Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נשארה רק התנגדות האויר שתלויה רק בצורת הרכב. לא במסתו.

אתה לא צודק. המיסבים מורידים את החיכוך, אבל לא באופן אבסולוטי. רכבת היא לא דוגמא טובה, מכיוון שהיא מאיצה לאט בגלל הפרש בסכום הכוחות ולא בגלל שאין חיכוך.

עריכה: חשבתי על דוגמא כדי להמחיש: תאר לך שאתה מסוגל לרוץ ולהגיע ל-20קמ"ש. אני יתן לך תיק גב של 90ק"ג. אתה חושב שעדיין תצליח להגיע ל20קמ"ש?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Eily, לא קשור למיסבים. מייסבים אכן מורידים את מקדם החיכוך, אך לא ל-0, יש חיכוך תמיד (אם לא היה חיכוך, אז בגלל שיש סיכוך לא היו נולדים ילדים לעולם). אתה יכול לדחוף עגלת סופר באותה מהירות ריקה ומלאה ב-90ק"ג כי יש לך מספיק כוח. אבל אם אני ישים לך בעגלה הזאת שני טון, אתה תגלה שאתה לא יכול להגיע לאותה מהירות.

אני לא רוצה להתווכח יותר בעינין הזה, אבל ממליץ לעיין בספרי פיסיקה, הפרק של מכאניקה.

עריכה: אם החיכוך לא היה משנה, אז רכב עמוס ולא עמוס היו צורכים את אותה כמות דלק במהירות קבועה. אבל זה לא ככה, הנהג נאלץ ללחוץ יותר על הדוושה, לשרוף יותר דלק ובגלל לבזגז יותר אנרגייה כדי לשמור על סכום הכוחות 0 (מהירות קבועה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

"אני לא רוצה להתווכח" זה טיעון מוחץ. הצעתי לך לבצע חיפוש, היו מספר שרשורים בנושא ובכולם המסקנה זהה. הצעתי לך מספר ניסויים. אני לא רוצה להתרברב בציון שקיבלתי במכאניקה, זה לא המקום. עיון בספר לא יועיל הרבה כי אין ויכוח על חוקי הפיזיקה אלא על אופן ישומם. אני טוען שבפועל החיכוך בציר זניח לחלוטין ביחס להתנגדות האויר, אפילו במסה כפולה ומשולשת.

ספוילר למשל מוריד משמעותית את המהירות הסופית. משקל נוסף - לא.

פורסם

אחרי שהשופט שמע את הויכוח בין Eily לבין tzvipper

לא פלא שהנהג יצא זכאי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

Eily, מה שאתה אומר נכון, כל עוד אין חיכוך פנימי (בין מייסבים וכד'). בפועל ככל שהמשקל עולה, כך ההתנגדות שיוצר החיכוך גם היא עולה.

לכן, אם יש שני מכוניות זהות, כאשר לכל אחת מהן יש משקל שונה, אתה תיראה שהמכונית שהיא יותר כבדה תגיע למהירות סופית קצת יותר נמוכה. ככל שהפרש במשקל גדול יותר, כך גם הפרש מהירויות יגדל.

ברכב פרטי ההפרש בין מהירויות היה קטן יותר כי יחסית המנועים חזקים.

פורסם

ישה, לרגע חשבתי שחזרתי לחדרי הפיזיקה בתיכון, אני אשכרה מחפש את האיש הפלאי :wink:

פאלו, ממש כך. אני לא מתייחס לנהג ואשמתו (לכאורה) אלא לבדיחמין לשבת שנקרא מערכת אכיפת החוק בישראל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
או מנוע 2000 או ספידומטר מזייף בעליל.

מאזדה 3 1.6 תעבור 180 (אמיתים ) רק אם תזרוק אותה מצוק.

עניין פשוט של יחס הספק למשקל.

אין לה מספיק הספק, ויש לה הרבה משקל.

מנוע 1600.

יכול להיות שהספידומטר מזויף בעליל אני לא יודע.

יש גם שמועה שאומרת שפעם יונדאי אקסנט 2007 צבאית הובאה ל-188 קמ"ש בספידומטר ,אבל רק בירידה קטנה של כביש 6 אחרי שהכביש התיישר זה ירד חזרה ל180 ,אבל אני לא אדע זה רק שמועה.

בכל מקרה חברי הפורום היקרים, לא עניתם לי:

האם אתם חושבים שיש כביש בארץ שבנוי ל200 קמ"ש?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

התשובה היא כן .

כל כביש סלול כהוגן דו מסלולי וקיר בטון להפרדה מתאים להגדרה. אבל...

לנסוע עם גרוטאה נהוגה בידי נהג חדש בלי נסיון במהירויות כאלה, מתכון לאסון בשיעור ניכר יותר מאשר הנסיעה במהירויות כאלה במכונית מודרנית עם נהג בעל ניסיון שאולי גם עבר קורס אחד או שניים בנהיגה מתקדמת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אבל נהגים חדשים ,טיפשים או ערסים תמיד יהיו.

תרשו לי לנסח את השאלה ,הוצא חוק שהכבישים 6 ו-431 תעלה בהם המהירות המקסימלית המותרת ל-200 קמ"ש.

רק לפני שמאשרים את החוק חייבים את אישורכם ,הייתם מאשרים או לא?

אני למרות הפיתוי לא הייתי מסכים ,יש המון נהגים שגם ב11 עושים שטויות ,תארו לכם מה יקרה במהירות כמעט כפולה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בכל מקרה חברי הפורום היקרים, לא עניתם לי:

כן ויותר מאחד. השאלה היא באיזה רכב.

הנה, הבחור נתן לך תשובה מעולה ופשוטה.

בג'סטי לא הייתי עובר את ה-100 קמ"ש גם לא בכביש 6, כי האוטו מרגיש שב-120 הוא הולך להמריא.

לעומת זאת נסיעה בסדרה 7 ב-200 קמ"ש הרגישה משעממת למדי...

לא חסרים כבישים בארץ שאפשר לנסוע בהם 200 קמ"ש, אפילו לאורך זמן.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

ניקו לשאלתך השניה.

מבחינה הנדסית יש כבישים מתאימים

בגרסה שלך אפשר להתווכח גם על מעבר מ 80 ל 110.

לטעמי יש להוריד 25% מנהגי ישראל מהכביש , ו 25% מהמכוניות מהכביש ואני צנוע , ואז יהיה יותר טוב ואפשר יהיה גם לנסוע יותר מהר.

סתם לדוגמה

יש חובה של נהג מלווה- מישהו בוחן את יכולותיו של נהג מלווה??

חינוך מוטורי מגיל אפס

ענישה על עבירות אמיתיות ולא מכניסות כספים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
פאלו, ממש כך. אני לא מתייחס לנהג ואשמתו (לכאורה) אלא לבדיחמין לשבת שנקרא מערכת אכיפת החוק בישראל.

לא חשבתי אחרת.

אם הנאשם נסע 200 או לא, זו פיקנטריה נקודתית, אבל איך שמשטרה מתנהלת, זה סימפטום של תופעה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפחות לפי הכתבה הכשלים היו במיומנות השוטר בהפעלת המכשיר!! ובכתיבת הדו"ח !!

וגם מהתביעה לא חוסך השופט ביקורת קשה , שלדעתי זה חמור יותר מאשר הביקורת על השוטר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...