Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי 306 1400 ידנית שנת 2000 שאני מאוד מרוצה ממנה.

לשים דלק, ולנסוע - כמה פשוט שכך...

לאחרונה עלה לי ג'וק לראש, ומתחשק לי ידנית (מטעמי חיסכון באחזקה ובדלק) גדולה יותר - חשבתי על ה 406.

דגם ידני בנזין כמעט ואין, לכן חשבתי על האפשרות של דגמי הדיזל המאוחרים - HDI 2.0.

האם יש למישהו ניסיון או אפילו שמועות בקשר לרכב זה ?

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

הרכב מדהים, מפנק, נוח , מנוע חזק וגמיש עם פוטנציאל לעוד.

נשמע טוב הא? רק למען ההגינות - אני חולה על הרכב הזה, ועל HDI בכלל. נסיעה תענוג, המון מומנט. תענוג אמיתי...

ואז הכל מתחרבש, הגבלה ל 2500 סל"ד, הסולר בארץ שווה לת** סליחה מנהלים..

מזרקים דולפים, משאבה לחץ גבוהה שנטחנת, משאבת לחץ נמוך שמתפוררת לתוך המיכל, חיישן על המסילה, ווסת לחץ במשאבה לחץ גבוהה, ממסר כפול,שנשרף (נשרף תרתי משמע) ,

עזוב את הרעיון - אין חסכון בדיזל 2.0 לעומת בנזין 1.4\1.1 (ביחס למחיר הסולר כן)

הערה (עריכה) : אם הינו בריטניה , אין ספק שהיתי קונה את הרכב הזה, התמורה הטובה ביותר לפאונד. אפשר לגשת ל SCRAPPY ולקנות את כל החלקים ב 200 פאונד, פעם ב 60 אלף. אבל עם המחירים בארץ - שכח מיזה.

עוד עריכה שרציתי להוסיף: אם אתה עדין רוצה לחסוך בדלק ולקבל אמינות, תקח את ה 1.9TD מכאני אבל נראה לי שיש עד 2000 רק

מומלץ בחום.

פורסם

לגבי איכות הסולר, אם אני מתדלק בתחנה קבועה עם ללא היסטוריה של מהילת דלק, וכמו כן אני אדאג להחליף פילטר סולר בתדירות גבוהה יותר - האם זה ימנע את הטחינה של המשאבה ?

אגב, לגבי הרכב הספציפי הזה, הוחלפה משאבת סולר.

פורסם

ה 406 האחרונות (עם מנוע 2 ליטר HDI) זה באמת ליגה לאומית, אבל הכאב היחידי הוא במערכות סולר מסילה משותפת שמזדקנות - וכמו שאתה בטח כבר מבין בעצמך, תיקון של מערכת כזו עולה הרבה כסף.

כן, לעיתים ניתן לשפר את תוחלת החיים של המזרקים והמשאבה עם החלפות תכופות של סננים - אבל עם הסולר עצמו מהול בחומרים אחרים שהם לא מיועדים להיות בתוך הסולר, שום פילטר לא יעזור.

ה 306 מספיק חסכונית ומספיק מרווחת בשביל לא לחשוב על מחליפה עם מערכת HDI כשאין לזה באמת, אבל באמת, צורך הכרחי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

BigMak הלב שלי רוצה אלפא רומאו בררה , אבל הכיס מספיק רק לפיאט בראבו TJET.

לטובתך ובריאותך וחשבון הבנק שלך - אל תעשה את זה.

אם המשאבה הוחלפה - המזרקים בדרך, עניין של כמה אלפי ק"מ.

(המשאבה מתפוררת לתוך המזרקים)

רוצה 406? בכיף - קח 2.0 ליטר בנזין או 1.8 עם בלוק אלומניום שיהיה יותר זול להחליף את כל המנוע מאשר לטפל ב HDI במקרה של תקלה במערכת הזרקה.

אתה צריך להבין - הצרות באות בצרורות במערכת הזאת

זה מתחיל באלו שיש להם משאבה בטנק , שנטחנת, (אלו שאין להם - המשאבה המרכזית נטחנת) ומשם , אתה אבוד. מדבר מניסיון כואב עם RHY מנוע בוש וגם סימנס .. 4 מזרקים + קידוד , יעלו לך במקרה הטוב 1500 ש"ח מפרוק + עבודה, חיישן מפרוק ללחץ סולר מינימום 500 ש"ח, ואין ערובה שזה יחזיק יותר מחודש (חלקים משומשים, אותו סולר מסריח של מדינת ישראל)

במקרה של שיפוץ - זה יחזיק הרבה יותר וגם תקבל אחריות, אבל אנחנו מדברים על 6-9K +- (שיפוץ משאבת הזרקה, מזרקים, החלפת בית מסנן סולר , במידה ויש משאבה בטנק גם היא בדרך כלל תוחלף כדי לא לקחת סיכונים, ) ועד העונג הבא, שתדלק בטעות דלק לא טוב. ובנוסף לכל הטיבין ותקילין האלה, תוסיף לך BSI, אלקטרוניקה צרפתית , ולא זכור לי שהיו HDI ידניות ,רק AL4 שהיה נטחן מהמומנט של המנוע ( כל 30-40K שיפוץ)

פורסם

עמרי, אתה עוד כותב מספרים זולים יחסית. אני שמעתי על ברלינגו HDI עם מע' של סימנס שרגישים לסולר מלוכלך, והחלפת סט מזרקים + משאבת לחץ גבוה כבר מסתכלת על ה 5 ספרות...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עומרי, תודה רבה על התגובה המפורטת - שיחקת אותה !

ה HDI שראיתי היום היא ידנית, מופיע ביד 2 (המוכר רוצה 25,000).

אגב, הוא אמר שהרכב יד 3 ובפועל הוא יד 5...

אבל הרכב כשל עצמו נראה ממש טוב. תא המנוע יבש ללא נזילות.

פנים הרכב שמור מאוד, הכל עובד. הרכב נוסע חלק לגמרי.

שמעתי שה 1.9 TDI מומלץ יותר, אבל מעדיף את הצורה החדשה של ה 406.

הצורה הישנה פחות יפה לדעתי.

פורסם

elibaba: זה מספרים עם קשרים (מקושר חזק ב PSA) ועדין, קשה עד בלתי אפשרי לפתור את הבעיות של ה HDI. תמיד צצה בעיה חדשה.

BigMak: גם אני היתי רוצה אוטו כזה תאמין לי.. אם רק הינו באירופה. המחירים כאן לא פרופורציונאלים, ואיכות הסולר ברצפה.

ה 1.9TD מצטיין ביכולות מופלאות, והוא טרקטור, קצת מיים בסולר, קצת זיוף הכל עובר. קשה להניע פמפם סע לשלום..

לגבי הכל עובד: בדקתה את הבקרת אקלים \ מפוח ? יש שם בעיה סדרתית במיזוג איציק יוכל לענות יותר טוב ממני כי הוא עובד שם.

קח בחשבון למרות שהרכב ידני, הקלאץ שם זה לא קלאץ רגיל, מאוד - מאוד יקר.אם זה כמו בקסארה ואם זכרוני לא מטעה אותי אז זה כמו בקסארה , בסביבות ה 2000 ש"ח אם בכל זאת החלטתה להכנס להרפתקאה הזו, הקשב למנוע שהוא לא מטרטר יותר מידי , בצע נסיעת מבחן ארוכה , חפש שבבים של מתכת בפילטר סולר, חפש עשן \ שמן מהאגזוז (טורבו) , ואם יש לך חבר עם LEXIA \ PPS שיתן בדיקה למערכת הזרקה לבדוק לחצים וכו. 298 באר ב IDLE בלי משחקים.

המכון בדיקה לא יכול לבדוק את המערכת הזו כמו שצריך.

בהצלחה..

פורסם

BigMak: גם אני היתי רוצה אוטו כזה תאמין לי.. אם רק הינו באירופה. המחירים כאן לא פרופורציונאלים, ואיכות הסולר ברצפה.

ה 1.9TD מצטיין ביכולות מופלאות, והוא טרקטור, קצת מיים בסולר, קצת זיוף הכל עובר. קשה להניע פמפם סע לשלום..

לגבי הכל עובד: בדקת את הבקרת אקלים \ מפוח ? יש שם בעיה סדרתית במיזוג איציק יוכל לענות יותר טוב ממני כי הוא עובד שם.

קח בחשבון למרות שהרכב ידני, הקלאץ שם זה לא קלאץ רגיל, מאוד - מאוד יקר.אם זה כמו בקסארה ואם זכרוני לא מטעה אותי אז זה כמו בקסארה , בסביבות ה 2000 ש"ח אם בכל זאת החלטתה להכנס להרפתקאה הזו, הקשב למנוע שהוא לא מטרטר יותר מידי , בצע נסיעת מבחן ארוכה , חפש שבבים של מתכת בפילטר סולר, חפש עשן \ שמן מהאגזוז (טורבו) , ואם יש לך חבר עם LEXIA \ PPS שיתן בדיקה למערכת הזרקה לבדוק לחצים וכו. 298 באר ב IDLE בלי משחקים.

המכון בדיקה לא יכול לבדוק את המערכת הזו כמו שצריך.

בהצלחה..

זו בדיוק ההרגשה בנסיעה - אירופה !

עריכה: לגבי הבקרת אקלים, ראיתי תמונות ביד 2 של רכבים דומים עם מנועי בנזין, שם רואים פאנל בקרת אקלים - על כל המשתמע לחצנים במקום בוררים.

ב 406 שבדקתי, יש בוררים קלאסיים - כמו ברכבים ישנים יותר. וממה שבדקתי, נראה שהכל עובד, בדקתי את הבוררים והמזגן מקרר חזק.

ובכל מקרה, אם אני קונה רכב כזה, אני אכניס אותו לבדיקה במוסך של המוניות ביהוד - שם בטוח ידעו להגיד לי את המצב של הרכב.

הקלאץ הרגיש קצת קשה, אבל נראה שיש לו עוד 50,000 לפחות ולא שמעתי/הרגשתי טרטור מהמנוע.

לגבי המנוע 1.9TD, ההעדפה שלי היא למנוע אמין ולא מסובך לאחזקה.

העניין הוא שהמנוע הזה משודך לרכבים וותיקים יחסית, קשה למצוא רכב שמור עם המנוע הזה...

רוב ה 406 TDI הם מוניות, אם לא כולם !

אגב, האם הסיפור היקר של המזרקים והמשאבה הנטחנת ב HDI נכון גם ל C5 ?

פורסם
איציק.

השכל אומר להמשיך עם ה 306.

אבל הלב, רוצה 406...

מאחל לך המון הצלחה עם ה306 לא יודע מה רמת הנסועה שלך אבל אצלי לאחר שנת מעולה הגיעו שנתיים קשות אז...

לפעמים צריך להחליף למרות שההגיון אומר אחרת.

תצליח

פורסם

צריך לשים דברים על דיוקם:

קודם כל, אנחנו משווים רכבי עבודה (עם מערכות מסילה משותפת, לרוב מדובר בכלים כמו ברלינגו, פרטנר, דובלו, קנגו, קונקט ודומיהם) מול רכבים פרטיים. גם ה 406HDI נחשבת לרכב עבודה כי רובן היו מוניות (לפני כמה שנים ראיתי אחת כזאת עם 200K ק"מ, חדשה לחלוטין, אחרי שיפוץ גיר [המקורי החזיק 200K). הרכבים הללו לעולם לא מטופלים או ננהגים כמו שאחנו מטפלים במכוניות הפרטיות שלנו, למעט יוצאי דופן באמת.

דבר שני, מערכת HDI היא לא כזאת מסובכת או בעייתית כמו שלעיתים משתמע עם מצטייר ממה שנכתב כאן בפורום - בין אם זה על ידי או על ידי משתמשים אחרים.

דווקא ה HDI של סיטרואן\פג'ו (2000 סמ"ק) הוא מנוע מאוד מוצלח ללא רגישויות מיוחדות כלל, לא בטורבו ולא במנוע. מערכת ההזרקה היא אותה מערכות כמו אצל יצרני רכבים אחרים ואיכות הסולר כאן בארץ היא פחות או יותר דומה ברוב התחנות - יש דוגמאות קיצוניות לכאן ולכאן.

ראיתי מערכות כאלה שעברו מעל 200K ק"מ ללא נ-ג-י-ע-ה במערכת ההזרקה (לא במזרקים, לא במשאבה, לא בחיווט ולא בכלום !) ואפילו נתקלתי במקרה של רכב אחד שנסע ממש הרבה (אותו הנהג, בחור ששומר על האוטו מבחינה מכאנית בצורה יפה מאוד) שעבר 325 אלף ק"מ ללא *שום תקלה* במנוע או במערכת ההזרקה. בק"מ הזה המזרקים התחילו לדלוף מ-מ-ש חזק ואז הוחלף סט והאוטו נוסע עד היום כמו חיה רעה !!

נכון - יש גם את המכוניות שלא נשמרות כראוי, עוברות התעללות וגם כאלה שנולדות בהן תקלות של זמן-בלאי. קורה אצל כולם.

בסה"כ הכללי, אם יש הצדקה למערכת כזאת (הצדקה באה במקרים הבאים: 1. רכב שנוסע הרבה וזקוק לחיסכון בדלק + יכולת נשיאת מטען או נוסעים+מטען בתוך הקבינה. 2. דרישה למומנט עצבני לצורך נשיאת גרור\עגלה) אני לא רואה שום סיבה לא לקנות כזה דבר - אבל לקחת בחשבון שאתה קונה בזול ונהנה מחיסכון בדלק ומומנט עצבני, אבל צריך להיות עם ראש פתוח גם לבלאי של מערכת HDI.

בעיקרון, אתה סתם "בא לך להתפנק" על כזה דבר - קח בחשבון שאתה גם קונה אוטו במחיר ממש זול כי הביקוש לדיזל כאן בארץ הוא אפסי, ועדיין ישאר לך מספיק כסף לטפל במערכת הזו (אם בכלל) במשך הזמן שתחזיק את הרכב אצלך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...