Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,אני כותב כשאני 200% עצבים.

ברשותי רכב קיה פרייד שנת 97, רכב שמור ומטופל עם 138 אלף קילומטר שהוא נקנה לפני 3 וחצי שנים עם 94 אלף קילומטר.

לפני שנה בערך התחיל לצאת לי עשן לבן מהאגזוז,לקחתי את הרכב לכמה מוסכים שהרכב שכב ימים במוסכים בשביל בדיקה והתשובה שלהם הייתה "מנוע!"

שבועיים לפני שלקחתי את הרכב למוסך לעשות מנוע איזה מישהו נתן לאמא שלי טלפון של מוסכניק ממודיעין ערבי (לא גזען חס וחלילה)

שהגיע לראות את הרכב,הוא אמר לי תניע את הרכב,הנעתי נתן טיפה גז ואמר לי תכבה,כל התהליך הזה קרה בזמן של 15 שניות בלבד בלי הגזמה,התשובה שלו הייתה : "חביבי יש לך נזילה של שמן גיר שמטפטפת לתוך הפיה של האגזוז וזה שורף לך את השמן ואז יש לך עשן לבן".

חשבתי לעצמי שהוא משוגע,הרי האוטו שלי שכב ימים אצל כמה מוסכניקים ועשו לו בדיקות ימים שלמים בשביל למצוא את הבעיה,אז עכשיו בתוך 15 שניות אמר לי מה הבעיה? קצת מוזר אבל המשכתי הלאה.

אמר לי תן לי 2500 שקל אני מסדר לך את הבעיה מחליף לך פה שם פה ושם (אני כבר לא זוכר מה הוא אמר לי).

היה נראה אחד חאפר אז נפנפתי אותו וננתי אותו למוסך בפ"ת,כשהוא שאל את אמא שלי "מה הבעיה? "

היא הסבירה לו שחסר כל הזמן שמן,ויוצא עשן לבן (חשוב לציין כי היה לי כמה פעמים נזילות של שמן גיר וסידרתי את זה,וכל הזמן היה חסר שמן גיר)

אז גם התשובה שלו הייתה מנוע,הייתי די נואש והחלטתי לעשות לרכב מנוע.

שלקחתי את הרכב אחרי הטיפול מהמוסך, הסביר לי שיש הרצה 1000 קילומטר ויצא לך טיפה עשן לבן איזה פעם פעמיים בהתחלה שהכל יתנקה שם.

אני חודש אחרי ההרצה ושוב הבעיה חוזרת ולא נפתרה,עדיין יוצא לי עשן לבן,היום הגעתי אליו ואמרתי לו ששוב יוצא עשן,הפעם אמרתי לו שחסר לי שמן גיר ואז הוא אמר לי את התשובה (זוכרים את המוסכניק הערבי שבדק את הרכב בחניה?) ניחשתם נכון,עשיתי לרכב מנוע סתם! כל הבעיה הייתה שמטפטף שמן לאגזוז,עכשיו אני אומר לעצמי אם פתחת את המנוע,ראית שהכל בסדר,לא יכלת להגיד לי שהכל בסדר? למה לנצל את זה שאנחנו לא מבינים כלום?

בקיצור עשיתי מנוע סתם לרכב,זאת לא הייתה בעיה,סתם זרקתי 4000 + שקל סתם.

היום רמזתי לו ואמרתי לו "אולי ביכלל לא הייתי צריך לעשות מנוע?"

התגובה שלו הייתה אמא לך אמרה שחסר כל הזמן שמן.

תגובה די מפגרת כי הרי אתה מוסכניק! אתה זה שמבין לא אמא שלי,היא אישה,היא תחשוב שהשמן שיש במנוע זה שמן קנולה!

בכל מקרה הלכתי משם עם פנים מבואסות וכאב לב שנשפך סכום גדול של כסף על משהו שלא היה צריך לעשות.

מוסכניקים זה עם חרא זה הכל,כל מה שנותר לי זה להתפלל שגם פה לא יגנבו אותי בכסף ועל טיפולים סתם.

ההגה הוא עגול!

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אירוני שדווקה הבחור הערבי, החאפר כביכול, לא ניסה בכלל לדפוק אותך. ואילו המוסך הישראלי עד-מאוד עשה לך בית ספר עם חיוב שכנראה אתה בכלל לא צריך. (מצד שני - אולי כן. אף פעם לא תדע)

לדוד שלי היה ניסאן אלמרה במצב דומה, רכב לא מתניע אחרי נסיעה ארוכה.

גרר אותה לכמה מוסכים שיבדקו - "מנוע", גרר למורשה - "מנוע".

לקח אותה לאיזה מוסך בבאקה-ג'ת, מצאו שהבעיה היא במשאבת דלק.

פחות מאלפייה סידרו לו את כל הסיפור עם אחת מפירוק, מאז (2009) ועד היום האוטו נוסע כמו חלום.

הזוי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אירוני שדווקה הבחור הערבי, החאפר כביכול, לא ניסה בכלל לדפוק אותך. ואילו המוסך הישראלי עד-מאוד עשה לך בית ספר עם חיוב שכנראה אתה בכלל לא צריך. (מצד שני - אולי כן. אף פעם לא תדע)

אני חושב שכל אחד שפוי כמעט היה חושב כמוני,שהבחור הערבי מסתכל לך על האוטו 15 שניות אומר לך את הבעיה, והמוסכניקים שהרכב היה במוסך ימים שלמים בשביל שיגידו לך שזה מנוע,אז כל אחד היה חושב כמוני.

אני לא מכיר מוסך שהוא אמין,בשבילי כל מוסכניק זה בן אדם שקרן שרוצה לגנוב כסף עוד ועוד.

ההגה הוא עגול!

פורסם

אחד שמטפל אצלי הוא גם בן דוד!

אבל הוא יותר מקצוען מהחברה!

וכן רוב המוסכניקים ורוב אנשי הרכבים רוצים לעשות כסף ולא משנה מה יצטרכו לעבור בשביל זה!

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

למה בזבזת את הזמן שלך ושל מכונאי הערבי ההוא, אם לא נתת לו לתקן לך את הרכב? :roll:

אולי זה טיפשי לתת למישהו לבדוק לך את הרבכ בחניה, אבל לדעתי עוד יותר טיפשי להתעלם לחלוטין מהמלצה שלו אם כבר הלכת על זה. מילא לא נתת לו לעשות את העבודה (מסתבר שחבל שכך), לפחות היית אומר במוסך שיבדקו האם קיימת נזילה של שמן גיר שגורמת לכל הבעיה לפני שעשית מנוע.

פורסם
למה בזבזת את הזמן שלך ושל מכונאי הערבי ההוא, אם לא נתת לו לתקן לך את הרכב? :roll:

אולי זה טיפשי לתת למישהו לבדוק לך את הרבכ בחניה, אבל לדעתי עוד יותר טיפשי להתעלם לחלוטין מהמלצה שלו אם כבר הלהכת על זה. מילא לא נתת לו לעשות את העבודה (מסתבר שחבל שכך), לפחות היית אומר במוסך שיבדקו האם קיימת נזילה של שמן גיר שגורמת לכל הבעיה לפני שעשית מנוע.

כי תאמת [כי האמת היא], זה די נראה חאפר שהוא בא מניע את הרכב נותן גז ואומר מה הבעיה מבלי להתסכל על המנוע ומבלי להעלות את הרכב על ליפט. גם לא היה לי זמן ללכת למוסכים האחרים, כי אני עובד. זאת אמא שלי שהלכה אליהם,_וגם אם היא הסבירה את עצמה לא נכון,_בשביל זה יש מוסכניק שיודע לפתור את הבעיות ויכל להבין מה הבעיה.

ההגה הוא עגול!

פורסם

מה בדיוק עשו לך שם שגבו ממך 4000 ש"ח? החליפו בוכנות? חרטו את הצילנידרים? החליפו רצועת או שרשרת טיימינג? מה בדיוק? אם אני לא טועה, רק על להוציא ולהחזיר מנוע לרכב היום גובים לפחות 1500 ש"ח. השאלה בכלל עם עשו את מה שאמרו שהם יעשו.

תראה, לפעמים מוסכניק כמה שהוא מקצוען לא יכול לדעת בדיוק את הבעיה, באותו אופן כמו רופא. מצד שני אני לא תמים כלל וכלל ורמאים יש בכל תחום בחיים ולא רק במוסכים.

אל תתבאס, בסופו של דבר זה לא משהו שלא היית צריך לעשות אלא לא היית צריך לעשות אותו בשלב של 138 אלף ק"מ. אם הוא באמת עשה לך אוברול כמו שצריך אז אזי שיש לך עכשיו מנוע חדש כמעט עם ביצועים יותר טובים ממה שהיו לו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מה בדיוק עשו לך שם שגבו ממך 4000 ש"ח? החליפו בוכנות? חרטו את הצילנידרים? החליפו רצועת או שרשרת טיימינג? מה בדיוק? אם אני לא טועה, רק על להוציא ולהחזיר מנוע לרכב היום גובים לפחות 1500 ש"ח. השאלה בכלל עם עשו את מה שאמרו שהם יעשו.

תראה, לפעמים מוסכניק כמה שהוא מקצוען לא יכול לדעת בדיוק את הבעיה, באותו אופן כמו רופא. מצד שני אני לא תמים כלל וכלל ורמאים יש בכל תחום בחיים ולא רק במוסכים.

אל תתבאס, בסופו של דבר זה לא משהו שלא היית צריך לעשות אלא לא היית צריך לעשות אותו בשלב של 138 אלף ק"מ. אם הוא באמת עשה לך אוברול כמו שצריך אז אזי שיש לך עכשיו מנוע חדש כמעט עם ביצועים יותר טובים ממה שהיו לו.

להלן פירוט החלקים שהוחלפו ואני רושם בדיוק מה שרשום בדף הקבלה : שמן מנוע 4 וולבולין,מסנן שמן קיה , מצב דנסו 4 יחידות , סט טבעות בוכנה,סט מיסבי טלטל קיה,סט אטמים למנוע,סתם קרטר גומי,נוזל קירור פרסטון,רצועות תזמון,סט מותח מחזיר שמן 2 יחידות, 6 יחידות בנד,וצינור ריש,פו"ה ראש מנוע + אגו שמן +בוכנות+טבעות בוכנה +מיסבי טלטל+סתמים + שלייף +יישור שטח+החלפת מערכת תיזמון +שמנים + מסננים +שליף שסתומים +יישור שטח מנוע

ההגה הוא עגול!

פורסם
להלן פירוט החלקים שהוחלפו ואני רושם בדיוק מה שרשום בדף הקבלה : שמן מנוע 4 וולבולין,מסנן שמן קיה , מצב דנסו 4 יחידות , סט טבעות בוכנה,סט מיסבי טלטל קיה,סט אטמים למנוע,סתם קרטר גומי,נוזל קירור פרסטון,רצועות תזמון,סט מותח מחזיר שמן 2 יחידות, 6 יחידות בנד,וצינור ריש,פו"ה ראש מנוע + אגו שמן +בוכנות+טבעות בוכנה +מיסבי טלטל+סתמים + שלייף +יישור שטח+החלפת מערכת תיזמון +שמנים + מסננים +שליף שסתומים +יישור שטח מנוע

לפי דעתי, נכון שהמוסך טעה בדיאגנוזה שלו וחשב שזה משהו במנוע. מצד שני, נניח שהמוסכניק היה מתקשר אלייך ואומר לך "ג'וני, תשמע משהו כאן לא הגיוני, הצילינדרים נראים בסדר והטבעות נראות עם שחיקה נורמאלית. אתה רוצה להחליף רינגים או לא"?

מה היית אומר לו? האם היית אומר לו להחזיר את הרינגים בחזרה ולסגור? אם כבר הגעת למצב שהמנוע פתוח אז מוטב כבר להחליף רינגים ושאר הדברים שדורשים החלפה. אטמים במילא חייבים להחליף שהרי אין טעם לסגור ולגלות שיש נזילה. ואם כבר על הדרך עושים גם טיימינג מחליפים נוזלים ושאר מיני ירקות.

זה הרי ידוע שמוסכים מרויחים על חלקים. אולי תנסה לדבר איתו בהיגיון ככה שהוא ייתן לך את החלקים במחיר הנחה. הרי על העבודה חייבים לשלם לו שהרי הוא אכן עבד על המנוע. אז לפחות שיתחשב וייתן הנחה על החלקים כמה שאפשר.

בקיצר, תירגע קצת ותדבר עם המוסכניק בהיגיון, אולי הוא יוריד ממחירי החלקים כי אוברול לא היה צריך לעשות בסופו של דבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שאני מביא את הרכב שלי למוסך אני מצפה מימנו לעשות את הבדיקות הנורמליות והנכונות בשביל להבין מה הבעיה גם אם מה שאני אומר זה לכיוון של להחליף מנוע,הוא מתור מוסכניק עם וותק של 25 שנה,אמור לדעת מה הבעיה,זאת לא טעות של 300 שקל,טעות של 4300 שקל,בתור אחד שמבין עניין ובעל וותק,ובטח נתקל בזה בעבר, אמור לגלות את הבעיה.

ההגה הוא עגול!

פורסם

קצת חקירה באינטרנט הייתה נותנת לך לפחות כיוון לבעיה. לא תמיד צריך מוסך מפואר בשביל זה.

עשן לבן, עשן כחול הכל כתוב מה זה אומר מה שצריך זה רק לכתוב בחיפוש. אולי זה היה עוזר לך לחזק את האמינות של אותו מכונאי ערבי ואולי היית יוצא עם פחות נזק.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם
קצת חקירה באינטרנט הייתה נותנת לך לפחות כיוון לבעיה. לא תמיד צריך מוסך מפואר בשביל זה.

עשן לבן, עשן כחול הכל כתוב מה זה אומר מה שצריך זה רק לכתוב בחיפוש. אולי זה היה עוזר לך לחזק את האמינות של אותו מכונאי ערבי ואולי היית יוצא עם פחות נזק.

צודק,אני מצטער מאוד שלא נרשמתי אל הפורום הזה ולהתייעץ פה.

מה שגם לא היה לי זמן,אני כל יום עובד 12 שעות על קטנוע,חוזר הביתה גמור מעייפות,אז לא הייתי יכול להתעסק בזה לעומק.

ההגה הוא עגול!

• תוכן חדש...