Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום היקרים. אני עוד מעט מקבל רכב חדש יונדאי I10 inspire

פעם ראשונה שאני קונה רכב חדש.

את האמת אני קצת בלחץ.

אשמח לכל דעה שלכם וניסיון שלכם.

1. איך אתם בודקים את הרכב בקבלתו?

אני בלחץ שאני לא אגלה משהו.

כמה זמן לוקחת לכם הבדיקה. האם חמש דקות או יותר?

2. מה אתם בודקים ברכב בזמן מסירה

3. איך אני בודק את הריפוד אם מוסרים אותו בניילונים?

האם אני מוריד אותם בסוכנות?

4. איך אני בודק מערכת שמע?

אני מחפש תחנות ברדיו בזמן מסירה?

5. מה עוד אני צריך לדעת בזמן מסירה.

6. מתקינים לי חיישני רברס בחינם. אם אני לא אוהב מיקום הצג האם אני יכול לבקש לשנות אותו?

איפה עדיף שיותקן הצג?

תודה לכל העונים.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום חברי הפורום היקרים. אני עוד מעט מקבל רכב חדש יונדאי I10.

פעם ראשונה שאני קונה רכב חדש.תתחדש!

את האמת אני קצת בלחץ. אין טעם להגיע בלחץ, כשלחוצים עושים טעויות אני אומר שתגיע שלו ותהנה מהרגע.

מתחת לשמש תעבור מסביב לרכב ותראה שאין דפיקות וגם שהג'אנטים תקינים ולא עקומים או סדוקים, תעזר באור השמש על מנת למצוא שריטות או פגמים בצבע. תבדוק שהרשיון תואם לנתונים, שמן מים לוודא, מנגנונים חשמליים כמו סאנרוף חלונות ונעילה, פנים הרכב בדוק שאין פלסטיקה שבורה ושכל הלחצנים עובדים, תן מבט מתחת לרכב תראה שלא קיבל מכה במהלך ההובלה, בדוק שקיבלת גלגל ספייר ושיש בו אוויר :wink:

כמה זמן לוקחת לכם הבדיקה. חמש דקות, זמן אחר? הבדיקה תקח כמה זמן שתצטרך, בלי לחץ הכל ברגוע עדיף שיבוא איתך עוד מישהו תמיד טוב עוד זוג עיניים בוחנות.

3. איך אני בודק את הריפוד אם מוסרים אותו בניילונים? תיידע אותם שאתה מוריד אותו לפני החתימה לצורך בדיקה :lol:

אני מוריד אותם בסוכנות?

4. איך אני בודק מערכת שמע? כחלק מהבדיקה של כל הלחצנים ברכב, מומלץ לבדוק את השמע שהכל בסדר (תביא דיסק איתך).

אני מחפש תחנות בזמן מסירה? אין פסול בזה תבדוק על הדרך שהאנטנה מחוברת.

5. מה עוד אני צריך לדעת בזמן מסירה. כל דבר שמביאים לך לחתום עליו תקרא טוב לפני הקשקוש, בשבוע הראשון ובפרט בנסיעה הראשונה להיות קשובים לרכב ולא להתלהב מהמערכת.

6. מתקינים לי חיישני רברס בחינם. אם אני לא אוהב מיקום הצג האם אני יכול לבקש לשנות אותו? כן

איפה עדיף שיותקן הצג? איפה שנח לך

תודה לכל העונים.

תתחדש וסע בזהירות!

פורסם

חיצונית אתה בודק שאין שיפשופים,שריטות מעיכות דברים כאלו.

בפנים שאין פלסטיק שנשבר (התקנה מקומית של חיישני רוורס),תבדוק חלונות חשמל,מזגן את כול מערכת החשמל,תבדוק שהחיישנים עובדים בצורה תקינה,תביא איתך דיסק וכך תוכל לשמוע את המערכת ולא לחפש תחנות רדיו וזהו בגדול.

אצלנו למשל מותקן הצג מעל המראה המרכזית באוטו,לדעתי מיקום נוח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
שלום חברי הפורום היקרים. אני עוד מעט מקבל רכב חדש יונדאי I10 inspire

פעם ראשונה שאני קונה רכב חדש.

את האמת אני קצת בלחץ.

כמה זמן לוקחת לכם הבדיקה. האם חמש דקות או יותר?

3. איך אני בודק את הריפוד אם מוסרים אותו בניילונים?

האם אני מוריד אותם בסוכנות?

4. איך אני בודק מערכת שמע?

אני מחפש תחנות ברדיו בזמן מסירה?

5. מה עוד אני צריך לדעת בזמן מסירה.

6. מתקינים לי חיישני רברס בחינם. אם אני לא אוהב מיקום הצג האם אני יכול לבקש לשנות אותו?

איפה עדיף שיותקן הצג?

תודה לכל העונים.

שלום SPIRIT73

ברור שלא תוכל לבדוק הכל בזמן המסירה , (לדוגמא מנוע גיר וכו כי אתה לא עושה סיבוב עם הרכב) לדעתי עליך לבדוק את הדברים הבאים

1. חפש פגמים בצבע שריטות לחיצות פח , אל תתבייש תציץ מתחת לרכב חפש מעיכות או מכות , סימנים לתיקון פחחות , שריטות בחישוקי סגסוגת שריטות\ שברים בפנסים . אלו הדברים הכי חשובים כי על פי החוק היבואן יכול לתקן ברכב פגיעות שנוצרו בזמן השינוע עד 5 % מערכו מבלי להודיע לך !!!!

2. תביט טוב טוב על הפלסטיקה בפנים הרכב במיוחד היכן שסביר שפירקו דברים בשביל ההתקנות , במקרה שלך מדרכי הפלסטיק בתחתית הדלתות (כל החיווט של החיישני רוורס עובר שם. (אני אישית קיבלתי פלסטיק שבור שם ומרוב שהיה נסתר יחסית מעין לא עליתי על זה במסירה)

3. מערכת שמע תביא איתך דיסק מהבית , אתה יכול גם לכוון תחנה אין בעייה .

תתחדש !!!

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם
חיצונית אתה בודק שאין שיפשופים,שריטות מעיכות דברים כאלו.

בפנים שאין פלסטיק שנשבר (התקנה מקומית של חיישני רוורס),תבדוק חלונות חשמל,מזגן את כול מערכת החשמל,תבדוק שהחיישנים עובדים בצורה תקינה,תביא איתך דיסק וכך תוכל לשמוע את המערכת ולא לחפש תחנות רדיו וזהו בגדול.

אצלנו למשל מותקן הצג מעל המראה המרכזית באוטו,לדעתי מיקום נוח.

תודה לכולם. אני אוהב מראה רחבה ברכב. זה מה שאני מתכוון לשים. האם הצג של חיישני רברס יפריעה?

פורסם

חלון שמש על התקרה של הרכב.

אם הצג שיותקן אצלך הוא צג קטן כמו שלרוב החיישנים אז לא אמור להיות בעיה,המיקום שלו לא יסתיר כלום,וכשאתה עושה רווס הרי גם ככה אתה מסתכל על המראה..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה לכולם. אני אוהב מראה רחבה ברכב. זה מה שאני מתכוון לשים. האם הצג של חיישני רברס יפריעה?

קח אויר, ותקרא את הנ"ל (לגבי מראה פנורמית):

קישור ראשון, אם אין כוח לקרוא הכל תקרא את תגובה מספר 29.

לא שוכנעת? המשך קריאה נעימה:

2

3

4

5

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ראיתי את הטופס המצ"ב איפשהו בפורום, רק תירגמתי אותו מDOC לPDF כדי שיהיה נוח להדפיס.

השתמשתי בו כקו מנחה כשלקחתי את הפיקצ'ו שלי, אולי יעזור גם לך..

(קרדיט למי שכתב אותו, למרות שאין לי מושג מי זה)

בדיקות רכב חדש טופס.pdf

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תתחדש!

לגבי המראה הפנורמית, לא יודע אם זה יפריע לצג החיישנים, אבל יש פה בפורום כמות יפה של דיונים בעד ונגד.

לדעתי מי שרגיל, שימשיך להשתמש. אני כבר לא יכול בלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
קח אויר, ותקרא את הנ"ל (לגבי מראה פנורמית):

קישור ראשון, אם אין כוח לקרוא הכל תקרא את תגובה מספר 29.

לא שוכנעת? המשך קריאה נעימה:

2

3

4

5

תודה. שוכנעתי. למרות 13 שנה ותק נהיגה עם מראה פנורמית אני אנסה. דרך אגב קרתה לי תאונה חזיתית וברוך השם לא קרה כלום למראה פנורמית. גם בינתיים טפו טפו אף פעם לא התנגשתי ברכב מנתיב אחר. אבל אני אנסה.

מצאתי באחד השירשורים סרטון הנ"ל:

http://www.elsf.net/showthread.php?t=905541&page=1

יש לי שאלה . שם הוא אומר לכוון מראות צדדיות כך שלא נראה את צידי המכונית. אבל השתמשתי תמיד בהשתקפות של צידי אחוריים של רכבי במראות צדדיות הרגילות ( לא פנורמיות ) כדי לחנות ברברס בין המכוניות העומדות כדי לא לפגוע בהם. מה אני אעשה עכשיו?

פורסם
ראיתי את הטופס המצ"ב איפשהו בפורום, רק תירגמתי אותו מDOC לPDF כדי שיהיה נוח להדפיס.

השתמשתי בו כקו מנחה כשלקחתי את הפיקצ'ו שלי, אולי יעזור גם לך..

(קרדיט למי שכתב אותו, למרות שאין לי מושג מי זה)

תודה לך. טופס הנ"ל שווה זהב.:-D

הדפסתי אותו.

יש לי כמה שאלות לטופס המצורף:

מה אני צריך לחפש מתחת לפגוש הקדמי בחלקו התחתון?

איך אני יודע שצמיגים חדשים, הרי תאריך של צמיגים הוא מקודד משהו?

האם אתם גם ביקשתם להעלות את הרכב על ליפט?

מה באמת נותנים ערכה של נורות רזרביים?

מה זה מצית מקורי? איך הוא שונה מהלא מקורי?

האם יצאתם עם הרכב לנסיעת מבחן לפני החתימה?

כמה זה "דלק מינימאלי"?

תודה מראש לכל העונים.

פורסם
תתחדש!

לגבי המראה הפנורמית, לא יודע אם זה יפריע לצג החיישנים, אבל יש פה בפורום כמות יפה של דיונים בעד ונגד.

לדעתי מי שרגיל, שימשיך להשתמש. אני כבר לא יכול בלי.

תודה.

ראיתי אותך :wink: עוד בשירשורים ישנים מאוד שצירפו לי למעלה נלחם בגבורה עלינו, האלה שהתרגלו לנסיעה עם מראה פנורמית. 8)

אבל אני אנסה בלי. תמיד אפשר לשים אחר כך.

פורסם
תודה לך. טופס הנ"ל שווה זהב.:-D

הדפסתי אותו.

יש לי כמה שאלות לטופס המצורף:

מה אני צריך לחפש מתחת לפגוש הקדמי בחלקו התחתון? אני בדקתי שהוא חלק וחדש ובלי סימנים שהרכב "עלה" על משהו

איך אני יודע שצמיגים חדשים, הרי תאריך של צמיגים הוא מקודד משהו? הקוד הוא 4 ספרות, שתיים ראשונות לשבוע ושתיים לשנה. את הפיקצ'ו קיבלתי עם צמיגים קוד 1011 כלומר אמצע מרץ השנה. רצוי צמיגים בני לא יותר מחצי שנה. במקרה הנוכחי כל דבר משנת 2011

האם אתם גם ביקשתם להעלות את הרכב על ליפט? אני לא, הוא מספיק קטן וגבוהה ורק ממבט מתחת רואים שהכל בסדר

מה באמת נותנים ערכה של נורות רזרביים? לא תמיד, אצלי לא.

מה זה מצית מקורי? איך הוא שונה מהלא מקורי? הכוונה היא לבדוק שיש מצית בכלל, היו מקרים שאנשים קיבלו בלי והיו צריכים להשלים מרכב אחר

האם יצאתם עם הרכב לנסיעת מבחן לפני החתימה? לא נתנו להניע עד שחתמתי, אז לא. אבל על השעון 9ק"מ ככה שאין מה לדאוג

כמה זה "דלק מינימאלי"? בד"כ רבע מיכל.

תודה מראש לכל העונים.

תשובותי בכחול

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...