Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המרצדס W210 החליפה בשנת 95' את ה W124, שלפחות עבור זמנה נגעה בשלמות.

המכונית התבססה ברובה על מכלולים מהדגם הקודם, זולת מערכת ההיגוי; ה W210 היתה המרצדס הראשונה שעשתה שימוש בהגה בשיטת מסרק ומוט משונן, שהחליף את הגה התיבה והתפוחים המסורתי.

וזו גם היתה המרצדס הראשונה שגילתה את רזי האלקטרוניקה, ולא לחיוב.

מערכות רבות ששימשו את ה W124 הפכו לאלקטרוניות - לוח המחוונים, מערכת בקרת האקלים ועוד.

בגרמניה היא התחרתה בסדרה 5 של ב.מ.וו שהציעה יכולת דינאמית עדיפה בהרבה, ולכן זכתה להצלחה פחותה מקודמתה.

דגמי ה V6 הציעו ביצועים עדיפים, בין היתר בשל מנוע חזק יותר וגיר אוטומטי בעל 5 הילוכים.

ה W210 שווקה ב 3 רמות גימור שונות - קלאסיק, הפשוטה ביותר, אלגנס המהודרת ואוונגרד שכללה מיתלים מונמכים ומוקשחים.

החישוקים שמורכבים במכוניתך היו שייכים לדגם האוונגרד.

והחשוב מכל, תהנה מהמכונית !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בארץ נוהגים לפי פחד. לרכבים שונים יש מקדם פחד שונה. הכלל שנכון על כבישים שלנו תמיד: ״זכות קדימה לרכב הכבד״ - בפועל לרכב המפחיד. רכב בעל מקדם פחד גבוה יותר נוסע, רכב עם מקדם פחד נמוך ממתין.

אם אתה לא נוהג בכללים האלו, אתה כניראה משתייך לזן נכחד.

בארץ נהג מצוי בכל מחיר לא יתן לרכב בעל מקדם פחד זהה לשלו לבצע מהלכים לפי חוק: הוא לא יתן להשתלב לנתיב אם אתה מאותת, להיפך - יתן קיק דאון כדי שחס וחלילה לא תצליח להשתלב. אפשר לאותת עד מחר. זו רק אחד ממאות דוגמאות של אחד מאיתנו פוגש על הכביש. אני תמיד נותן כשאפשר לבצע מהלכים לרכבים שרוצים. אני גם משתיך לזן נכחד. היום אותתי ורציתי להשתלב לנתיב, הרכב שנסע בנתיב שמאלי היה לו מרווח ויכל לאפשר לי, אני במקומו הייתי מוריד את הרגל מהגז.

היה לי גולף. זה רכב שחתכו אותו על ימין ועל שמאל, אף אחד בכביש לא התחשב בי, לא שמרו מרחק ועוד. עם יוקון כל מהלך שרציתי לעשות, עשיתי בלי שמישהו יצייץ, באין מפריע - מלך הכביש. אף אחד לא ישב על פגוש, אף אחד לא חתך ואף פעם לא חסמו בחנייה. עם וולוו המצב היה גרוע למדי, אבל קצת יותר טוב מגולף. עם מרצדס המצב די טוב, עם במוו שחורה היה יותר טוב: אנשים בעצמם מפנים שמאלי כדי לתת לי לעבור.

יש כאלה שמתעלמים מכללים האלו. אלה בדרך כלל רכבי חברה ואנשים לגמרי מנותקים מהעולם - אלה שמתנחלים במהירות נמוכה בשמאלי ורק בולדוזר יכול להזיז אותם.

הרשה לי לשאול אותך. אתה נוהג על רכב שטח או רכב חברה?

האדם שאתה רומז, יושב מאחורי הסורגים לאו דווקא בגלל הסיבה הפופולארית שמראים בטלויזיה.

"מקדם פחד בכביש"? זה חדש לי.

כנראה לא שמעת על "סף ה5000". :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בארץ נוהגים לפי פחד. לרכבים שונים יש מקדם פחד שונה. הכלל שנכון על כבישים שלנו תמיד: ״זכות קדימה לרכב הכבד״ - בפועל לרכב המפחיד. רכב בעל מקדם פחד גבוה יותר נוסע, רכב עם מקדם פחד נמוך ממתין.

בארץ נהג מצוי בכל מחיר לא יתן לרכב בעל מקדם פחד זהה לשלו לבצע מהלכים לפי חוק: הוא לא יתן להשתלב לנתיב אם אתה מאותת, להיפך - יתן קיק דאון כדי שחס וחלילה לא תצליח להשתלב. אפשר לאותת עד מחר.

נוהג ברכב פרטי, האצ'בק יפנית כחולה.

נותן כבוד לכל אחד בכביש, כל מי שמאותת מקבל ממני את מלוא המרווח להשתלבות, מי שלא מאותת מקבל במגבלות הזמן שהוא השאיר לי להגיב. לא משחק משחקי כוח, לא מחפש הרפתקאות בכביש, מנסה לדאוג לזרימת תנועה. תנועה שכוללת גם רכבי פין קטן, גם רכבי חברה חבוטים וגם משאיות.

לצערי אני גם חושש שאולי אני קצת זן נכחד, למען האמת זן נדיר. הבעיה היא שאנשים בעלי צורת מחשבה כמו שלך, ובעלי רכבים עם "מקדם פחד" (איזה מושג זוועתי) דואגים ללבות ולתדלק את המצב הקיים ע"י לקיחה בכוח של זכות הקדימה. אני לא אומר שאתה אישית עושה זאת, עפ"י הודעתך אתה דווקא נוהג אחרת ואני מעריך את זה. אני מקווה שזה אכן המצב.

לא מזמן יצא לי לנהוג כמה ימים בטנדר אמריקאי פולסייז בצבע שחור, אכן נתקלתי לא מעט באנשים שפשוט בורחים מהנתיב, כשאני נהגתי כחוק וכהרגלי - שומר מרחק, מאותת, מאפשר מעברי נתיב. לומר לך שזה עשה אותי מבסוט או שהתחילה לי זקפה? ממש לא, להיפך.

יש לי פנטזיה מלוכלכת, יום אחד להיות בעליו של רכב בעל "מקדם פחד". אבל ממש לא כזה כמו שתיארת, זו תהיה וולוו סטיישן ישנה וחבוטה, עם כלוב פלדה מוסתר מתחת לפח וחגורת בטיחות בצורת H. איתה אנהג כחוק לחלוטין, וכל מי שינסה לכפות עלי את הגועל נפש שלו יצטרך לבדוק של מי הפח היותר חזק. אז אשמח לראות איך "מקדם הפחד" הופך למקדם הבכי על דפיקה יפה בכנף של ב.מ.וו, מרצדס, טוסונים ואחיהם בעלי קישוטי הכרום.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אני כל כך סולד מהגישה שלך ליחסי הכוחות בכביש הנובעים מגודל ומקדם הפוזה של הרכב.

ממה שאני רואה, היחידים שמקיימים את הכלל הזה הם בעלי אותם רכבים, ואלה השואפים להיות בעלים של אחד. הם אלה שינהגו ויתנהגו כאילו הם מחזיקים את העולם בביצים, ויצפו שהדרך תפונה להם כי החלונות שלהם כהים.

אדרבה. דווקא בקטנים אני משתדל להתחשב יותר, כי אני יודע שאחרים לפעמים לא יתחשבו בהם...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ואוו, אני לא מצליח לעקוב אחרי קצת החלפת הרכבים.

נשמע כאילו המגרש של הסוחרים שאתה קונה ממנו עובד בשיטת הדלת המסתובבת, אחרת אין מצב שהיית מצליח להיפטר מרכבים כל כך לא מבוקשים כאלה

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, זה היתרון במגרש.

נותן כבוד לכל אחד בכביש, כל מי שמאותת מקבל ממני את מלוא המרווח להשתלבות, מי שלא מאותת מקבל במגבלות הזמן שהוא השאיר לי להגיב. לא משחק משחקי כוח, לא מחפש הרפתקאות בכביש, מנסה לדאוג לזרימת תנועה. תנועה שכוללת גם רכבי פין קטן, גם רכבי חברה חבוטים וגם משאיות.

גם אני נוהג ככה. אבל כמה נהגים כאלה יש באמת?

לצערי אני גם חושש שאולי אני קצת זן נכחד, למען האמת זן נדיר. הבעיה היא שאנשים בעלי צורת מחשבה כמו שלך, ובעלי רכבים עם "מקדם פחד" (איזה מושג זוועתי) דואגים ללבות ולתדלק את המצב הקיים ע"י לקיחה בכוח של זכות הקדימה. אני לא אומר שאתה אישית עושה זאת, עפ"י הודעתך אתה דווקא נוהג אחרת ואני מעריך את זה. אני מקווה שזה אכן המצב.

אני לא נוהג לפי "מקדם פחד", אבל נהגים רבים מאוד דווקא כן ורכב בעל מקדם פחד גבוה מקבל עדיפות בכביש.

לא מזמן יצא לי לנהוג כמה ימים בטנדר אמריקאי פולסייז בצבע שחור, אכן נתקלתי לא מעט באנשים שפשוט בורחים מהנתיב, כשאני נהגתי כחוק וכהרגלי - שומר מרחק, מאותת, מאפשר מעברי נתיב. לומר לך שזה עשה אותי מבסוט או שהתחילה לי זקפה? ממש לא, להיפך.

בעצמך ראית כמה נכון מה שרשמתי, מזמן שמתי לב שכאשר אני עם רכב בעל "מקדם פחד" מאפשרים לי לבצע את המהלכים שאני אמור על פי חוק, למשל לתת לי זכות קדימה בכיכר כשאשר נכנסתי לתוכו ולא להתחף מימין, לאפשר לעבור בין הנתיבים כאשר אני מאותת.

ההערות שלי בבורדו. אני מאוד מסכים איתך. לצערי הרב הרוב לא מסכימים איתנו ונוהגים פי מקדם הפחד. אם מפחדים ממך נותנים לך לעשות מה שתרצה, אם לא אז לא. כאשר הייתי נוהג על גולף אף אחד לא התחשב בי בכביש, חתכו אותי על ימין ועל שמאל, אפילו תוך כדי סיכון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בארץ נהג מצוי בכל מחיר לא יתן לרכב בעל מקדם פחד זהה לשלו לבצע מהלכים לפי חוק: הוא לא יתן להשתלב לנתיב אם אתה מאותת, להיפך - יתן קיק דאון כדי שחס וחלילה לא תצליח להשתלב. אפשר לאותת עד מחר. זו רק אחד ממאות דוגמאות של אחד מאיתנו פוגש על הכביש. אני תמיד נותן כשאפשר לבצע מהלכים לרכבים שרוצים. אני גם משתיך לזן נכחד. היום אותתי ורציתי להשתלב לנתיב, הרכב שנסע בנתיב שמאלי היה לו מרווח ויכל לאפשר לי, אני במקומו הייתי מוריד את הרגל מהגז.

היה לי גולף. זה רכב שחתכו אותו על ימין ועל שמאל, אף אחד בכביש לא התחשב בי, לא שמרו מרחק ועוד. עם יוקון כל מהלך שרציתי לעשות, עשיתי בלי שמישהו יצייץ, באין מפריע - מלך הכביש. אף אחד לא ישב על פגוש, אף אחד לא חתך ואף פעם לא חסמו בחנייה. עם וולוו המצב היה גרוע למדי, אבל קצת יותר טוב מגולף. עם מרצדס המצב די טוב, עם במוו שחורה היה יותר טוב: אנשים בעצמם מפנים שמאלי כדי לתת לי לעבור.

יש כאלה שמתעלמים מכללים האלו. אלה בדרך כלל רכבי חברה ואנשים לגמרי מנותקים מהעולם - אלה שמתנחלים במהירות נמוכה בשמאלי ורק בולדוזר יכול להזיז אותם.

האדם שאתה רומז, יושב מאחורי הסורגים לאו דווקא בגלל הסיבה הפופולארית שמראים בטלויזיה.

אתה עדיין עם השטויות האלו?

אנשים כמוך הם בדיוק האנשים הכי מסוכנים על הכביש, כאלו שחושבים שמפחדים מהם ושלהם מגיעה זכות קדימה כי רכבם גדול יותר וכו'.

זאת בדיוק הטעות הגדולה, על הכביש כולם שוים, בלי קשר לגודל ונפח הרכב.

אני נגעל מצורת המחשבה המעוותת הזו, ובטח מהמושג "מקדם פחד" שאלוהים יודע מאיפה הבאת, פשוט נורא!

פורסם

מזל טוב :)

אהבתי את ההלבשות על הרכב, ממש עשו לה מתיחת פנים :)

אמנם הV6 חזק יותר אך לא נוח לעבודה, אני מבצע טיפולים שוטפים לCLK350 ששייכת לאשתו של חבר, להוציא פלאגים זאת מכה, המחיר שלהם בשמיים ובכלל הכל צפוף כ"כ מתחת למכסה המנוע שחוץ משמנים וברקסים אני לא מוכן לעשות כלום.

אני מאוד אוהב את הבודי הזה, הוא אלגנטי וחסר זמן, נראה טוב יותר מהדגם שהחליף אותו והוא גם איכותי יותר, אני מאחל לך בהצלחה, מקווה שמצאת את האחת. אני רכשתי 7 מכונית ב10 חודשים עד שרכשתי את הG ובעוד שבוע אחגוג חצי שנה במחציתה (לא יודע איך אני אמור לחגוג, אולי אמלא לה את הטנק עם וויסקי משובח).

תעלה עוד קצת תמונות, תמונות פנים לא יזיקו :)

haters will hate

פורסם
אתה עדיין עם השטויות האלו?

אנשים כמוך הם בדיוק האנשים הכי מסוכנים על הכביש, כאלו שחושבים שמפחדים מהם ושלהם מגיעה זכות קדימה כי רכבם גדול יותר וכו'.

זאת בדיוק הטעות הגדולה, על הכביש כולם שוים, בלי קשר לגודל ונפח הרכב.

אני נגעל מצורת המחשבה המעוותת הזו, ובטח מהמושג "מקדם פחד" שאלוהים יודע מאיפה הבאת, פשוט נורא!

הצורת המחשבה המעוותת הזאת לצערי היא צורת המחשבה של נהגים רבים, מעל חצי. לפני שאתה שופט כיצד אני נוהג, קרא את התגובה שלי לאנלוגי. לגבי כולם שווים, ככל הניראה לא נהגת מעולם על ג'יפ פולסייז בכביש או על רכב יוקרה שמזוהה עם גורמים שונים. כולם באמת שווים, אבל על הכבישים שלנו יש יותר שווים ויש פחות שווים. ;) על מנת לא להקלע למצבים לא נעימים, עדיף להפנים את זה (אפילו אנלוגי הודה לגבי יחס שונה לרכבים שונים על הכביש).

בגרמניה היא התחרתה בסדרה 5 של ב.מ.וו שהציעה יכולת דינאמית עדיפה בהרבה

למרצדס E יש גירסאות חזקות מאוד בגירסא E500. לצערי לארץ היגיעו בעיקר E230, E240 ודיזלים: E250, E220CDI, E270CDI. הרכב שלי היגיע ארצה ביבוא אישי, אני מאמין כך גם רכבים אחרים עם מנועים האלה שאפשר לספור כמות שלהם על אמצבעות.

אני מאוד אוהב את הבודי הזה, הוא אלגנטי וחסר זמן, נראה טוב יותר מהדגם שהחליף אותו והוא גם איכותי יותר, אני מאחל לך בהצלחה, מקווה שמצאת את האחת. אני רכשתי 7 מכונית ב10 חודשים עד שרכשתי את הG ובעוד שבוע אחגוג חצי שנה במחציתה (לא יודע איך אני אמור לחגוג, אולי אמלא לה את הטנק עם וויסקי משובח).

תודה על הברכות החמות, גם אני מקווה שמצאתי את האחת :)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למרצדס E יש גירסאות חזקות מאוד בגירסא E500. לצערי לארץ היגיעו בעיקר E230, E240 ודיזלים: E250, E220CDI, E270CDI. הרכב שלי היגיע ארצה ביבוא אישי, אני מאמין כך גם רכבים אחרים עם מנועים האלה שאפשר לספור כמות שלהם על אמצבעות.

יש גרסא שנקראת E55 מבית AMG שהיא "גרסת העל" של הדגם הזה.

דווקא ה-E240 ממש לא הייתה הזולה בחבורה. אלא ה-E200.

למרות זאת אני חושב שאתה טועה ויש לא מעט E320 שם בחוץ ומדובר באחד המנועים הנפוצים יותר של מרצדס.

בכל מקרה, אני מאחל לך שתהנה מהרכב.

ושתפסיק לחשוב שבגלל שיש לך רכב X או Y יש לך עדיפות.

בהצלחה

פורסם

Nakamichi, מעבר דירה לא יעזור. מקומית מוסדות המדינה שמוציאות לפועל תוכנית השמדת אזרחים משתמשים בפושעים מקהילה הזאת. במקומות אחרים הם משתמשים בגורמים אחרים. ניסיונות מעבר דירות לערים אחרות לא עזרו. תוך זמן קצר מצאו אותנו.

אני לא חושב שיש לי עדיפות בכביש - אני רואה את זה. אף אחד לא יושב לי על הפגוש, תמיד שומרים מרחק, הרוב מפנים אוטומטית שמאלי. דברים כאלה לא היו כאשר נסעתי באלפא 164 או גולף, עם גולף לא פעם נקלעתי למצבים לא נעימים בכביש, אפילו אפשר לומר מסוכנים (לא פעם נאלצתי לבלום בלימות חירום בגלל שחתכו אותי, פעם ביום אחד מנעתי שני תאונות, בימים אחרים גם היו מקרים). זאת מציאות שלצערי הרב נאלצים להתמודד איתה.

אני רוצה להבהיר לכל אלה שחושבים שאני נוהג בברבריות: אני נוהג באדיבות, נותן זכות קדימה בכביש על פי חוק, מאפשר להשתלב לתנועה, מאפשר מעבר בין נתיבים לרכבים בלי קשר לגודלם. כמה כאלה נהגים יש באמת? חברי הפורום, אני ועוד כמה בודדים?

כל פעם שאני מתקל בנהג אדיב אני נדהם. אני נתקל בנהגים כאלה פעם בחודש לכל היותר.

אגב, E320 בארץ לא ממש נפוץ. כאן זה די נדיר. עם מנוע 6 טורי במיוחד, באותה תקופה אנשים קנו רכבי עם מנועים הצנועים ביותר.

פורסם

ואל תשכח את שלל גרסאות הAMG שלה: E36, E50, E55, E60. החזקה ביותר הוציאה 405 כ"ס.

אבל הM5 יותר חדה, יותר צעירה ומשדרת משהו אחר.

זה היה אז, היום הענקיות הגרמניות מאבדות כיוון.

haters will hate

פורסם

יש לי תמונה לא איכותית של לוח השעונים. אפשר לראות שברכב הזה סיבובי סרק מאוד נמוכים ואפילו על סיבובים נמוכים הוא מצליח לשמור על פעולת מנוע חלקה וללא רעידות.

מד חום מראה קצת מעל 80 - האם זה תקין (ההגיון אומר שברכבים רגילים מד חום אמור להראות 90)? כפי שאפשר לראות בחוץ היה מעל 30 מעלות. כמה שאני זוכר במונית 220CDI החום גם היה מגיע קצת אחרי 80. באלפא 164 החום היה אמור להיות 90, ה-80 היה בחצי, מכונאי אמר לי שזה תקין באותם רכבים.

מצאתי באתר אחד תמונה של לוח שעונים של מרצדס אחר, אפשר ליראות שזה מעל החצי וקרוב לבערך 100 מעלות, שם מדובר על רכב חדש:

cabrio_16.jpg

09062011021.jpg

פורסם

עד כמה שזה עצוב זה נכון שקיים "מקדם פחד", זו המציאות.

אולי כי לאנשי הליסינג לא אכפת על האוטו אבל כשהם רואים מכונית עם מקדם פחד גדול שיכולה לפגוע להם בחיים או עמוק עמוק בכיס הם מתקפלים.

כמישהו שנהג כמה חודשים ברכב גבוה (ג'יפ עירוני) ועבר למכונית קטנטנה, אני רואה את הזריקת ז*ן של חלק מהנהגים בכביש.

אנשים חותכים, נכנסים לי לנתיב ברמזור כדי שיהיה להם קשר עין עם מי שבנתיב לידי כדי לדבר איתו (מקרה אמיתי מאתמול, אשה נכנס בין הבתיב שלי לבין נתיב שלידי עד שהיא כמעט נגעה בי כדי לדבר עם כונפה אחרת).

תסע חודש עם במוו שחורה / רכב גבוה / מרצדס שנראית חדשה ואז חודש במכונית מיני / סופר מיני ותבין לבד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

צבי - הדש בורד שלך כל כך יפה... :oops:

אני פשוט חולה על הצורה הזאת.

זאת אותה הצורה שנמצאת גם בE הקודמת כמו שאמרת.

מבחינתי זאת קלאסיקה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...