Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבלי להתייחס רגע להחלטתו של השופט בנג'ו, משום שאף אחד מאיתנו לא היה שם ואין לנו את הפרוטוקולים, יש למישהו ספק שהוא נסע 200 ברכב שקיבל לסופ"ש מסוכנות סובארו, כשהוא בעצמו אמר "תוותר לי, בדקתי את הרכב"?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא ניסיתי עם מאזדה 3, אבל קורולה 1600 רובוטית עשתה אצלי 207 קמ"ש במישור, מדוד בGPS ומוקלט גם..(כביש 6).

עם מאזדה 3 2000 שהייתה לי הגעתי ל-215 בGPS, זה היה 225 על הספידומטר, סוף הסקאלה אם אני זוכר נכון.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

פוקוס 1.6, מזדה 3, מגאן, קורולה SUN, וכו'... כולם אצלי הגיעו ל-180 קמ"ש על הסקאלה במישור וזה קצה גבול היכולת.

כדי שיתפסו אותו על 212 קמ"ש אחרי הפחתה השעון אצלו הראה 230 קמ"ש לפחות! כנראה שמדובר ב-B4 SPEC B עם 245 כ"ס.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
מבלי להתייחס רגע להחלטתו של השופט בנג'ו, משום שאף אחד מאיתנו לא היה שם ואין לנו את הפרוטוקולים, יש למישהו ספק שהוא נסע 200 ברכב שקיבל לסופ"ש מסוכנות סובארו, כשהוא בעצמו אמר "תוותר לי, בדקתי את הרכב"?

איך אפשר לא להתייחס להחלטת השופט? הוא החליט שהשוטר לא אמין ולכן למשפט הזה אין שום ערך, ז"א לפי השופט השוטר יכול היה להמציא את המשפט הזה והנאשם כלל לא אמר אותו..

פורסם
לא ניסיתי עם מאזדה 3, אבל קורולה 1600 רובוטית עשתה אצלי 207 קמ"ש במישור, מדוד בGPS ומוקלט גם..(כביש 6).

עם מאזדה 3 2000 שהייתה לי הגעתי ל-215 בGPS, זה היה 225 על הספידומטר, סוף הסקאלה אם אני זוכר נכון.

ברור, כי נהג בה גבר גבר!

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
או מנוע 2000 או ספידומטר מזייף בעליל.

מאזדה 3 1.6 תעבור 180 (אמיתים ) רק אם תזרוק אותה מצוק.

עניין פשוט של יחס הספק למשקל.

אין לה מספיק הספק, ויש לה הרבה משקל.

בכל מקרה, אף אחד פה לא יודע אם הוא באמת נסע במהירות הנ"ל או לא.

אבל גם אם כן, על השוטרים במדינת ישראל לבצע את עבודתם נאמנה ונכונה תמיד!

לדייק בכל פרט, לא לעגל פינות, ולתפעל את מכשירי המדידה שלהם בצורה נכונה ומדוייקת.

לצערנו זה לא קורה, אז במקרה הזה, אי הדיוק היה (אולי, לא יודע לא הייתי שם) לטובת האזרח.

מחר אחד מאיתנו יסע 110 בימין ושוטר שלא מתפעל את המכשיר שלו כמו שצריך ימדוד לו מהירות

של 130, בכביש של 100 זה הבדל בין אין דו"ח, ל750 ש"ח ו8 נק' .

אז עד שמשטרת ישראל תתחיל לכייל את המכשירים שלהם כמו שצריך,

אני אישית שמח על כל אחד שמזוכה, גם אם הוא נסע 300.

חבר, המשקל משפיע רק על התאוצה ולא על המהירות הסופית במישור (וכן מוריד מהמהירות הסופית בעליה ומוסיף בירידה)

מה שמשפיע זה ההספק והצורה (חתך - מקדם גרר) ואולי גם יחסי ההעברה.

פורסם

לא יודע מה אתכם, אני שמח על כל מי שבית משפט תעבורה מזכה על עבירות מהירות,

גם כאלה שנראות מוגזמות. וכמו שצוין, וזה גם משהו שאתם תמיד מתלוננים עליו,

השופט קבע שדברי השוטר ותהליך המדידה היו לא אמינים ולא מקצועיים, כך שאי אפשר

באמת לדעת מה היה שם.

פורסם

אף אחד לא יודע מה היה שם באמת, אם הכביש פנוי ותנאי הדרך טובים מספיק, לא רואה סיבה לסיכון הסביבה, לא יודע איך הסובארו במהירויות אבל אני יודע איך הקאמרי שלי, יש שליטה טובה גם במהירויות כמו 220 וההגה מתקשר טוב. עם שברולט אוויאו לא הייתי מנסה להגיע למהירות גבוהות כמו 180, מנסיון לזמן קצר זה פשוט מפחיד עדיף כבר לעשות זאת אפילו עם פיאט טמפרה

אין שום קשר לגבר גבר. בגרמניה אין הגבלת מהירות בכבישים מסויימים כי התשתית מאפשרת וכמות התאונות לא גודלת כתוצאה מכך, יותר מאשר בכביש עם הגבלת מהירות.

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
המשקל משפיע רק על התאוצה ולא על המהירות הסופית במישור

יש נוסחא בפיסיקה: P=FV

P - הספק

F - סכום כוחות

V - מהירות

סכום כוחות תלוי מהתנגדות אוירודינאמית, חיכוך, מאסה ועוד.

המאסה כן משפיע על מהירות הסופית במישור.

בנוסף לזה, מה שמשפיע ברכב זה יחסי העברה בגיר, הם משפעים גם על התאוצה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני כבר לא יודע אם לצחוק או לבכות...

ברור שלבכות.

בושה של משטרה. שולחים שוטר חסר יכולת, מנסים להרשיע על סמך מדידה לא אמינה ותיעוד שגוי של אותו שוטר, ואח"כ עוד מנסים לתאם עדויות.

בושה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
יש נוסחא בפיסיקה: P=FV

P - הספק

F - סכום כוחות

V - מהירות

סכום כוחות תלוי מהתנגדות אוירודינאמית, חיכוך, מאסה ועוד.

המאסה כן משפיע על מהירות הסופית במישור.

בנוסף לזה, מה שמשפיע ברכב זה יחסי העברה בגיר, הם משפעים גם על התאוצה.

הדגשתי את המילים מאסה ומישור. אתה צודק בנוסחה: הספק הוא באמת מכפלת המהירות בכח. אלא שבמישור המאסה לא משפיעה על הכח (תתכן השפעה עקיפה וזניחה על החיכוך בצירים, שהוא די זניח גם ככה, ואולי על ההתנגדות לגלגול של הצמיגים, שאפשר לאזן ע"י לחץ אויר מתאים למשקל. אבל בגדול המהירות הסופית במישור מושפעת משני גורמים עיקריים: התנגדות האויר - המושפעת ממקדם הגרר ומריבוע המהירות וההספק. זאת בהנחה שיחסי ההעברה מותאמים למנוע ולרכב למהירות מקסימלית).

היו מספר שרשורים בנושא, אתה מוזמן לבצע חיפוש!

פורסם

המאסה משפיעה במישור בגלל שיש חיכוך (נסה במישור לדחוף לבד אוטובוס ואחרי זה פיאט פונטו - במהירות כזאת התנגדות האויר לא משפיעה, גם בואקום תקבל את אותה התוצאה, כול עוד יש כוח המשיכה), היא משפיעה על סכום הכוחות.

ככל שגוף כבד יותר כך חיכוך גורם לאובדן כוח גדול יותר.

הרי:

f=mu

m -מאסה

u - מקדם חיכוך

f -הכוח שנוצר כתוצאה מזה, כולמר כוח ההתנגדות כתוצאה מחיכוך

עריכה: כדי להמחיש אילו כוחות פועלים על הרכב, ציירתי תמונה (זה כמובן באופן גס מאוד, בפועל יש הרבה יותר גורמים).

ForcesWorkingOnVehicle.png

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ניסיתי. את האוטובוס הרבה יותר קשה להאיץ כיוון שיש קשר ישיר (הפוך למעשה) בין המאסה לתאוצה. אבל במישור מושלם האץ פיאט 500 קטנה, ובקש מחמישה חברים לדחוף טרנזיט. אחרי שסיימתם להאיץ את הטרנזיט לאותה מהירות תגלה שאתה לבד יכול לשמור על אותה מהירות גם עם הטרנזיט וגם עם הפיאט 500.

לניסוי מוחשי יותר - בכביש סטרילי נסה להאיץ רכב מלא או עמוס מאוד שהמהירות הסופית שלו היא חוקית ותגלה שברכב לא עמוס מתקבלת אותה מהירות סופית, רק מוקדם יותר.

עריכה: אבל קודם נסה לבצע חיפוש בפורום.

פורסם

לניסוי מוחשי יותר - בכביש סטרילי נסה להאיץ רכב מלא או עמוס מאוד שהמהירות הסופית שלו היא חוקית ותגלה שברכב לא עמוס מתקבלת אותה מהירות סופית, רק מוקדם יותר.

אני יסביר למה זה קורה. מנוע של הרכב חזק יותר מאשר סכום כוחות במהירות הסופית. מה שמגביל אותך להגיע למהירות עוד יותר גבוהה זה יחסי העברה. ככל שהפרש סכום כוחות גדול יותר, כך אותו מנוע יתן תאוצה מהירה יותר. ברכב עמוס התאוצה תיהיה איטית יותר כי בגלל החיכוך הפרש סכום הכוחות קטן יותר. אך עדיין, גם ברכב מלא עדיין סכום הכוחות מכסה את הכוח הדרוש כדי לנסוע במהירות הסופית.

תעשה ניסוי: תמלא ברכב פרטי 20 טון עופרת. לתוך החלל הפנימי. בהנחה שהרכב לא יתפרק, אתה תיראה שהוא לא מגיע למהירות המירבית גם אחרי אינסוף זמן במישור, אם בכלל יצליח לזוז.

המאסה משפיעה על כוח ההתנגדות שהוא תוצאה של החיכוך, זאת עובדה פיזיקלית.

עריכה: חשבתי על דוגמא כדי להמחיש: תאר לך שאתה מסוגל לרוץ ולהגיע ל-20קמ"ש. אני יתן לך תיק גב של 90ק"ג. אתה חושב שעדיין תצליח להגיע ל20קמ"ש?

פורסם

במישור משאית ריקה תאיץ לאותה מהירות כמו משאית עמוסה רק לאט יותר. רכבת זו דוגמה מצויינת: שים לב במיוחד ברכבות ישנות: לוקח להן המון זמן להאיץ אבל המהירות הסופית היא אותה מהירות סופית.

בתרשים שלך u מקדם חיכוך, תפקיד המיסבים בצירים הוא להקטין את החיכוך, והם עושים עבודה טובה למדי כך שהחיכוך זניח. mg לא פועל בכוון התנועה. נשארה רק התנגדות האויר שתלויה רק בצורת הרכב. לא במסתו.

• תוכן חדש...