Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישה ב ebay שהסתבכה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי 3 מוצרים של meguiars מהמוכר שהוזכר בהודעה הזו. הפריטים נקנו בשיטת buy it now.

ביצעתי את ההזמנה (44 פאונד כולל משלוח, אם מישהו מתעניין, האם זה משתלם לדעתכם?) ושילמתי באמצעות חשבון paypal שבו מוגדרת הויזה הבינלאומית שלי.

רבע שעה אחרי ההזמנה שאישרתי בebay (:shock::brickwall:) , התקשרו אלי מהבנק והודיעו לי שהתגלה מכשיר לזיוף כרטיסי אשראי בכספומט שבו אני נוהג למשוך כספים, והם מנפיקים לי כרטיס אשראי חדש. כרטיס האשראי שבו ביצעתי את הרכישה יבוטל תוך 48 שעות. הם לא דרשו ממני שום קוד מזהה לכרטיס והזדהו בפניי בצורה תקינה כולל אימותים.

שלחתי הודעה למוכר שבו אני מבקש להשהות את הרכישה עד להזנת כרטיס האשראי החדש. אינני יודע אם הוא קיבל את ההודעה, אך נשלח לי עדכון בebay שהמוצרים שלי הם במצב shipped כולל מספר הזמנה.בירור זריז מול המאזן שלי בpaypal אישר שהתשלום בוצע למוכר שאצלו קניתי (אך לא ראיתי אותו מנוכה בויזה/חשבון בנק).

האם יכול להיות מצב שבו הרכישה שלי תחסם והכסף לא יגיע למוכר למרות שהמוצרים מופיעים בסטטוס "shipped"? האם יכול להיות שהמוכר כבר קיבל את התשלום ואז שלח את המוצרים (ואז אני מכוסה)? או ליתר דיוק-מה ניתן לעשות? :cry:

פורסם

זו הבעיה, מחר חג והם לא עובדים ומחרתיים הכרטיס יבוטל. ייתכן שכבר המוכר קיבל את הכסף אם הוא ביצע משלוח? יש לי את מספר ההזמנה..

פורסם

עובדים

תתקשר לחברת האשראי

מחלקת בטחון, תודיע שהכרטיס שלך נחסם בעקבות כך וכך, ובצעתה עסקה - ושירשמו אצלהם לא לבטל את העסקה.

פורסם
התקשרו אלי מהבנק והודיעו לי שהתגלה מכשיר לזיוף כרטיסי אשראי בכספומט שבו אני נוהג למשוך כספים, והם מנפיקים לי כרטיס אשראי חדש. כרטיס האשראי שבו ביצעתי את הרכישה יבוטל תוך 48 שעות. הם לא דרשו ממני שום קוד מזהה לכרטיס והזדהו בפניי בצורה תקינה כולל אימותים.

:cry:

15 דקות אחרי הרכישה, התקשר אליך מישהו שטען שהוא "מהבנק", ושדווקא איפה שאתה נוהג למשוך כספים התגלה מכשיר לזיוף?

מציע שתתקשר לבנק שלך לברר את הנקודה הקטנה הזו לפני שאתה ממשיך. כמו כן לברר באתר של הכרטיס שלך מה הסטטוס שלו, כולל דרך טלפון לשירות הלקוחות.

כל המנורות אזהרה שלי מצלצלות עם העניין הזה, כולל 2 צ'אקאלאקות אדומות, וחיפושית משה רבנו עם תוף מריים (כנראה בגלל הבירות) שרה "מים לדוד המלך" על הדרך.

עריכה-

ממליץ להריץ כל תוכנת אנטי ספייוור שידועה לאדם, כולל כאלה עם אנטי-פישינג.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה לא מישהו, זו מישהי מהבנק. היא ציינה בפני 2 אמצעי זיהוי שידועים אך ורק לבנק.

מבדיקה בסטטוס של הויזה לא נרשמו רכישות חריגות, וגם אין משיכות חריגות בחשבון הבנק. יש לציין שהפקידה אמרה לי שלא בוצעו פעולות חריגות בחשבון שלי אך כתוספת זהירות הם מחליפים לי את הכרטיס. לא ביקשו ממני שום קוד סודי ושום פרטי חשבון בנק.

פורסם

עדיין אני ממליץ על זהירות רבה. דבר עם חברת האשראי, תברר אם פנו אליהם לחסימת הכרטיס.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כל עסקה שתבוצע עד לחסימת הכרטיס - תכובד, אלא אם תגיש ערעור.

אין לך מה לדאוג, המוכר יקבל את כספו.

פורסם

מקפיץ מהאוב כדי לעדכן שאכן הכסף נוכה ממני והגיע למוכר, אך הסחורה עדיין לא הגיעה.

למי שקנה מהמוכר/מתעסק באיביי-כמה זמן בערך אני יכול לצפות שה"מישלוחה" יגיע? אני במעקב מול האתר של royal mail. המוצר נשלח ב 7.6.

פורסם

royal mail גאונים בטירוף, דואר כמעט טיפש כמו דואר ישראל. שלחו לי חבילה במקום ל ISRAEL ל BRAZIL. קרוב הא?

קיצר אל תדאג, זה בטח כבר בארץ, אבל לדואר ישראל יקח יותר זמן להביא את זה מנתבג עד לסניף אליך הביתה, ממה שלקח לחבילה להגיע מבריטניה לישראל.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אחרי חודש תתחיל לדאוג. עד אז היה רגוע, זה לוקח זמן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

טוב, החבילה שהזמנתי הגיעה היום בבוקר-אך במצב "לא מזהיר", בלשון המעטה.סה"כ 44 פאונד כולל משלוח- 250 ש"ח. לטעמי המחיר סביר.

הזמנתי 3 מוצרים, (יחד עמם הגיעו גם 3 מטליות מיקרופייבר איכותיות, אך זה לא הוריד מהטעם של האכזבה ):

Meguiars Speed Detailer Cleaner

Meguiars Bug & Tar Remover Remover

Meguiars Quik Clay Detailing Starter Kit Paint Protect

ה clay bar הגיע סגור בניילון, ולשמחתי לא נרטב.

המוצרים הגיעו עטופים בניילון שחור שהיה רטוב.

מסתבר שהבקבוק של ה speed detailer לא היה ארוז בכלל, ובדרך הוא דלף לתוך החבילה והרטיב את הכל-כולל הקבלות. אחרי כל הבלגן-נשאר בבקבוק אולי עשירית מהחומר שהיה בו במקור :evil:. הבקבוק מגיע עם 710 מ"ל של חומר, ונשארו שם אולי 40 מ"ל.

שלחתי משוב על המוצרים וציינתי את חוסר שביעות רצוני מהעניין. בנוסף שלחתי מייל לחנות, נראה מה הם יגידו.

רק בגלל העניין הזה של המשלוח שווה להרחיק עד לחנות שמוכרת את המוצרים הללו ולדעת שאני לוקח מוצר תקין ולא להתעסק עם כל הבלגן הזה :-(

מה עוד ניתן לעשות לדעתכם?

פורסם

הדבר הראשון שעושים תמיד, זה לשלוח הודעה למוכר, ולציין את מה שקרה.

רוב המוכרים ישלחו לך חלופי ללא תשלום, או שיזכו אותך על המוצר.

יש כאלה שמתעלמים, או אומרים שזה לא אשמתם, אבל זה פחות נפוץ, ומי שעונה

ככה, בד"כ יקבל פידבק שלילי.

אני מציע לא לתת ישר פידבק שלילי, אלא קודם כל לפנות למוכר, כי אחרי שהוא קיבל את

הפידבק השלילי, הוא פחות נלהב לפתור את זה.

למרות שאפשר בדרך מסויימת לבטל את השלילי, בהסכמת שני הצדדים, ופניה לאיביי.

לי קרה כבר כמה פעמים שהגיע משהו שלא לשביעות רצוני, והרוב זיכו אותי, חלקית או מלא,

היה אחד ששלח חלופי, ואחד שאמר שזו לא אשמתו, והוא מצטער אבל לא מוכן לעשות כלום...

קיבל פידבק שלילי, לעומת אחרים שקיבלו את התשבחות על השירות היעיל והטוב שהם נתנו

ופתרו את הבעיה.

פורסם

זה אחד ההבדלים בין בריטניה לארה"ב.

האמריקאים הם אלופי העולם בחבילות ואריזות,

ואילו הזמנות מבריטניה (ממקומות שונים) נראות קצת כמו חבילות ישראליות, לפעמים...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...