאני חולף על פניה כשרוב הזמן הנתיב האמצעי היה פנוי עדיין תמוהה בעייני.

בנושא הטפיחות על השכם, אולי זה מיותר בעיינך, בעייני נהג\ת שמתעצבן יותר ממני כאשר כוונתו הייתה לעצבן אותי הוא ניצחון קטן על הטמטום.

אגב, אצבע משולשת זה כל כך פאסה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני נתקלתי שלשום בנהגת שכנראה קנתה את כל כבישי ישראל, והחליטה שהיא עוצרת פתאום בנתיב האצה

בעליה לכביש החוף במחלף אור עקיבא ממש באמצע הכביש!

למזלי נסעה מאחוריי ניידת משטרה שעשתה את העבודה... אבל אני הייתי בטוח שאני אכנס בה...

אני שונא נהגות שלא חושבות על אנשים אחרים וזה קורה כי הן לא מבינות את ה"חוקים" בכביש וחושבות

שאם היא תחכה למישהו כשהוא יוצא מהחניה אז כולם חייבים לחכות לה!

צריך ללמד נהיגה בדרכים קשוחות יותר בארץ! ואולי אז הקטל בכבישים יהיה נמוך בהרבה.

פורסם
כנראה לא הבנת את המצב, לא נסעתי מהר מספיק בשביל הנתיב השמאלי ביותר וגם לא היה בכל צורך מכיוון שהאמצעי היה פנוי.

אבל כן נסעתי מהר יותר מהנתיב הימני ביותר ועקפתי את הרכבים אשר השתרכו בו.

אם הייתי נצמד לימין הייתי מוצא את עצמי "נתקע" מאחורי רכבים איטיים ממני.

לכן החלטתה של הפוקוס לעבור לנתיב האמצעי בדיוק בזמן שאני חולף על פניה כשרוב הזמן הנתיב האמצעי היה פנוי עדיין תמוהה בעייני.

בנושא הטפיחות על השכם, אולי זה מיותר בעיינך, בעייני נהג\ת שמתעצבן יותר ממני כאשר כוונתו הייתה לעצבן אותי הוא ניצחון קטן על הטמטום.

אגב, אצבע משולשת זה כל כך פאסה.

הצרה הגדולה ביותר של כולנו היא ההתייחסות לנהיגה בכביש כאל סוג של מאבק מתמשך בין ההגיון והשכל הישר שנמצא כמובן אצלנו, לבין הטימטום הבורות וחוסר ההבנה המצויים, איך לא, אצל זולתנו. אם היתה לנו יכולת להפרד מהצורך הזה להראות לשני כמה אנחנו מוכשרים, נבונים ובעיקר שקולים ורגועים יותר ממנו, אין כמעט ספק שהכביש היה מקום הרבה פחות מסוכן.

פורסם

אני מופתע שאף אחד לא כתב כאן - אפשר ועוד איך להתלונן על הנהגת שרשמת את המספר שלה. פשוט מתקשרים 100 ומתלוננים ומוסרים את מספר הרכב. זו זכותך והמשטרה רושמת את התלונה. אני לא יודע מה הם עושים עם התלונה אבל הם מחויבים לרשום אותה ולטפל בה כפי יכולתם. הצרה היא שכנראה יש לה חבר בריון שיפוצץ אותך במכות, במקרה הטוב. אז על אחריותך... אבל אם אתה לא מפחד - תעשה לכולנו שירות ותתלונן עליה.

אני נתקלתי בנהגת כזו היום. נוסעת לה בנתיב האמצעי כשהנתיב הימני ריק לחלוטין (יש כל כך הרבה כאלה שזה מייאש). אני מהבהב לה בעדינות והיא מתעלמת. אני עוקף אותה (משמאל כמובן) ומסמן לה עם היד לזוז ימינה. היא בתגובה שולחת אצבע משולשת (אכן, כל כך פאסה).

ועוד דבר שמתסכל אותי כל פעם מחדש:

למי שמכיר את הכניסה הדרום-מזרחית לרמת גן (פניה ימינה לרחוב הירדן ממחלף אלוף שדה, מול הספארי), וגם למי שלא - אני בטוח שיש עוד עשרות פניות כאלה בארץ שמייצרות את אותו המצב: הנתיב הימני מיועד לפונים ימינה, ושני הנתיבים השמאליים לממשיכים ישר. כל ערב, באופן קבוע, משתרך לו תור ארוך של פונים ימינה בנתיב הימני, ובאופן קבוע כל ערב יש לפחות 5 נהגים בדקה, בממוצע, שעוקפים את כל התור, משהו כמו עשרות מכוניות, נכנסים בגסות תוך שהם מסכנים את מי שבתור, לרוב בלי לאותת, לעתים קרובות תוך עלייה על אי-התנועה המסומן על הכביש.

מתוך עשרות פעמים שנסעתי שם, פעמיים הייתה שם ניידת עם שוטר שעצר את המסתננים הקטנים והמגעילים האלה.

אני תוהה למה לא שמים שם ניידת כל יום, או לפחות יום כן-יום לא. יכולים לעשות כל כך הרבה דוחות, ולהוריד מהכביש את כל הערסים האלה שאני בטוח שעושים עוד הרבה עבירות דומות ונוהגים כמו בריונים. לדעתם זה משהו שאפשר לבקש מהמשטרה?

פורסם
הצרה הגדולה ביותר של כולנו היא ההתייחסות לנהיגה בכביש כאל סוג של מאבק מתמשך בין ההגיון והשכל הישר שנמצא כמובן אצלנו, לבין הטימטום הבורות וחוסר ההבנה המצויים, איך לא, אצל זולתנו. אם היתה לנו יכולת להפרד מהצורך הזה להראות לשני כמה אנחנו מוכשרים, נבונים ובעיקר שקולים ורגועים יותר ממנו, אין כמעט ספק שהכביש היה מקום הרבה פחות מסוכן.

זה משנות ה-50'

http://www.youtube.com/watch?v=PKBJCiJO5XU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עברו 60 שנה ושום דבר לא השתנה...

לפחות זה לא רק התרבות אצלנו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...