Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

החלטתי להוציא רישיון לאופנוע בדרגת A1 ( עד 33 כ"ס ו-500 סמ"ק).

הוצאתי טופס ירוק, החתמתי רופא ואופטימטריסט. בנוסף, קיבלתי פטור מתאוריה ( עברתי תאוריה ל-B ב-2003).

לפני שאני מרים טלפון למורה לנהיגה, אשמח לשמוע פרטים לגבי השיעורים המעשיים משלוש בחינות:

1. ציוד - עליי לדאוג למשהו? אני אמור לקבל/להשכיר ציוד כלשהו?

2. מספר שיעורים - אתר משרד הרישוי לא נחמד ומבלבל :( אשמח לקרוא מידע לגבי מספר השיעורים, אשר עליי לקחת.

3. מחירים - מחירים ממוצעים לטסט/שיעור, יעזרו להכין את עצמי כספית לעניין.

תודה רבה רבה (נכתב פעמיים בכוונה) לכל מי שיעזור לי.

נ.ב

בבקשה לא להפנות אותי לפולגז או למנוע החיפוש באתר, אני אחרי שניהם.

פורסם

בפול גז אתה תמצא המון מידע...

קודם כל מבחינת שיעורי חובה, 10 שיעורים.

העלות היא כולל האגרות,שיעורים והטסט הראשון בערך כ1400 ש''ח.

אין שום ציוד שאתה צריך לשכור:roll: , המורה מביא לך גופיה זוהרת וקסדה.

עדיף שתגיע לשיעור בבגדים ארוכים למרות החום והזיעה, יותר בטוח.

אם מעולם לא רכבת לפני על דו''ג, אז אולי עדיף שתיקח קצת יותר מ10 שיעורים, אבל זה אתה תדע כבר אחרי שניים שלושה שיעורים, תלוי בחיבור שלך עם האופנוע, והתחושות שלך.

אם אני לא טועה המחיר לשיעור של שעה הוא בערך 90 ש''ח.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

1. ציוד - עליי לדאוג למשהו? אני אמור לקבל/להשכיר ציוד כלשהו?

אתה לא צריך לדאוג לכלום. אתה מקבל קסדה ואפודה זוהרת בצבע כתום.. אם אתה רוצה אתה יכול לבוא עם ציוד שלך מהבית (קסדה, מעיל, כפפות ושאר המגינים..)

2. מספר שיעורים - אתר משרד הרישוי לא נחמד ומבלבל :sad: אשמח לקרוא מידע לגבי מספר השיעורים, אשר עליי לקחת.

אתה צריך לקחת 10 שיעורים. בהתחלה אתה עושה איזה 1-3 שיעורים רק באזור הסגור של השמיניות והקו הישר - המטרה של המגרש לראות אם אתה יודע לשלוט על הכלי, בשיעורים הראשונים אתה מתרגל נסיעה בקו ישר, שמיניות, את המסלול של הטסט, העברת הילוכים ואת הבלימות - בתכלס אתה מכיר את הכלי.. אחרי שאתה כבר מכיר את הכלי יוצאים לכביש לאט לאט ובזהירות ונוסעים בשירה בדר"כ לאזור של הטסטים..

3. מחירים - מחירים ממוצעים לטסט/שיעור, יעזרו להכין את עצמי כספית לעניין.

מחיר ממוצע לשיעור 100 שקל. טסט עולה 300 שקל.

צריך 10 שיעורים, (שיעור 100 שקל * 10 = 1000 שקל לשיעורים) + 300 שקל הטסט + 113 שקל אגרה על הרשיון (כי עברת טסט ראשון!!) יוצא כל הסיפור 1413 אם עברת את הטסט הראשון.. אם לא.. תוסיף עוד שיעור+טסט יוצא לך 400..

בהצלחה אחי עם השיעורים.. תמצא מורה טוב שיסביר לך כל דבר ודבר ותעשה את זה לאט לאט ובעדינות, לבלום בזהירות (עם הקידמי) אתה תהנה מזה בצורה שלא תאמין וגם ישקשקו לך הביצים :) שוב בהצלחה!

פורסם

ענו לך פחות או יותר על הכל. בהצלחה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

WOW, תשובות מהירות ומלאות, תודה רבה לכם :).

אני מעוניין להוציא רישיון בשביל החוויה וגם כדי שיהיה בכיס (לא רואה את עצמי על אופנוע בשנה הקרובה).

אני כבר מת לנהוג בכביש עם עוד תלמידים ומורה (תמיד אני צוחק עליהם במכונית...:)).

שאלה קטנה שלא חשבתי עליה והעניין צויין פה: אני רגיש לחום, עניין הבגדים הארוכים באמת הכרחי פה?

פורסם

המורה אמור להמליץ לך להתלבש ארוך, גם בגלל החום של המפלטים וגם בגלל שאתה לא רוצה שהשמיכה תידבק לגוף שלך שאתה יושן...:wink:

כולנו רגישים לחום, אתה לא בודד במערכה. לדעתי עדיף לבוש ארוך שמכסה את חלקי הגוף החשופים.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

באופנוע אין דלתות,כל דבר שפוגע בך פוגע בגוף שלך.

בגדים ארוכים מונעים שישפוף,מגפיים שומרות על הרגליים ממכות,מגני ברכיים שומרים על הברכיים,מעיל ממוגן שומר על הגוף,קסדה מלאה שומרת על הראש.

תעשה מה שבא לך.

מורי נהיגה יתנו לך להשתמש בקסדה פתוחה מהבית,לא סגורה ואני לא ממליץ לך לקנות פתוחה.

אייל

פורסם

כפי שנכתב, המורה אחראי לספק לך את כל הציוד שהחוק מחייב. יחד עם זאת, אני ממליץ לך בחום להצטייד בזוג כפפות רכיבה. זה גם ימנע לך שפשופים בידיים (ובהתחשב בעובדה שאתה הולך לעבוד הרבה עם הקלאץ', הולכים להיות הרבה שפשופים), גם יגן עליך אם תיפול במהלך הרכיבה וכבונוס, בפחות מ-200 שקל אתה רוכש לעצמך את כל הלוקסוס הזה.

בהצלחה!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כמה תיקונים קלים:

אחרי שאתה כבר מכיר את הכלי יוצאים לכביש לאט לאט ובזהירות ונוסעים בשירה בדר"כ לאזור של הטסטים.. בחלק מהמקרים (הרצליה וכפ"ס למשל) השיעורים עצמם כבר מתבצעים במגרש של הטסטים. במצב כזה, יוצאים לנסיעה בשכונה לתרגל התנהגות בכביש אמיתי.

לבלום בזהירות (עם הקידמי) בוא נשאיר את הלימוד למורה ולא נעשה אותו בהתכתבות. בינתיים, אם כבר נגענו בעניין הזה - בלימה נכונה מתבצעת עם בלם קדמי ואחורי ביחד. בקטנוע כדאי להתחיל מהאחורי, באופנוע להפך (עניין של חלוקת משקל). כמובן שלא בולמים עם הקדמי כשאתה בפניה או בשמיניות...

מצטרף להמצלה של אלעד, ובאופן כללי אם אתה רציני לגבי רכיבה ומתכנן לקנות אופנוע אחרי הרשיון, הייתי שוקל ברצינות להצטייד מראש, לפחות בקסדה איכותית ונוחה וזוג כפפות. לרכב בלי כפפות זה כמו ללבוש מכנסיים בלי תחתונים או נעליים בלי גרביים - יש אנשים שאוהבים את זה, אבל לרוב זה יגרום שפשופים והזעה מיותרת.

עניין נוסף ולא פחות חשוב - נעליים. שים לב שהנעליים שלך סגורות, לא סנדלים או נעלי בד רכות, בלי שרוכים רופפים שיכולים להיתפס במנוף ההילוכים ולסבך אותך (המנוף זז למעלה-למטה).

544300.jpg

לסיכום - מורה כבר יש לך? אם לא, ספר לנו מאיפה אתה בארץ ואולי נוכל להמליץ על אחד טוב. לא קל למצוא אותם בימינו, רובם סתם מלמדים אותך לעבור טסט.

פורסם

תודה רבה לכולכם :).

כרגע, אני מתכנן להוציא רישיון רק בשביל האפשרות ואני לא מתכוון לקנות אופנוע בזמן הקרוב.

אין לי שמץ של מושג לגבי דגמי האופנועים שצויינו כאן (אני אפילו לא "ירוק" בנושא:(), אך כל מה שאני יודע הוא שאני מוציא את הרמה הלפני הכי גבוהה, כיוון שברמה האחרונה, צריך להיות בעל ותק של שנה רישיון.

לגבי המורה, העניין די סגור. יש לי מורה קרוב אליי ואני אפנה אליו.

כמובן שאם אחליט לרכוש אופנוע בעתיד הקרוב, ענייני הקסדה ושאר המגנים לא ייזנחו בצד.

תודה על העשרת הידע.

• תוכן חדש...