Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 30000 וטסט לרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליאריס שלי ימלאו שנתיים עוד מעט, והיא עברה 17000 ק"מ עד עכשיו. הגיע הזמן לטיפול שנתיים+טסט ראשון לרכב.

ביקשתי הצעות מחיר מ3 מוסכי יבואן. מה שחשוב לי הוא שאני אוכל להסתכל מה עושים ברכב ולעקוב אחרי הטיפול.

ההצעה הזולה הגיעה ממוסך SOS בחדרה (ששם גם קניתי את הרכב) ועולה 415 ש"ח-ואין להם בעיה שאני אציץ מדי פעם לראות מה עושים ואיך מחליפים-כל עוד אני לא נמצא קבוע ברחבת הטיפולים (ניתן לצפות בטיפול מחדר ההמתנה ולגשת אל המוסכניק אם רואים שמשהו לא מבוצע). ההצעה היקרה הגיעה מהמוסך בבני ברק,ועולה 740 ש"ח. הסיבה לכך היא שהמוסך הכניס לי עלות של טסט (לבקשתי-לפי מה שרשום באתר האינטרנט, יש מכון להעברת טסטים בתוך המוסך), נוזל חלונות, חומר לניקוי פיח מהמנוע (כנראה K44) ונוזל בלמים תוצרת פז (שאני לא מתכוון אפילו לאשר את השימוש בו ברכב שלי אלא אתעקש על נוזל אחר). בבני ברק הם לא רוצים שאני אפילו אסתכל מה עושים שם (כי חדר ההמתנה נפרד מסככת הטיפולים העיקרית שנמצאת במבנה אחר).

בכל מקרה-את השמן (royal purple 10w30) אני מביא.

ראשית-האם מישהו שמע על מכון הטסטים בתוך המוסך בבני ברק ויצא לו להעביר שם את הרכב? אני יודע שזה מאוד נוח אך העובדה שאיני יודע מה מחליפים לי ברכב בזמן הטיפול השנתי עומדת כאן לחובתם. בנוסף, האם מישהו מטפל או מכיר את המוסך בחדרה ויכול לתת לי חוות דעת עליו?

שנית, ערכתי חיפוש על K44 בפורום וראיתי המלצות מעורבות. רוב האנשים המליצו להשתמש בו לפני טיפול לרכב על מיכל מלא ואז להחליף בטיפול השנתי את מסנן השמן והשמן. חלק טוענים ש"אם זה עובד אז לא לגעת". אני מתלבט האם שווה להשקיע בתחזוקה המונעת הזו למרות שהרכב נסע כמות נמוכה של קילומטרים בשנתיים הללו.

שלישית, במידה ואבחר ללכת למכון רישוי עצמאי-מתי מומלץ להגיע בד"כ למכוני הרישוי,וכמה זמן לוקחת כל הפרוצדורה הזו? אני מעוניין לגשת לקומפיוטסט במזרח ראשון לציון (עקב המלצות רבות שקראתי עליו). אין לי בעיה לקחת יום חופש במידת הצורך.

תודה,

מתן.

פורסם

לגבי K44 , רכב תקין בן שנתיים אמור לעבור בדיקת גזים גם ללא תוסף.

בכל מקרה אין צורך בהחלפת שמן ופילטר אחרי ששמים תוסף זה במיכל הדלק.

מכיוון שאתה מבצע טיפול והחלפת שמן בכל מקרה, אתה יכול לשים את התוסף ולנסוע איתו כשבוע לפני הטיפול.

פורסם

תיגש לטסט בעצמך. הרכב שלך חדש, וב 99.9 אחוז לא תיהיה כל בעיה לעבור טסט. תבדוק לפי כן שכל הנורות פועלות ושהמגבים לא יבשים.

בדיקת רישוי עצמה לוקחת כ 5-7 דקות. התור יכול לקחת חצי שעה ויותר, תלוי בשעה שתגיע

אני לא הייתי שם שום תוספים, לא לפני ולא אחרי טיפול.

לגבי מוסך - זה רק טיפול שמנים פשוט, ולכן אני הייתי פונה למוסך שהכי נוח לי להגיע לשם, קרוב לבית או למקום העבודה.

יום חופש אפשר לשמור לדברים יותר חשובים, וגם אין מה לשבת למכונאי על הראש ולראות מה מה הוא עושה.

מכניס את האוטו בבוקר, נוסע לעבודה, אחרי הצהריים אוסף את האוטו.

אגב, למה אתה חושב שנוזל בלמים של פז פחות טוב מנוזל בלמים אחר? כי הוא של פז ומיוצר בישראל ? יש הוכחות או בדיקות שבוצעו ומאשרות את הדבר הזה?

פורסם
אגב, למה אתה חושב שנוזל בלמים של פז פחות טוב מנוזל בלמים אחר? כי הוא של פז ומיוצר בישראל ? יש הוכחות או בדיקות שבוצעו ומאשרות את הדבר הזה?

פז מייצרים שמנים-והם טוענים ששמנים אלו תואמים לתקן API ולתקנים נוספים עולמיים. הבעיה היא שפז בכלל לא רשומים ב API כך שהם לא יכולים לטעון ששמני המנוע שלהם עומדים/תואמים לתקנים שלהם-כי API בכלל לא בדקו אותם. זה שהשמנים "תואמים" זה לא מעניין אותי-כי מבחינתי הם יכולים להצהיר גם שהשמנים שלהם מזוקקים בהרים האלפים עם חלקיקי טיטניום ולהראות לי כל תוצאות מעבדה שהם רוצים. כל עוד אין להם עמידה בסטנדרטים עולמיים אין שום סיבה שאני אכניס את התוצרת הזו לרכב שלי. אני פשוט רוצה לדעת מה נכנס לרכב שלי. האם תסכים ללכת לאדם שהוא טוען שהוא רופא שיניים בלי שתראה את הדיפלומה שלו תלויה על הקיר? :roll:

אני מעדיף להוסיף כסף ולקבל תוצרת של חברה מוכרת ולהיות בראש שקט.

פורסם

זה ש API לא בדקו - לא אומר שהנוזל הזה לא עומד בתקן.

יש מוצרים שעומדים בתקן ויש מוצרים שהם "בעלי תו תקן של XXX". שים לב להבדל.

אבל, כאמור גם מוצרים שלא נבדקו על ידיד אותו גוף XXX יכולים לעמוד בתקנים.

פורסם

מתן היקר! מה שלומך?

המלצה שלי: מוסך SOS בחדרה.

הוריי מטפלים שם כבר 7 שנים וגם קרובי משפחה מאיזור השרון מטפלים שם ברכב מתחת למודל 00, ולא בנתניה!

השירות שלהם מעולה והם לא מתפשרים על איכות.

אל תחשוב פעמיים

פורסם

טיפול קטן עולה 415 ש"ח ללא שמן? אם הבנתי נכון אז בטיפול קטן ביאריס מחליפים שמן מנוע, מסנן אוויר, מסנן שמן, מסנן מזגן (לא תמיד). לא זול במיוחד אם אתה מביא בחשבון כי הוא ללא עלות השמן.

לדעתי המוסך מבני ברק מכניס דברים מיותרים ויקרים לטיפול, נוזל חלונות? אין טעם לרכוש זאת במוסך (אם בכלל צריך, אני מוסיף פעם בשנה+ כאשר הנורית נדלקת:wink:), גם חומר לניקוי פיח מהמנוע אין טעם לרכוש במוסך ונשמע לי מעט מוגזם ומיותר לרכב כמעט חדש. למיטב ידיעתי (ויתקנו אותי בפורום אם אני טועה) החלפת נוזלים כגון נוזל בלמים ונוזל קירור מומלצת כל 3 שנים, אם בכל מקרה אתה עומד להקדים ולהחליף נוזל בלמים אז תתעקש על ניקוז והחלפה מלאה ושלא סתם ירשמו בחשבונית "החלפת נוזל בלמים".

לדעתי האישית, מאוד מומלץ להיות בטווח ראייה מהרכב בזמן הטיפול (לא דיברנו על ניקוז והחלפה מלאה של נוזל הבלמים?) אך זה לשיקולך. זמן הטיפול אמור להיות כשעה שעתיים ונראה לי כי שווה להשקיע את הזמן הזה בבקרה על העבודה המתבצעת.

גש טסט בעצמך, הרכב שלך כמעט חדש ולא צפויה בעיה לעבור את הטסט. כפי שהמליצו, בדוק לפי כן שכל הנורות פועלות, לוחית הרישוי נקיה, המגבים לא יבשים ושיש לך את הסרבל הצהוב/משולש אזהרה/פח זבל/כל דרישה מטומטמת אחרת של משרד התחבורה. בדיקת הרישוי (כולל הכל) לוקחת עד כשעה, תלוי בשעה שתגיע. לא יודע אם שווה לך לקחת יום חופש לשם כך, אם אתה יכול להגיע לעבודה מאוחר או לצאת מוקדם אז עדיף לך לבצע זאת כך. אם לא, אז צא מוקדם למכון ביום שישי.

פורסם
מתן היקר! מה שלומך?

המלצה שלי: מוסך SOS בחדרה.

הוריי מטפלים שם כבר 7 שנים וגם קרובי משפחה מאיזור השרון מטפלים שם ברכב מתחת למודל 00, ולא בנתניה!

השירות שלהם מעולה והם לא מתפשרים על איכות.

אל תחשוב פעמיים

מוסך SOS נפסל, מהסיבה הפשוטה-כשנתנו לי הצעת מחיר, סוכם שאביא שמן משל עצמי ואני לוקח את האחריות במידה ויש בעיה במנוע (איזה בעיה יכולה להיות משמן סינטטי מלא ברכב בן שנתיים שנסע רק 17000 ק"מ?:evil: ).

חזר אליי נציג שירות שוב אחרי יום, וטען שהם לא נותנים להביא שמן אלא מביאים שמן מצובר. כשציינתי בפניו ש2 מוסכי יבואן (!!) אמרו לי שניתן להביא שמן משלי שהוא סינטטי בצמיגות מתאימה שעומד בתקנים (ולא חצי סינטטי כמו שהם משתמשים) -לא היה לו מה לומר חוץ מ"הטיפול אצלנו מתבצע עם השמנים האיכותיים ביותר". אמרתי לו תודה וניתקתי את השיחה.

הם היו צריכים לדבוק בהצעה המקורית שלהם ולא להתחרט לאחר יום. נתתם הצעת מחיר ללא שמן? תעמדו מאחוריה.

טיפול קטן עולה 415 ש"ח ללא שמן? אם הבנתי נכון אז בטיפול קטן ביאריס מחליפים שמן מנוע, מסנן אוויר, מסנן שמן, מסנן מזגן (לא תמיד). לא זול במיוחד אם אתה מביא בחשבון כי הוא ללא עלות השמן.

מחליפים שמן מנוע, מסנן שמן, מסנן מזגן, נוזל בלמים.

לדעתי המוסך מבני ברק מכניס דברים מיותרים ויקרים לטיפול, נוזל חלונות? אין טעם לרכוש זאת במוסך (אם בכלל צריך, אני מוסיף פעם בשנה+ כאשר הנורית נדלקת:wink:), גם חומר לניקוי פיח מהמנוע אין טעם לרכוש במוסך ונשמע לי מעט מוגזם ומיותר לרכב כמעט חדש. למיטב ידיעתי (ויתקנו אותי בפורום אם אני טועה) החלפת נוזלים כגון נוזל בלמים ונוזל קירור מומלצת כל 3 שנים, אם בכל מקרה אתה עומד להקדים ולהחליף נוזל בלמים אז תתעקש על ניקוז והחלפה מלאה ושלא סתם ירשמו בחשבונית "החלפת נוזל בלמים".

בלוח הטיפולים של טויוטה דורשים החלפה כל שנתיים של נוזל בלמים. החלפה של נוזל קירור כל חמש שנים-אני מקצר מרווחי טיפולים ומחליף במחצית מהתקופה, אם הפרוטה נמצאת בכיסי.

לדעתי האישית, מאוד מומלץ להיות בטווח ראייה מהרכב בזמן הטיפול (לא דיברנו על ניקוז והחלפה מלאה של נוזל הבלמים?) אך זה לשיקולך. זמן הטיפול אמור להיות כשעה שעתיים ונראה לי כי שווה להשקיע את הזמן הזה בבקרה על העבודה המתבצעת.

אני מאוד רוצה להיות בטווח ראייה מהרכב-אך רוב המוסכים שציינתי אינם מרשים זאת (ויש מידה של צדק בעניין). יחד עם זאת, זכותי כלקוח לראות שהכל מתבצע כמו שצריך אם יש לי קצת הבנה טכנית לגבי העניינים (ולשמחתי יש לי, אחרי קריאה מרובה בפורום). מוסך שלוקח ממני את הרכב לכמה שעות בלי שאוכל אפילו להסתכל לכמה דקות-מפסיד אותי כלקוח.

גש טסט בעצמך, הרכב שלך כמעט חדש ולא צפויה בעיה לעבור את הטסט. כפי שהמליצו, בדוק לפי כן שכל הנורות פועלות, לוחית הרישוי נקיה, המגבים לא יבשים ושיש לך את הסרבל הצהוב/משולש אזהרה/פח זבל/כל דרישה מטומטמת אחרת של משרד התחבורה. בדיקת הרישוי (כולל הכל) לוקחת עד כשעה, תלוי בשעה שתגיע. לא יודע אם שווה לך לקחת יום חופש לשם כך, אם אתה יכול להגיע לעבודה מאוחר או לצאת מוקדם אז עדיף לך לבצע זאת כך. אם לא, אז צא מוקדם למכון ביום שישי.

תודה רבה על התשובה המפורטת, במקרה היום עברתי ב10 בבוקר על יד קומפיוטסט באזה"ת הישן והיה שם תור שחבל על הזמן. כנראה שאעשה זאת באחד מימי אמצע השבוע-אני צריך לקחת יום חופש בכל מקרה.

• תוכן חדש...