Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם הייתי בעל המוסך הנ"ל, מיד כשהייתי רואה אותך מגיע עם החלקים ורוצה רק את העבודה חינם, הייתי שולח אותך קיבינימט.

גם אני, בצורה מנומסת יותר. זה כמו שתהיה מסעדה שמציעה יין חינם כליווי לארוחה ואני אגיע עם סירי מפרום מהבית.

יש מאות גולשים שקראו ולא הגיבו. אני משער שהם מבינים מה היה שם באמת.

ואני משער שהם לא רצו להגיב כי אין להם מושג מה באמת היה שם.

דניאל, התגובות של שניהם צורמות ומוטב היה שהשרשור לא היה נפתח אלא העניין היה מלובן בין שניהם באופן פרטי ומובא לידיעת החברים (אם בכלל) אחרי (אי) הסכמה ביניהם.

אני מסכים איתך שכנראה היה פה חוסר תיאום בציפיות שהיה ניתן לפתרון בזמן אמת. יש לקוחות קרציות, זה נכון, אבל מגיע להם יחס מעולה כמו לכולם, הרי לכסף שהם משאירים אצלך אין ריח והוא טוב כמו הכסף של הלקוח המתוקי ביותר שלך.

התחושה שלי היא שיוגב שש מדי אלי קרב ושגם אמנון טעה באאוטינג לשמו המלא.

לעניין השהות באזור העבודה, הדבר אסור ברוב המוחלט של המוסכים וזה לגיטימי מסיבות של בטיחות וביטוח.

עריכה: +1 גדול לתגובה של מתן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

יש משפט מפורסם שאומר:

עדיף לקוח אחד מרוצה שמספיק שיספר רק למישהו אחד מאשר לקוח לא מרוצה שירוץ וייספר לכל העולם!

זה כניראה מה שקרה כאן, ואני מקווה שדברים יבואו על מקומם בשלום.

:)
פורסם
שלום בנשגיא( לא ככה?)

לקוחותינו יודעים שאין אצלינו מסירת רכב ללא ביקורת קפדנית במהלך ובסיום העבודה, ואנו משקיעים בכח אדם מקצועי ומיומן, שגאוותו המקצועית עומדת בראש מעיניו שיעשה הכל כדי למנוע תקלות ותיקונים חוזרים ולכן הפריע לנו התנהגותו של יוגב.

כשלקוח מכבד את המקום בו בחר כדי לקבל שרות, ולא חושד חס וחלילה שרוצים לדפוק אותו ,הענינים מתגלגלים אחרת.

לילה טוב

שלום,

אני לא בוחר צד - מי כביכול "צודק" או לא - אין טעם לשחק בגן, ואולם, אני חייב להגיב להערתך לפיה "כשלקוח מכבד את המקום בו בחר לקבל שירות, ולא חושב שחלילה רוצים לדפוק אותו, העניינים מתגלגלים אחרת".

כולנו יודעים שמתן שירות בישראל הוא מתחת לכל ביקורת, בכל ענף. זו אחת הסיבות בגינן הישראלים כ"כ חוששים "שידפקו" אותם. נותני השירות מתנהגים כאילו הם עושים טובה, ולכן אי אפשר להאשים אף אדם על כך שהוא חושש שמא ידפקו אותו, על אחת כמה וכמה בענף הרכב. אתה, כנותן שירות, צריך לצאת מגדרך כדי לתת לאדם את התחושה שלא הולכים לדפוק אותו - רק כך תוכל להרוויח אותו כלקוח עתידי. בלי קשר לשרשור הנ"ל, אם גישתך היא שלקוחות שבאים תוך מחשבה שינסו לדפוק אותם - ראויים ליחס פחות טוב, אז סלח לי - אתה אינך יודע לתת שירות. עלייך להבין, בייחוד בתור אחד שנותן שירות בענף הרכב, שההדיוטות שבאים אלייך למוסך, הם נתונים בידך. אם תגיד שיש להחליף ברקסים כשלא צריך, לא נחליף? אם תגיד שהלך חלק בעל שם מסובך במנוע שאם לא יחליפו אותו יילך המנוע, לא נחליף? תגיד לי אתה איך היית נוהג במקום אותו לקוח שאין לו מושג וחצי מושג ברכבים?בוא אני אומר לך - היית נוהג באותה חשדנות בדיוק.

לכן לומר שכשאדם שבא באמונה שמנסים לדפוק זכאי ליחס אחר, זו אמירה לא מקצועית, לא מבחינת מכונאות רכב אלא מבחינת נתינת שירות.

לדוגמא: שילמתי בצ'ימפיון מוטורס בני ברק בעבור 5 ליטר שמן. במנוע נכנסים 4 ליטר. למה לא שמו לי בתא המטען את הליטר הנוסף? למה הייתי צריך ללכת לאוטו, להביא את ספר הרכב תוך שנותן השירות מתווכח איתי שבמנוע שלי נכנסים 5 ליטר ולא 4 , להביא את המכונאי מאיזור הטיפול, למצוא את הגלון ולשלוח אותי עם טעם של "ניסו לדפוק אותי", למה?

התשובה היא - אם אפשר, למה לא?

לכן מוסך אמ הדרך, איך אתה מצפה שנבוא אליכם, ואני בכוונה נוקט בלשון כללית ולא מאשים חלילה, מתוך אמון מלא ושלם? ומה יאמר לא זה שניסו לדפוק אותו עם כמה טיפות של שמן מנוע במחיר מופקע, דבר שתסכים איתי שקורה מידי יום ביומו.

פורסם

אמון אין היום באף אחד!!

ובנוסף אין עניין של אמון תמיד, זה יכול להיות עניין של רשלנות טבעית מהיותינו בני אדם!

קורה שבנאדם שוכח איזה בורג, איזה משהו שברח לו מהראש וכתוצאה מזה נגרמים נזקים מאוד קשים!

כמו שהביאו פה את האשכול על רנו 19 ששמו שם רדיאטור חדש ולא הוציאו את הפקקים מהצינורות וזה גרם לנזק במנוע.

מן הסתם , מקובל בהרבה מקומות, שבעל הרכב יכול להימצא בקרבת הרכב בלי לקבל נזיפות.

במידה והוסכם על משהו מסויים, כמו חומרים וכו', על המוסך להשתמש באותם חומרים ולא לעשות מסחרה ולהביא משהו אחר ולהגיד "זה אותו יצרן" וכו'. גם אם זה נכון.

מצד שני, אני חושב שזו יחסית חוצפה להגיע למקום שנותן לך את אופציית ה"עבודה" חינם, וגם להביא חומרים, ובקיצור לעשות את כולם פראיירים שלך.

כי אם בסופו של דבר הושקע נניח 100 ש"ח והרכב עבר טיפול עם חומרים טובים, אני חושב שזה אחלה מבצע.

גם אם לקחו 11 ש"ח על נורה, כי בסופו של דבר המכונאי צריך להחזיר לפחות חלק מההוצאה על הזמן של העובדים, ליפט וכו'. מן הסתם שאת הנורות הוא לא מקבל בדיוק בחינם, והוא משלם עליהם, לא נראה לי ראוי שבטיפול כזה תקבל דברים "על הדרך"

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

דניאל, התגובות של שניהם צורמות ומוטב היה שהשרשור לא היה נפתח אלא העניין היה מלובן בין שניהם באופן פרטי ומובא לידיעת החברים (אם בכלל) אחרי (אי) הסכמה ביניהם.

אני מסכים איתך שכנראה היה פה חוסר תיאום בציפיות שהיה ניתן לפתרון בזמן אמת. יש לקוחות קרציות, זה נכון, אבל מגיע להם יחס מעולה כמו לכולם, הרי לכסף שהם משאירים אצלך אין ריח והוא טוב כמו הכסף של הלקוח המתוקי ביותר שלך.

ברור ששתי התגובות צורמות ויש שלי גם טענות לפותח השרשור (שחלקן כבר עלו ע"י חברים פורום אחרים), התלהמות של לקוחות לא חדשה לי, אך ההתקפה של בעל המוסך על הלקוח והטענות שהעלה לגופו של אדם בין היתר, ממש הפתיעה אותי.

אני חיי ונושם מוסכים מגיל 12 ולאחר מספיק שנים בענף אני יכול לספר לך שלתת שירות ללקוח במוסך זה יותר קשה מאשר להיות מקצועי ומהיר. יש הרבה מוסכים שעוד לא הפנימו או מישמים בפועל מתן שירות והם ימשיכו "לחטוף" שרשורים כאלו, גם אם באמת זה לא ממש מגיע להם.

אין מצב שתוציא את כל הלקוחות שמטפלים אצל במוסך מבסוטים ותמיד יש בשולים לקוחות קשים שיוצאים מהמוסך עם תחושות של "רמאות" ובטן מלאה, המבחן האמיתי הוא איך לטפל בלקוחות כאלו ואיך להתנהל מולם גם שזה מגיע לשרשור בפורום. ברור שלא בכל מחיר תרצה את הלקוח, אבל תמיד עדיפה תגובה פוליטית ומתונה תוך התייחסות לעובדות בלבד מאשר לתקוף אישית את הלקוח.

ולעניין היחס שמקבל הלקוח, שמוסך יודע שהוא עומד בפני לקוח בעייתי וקשה, ההתנהלות הפנימית שלו מול הלקוח אמורה להיות זהירה יותר ומתוך רצון לגמור עניין יותר חלק. זה אומר יותר עבודה אדמינסטרטיבית, יותר דיבורים והסברים ויותר כאב ראש באופן כללי, אבל כל זה הוא עניין פנימי של המוסך ולצוות שבא במגע עם לקוחות ובטח לא משהו שלקוח כזה או אחר אמור לחוש בו (בהבדל).

בשורה תחתונה, הערכה שלי ששני הצדדים פעלו והגיבו מתוך הבטן ולא מתוך הראש ואולי מחר הדברים ישמעו אחרת מצד שניהם.

פורסם
***אך התלהמות של בעל המוסך נקודתית על הלקוח ולא לגופו של עניין, ממש הפתיעה אותי.

****.

ההתלהמות של אמנון לא במקום, למרות שהיא כן לגופו של עניין, כפי שהוא רואה אותו. כבעל עסק הוא חייב להיות זהיר יותר מאשר משתמש "רגיל".

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ההתלהמות של אמנון לא במקום, למרות שהיא כן לגופו של עניין, כפי שהוא רואה אותו. כבעל עסק הוא חייב להיות זהיר יותר מאשר משתמש "רגיל".

אני יכול לקבוע שאתה אהבל* ויש להזהר ממך ולפי ראות עיני זה יכולה להיות טענה לגופו של עניין?

* לצורך המחשה בלבד, ראה את חתימתו של בני ל. :wink:

פורסם

3. האם המוסך נתן הצעת מחיר כתובה? לפי יוגב ולפי אמנון (ותקנו אותי אם אני טועה)-בשום שלב לא הוצעה ללקוח הצעת מחיר מפורטת אלא הכל סוכם על סמך שיחה טלפונית-דבר שאינו עומד בכללי שירות פשוטים לדעתי.

למה בכתב ? לא צריך לסבך כל דבר בחיים , לחיצת יד מספיק טובה ,

צריך אמון במוסכניק כי חלק מהתקלות מתגלות רק כשהרכב על הליפט ,בדיוק כמו המנורה השרופה שעלתה 11 שקל ,

אי אפשר לצפות שהמוסך ישלח פקס כתוב עם פירוט מחירים לכל נורה ונורה , טרם הבדיקה .

את המנורה בפנל לא החליפו -הוא לא הסכים , אבל מנורת ברקס החליפו ב11 שקלים (כי אי אפשר לנסוע בלי) .

נראה לי שיש מקרים שתמיד נגמרים רע , וזה לא משנה אם יש לך מוסך או מסעדה .

מה אפשר לעשות עם מישהו שמביא רכיבים מהבית ורוצה עבודה חינם ?

פורסם

לא דניאל, תקרא שוב את ההודעה של אמנון - הוא התייחס לגופו של עניין בכך שהתייחס בפירוש לתנאי המבצע ולבקשותיו של יוגב כולל סוגי החלפים המדוברים ולמחיריהם.

אני לא בא לקחת צד מכיוון שאין לי את הפרטים המלאים, וחוזר ואומר שטוב היה אם יוגב היה מלבן את העניין מול אמנון ישירות ולא אץ לפורום.

עריכה: ה"אזהרה" בשני הכיוונים לא במקומה, פה אתה צודק לגמרי.

Winston S. Churchill -

פורסם

הייתה בהחלט התיחסות עניינית רק חבל שלא נשארה כולה כזו.

להלן מספר פנינים שאם הם לא היו נירשמות (+ניסוח יותר מעודן) הכל היה נראה אחרת:

"יוגב לא אוהב לשלם"

"לא היה חסר הרבה כדי שאתה תתחיל לנהל לי את המוסך"

"היזהרו מיוגב ושכמותו"

פורסם
שלום לך יוגב רסיסי

לא הצענו לך דבר, כמו כל לקוחותינו קבלת גם אתה מיסרון המספר על המבצע לחג שלנו, ידעת מראש שהעבודה עליה לא תשלם כוללת החלפת שמן, מסנן שמן ומסנן אויר וכן בדיקת בטיחות הכוללת פ"ה גלגלים לבדיקת בלמים.

יש לך הרגל קבוע לעשות הכל כדי לא לשלם במוסך, ( ואפשר לשאול גם בעלי מוסכים אחרים הכותבים כאן בפורום), כך תבעת במפגיע שנשתמש בחומרים שאתה תביא לטיפול, כלאמר המוסך יתן לך את העבודה בחינם במסגרת המבצע, ואתה תביא את החלקים............וואלה יופי!!! לא היה חסר הרבה כדי שאתה תתחיל לנהל לי את המוסך, מסתובב מתחת לרכב, נותן הוראות לעובד מה לעשות ומה לא , וכל זאת למרות שאמרתי לך יותר מפעם אחת לחדול מכך, יש לנו חדר לקוחות גדול ומרווח אפשר לצפות ממנו אם רוצים בהתקדמות העבודה, לקבל קפה ולראות טלביזיה או לקרוא את עיתון היום, ואם רוצים ,לקבל את המידע ממנהל המוסך .התנהגותך זו הרגיזה אותי מאד בפרט לאחר שלא שמעת בקולי ונשארת מתחת לרכב.

ועכשו לטענותיך: נכון שהבטחתי לך שמן 5w40 מתוצרת efl וקבלת את אותו השמן של urol שניהם שמנים המיובאים ע"י יבואן הרכב בארץ ומומלצים על ידו למכוניות פגו וסיטרואן, אלה שמנים משובחים ואני גאה להשתמש בהם ללקוחותינו. כמות השמן שהוכנסה למנוע שלך היתה 4.5 ליטר ושילמת עבור כמות זו ולא שקל יותר!!!

יש לך טעות, שילמת 40 ש"ח עבור החלפת מסנן האויר למזגן , ו 40 נוספים עבור החלפת מסנן הדלק, אתה בא בטענות על כך, אבל כמו שאמרתי קודם , יוגב רסיסי לא אוהב לשלם במוסך עבור השרותים שהוא מקבל!!!

אנחנו משתמשים במצתים מתוצרת denso בין הטובים בעולם לכל הדעות, בסופו של דבר התברר שהמצתים שהיו מורכבים אצלך לא התאימו כלל להוראות היצרן......

אני פונה אל כל המוסכים הנותנים שירותים לפז'ו וסיטרואן, הזהרו מיוגב רסיסי ושכמותו !!!

בושה וחרפה! במקום לנסות ולתקן את השם הרע שהולך ומתהווה לך בדיון הזה, אתה מתנהג בגסות ובזילזול וחושף שהיחס לאותו הלקוח היה כזה רק כיוון שהלקוח בררן, קפדן, חרד למכוניתו ולכספו - כל אלה מתקבלים על הדעת ואפילו מתבקשים כשאדם מפקיד בידיך נכס רציני כמו מכונית ובייחוד כשהיא יקרה לליבו. מסתמן שהנך מנהל סלקציה במוסכך ומתנה את איכות הטיפול באינטרקציה האישית שלך עם הלקוח. בנוסף, פירסום שמו של הלקוח הנה עבירה על החוק. התעסק בענייניי המוסך וקח לעצמך איש יחסי-ציבור שידבר במקומך, כי לך אדוני מסתבר שאין מושג ביחסי אנוש.

אני במוסך שלך בחיים לא אדרוך ואולי כמוני גם חברים אחרים שהתוודעו כאן על דפיו של הפורום עם מי יש להם עסק.

פורסם

אמנון אל תתרגש,אומנם אני לא מכיר אותך אישית אבל בתור בנאדם שיצא מהתחום בגלל אנשים כמו אדון יוגב ושכמותו אני רוצה להגיד כמה דברים.

אתם בתור לקוחות לא הייתם כנראה אף פעם בצד של הבעלי מוסכים משום שאתם מחפשים כמה שיותר זול ולא משנה שהבעל מקצוע צריך להרויח משהו בשביל להתפרנס,העיקר אני ואני ואני והשאר שילכו לחפש.

אז אני צריך להגיד לך משהו אדון יוגב,חשבתה שהבעל מקצוע צריך להרויח משהו בסופו של דבר?

הרי המבצע אומר עבודה בחינם,אבל המוסך הרי צריך להרויח ממשהו אז הוא מרויח משהו קטן מהמחיר של החלקים,אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה?

המוסך טיפל בך יפה לפי דעתי כי אני במקומו היתי מאחל לך דרך צלחה ושולח אותך מהדלת של המוסך ברגע שהייתה בא לי עם החלקים ורוצה שאני אעבוד בחינם בשבילך.

ובקשר לזה שאמנון הגיב ככה אין מה לעשות חברים כולנו אנשים וכולנו מתעצבנים,ובעיקר שאתה מנסה להתפרנס בכבוד ומישהו כמו יוגב בא ומכפיש את שמך על גבי האינטרנט בגלל שהוא קמצן מידי בשביל לשלם על 11 שקל למנורה.

אגב בנימה אישית קצת,תאמין לי שיש לך מזל שלא נפלתה עם מישהו אחר כי הייתה יוצא עם חשבונית של קרוב לאלף שקל ועוד הייתה מבסוט על זה :wink:

פורסם
בושה וחרפה! במקום לנסות ולתקן את השם הרע שהולך ומתהווה לך בדיון הזה, אתה מתנהג בגסות ובזילזול וחושף שהיחס לאותו הלקוח היה כזה רק כיוון שהלקוח בררן, קפדן, חרד למכוניתו ולכספו - כל אלה מתקבלים על הדעת ואפילו מתבקשים כשאדם מפקיד בידיך נכס רציני כמו מכונית ובייחוד כשהיא יקרה לליבו. מסתמן שהנך מנהל סלקציה במוסכך ומתנה את איכות הטיפול באינטרקציה האישית שלך עם הלקוח. בנוסף, פירסום שמו של הלקוח הנה עבירה על החוק. התעסק בענייניי המוסך וקח לעצמך איש יחסי-ציבור שידבר במקומך, כי לך אדוני מסתבר שאין מושג ביחסי אנוש.

אני במוסך שלך בחיים לא אדרוך ואולי כמוני גם חברים אחרים שהתוודעו כאן על דפיו של הפורום עם מי יש להם עסק.

בינתים האבחנה שלך שהלקוח "רק" בררן, קפדן, חרד למכוניתו וכספו, מחזיקה מים פחות מהטענה שהמוסך "מטפח" כאן את שמו הרע. העובדות היחידות שהובאו כאן שהן סוג הטיפול והמחיר שנקבע עבורו, מצביעות יותר על סבירות טענת המוסך מאשר על זו של פותח השירשור. גם אם תגובת בעל המוסך חריפה, היא לטעמי מובנת בהתחשב בתחושתו שבא אדם ומסיבות שאינן מוצדקות מנסה להרוס מוניטין שלרוב נבנה בעמל רב של עשרות שנים. זכותו של אדם, אפילו אם הוא בעל מוסך, לשמו הטוב אינה נתנת לויכוח ונסיון פגיעה בוטה בה ראוי לתגובה מילולית קשה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...