Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על סכום של נגיד 40-45K, האם לקבל מזומן? המחאה? ואחרי זה ללכת ביחד להעביר בעלות ? מה מקובל ונפוץ היום? עבר הרבה מאוד זמן מאז מכרתי רכב פעם אחרונה.

פורסם

מכרתי 2 רכבים בחיי.

בפעם הראשונה הלכנו לבנק ועשינו העברה בנקאית.

בפעם השניה קיבלתי כסף מזומן.

ב4 פעמים שקניתי רכב.

פעם ראשונה, מזומן.

פעם שניה, מזומן.

פעם שלישית, צק.

פעם רביעית, העברה בנקאית.

פורסם

במרבית מכירות הרכב שלי בעשור האחרון - העברה בנקאית. במכירה האחרונה - מזומן (אולם היה מדובר בסכום קטן יחסית של כ-25-30K).

בהעברה בנקאית רגילה יש סיכון קטן של ביטול על ידי הקונה, אפשר להשתמש בשיטת ה"זה"ב" (IBAN) שהיא בלתי הפיכה, אבל העמלה יותר יקרה.

צ'ק אישי אינו אופציה סבירה אלא אם מדובר באדם שאתה מכיר ויש ביניכם אמון מלא. צ'ק בנקאי - מצויין.

בכל מקרה - יש עדיפות לביצוע העברת הכסף בבנק (העברה בנקאית או הפקדה מיידית של הכסף לחשבון) כך שאתה מסתובב כמה שפחות זמן עם מזומן ביד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל לדעתי הכי בטוח צ'ק בנקאי וזו הדרך היחידה שעד כה מכרתי רכבים (לא מעט).

ברגע שבנאדם מביא לך צ'ק בנקאי זה אומר שבעצם (מן הסתם) הצ'ק הוא של הבנק וניתן לקונה כי הבנק מוכן לקחת "אחריות" על הקונה (שיש לו כסף בחשבון וכו'). לכן לא רוצה מצב שתהיה בעיה בצ'ק בנקאי

פורסם

רק שיק בנקאי. הוא תשלום מהבנק למי שמפקיד אותו (כלומר אתה), בדרך כלל יהיה על שם ולא ניתן להעברה.

אין קשר ל"אחריות" על הקונה שאוזכרה.

העלות שלו קבועה, משהו בין 10 ל-20 ש"ח, בי קשר לסכום.

העברה בנקאית זה יפה, אבל יש להן סייגים ואפשרויות שינוי, חבל להסתבך עם זה.

לי נראה שהכי פשוט לקבוע להפגש במקום בו עושים העברת בעלות - מלאו טפסולוגיה, תקבל שיק, תעשו העברה, תתן מפתחות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

צ'ק בנקאי שהקונה מביא איתו גם לא בטוח, אפשר לזייף אותו בקלות יחסית.

במזומן יש עמלה שמנה שהבנק קוטף לעצמו, כמה עשות שקלים לכל 10,000 ש"ח

בהעברה בנקאית אפשר לראות שהכסף נכנס רק לאחר 3 ימים

לדעתי האופציה הטובה ביותר זה ללכת עם הקונה "יד ביד" לבנק שלו ומול הפנים שלכם שיוציאו לכם את הצ'ק

רק אחר כך ללכת לעשות העברת בעלות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי הכי טוב במזומן, כבר הראו פעם בכלבוטק איזה אחד שעובד על אנשים עם צ'קים בנקאיים. צ'קים דפים והסכמים לא כ"כ מעניינים אחרי שנתת את המפתחות, אותי לפחות:-D

כדי "לתחמן" את הבנק ולחסוך את העמלה של15 ש"ח על ההפקדה אתה מחלק את הסכום ומפקיד בנפרד (שזה דיי טרטור).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
צ'ק בנקאי שהקונה מביא איתו גם לא בטוח, אפשר לזייף אותו בקלות יחסית.

במזומן יש עמלה שמנה שהבנק קוטף לעצמו, כמה עשות שקלים לכל 10,000 ש"ח

בהעברה בנקאית אפשר לראות שהכסף נכנס רק לאחר 3 ימים

לדעתי האופציה הטובה ביותר זה ללכת עם הקונה "יד ביד" לבנק שלו ומול הפנים שלכם שיוציאו לכם את הצ'ק

רק אחר כך ללכת לעשות העברת בעלות.

על כן ניתן לסור לסניף הבנק שלך, ו"לאמת" את כשרות ההמחאה הבנקאית לפני ביצוע העיסקה.

כך לפחות עשיתי במקרה בו מכרתי פעם רכב.

גם האפשרות של "ללכת לסניף של הקונה" אפשרית (אם כי קצת פחות נוחה).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...