Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם קמח,מהסופר,בשקית של קילו,כשר לפסח?

הרי מצות מכינים מן הסתם מקמח כזה,מישהו יכול להבהיר את העניין מבחינה הלכתית?

תודה.

פורסם

משום מה קמח לא כשר לפסח, גם אני חשבתי על זה לא מעט

לא מצאתי שום הגיון (מצד שני אני לא מצפה להגיון בנושאים כאלה) באי כשרות הקמח

אגב, אני בטוח שבטיב טעם אפשר למצוא קמח גם בפסח

עריכה:

כנראה שיש קמח חיטה כשר לפסח

http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/3C33082F-05FC-4A15-BB77-79AFDD084AEB.htm

ועוד משהו:

http://www.health.gov.il/Download/pages/Health_mazon22B.pdf

פורסם

תן לי להבהיר לך את העניין.

כשרות זה עניין של "הכל בראש" כמו שאומרים.

אם לא השגיחו על הקמח הזה מאז שהוא ייצא מהטחינה ועד לתהליך הכנת המאכל ואולי יש חשש שחלק ממנו נגע במים או לחות והחמיץ אז קמח זה לא כשר לפסח וכיוון שאתה לא יכול לדעת מה עבר על הקמח שבשקית הזו כי זה לא הושגח במיוחד אז אתה לא יכול להכין מזה בפסח דברים כי יש מצב שזה כבר חמץ.

עכשיו לעניין איך מכינים מצות ומאיזה קמח, אני מאמין שאתה כבר מבין שמדובר בדיוק באותו קמח רק שהושגח שהוא כשר ולא נגע במים או בתנאי לחות שיכולים לגרום להחמצה. (במיוחד אם מדובר במצה שמורה-שמעת פעם על המושג הזה? שמורה מלשון שהשגיחו לאורך כל הדרך)

ואחרון חביב, קמח "מצה" זה לא קמח ל-מצות, אלא קמח ממצות טחונות ולכן הוא לא יכול להחמיץ כי הוא כבר נאפה

בברכת חג שמח :)

אסי

פורסם

קמח זה קמח. מחיטה.

כל ההבדל הוא צורת ההשגחה כמו שכתבו מעלי.

שלא נרטב והחמיץ ושלא נכנסו לתוכו פירורי חמץ ממאכלים אחרים.

פורסם

או-הו, חיכיתי שמישהו ישאל את זה.

אשתדל לקצר:

עד סוף המאה ה-19, כל היהודים בעולם שמרו על קמח בבית לכל אורך תקופת הפסח,

ויצרו מדי יום, בבוקר, את המצות לאותו יום. בבית. היו כמובן כמה פנאטים שאסרו על כך,

אבל בגדול כל עדה עשתה מה שבא לה.

בסוף המאה ה-19 נכנסו מכונות לעניין. הרבנים לא מיהרו לאשר את כשרות המכונות,

אבל אחרי כמה שלמונים והבנה של הגאוניות העסקית בעניין, הוחלט על כך שרק המכונות כשרות,

וכדי לשמור על פלח שוק נוסף שיכניס עוד כסף לכסף, המציאו את "מצה שמורה"

שנעשית באופן הכי קפדני שאפשר ע"י אברכים מזרם מסוים.

בקיצור נמרץ, במשך ~3500 שנה היה לבני ישראל מותר לאפות מצות בבית לכל אורך השבוע,

ורק במאה השנים האחרונות נכנעו כולם לסחטנות - מי במודע, ומי שלא במודע (הרוב שלא במודע, כרגיל).

לא נעים לומר, אבל אצל אחת העדות (נדמה לי התימנים, תקנו אותי אם אני טועה)

המצות היו בעבר לחות! יענו, כמו "פאטירים" של הבדואים, קמח + מים בלבד, אבל רך ונעים.

בקיצור, זאת הסיבה האמיתית שבגללה אסור לבני-תמותה כמונו להכין מצות בפסח.

לא רק שאסור במהלך פסח, אלא גם לפני. למה? כדי שבסיס הכוח יישאר איפה שצריך.

חג חירות שמח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה לכל העונים.

אני לא מתכוון לאפות שום דבר בפסח,ואני גם לא כזה דגנרט(דיי ברור לכולם אני מניח שקמח מצות זה לא קמח לעשיית מצות אלא קמח ממצות טחונות).

שאלתי הייתה פשוטה,האם הקמח שנמכר בסופר כשר לפסח,לפי מה שאני מבין כאן,התשובה היא לא.

המטרה של השרשור הזה היא בשביל לפתור "דילמה"קטנה עם אשתי,אני טענתי שאין מניעה שהקמח ישב בארון שכבר נוקה מחמץ,היא טוענת שלא.זאת לא באמת דילמה כי הקמח כבר בארון של החמץ למעלה בארון,פן יבוא איזה משיגנע וירצה לאפות לחם באמצע פסח:lol:

אנחנו לא באמת דתיים או שומרי שבת,אבל יש לאשתי קטעים עוד מבית אמא ואבא שאני מכבד אותם ומשתתף איתה בדברים הקטנים והדביליים הללו(ניקוי חמץ או הפרדה למשך הפסח מחמץ וכשר:loco: ).

אם יש מישהו שיכול לסתור את העניין,אשמח לתגובה,אני מניח שעוד יהיו דיבורים וויכוחים(הכל למטרת הויכוח כן,לא למטרת מלחמה בין דתיים וחילוניים) במהלך החג על העניין הזה במפגשים משפחתיים עם כל שומרי המצוות לייט.:wink:

פורסם
או-הו, חיכיתי שמישהו ישאל את זה.

אשתדל לקצר:

עד סוף המאה ה-19, כל היהודים בעולם שמרו על קמח בבית לכל אורך תקופת הפסח,

ויצרו מדי יום, בבוקר, את המצות לאותו יום. בבית. היו כמובן כמה פנאטים שאסרו על כך,

אבל בגדול כל עדה עשתה מה שבא לה.

בסוף המאה ה-19 נכנסו מכונות לעניין. הרבנים לא מיהרו לאשר את כשרות המכונות,

אבל אחרי כמה שלמונים והבנה של הגאוניות העסקית בעניין, הוחלט על כך שרק המכונות כשרות,

וכדי לשמור על פלח שוק נוסף שיכניס עוד כסף לכסף, המציאו את "מצה שמורה"

שנעשית באופן הכי קפדני שאפשר ע"י אברכים מזרם מסוים.

בקיצור נמרץ, במשך ~3500 שנה היה לבני ישראל מותר לאפות מצות בבית לכל אורך השבוע,

ורק במאה השנים האחרונות נכנעו כולם לסחטנות - מי במודע, ומי שלא במודע (הרוב שלא במודע, כרגיל).

המצות היו בעבר לחות! יענו, כמו "פאטירים" של הבדואים, קמח + מים בלבד, אבל רך ונעים.

בקיצור, זאת הסיבה האמיתית שבגללה אסור לבני-תמותה כמונו להכין מצות בפסח.

לא רק שאסור במהלך פסח, אלא גם לפני. למה? כדי שבסיס הכוח יישאר איפה שצריך.

חג חירות שמח.

תגיד אתה יודע את ההלכות של הכנת מצה? אתה היית פעם בתהליך של הכנת מצות שמורות? אני בספק אם היית עומד בקצב.

אנשים לא מכינים מצות בבית בגלל שזה בלתי אפשרי ,ולא בגלל שאסור להם ,לא זכור לי שמכון למצות שמורות מקבל אישור חתום מהרבנות

פורסם

הרגע כתבתי שאנשים הכינו מצות בבית במשך אלפי שנים, ועכשיו אתה טוען שזה בלתי אפשרי.

בדוק בגוגל.

לא אמרתי שאנשים הכינו מצות שמורות בבית. הבנת הנקרא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם אני בררתי הפסח לגבי הנושא הזה.

כפי שאמרו מעלי הקמח בסופר לא כשר לפסח.

אבל - ניתן לקנות "קמח שמור" שמשמעותו קמח שהשגיחו עליו שלא יחמיץ.

בכוונתי לקנות קילו או שניים ולהכין מצות בבית רק כדי לא לאכול את המצות היבשות.

חובשי כיפה אצלי בעבודה אמרו שניתן למצוא קמח כזה ביינות ביתן. אם כן - אני אעדכן.

פורסם

אני לא שמעתי על המנהג הזה אצל התימנים, למרות שיש בי לא מעט גנים תימנים. מצד שני, התימנים כל כך בונקרים שהכל יכול להיות שם. אני לא אתפלא לשמוע שבפסח התימנים נוהגים לאכול מצות חוביזה :-D (סתם סתם, תימנים לא באמת קמצנים ותימניות כידוע הכי שוות)

מה שכן, יש לי חבר ממשפחה דתית שכל שנה בערב פסח אופה לעצמה מצות שמורות לליל הסדר. אב המשפחה יושב עם עוד כמה חברים להכין את הבצק ולאפות אותו על מדורה קטנה בחצר. כמובן שכל התהליך נעשה בהקפדה על כל מיני נושאים של תפיחה והזמן שבו מותר לקמח לבוא במגע עם המיים וכו' וכו' וכו'. המשפחה הזאת, אגב, טריפוליטאית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חג חירות שמח.

זה אמיתי , אני אכלתי מצה לפסח שעשו בבית וזה כמו לפה רכה וטעימה

פורסם
אני לא שמעתי על המנהג הזה אצל התימנים, למרות שיש בי לא מעט גנים תימנים. מצד שני, התימנים כל כך בונקרים שהכל יכול להיות שם. אני לא אתפלא לשמוע שבפסח התימנים נוהגים לאכול מצות חוביזה :-D (סתם סתם, תימנים לא באמת קמצנים ותימניות כידוע הכי שוות)

מה שכן, יש לי חבר ממשפחה דתית שכל שנה בערב פסח אופה לעצמה מצות שמורות לליל הסדר. אב המשפחה יושב עם עוד כמה חברים להכין את הבצק ולאפות אותו על מדורה קטנה בחצר. כמובן שכל התהליך נעשה בהקפדה על כל מיני נושאים של תפיחה והזמן שבו מותר לקמח לבוא במגע עם המיים וכו' וכו' וכו'. המשפחה הזאת, אגב, טריפוליטאית.

ידוע לך שגילו אצל התימנים גן של גאונות.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.