Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני צריך להגיע ליותר מדי מקומות שאין לי שם קשרים באף אחד מהחניונים, אז קניתי EasyPark.

אני יודע שזה נועד לחניה לצד כחול לבן, אבל מאחר שמעולם לא חניתי בכחול לבן, יש לי כמה שאלות:

1. האם יש סוגי כחול-לבן שבצמוד להם יש תמרור שאוסר על שימוש עם איזי-פארק ? (כלומר- חניה רק לתושבי העיר\הרחוב?)

2. כשרשום בכניסה לרחוב, לפני השטח הכחול לבן "בתוקף בין XX - XX", האם זה אומר שמחוץ לתוקף מותר לי לחנות או שיכול להיות שיש תמרור של "אין חניה" בצמוד לסימון הכחול לבן?

מצטער אם השאלה קצת מוזרה, פשוט לא בא לי לקבל דו"ח אפילו אחרי שקניתי את האיזיפארק.

פורסם

אענה לך מנסיוני כתל-אביבי, לגבי העיר הזאת.

1,2. בערך. האיסור הוא לא על שימוש במכשיר איזיפארק, אלא על חניה ברחוב אם אתה לא תושב האזור/הרחוב. בת"א לפחות, העסק מסובך: בהינתן רחוב מסוים עם מדרכה כחולה-לבנה, בתחילתו מוצב שלט ובו תקנות החניה עד לצומת הבא. לרוב, מצויין על גבי השלט שהוא תקף רק עבור הצד של הרחוב בו הוא מוצב - כלומר, בעברו השני של הרחוב יהיה שלט אחר.

בהרבה רחובות בת"א, משעה 17:00 ועד שעה 09:00 ביום שלמחרת, מותרת החניה בצדו האחד של הרחוב רק לבעלי תו חניה אזורי. בצד השני של הרחוב מותר לכולם לחנות בתשלום (תושבי האזור בחינם כמובן), כאשר משעה 19:00 וצפונה אין צורך בתשלום (עד 09:00 למחרת). גם לא במסגרת הזמנים XX-YY של שלט מוג כזה, ברירת המחדל של סימון כחול לבן היא שעליך לשלם עבור החניה. (יש לציין שהעירייה מפקירה את תושבי האזור, ומקצה להם דווקא את צדי הרחוב בהם צריך לחנות על המדרכה :-D ).

ישנם מקרים פתולוגיים של רחובות שצבועים בכחול-לבן, ובתחילתם מוצב שלט שהתשלום הוא רק בין השעות MM-NN (משהו כמו כמה שעות ספורות בצהריים. רח' רידינג בצפון ת"א, הצד שנוסע דרומה). ישנם גם רחובות בהם החניה אסורה אלא אם בבעלותך תו חניה מתאים.

לסיכום, בהנחה שאינך בעל תו אזורי כלשהו, ישנם רחובות כחולים לבנים, בהם, או בחלקים שלהם, אסור יהיה לך לחנות בשעות מסוימות או בכלל. אין תשובה חד משמעית שאפשר לתת לך. כלל הברזל הוא תמיד לקרוא את השלט שבתחילת הרחוב.

3. ישנם כיום שירותי חנייה סלולרית 'חינמיים'. כך נחסכות עלויות שונות כמו מכשיר האיזיפארק והחלפת הסוללה. לחניה סלולרית כמה יתרונות נוחים: אם אתה מתכוון לחנות יותר מהזמן המקסימלי שמציבה לך העירייה, אין צורך לחזור לרכב ולאתחל אותו. מספיק להתקשר לשירות הסלולרי ולהפעילו מחדש. בנוסף, בחניה הסלולרית אתה מחוייב רק על השעות בהן צריך לשלם על חניה. האיזיפארק אינו יודע שעכשיו 19:00 בערב וכבר לא צריך לשלם על חניה - המונה ממשיך לעבוד, בעוד שהחיוב בשירות הסלולרי מופסק.

פורסם

שומאכר - כן. אני משתמש ב-Pango ומאוד מרוצה. ניתן לעקוב אחר החניות באמצעות ממשק אינטרנטי. יתרון נוסף שנזכרתי בו הוא שלא צריך לנייד את המכשיר מרכב אחד לאחר, נהג אחד יכול להיות רשום במערכת על כמה מכוניות.

Transporter - אינני זוכר במדויק, משהו בסגנון של "החניה מותרת לבעלי תו אזורי מס. X בלבד". אין הרבה רחובות כאלו.

פורסם

Transporter - אינני זוכר במדויק, משהו בסגנון של "החניה מותרת לבעלי תו אזורי מס. X בלבד". אין הרבה רחובות כאלו.

בכל שאר הרחובות אני יכול לחנות חופשי עם איזיפארק, נכון ?

מעבר לזה, אתה ממליץ לי לעבוד לסלופארק\פנגו ברגע שיגמר לי האיזיפארק? הוא לא מוגבל לשום רכב, אפשר להשתמש בו על כל רכב שרוצים, ואפשר לעשות שיפעיל את עצמו מחדש ברגע שנגמרו ה-3 שעות.

פורסם

כן - רק אל תשכח שיש הרבה רחובות שהחל ב-17:00 אסור לך בצד אחד.

האיזיפארקים השתכללו מאז 8). הייתי ממליץ, ולו רק בשל העובדה שאתה לא מחויב על שעות שבהן החניה היא חינם, במיוחד כשאתה משלם כחמישה שקלים לשעה. אם חנית בשש בערב וחזרת לרכבך בשעה תשע (בהנחה שלא יצאת במיוחד לכבות את המכשיר), שילמת על שעתיים מיותרות שמתרגמות לכעשרה שקלים, שאפשר היה לעשות בהם שימוש טוב יותר. מנגד, כל שיחה להפעלת החניה עולה כסף; אבל זה לא שיקול אצלי, היות ואני נמצא בחבילה שכוללת מס' דקות בסדר גודל אחר לעומת השימוש שלי בסלולרי.

פורסם
כן - רק אל תשכח שיש הרבה רחובות שהחל ב-17:00 אסור לך בצד אחד.

האיזיפארקים השתכללו מאז 8). הייתי ממליץ, ולו רק בשל העובדה שאתה לא מחויב על שעות שבהן החניה היא חינם, במיוחד כשאתה משלם כחמישה שקלים לשעה. אם חנית בשש בערב וחזרת לרכבך בשעה תשע (בהנחה שלא יצאת במיוחד לכבות את המכשיר), שילמת על שעתיים מיותרות שמתרגמות לכעשרה שקלים, שאפשר היה לעשות בהם שימוש טוב יותר. מנגד, כל שיחה להפעלת החניה עולה כסף; אבל זה לא שיקול אצלי, היות ואני נמצא בחבילה שכוללת מס' דקות בסדר גודל אחר לעומת השימוש שלי בסלולרי.

כמה אתה משלם לדקה על הסלופארק?

באמת יש שליטה על המכשיר הזה מרוק? זה מגניב.

וזה בסדר, יש לי 1300 דקות לביזבוז.

פורסם

אגב,

נכנסתי עכשיו לאתר סלופארק, וזה מה שרשום:

מכתב מפורט ומדבקת מנוי , לזיהוי ע"י פקחי חניה עירוניים, יגיעו לכתובת שמסרת תוך שבוע מיום ההרשמה.

מדובר במדבקה ?

אם כן, איך הפקח יודע מתי הפעלת את השירות ומתי לא?

כמה עולה לשעה?

פורסם

לגבי סולופארק אני לא יודע בבטחון, אך לגבי פנגו בררתי במוקד החברה ושאלתי מה קורה לדוגמה כאשר המדבקה שלי מוסתרת ע"י כיסוי הרכב. התשובה שקבלתי היא שהפקח מחוייב לפני מתן הדו"ח לבדוק אם ברכב לא מופעל מנגנון חנייה כדוגמת הפאנגו וזאת גם אם אין מדבקה כלל שמודבקת.

לדעתי כמובן שכלל זה תקף גם לגבי מנוי סולופארק.

פורסם

האיזי פארק החדש ניתן לתכנות בהפעלה מתחדשת, כלומר אם בת"א מותר לחנות 3 שעות מקסימום, אזי בתום ה-3 שעות האיזי פארק מתאפס ומפעיל עצמו מחדש.

כמו-כן האיזי פארק ניתן לתכנות כך שיפסיק לעבוד בזמן מסויים.

אם ניקח את ת"א כדוגמה - ברירת המחדש של המכשיר היא 3 שעות חניה (המקסימום המותר ברצף).

אם אתה מגיע לחנות בשעה 17:30 - אתה יכול לתכנת שהמכשיר יכבה כעבור שעה וחצי.

לגבי סלופארק ופנגו - יש צורך לרשום את הרכב קודם כל במערכת שלהם ולקשר את הרכב למס' סלולרי מסויים - בכל פעם שאתה מתקשר למערכת - השיחה המזוהה שלך מקושרת למס' רכב. אם פתאום אתה נוסע ברכב אחר, הפנגו/סלופארק, לא עוזרים לך, אם תחייג, זה ירשום שרכב אחר חונה.

יש אפשרות לעקוף את זה כמובן בהקלדה ידנית (ובכל מקרה, הרכב צריך להיות מעודכן אצלם קודם לכן), אבל זה כבר מסרבל יותר.

לעומת זאת איזי-פארק ניתן לקחת מרכב לרכב. החיסרון של איזי-פארק זה כמובן הסוללה שנגמרת והצורך לטעון אותו כל פעם בכסף.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

היי אמיר,

אתה טועה ומטעה לגבי השימוש בפנגו. לי יש פנגו ואני מאד מרוצה.

לגבי הקישור למכשיר סלולרי מסויים, אתה פשוט רושם את הרכב פעם אחת בשרות, אתה יכול לרשום גם שלושה או ארבעה רכבים על אותו מנוי. שאתה מתקשר להפעיל, התקליט מונה בפנייך את מס' הרישוי של הרכבים שרשומים, ואתה פשוט בוחר את מה להפעיל.

לי רשומים שלושה רכבים על הסלולרי שלי. הרבה יותר נוח ופשוט מאשר להשתמש באביזר פיזי כלשהו שצריך להטעין ולדאוג לסוללות וכן הלאה וכן הלאה.

אגב, כמו שאמרו, לי אין כלל מדבקה על הרכב, בבדיקה שלי מול המוקד של פנגו, הפקח בודק ומוודא מול המסוף שלו שאין כל אמצעי תשלום מופעל, ורק אח"כ נותן דו"ח. אשתי חונה קבוע במקום עבודה בכחול לבן בבורסה בר"ג, ו(טפו טפו טפו...) לא קיבלתי שם בשנה האחורנה דו"ח, אז כנראה שהם באמת בודקים.

עריכה, חשבתי שאתה מתכוון שלא ניתן לרשום יותר מרכב אחד, ולכן רשמתי מה שרשמתי. אתה מתכוון מתכוון בוודאי לרכב אחר לגמרי. במקרה הזה אתה כמובן צודק.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אגב, כמו שאמרו, לי אין כלל מדבקה על הרכב, בבדיקה שלי מול המוקד של פנגו, הפקח בודק ומוודא מול המסוף שלו שאין כל אמצעי תשלום מופעל, ורק אח"כ נותן דו"ח. אשתי חונה קבוע במקום עבודה בכחול לבן בבורסה בר"ג, ו(טפו טפו טפו...) לא קיבלתי שם בשנה האחורנה דו"ח, אז כנראה שהם באמת בודקים.

זה נכון בעולם אידיאלי, בו כל הפקחים הם בעלי אינטלגנציה מינימלית. אצלנו בחברה, אחרי שעברו לעבוד עם פנגו, קרה פעמיים או שלוש שקיבלו דו"ח עם פנגו מופעל. מצד שני, סטטיסטית הסבירות לקבל דו"ח עדיין שואפת לאפס, כי הם נוסעים וחונים המון בכל רחבי הארץ.

שמעתי מהם גם שקורה לא מעט ששוכחים לבטל את החנייה, עם איזיפארק זה כמובן לא היה קורה.

באיזיפארק יש את החשש שהסוללה תיגמר, לכן אני מעדיף להשתמש במדחנים, אם יש לי מטבעות, למרות שזה מחייב לחזור ולחדש, אם צריך יותר זמן (בניגוד לאיזיפארקים החדשים).

בקיצור, אין פתרון אידיאלי. לשיקולך.

פורסם

לגבי סלופארק ופנגו - יש צורך לרשום את הרכב קודם כל במערכת שלהם ולקשר את הרכב למס' סלולרי מסויים - בכל פעם שאתה מתקשר למערכת - השיחה המזוהה שלך מקושרת למס' רכב. אם פתאום אתה נוסע ברכב אחר, הפנגו/סלופארק, לא עוזרים לך, אם תחייג, זה ירשום שרכב אחר חונה.

.

זה לא נכון.אף פעם לא יירשם רכב אחר, תמיד נותנים לך את מספר הרכב.

יש אפשרות לעקוף את זה כמובן בהקלדה ידנית (ובכל מקרה, הרכב צריך להיות מעודכן אצלם קודם לכן), אבל זה כבר מסרבל יותר.

.

אתה לא "עוקף" שומדבר ואין שום "הקלדה ידנית". אתה פשוט בוחר רכב אחר מתפריט. זה "מסורבל" בדיוק כמו שלהעביר איזיפארק זה "מסורבל" כי הוא "כבד".

אין דבר קל ופשוט כמו החנייה עם פנגו. זה יותר פשוט מלהפעיל איזיפארק, זה תמיד איתך, לא חשוב באיזה רכב אתה נוסע (מקסימום מוסיפים רכב נוסף לתפריט הבחירה), ולא צריך לזכור להעביר כלום. בנוסף, אתה מקבל דיווח ב-SMS אם פקח בדק את הרכב שלך (זה תמיד טוב להרגיש שלא שילמת סתם...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

eransh1,

כשיש לך רכב אחד - השיחה המזוהה מקושרת לרכב אחד וזהו.

כשיש לך מס' רכבים, קודם כל כולם צריכים להיות רשומים מלכתחילה במערכת ואח"כ אתה צריך לבחור בין הרכבים - כפי שאמרתי, זה כבר מסרבל יותר.

אלה שיש להם שיחה לא מזוהה, נמצאים בבעיה יותר גדולה, וסידרת ההקלדות שלהם מתארכת.

כפי שאמר Arco, אין פתרון מושלם. (לפחות לא כרגע).

אולי בעתיד ישתילו בכל רכב צ'יפ ובמקומות החניה חיישנים שיקלטו אוטומטית ויתחילו לחייב - אנחנו רק בתחילת האלף השלישי - חזון למועד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...