Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה לגרמניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברה אני נוסע עוד שלוש שבועות לגרמניה עכשיו אני משכיר שם רכב .

האם יש איזה שהם מדבקות או משהו בשביל לנהוג בכבישים מהירים כמו 6 אצלנו .

נ.ב הזמנתי משלמה סיקסט סיטרואן C5 אבל כמו שידוע הם לא מתחייבים לרכב איזה רכב אני יכול לקבל עוד הקבוצה היא I

תודה

פורסם
היי חברה אני נוסע עוד שלוש שבועות לגרמניה עכשיו אני משכיר שם רכב .

כיף לך, גם אני רוצה :-(

האם יש איזה שהם מדבקות או משהו בשביל לנהוג בכבישים מהירים כמו 6 אצלנו .

Nischt

נ.ב הזמנתי משלמה סיקסט סיטרואן C5 אבל כמו שידוע הם לא מתחייבים לרכב איזה רכב אני יכול לקבל עוד הקבוצה היא I

סביר להניח: פולקסווגן פאסאט, אלפא 159 או אופל זאפירה. את האחרונה זכיתי לקבל, והופתעתי מאוד לטובה: נוחה, מרווחת, חזקה מאוד ובת לוויה נהדרת לשלושה תיירים על ציודם. איש מאיתנו לא חש דוחק או חוסר מקום.

תודה

Bitte

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בשביל 159 הייתי הופך להם שם עולמות.

פותח השרשור: אתה יכול בבקשה לפרט עוד קצת על הזפירה? היא מאוד מסקרנת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא צריך להפוך עולמות בשביל 159...כלומר ברור שצריך, אבל זה לא כזה מסובך שם.

פעם שריינתי רכב קומפקטי (דובר על גולף SDI). הגעתי לסוכנות לקחת את הרכב, חתמתי על הטפסים ויצאתי יחד עם הסוכן לחנייה לקבלת הסבר קצר טרם נסיעה. הרכב שלי היה גולף SDI כאמור. לפתע שמתי לב שחונה לידה אודי A3 2.0 TDI, אז אמרתי לעצמי "אם לא תשאל, לא תדע...". שאלתי אם יש אפשרות לקחת את האודי במקום, הסוכן אמר שאין שום בעיה, רק למלא מחדש את הטופס.

(מדובר על חברת Sixt)

בפעם אחרת שוריין רכב מהקלאס של ב.מ.וו 3\מרצדס C\אודי A4. כאשר הגעתי לסוכנות, נאמר לי שאין אף אחד מהרכבים הנ"ל (בעיקר, אין סדרה 3) ויש רק ארון קבורה ממונע : וולוו V70 שני ליטר טורבו. לקחתי אותה בלית ברירה. כעבור יומיים פקעה סבלנותי, נכנסתי לסניף אחר של אותה חברה (Europecar) על מנת להחליף את הוולוו.

בהתחלה הציעו לי 159 ומיד, אבל מיד! הסכמתי, אך כעבור רגע התברר שהיא כבר מוזמנת...ניסיתי לשכנע אותם בעדינות, אבל הבנתי שהקרב אבוד. קיבלתי פיזו 407 טורבו דיזל, לא מציאה מטורפת אבל בהחלט עדיף על האוטובוס שקיבלתי בהתחלה. אמרו לי גם שיש 159 בסניף אחר, במרחק של שעה משם, אך לצערי לא היה לי זמן.

אלעד,

Nein = No

Nicht = Not אין שם ש'. (ש' זה בדיאלקט).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

קורה הקדים אותי לגבי הדקדוק הגרמני, למרות שנישט יכול להיות "אין" (בהתייחס למדבקות), ואז אלעד צודק.

פה"ש, תבלה בנסיעה וספר מה קיבלת ואיך היה (מבחינת רכב השכרה, לא מבחינות אחרות).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

קורה לא טועה אבל אני צודק.

Nicht זה באמת שווה ערך ל-Not. העניין הוא שהשאלה היתה האם יש מדבקה כלשהי שצריך להדביק על הרכב, ואני עניתי Nischt, שמשמעותו היא "שום דבר" (נא לבדוק בגוגל תרגום), משמע: לא צריך להדביק שום מדבקה שהיא.

עד כאן רגע של עברית/גרמנית/אנגלית :-)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

תודה חברה על התגובות .

מה היא המהירות החוקית שמה ?

ומה קורה אם תופסים אותי עובר את המהירות המותרת ?

פורסם

המהירות המותרת בגרמניה :

עיר - 50 קמ"ש

בינעירוני - 100 קמ"ש

כביש מהיר (Autobahn) - מהירות מומלצת 130 קמ"ש :twisted:

הבהרה: ברגע שנכנסים לאוטובאן (ישנו שלט של כביש מהיר) ועד להודעה חדשה (בדמות שילוט מתאים) מותר לסוע גם מעל למהירות המומלצת באופן חוקי. אך ישנם כמה סייגים :

1. לרוב ישנם תמרורים המורים על מהירות מקסימלית מותרת, באם יורד גשם.

2. כאמור, אין הגבלת מהירות בסיסית באוטובאן, אך קיימים מקטעים רבים בהם המהירות כן מוגבלת. לרוב כתוצאה מ-2 סיבות עיקריות: רעש וזיהום אוויר (רכב שנוסע 250 קמ"ש מזהם ומרעיש הרבה יותר מ120-130 קמ"ש). במקרה וקיימת הגבלה יופיע שלט רגיל של הגבלת מהירות והמהירות המקסימלית בתוקף עד להודעת ביטול.

3. עבודות בכביש, מן הסתם מורידים את המהירות בהתאם להנחיות.

אם תעבור את המהירות המותרת, במקטעים בהם היא מוגבלת, ייתכן ותהיינה מצלמות נייחות, הקנסות מכובדים. שוטרים בצד הדרך עם לייזר נדיר למדי.

עוד דבר שיש להזהר ממנו: במרכזי ערים קיימים אזורים שלמים שאם אין לך אישור (וכנראה שאין לך כי אתה תייר), אז אסור לך להכנס לשם מפאת שמירה על איכות האוויר\סביבה. זה נקרא Umwelt Zone. בכל אופן, אני ממליץ לך לסוע לפי החוק, כלשונו.

אגב, עקרונית קיימת מהירות מקסימלית של 600 קמ"ש באוטובאן. אם תעבור אותה, ישירות לתאי ה... :wink:

נ.ב. רשמית אין כזה דבר "Nischt". המילה "כלום" בגרמנית היא Nichts ובסלנג Nix. במקרים מסויימים אפשרי להשתמש בה במקום "אין" (כמו בדוגמא של אלעד, בשפת דיבור Nichts או בגרסת הסלנג שלה יכולה להיות תשובה).

אין = Es gibt nicht או gibt's nicht.

נ.ב. 2 אם במסגרת הטיול תכנס לאוסטריה\שוויץ (גם דוברי גרמנית...בערך), אל תעשה את הטעות לחשוב שחוקי התנועה במדינות אלו הינם כמו בגרמניה; לא קיים העניין הזה של מהירות לא מוגבלת. מעצר עד תום ההליכים במקרים קשים...

autobahnschild-a1-16665.jpg

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

זה התמרור שמבשר לך על כך שנכנסת לקטע ללא הגבלת מהירות:

autobahn-end-of-restrictions-sign.jpg

שים לב שבגרמניה נעשה שימוש במצלמות גטסו! לא נדיר למצוא מצלמה במרחק קצר מאוד לאחר תמרור כניסה לשטח עירוני. אם אתה מגיע לשטוטגארט, שים לב שהכביש שעולה למגדל הטלויזיה מפוצץ גטסו-אים, בממוצע אתה תתקל שם בגטסו אחת לקילומטר. בנוסף, בניגוד לנהוג בארץ, בגרמניה התמונה היא מלפנים ולא מאחור. כשזה קורה בחושך, זאת חוויה לא נעימה שבעתיים.

יש גטסו גם על האוטובאן בקטעים עם המהירות המוגבלת. הגרמנים מפנקים את ציבור הנהגים במצלמה לכל נתיב.

לא נתקלתי שם באמצעי אחר לאכיפת מהירות.

פורסם

אלעד, בנוסף לשלל הגטסו המפוזרות - מידי פעם תראה (באוטובאן) ניידות עם ממל"ז בצידי הכביש.

מאוד מעצבן הקטע עם הצילום מקדימה, זה מסנוור ברמות מחרידות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...