Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחזקת רכב ממקום העבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני עובד בחברה ממשלתית ותיקה (אך כושלת, חובה לומר) ולאחרונה התברר לי שחלק מעובדי החברה מקבלים "אגרות רכב" – כלומר החזרי הוצאות עבור טסט וביטוחים לרכב, וכמובן החזרי הוצאות נסיעה בגובה 0.88 אג' לקילומטר.

אני מעוניין לברר, מניסיונכם, האם מדובר בדבר מקובל במשק או בהטבה יוצאת דופן.

ובאופן ספציפי:

האם זה הגיוני , שעובד זוטר, בן 28 , שמרוויח 5000 ₪ ברוטו שכר יסוד, ומבצע עבודות פקידות כלליות, ללא תואר אקדמי ואף ללא בגרות מלאה, יקבל החזרי אגרות רכב (בגובה של כמעט 3000 ₪ בשנה), והחזרי הוצאות נסיעה בגובה 44 ₪ ליום עבודה ?

יש לציין שגובה החזר הוצאות הנסיעה שלו נקבע בגלל שבתעודת הזהות הוא רשום כמי שגר במרחק של 25 ק"מ ממקום העבודה. בחודש מלא (22 ימי עבודה) הוא מקבל כמעט 1000 (!) ₪ החזר הוצאות נסיעה, אלא שבפועל הוא שוכר דירה קרובה למקום העבודה ולכן יוצא לו רווח נאה של משהו כמו 500 ₪ בחודש מהעניין הזה.

הוא קיבל את התנאים האלה מהיום הראשון לתחילת עבודתו, ואני יודע בוודאות שזה לא בגלל קומבינה או פרוטקציה כלשהי, אלא רק בגלל שהוא אמר (התמקח, פחות או יותר) ששכר היסוד נמוך מדי לטעמו.

מה שמוזר הוא שלא מדובר באיזה "כוכב" , אלא סתם בפקיד זוטר שאת עבודתו יכול לבצע כל אחד "מהרחוב".

כשאני התחלתי לעבוד בחברה, לא היה ברשותי רכב, ולכן כל שאני מקבל היום זה החזר נסיעות בגובה 250 ₪ - שווה ערך לכרטיס חופשי חודשי הרלוונטי לגבי. עכשיו כשאני בעל רכב, אני שובר את הראש מול ההנהלה החדשה (המנכ"ל+ סמנכ"ל הקודמים, אגב, הודחו בגלל שחיתות . . ) שיתנו גם לי את ההטבות האלה, כי אני ואותו עובד מבצעים תפקיד זהה לחלוטין, ואני ותיק ממנו בשנה !

אם הייתי יודע שמקבלים את ההטבות האלה הייתי ממהר לרכוש רכב כבר בתחילת עבודתי. אבל לא רק שלא ידעתי (וזאת אשמתי המלאה שלא התעניינתי) אלא שהדבר גם הוסתר ממני במכוון ( תקבלו קצת מושג לגבי מקום העבודה שלי. . .)

בקיצור- אני מעוניין לדעת, האם אני עובד במקום, מוזר, "אנומלי" , או שמקרה כזה כפי שתיארתי הוא לא יוצא דופן בכלל?

תודה מראש לכל המגיבים .

פורסם

עד כמה שאני מכיר הכל רשום לך בחוזה שחתמת עם החברה שאתה עובד.

*ההטבות זה הטבות אף אחד לא חייב אבל יש תנאי עבודה שמקובלים במקומות מסויימים .

אתה כמובן יכול לקפוץ ולהגיד שמעו לא מתאים לי שהשכר ככה וככה או שתעלו לי ב____ או שתגיד אני מבקש לממן את הדלק (בגדול זה אותם ה 1000 ש"ח בחודש.

כמובן אחרי שיחות כאלה יכולים להגיד לך 2 דברים או ש לא. או ש ביי.

כדאי לך לבקש דיון בנושא שכר עם המנכ"ל או מי שקובע שם את המשכורת (נהוג פעם ב שנה שנתיים)

פורסם

בקיצור- אני מעוניין לדעת, האם אני עובד במקום, מוזר, "אנומלי" , או שמקרה כזה כפי שתיארתי הוא לא יוצא דופן בכלל?

המקרה שלך לא יוצא דופן והוא לא אנומלי. ככה זה עובד בהרבה חברות ממשלתיות ובחלק ממשרדי הממשלה.

אם זה ממש מפריע לך, אתה יכול להתפטר ולחפש עבודה בחברת כוח אדם. שם אף אחד לא מקבל החזר הוצאות רכב ולכל היותר מקבל 250 ש"ח לחודש על חופשי-חודשי.

אתה צריך לפנות לכוח האדם בחברה שלך ולבדוק את זה מולם. בדרך כלל בחברות ממשלתיות בכוח האדם פועלים לטובת העובדים ולא נגדם, זה לא שהכסף יוצא מהכיס שלהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
יש לציין שגובה החזר הוצאות הנסיעה שלו נקבע בגלל שבתעודת הזהות הוא רשום כמי שגר במרחק של 25 ק"מ ממקום העבודה. בחודש מלא (22 ימי עבודה) הוא מקבל כמעט 1000 (!) ₪ החזר הוצאות נסיעה, אלא שבפועל הוא שוכר דירה קרובה למקום העבודה ולכן יוצא לו רווח נאה של משהו כמו 500 ₪ בחודש מהעניין הזה.

בעייני (הלא משפטניות) יש פה הצהרה שקרית.

:turn-l:
פורסם

הכל תלוי ביכולת המשא ומתן שלך מול המעסיק. כמובן שלעובד טוב ואסרטיבי יש סיכוי רב יותר לקבל הטבה.

מכיוון שרכשת רכב, אתה יכול לבקש החזר עבור אחזקתו על פי התנאים המקובלים במקום עבודתך.

אין בהכרח קשר בין רמת ההשכלה של העובד ותפקידו והחזר הוצאות הנסיעה.

העובדה שהוא מקבל החזר הוצאות פיקטיבי אינה עילה שאתה תקבל את אותם התנאים.

פורסם

לפי החוק, מעסיק חייב לשלם לעובד הוצאות נסיעה במידה והוא מתגורר מעל מרחק מסוים ממקום העבודה. נניח שהעובד מגיע לעבודה באמצעות רכיבה על אופנים או ברגל. נוצר מצב שבו הוא מקבל הוצאות נסיעה כשבפועל אין לו הוצאות כאלה.

האם זוהי הונאה? נכון שלא? אז מה אכפת לך היכן מתגורר אותו עובד שהצהיר שגר בכתובת X ובפועל גר ב-Y?

די כבר עם צרות העין הזאת! תתרכז בתנאים שלך, ואם הם לא טובים מספיק בשבילך, פעל מול הבוס לשיפורם או מצא עבודה אחרת.

מה שעובד אחר בארגון השיג זה עניינו הפרטי בלבד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שיטת ה"הוצ" - כלומר תשלום חלק מהמשכורת ה"הוצאות" - רכב, אוכל ושאר ירקות - הן שיטה מקובלת להגדלת המשכורת בלי לשלם תנאים סוציאליים. השיטה כה מקובלת עד כדי כך שבמקומות מסויימים קיים "יום שקר" חודשי שבו מדווחים על נסיעות והוצאות אחרות שלא הוצאו במציאות.

עם זאת יש לא מעט מקומות עבודה שבהם מקובל לשלם הוצאות רכב - כולל הוצאות רישוי וביטוח (לפי קבלות, כלומר העתקי רשיון הרכב ומסמכי הביטוח) ואף לגלם אותם (כלומר לחשב תשלום ברוטו כך שהסכום יתקבל נטו) ובנוסף לכך תשלום גלובלי מסויים תמורת קילומטראז' בדומה לתשלום מסויים תמורת הוצאות טלפון. אם הדבר מקובל במקום העבודה שלך תוכל לקבל תשלום כזה במקום הוצאות הנסיעה. אין צורך לפנות למנכ"ל או לסגנו, ברר קודם עם חבריך ובמדור השכר, כמובן בצורה לא מחייבת ולא תובענית, הדבר הגרוע ביותר שיקרה הוא שתקבל תשובה שלילית. כמובן שאין סיבה לשקר למעביד, אבל אם אתה יכול לקבל שיפור בתנאי העסקתך באופן חוקי ובלי להסתכן באבדן העבודה - למה לא?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפי החוק, מעסיק חייב לשלם לעובד הוצאות נסיעה במידה והוא מתגורר מעל מרחק מסוים ממקום העבודה. נניח שהעובד מגיע לעבודה באמצעות רכיבה על אופנים או ברגל. נוצר מצב שבו הוא מקבל הוצאות נסיעה כשבפועל אין לו הוצאות כאלה.

האם זוהי הונאה? נכון שלא? אז מה אכפת לך היכן מתגורר אותו עובד שהצהיר שגר בכתובת X ובפועל גר ב-Y?

די כבר עם צרות העין הזאת! תתרכז בתנאים שלך, ואם הם לא טובים מספיק בשבילך, פעל מול הבוס לשיפורם או מצא עבודה אחרת.

+ מספר השואף לאינסוף

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תודה על התשובות.

רק כדי לחדד את העניין- אין פה קטע של צרות עין, אני ואותו עובד למעשה חברים טובים והאמת שרק בזכותו ייתכן שגם אני

אקבל את ההטבות הנ"ל. אפילו דיברתי איתו על זה ואמרתי לו שאני לא מבין איך הסכימו לשלם לו סכום כל כך גבוה ליום נסיעה -44 ש"ח ליום- במקום לחפש עוד שבוע-שבועיים ולמצוא עובד אחר שגר קרוב ולא צריך יהיה לשלם לו כל כך הרבה.

וזאת בעצם השאלה שלי. לא לגבי אותו עובד- אלא לגבי מקום העבודה שלי. האם מקובל שמקום עבודה מסכים כל כך בקלות לשלם הוצאות רכב בסכום כזה גבוה לעובד מאד זוטר? או שמי שניהל אצלנו אז את העסק וקיבל אותו לעבודה בתנאים האלה פשוט היה מנהל גרוע ועשה שטויות ?

ואולי זה רק אני שאין לו מושג וחושב שזה סכום גבוה?

אגב הוא אמר לי שגם לו לא היה שום מושג שיש דבר כזה- הוצאות רכב - ושפשוט הציעו לו את זה כי הוא ביקש יותר כסף למשכורת (כמו שמישהו פה ציין). אני שמח שהוא קיבל את זה, ולגבי מקום המגורים שלו- כשהוא התחיל לעבוד הוא באמת גר רחוק מאד מהעבודה, אחר כך הוא השכיר דירה, אבל למיטב ידיעתי מה שנחשב זה מה שרשום בתעודת הזהות.

כמובן שאני כלל לא מצפה לקבל את אותם החזרי נסיעות שהוא מקבל- אני גר הרבה יותר קרוב ממנו למקום העבודה, והשינוי אצלי אמור להיות לא יותר מ- 150-200 ש"ח מעל ה- 250 שאני מקבל עכשיו. כמובן שבתוספת האגרות השנתיות מדובר בהעלאה נאה למדי בשכר, במיוחד למישהו שמרוויח בסביבות ה- 5000 ש"ח לחודש, ובמיוחד לאור עליית מחירי הדלק לאחרונה.

בכל מקרה- זה יהיה מאד לא פשוט כי כפי שהסברתי, מאז התחלפו המנהלים , ולמרות הרבה בקשות שלי בחודשים האחרונים, כולל מכתבים רשמיים, אני לא זוכה בכלל לתגובה כלשהי. פניתי לכולם ומסתבר שניתן לדון בזה רק עם המנכ"ל החדש ושהוא היחיד שמוסמך להחליט בעניין. עד עתה הוא פשוט מתעלם ממני ומכל הפניות שלי, עד כדי כך שכל פעם שאני נתקל בו באיזה מסדרון , הוא עושה "אחורה פנה" ובורח. זה כבר יותר מצחיק מעצוב. אני ממשיך להמתין, אבל כבר כמה חודשים "מורחים אותי".

פורסם

הסכום הוא לא בשמיים ונהוג לא להחשיב אותו יתר על המידה. על אחת כמה וכמה במקומות ממשלתיים!

המקרה שלך לא יוצא דופן והוא לא אנומלי. ככה זה עובד בהרבה חברות ממשלתיות ובחלק ממשרדי הממשלה.

אם זה ממש מפריע לך, אתה יכול להתפטר ולחפש עבודה בחברת כוח אדם. שם אף אחד לא מקבל החזר הוצאות רכב ולכל היותר מקבל 250 ש"ח לחודש על חופשי-חודשי.

אתה צריך לפנות לכוח האדם בחברה שלך ולבדוק את זה מולם. בדרך כלל בחברות ממשלתיות בכוח האדם פועלים לטובת העובדים ולא נגדם, זה לא שהכסף יוצא מהכיס שלהם.

המקרה לא יוצא דופן, אבל בהחלט יש אנומליה!

מקובל עלי שמשלמים הוצאות רכב בהתאם למרחק. פחות מקובל עלי מצב שמעודד עובד להחזיק רכב, או לאבד הטבה משמעותית במשכורת.

בהחלט אנומליה בעיני!

הכל עניין של חוק יבש, ויותר מזה - תרבות!

לדוגמה: יש מקומות שיש להם מערך הסעות מסודר, או רכב ליסינג. עובד שבחר בליסינג לא זכאי להשתמש בהסעות!

אם מוגדר שהרכב הוא הטבה, ורשאים לנהוג בו כל בני המשפחה, אז אולי היה מקובל גם להשתמש בהסעות. הכל שאלה של תרבות והכלל שעל פיו יש לנהוג הוא "אל תהיה חמור" (או: לא מהמקפצה)

עכשיו אלעד, אחדד קצת את השאלה: נניח שעובד מדווח על מגורים באזור עדיפות (מבחינת מיסים) ומתגורר בפועל באזור קרוב יותר למקום העבודה. עכשיו העובד "עובד" על האוצר, שזה במילים אחרות אתה ואני. אני לא רואה זאת בעין יפה!

לצורך הגילוי הנאות: במקום עבודתי נתבקשתי להצהיר על מקום מגורי, ואני מקבל תשלום נסיעות סטנדרטי שנקבע לפי מחיר כרטיס אוטובוס. כולם יודעים שאני מגיע לעבודה באופניים (והרכב נשאר בבית! למרות שכדי לאשר כניסה עם הרכב הגשתי תצלום רשיון הרכב)

שיטת ה"הוצ" - כלומר תשלום חלק מהמשכורת ה"הוצאות" - רכב, אוכל ושאר ירקות - הן שיטה מקובלת להגדלת המשכורת בלי לשלם תנאים סוציאליים. השיטה כה מקובלת עד כדי כך שבמקומות מסויימים קיים "יום שקר" חודשי שבו מדווחים על נסיעות והוצאות אחרות שלא הוצאו במציאות.

עם זאת יש לא מעט מקומות עבודה שבהם מקובל לשלם הוצאות רכב - כולל הוצאות רישוי וביטוח (לפי קבלות, כלומר העתקי רשיון הרכב ומסמכי הביטוח) ואף לגלם אותם (כלומר לחשב תשלום ברוטו כך שהסכום יתקבל נטו) ובנוסף לכך תשלום גלובלי מסויים תמורת קילומטראז' בדומה לתשלום מסויים תמורת הוצאות טלפון. אם הדבר מקובל במקום העבודה שלך תוכל לקבל תשלום כזה במקום הוצאות הנסיעה. אין צורך לפנות למנכ"ל או לסגנו, ברר קודם עם חבריך ובמדור השכר, כמובן בצורה לא מחייבת ולא תובענית, הדבר הגרוע ביותר שיקרה הוא שתקבל תשובה שלילית. כמובן שאין סיבה לשקר למעביד, אבל אם אתה יכול לקבל שיפור בתנאי העסקתך באופן חוקי ובלי להסתכן באבדן העבודה - למה לא?

אי אפשר בלי הפרק האלמותי בסיטקום הישראלי הראשון (קרובים קרובים):

כבר בשנות השמונים הסאטיריקן המוכשר אפרים סידון, יחד עם הסאטיריקן הסופר (וכתב הרכב) ב. מיכאל נתנו דעתם על כך:

תיקי: הוצ'? זה נשמע כמו קללה ביידיש?!?

ליאורה: אבל אין לי רכב, אני מקבלת נסיעות

אילן: הצחקת אותי!

את הסוף כבר לא אקלקל!

http://www.23tv.co.il/329-he/Tachi.aspx

פורסם

המקרה לא יוצא דופן, אבל בהחלט יש אנומליה!

מקובל עלי שמשלמים הוצאות רכב בהתאם למרחק. פחות מקובל עלי מצב שמעודד עובד להחזיק רכב, או לאבד הטבה משמעותית במשכורת.

בהחלט אנומליה בעיני!

יכול להיות שזאת אנומליה בעינייך, יכול להיות שזה לא מקובל עליך, אבל ככה זה עובד במגזר הציבורי.

גם כשאני עוד עבדתי בחברת תקשורת גדולה (ופרטית) קיבלתי החזר הוצאות רכב שהותנה בכך אציג רישיון רכב וביטוח חובה על שמי. אף אחד לא עמד בשער כל בוקר ובדק אם הגעתי באוטו שלי, באופניים או בקורקינט החשמלי.

עובדי מדינה גם זכאים לביטוח מקיף מוזל, וחלקם אם מקבלים החזר שנתי בגובה הביטוח.

אותו הדבר גם למשרתי הקבע - מי שמצהיר שהוא לא עושה שימוש בתחבורה ציבורית ומגיע ברכב לבסיס מקבל החזר של כמה מאות שקלים בחודש. בפועל, אף אחד לא בודק איך הגעת לבסיס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש ויש!

יש גם מפעלים בהם מרכיב אחזקת הרכב הוא מאוד משמעותי בשכר, יש מפעלים שמחייבים את המקבלים הוצ' בהסעת עובדים אחרים (שמעתי אפילו על כאלה שמחשבים את תוספת המרחק על כל טרמפ שאתה לוקח, ומוסיפים את זה לאחזקה) שם אפשר להגיע באופניים לעבודה, רק ביום העבודה האחרון (שיהיה בכל מקרה האחרון, זו הכוונה!).

אני מכיר את הקומבינה הזאת שאתה מגיע אל השליש/ה ביחידה ומביא צילום של רשיון רכב של אמא של הסבתא מצד אחותך ו"חותם על הצהרה" ובלה בלה בלה...

ולאחר מכן מתפלאים על זילות החתימה וההצהרה.

בעיני הגישה הצבאית הזאת היא אנכרוניסטית ובזיונית למדי!

וכן הגיע העת לשינוי בחקיקה, שיאסור עידוד החזקת רכב (יחד עם תחבורה ציבורית נורמלית! 24*7 כמו במתוקנות שבמדינות)

פורסם
יכול להיות שזאת אנומליה בעינייך, יכול להיות שזה לא מקובל עליך, אבל ככה זה עובד במגזר הציבורי.

גם כשאני עוד עבדתי בחברת תקשורת גדולה (ופרטית) קיבלתי החזר הוצאות רכב שהותנה בכך אציג רישיון רכב וביטוח חובה על שמי. אף אחד לא עמד בשער כל בוקר ובדק אם הגעתי באוטו שלי, באופניים או בקורקינט החשמלי.

עובדי מדינה גם זכאים לביטוח מקיף מוזל, וחלקם אם מקבלים החזר שנתי בגובה הביטוח.

אותו הדבר גם למשרתי הקבע - מי שמצהיר שהוא לא עושה שימוש בתחבורה ציבורית ומגיע ברכב לבסיס מקבל החזר של כמה מאות שקלים בחודש. בפועל, אף אחד לא בודק איך הגעת לבסיס

החברה בה אני עובד היא ממשלתית, אבל העובדים אינם עובדי מדינה.

היא גם חברה יחסית קטנה- כ- 80 עובדים בערך.

כמו שאמרתי, היא גם חברה כושלת נכון להיום, ולכן מוזר היה לי לשמוע שעובד זוטר מקבל תשלום על אגרות רכב ו-1000 ש"ח בחודש החזרי נסיעה.

סמנכ"ל החברה אמר לי שמדובר בפירוש בהטבה, כי זה לא כלול בהסכם הקיבוצי שחל על העובדים, הסכם שמחייב את המעסיק להחזר נסיעות על פי תעריפי תחבורה ציבורית בלבד, וכלל אינו נוגע באגרות רכב.

העניין הוא שאת ההטבה הזאת חילקו סתם לכל מיני אנשים, ללא קשר למעמדם, קורות החיים שלהם, היכולות שלהם ומידת הצלחתם בתפקידם.

מה שהחברה משלמת- עם הצגת רשיון רכב , תעודת זהות ותעודות ביטוח - זה החזר הוצאות בגין דלק (0.88 אג' לקילומטר - ע"פ חישוב הדרך הקצרה ביותר ממקום המגורים לעבודה- עבור כל כיוון) , והחזר כספי על אגרת הטסט ועל כל הביטוחים למיניהם - עד גבול כספי מסויים.

אני עוד לא שמעתי על מקומות עבודה שמעניקים תנאים כאלה לפקידים כל כך זוטרים.

פורסם

סמנכ"ל החברה אמר לי שמדובר בפירוש בהטבה...העניין הוא שאת ההטבה הזאת חילקו סתם לכל מיני אנשים, ללא קשר למעמדם, קורות החיים שלהם, היכולות שלהם ומידת הצלחתם בתפקידם.

אני עוד לא שמעתי על מקומות עבודה שמעניקים תנאים כאלה לפקידים כל כך זוטרים.

Sperialנתן לך את התשובה הכי מציאותית. מי שמקבל - מקבל, זו תוספת שכר ללא הפרשות לחסכונות (וגם כאלו הפרשות מקבלים באחזוים שונים בין עובדים. מי מקבל אותה? מי שביקש, מי שהיה לו מזל, מי שהצליח לקבל.

אל תנסה לנהל חברה/ארגון שאתה עובד חדש וצעיר בו. אף מנהל לא יראה בעין יפה ביקורת על ההוצאות ותנאי שכר, גם אם מצהירים על דלת פתוחה ועידוד יוזמה - לרוב זה לא עובד בשטח ורק יגרם להם להעיף אותך בהזדמות הראשונה. אם טוב לך שם - תשאר. לא טוב - חפש מקום אחר.

עוד תכיר הרבה תופעות שונות ומשונות, תנאי שכר שלא יראו לך הגיוניים ואין להם שום קשר לעיסוק. תבדק למשל מה אותו סמנכ"ל מקבל על השכלה וארוח וכלכלה ואלף ואחת תוספות שיש במקומות עבודה ועוד לא שמעת עליהן.

רוצה דוגמאות? עבדתי פעם במפעל בטחוני. היו בתלוש יותר מ-10 תוספות, כמו כוננות, אלקטרוניקה (?), ספרות, תקשורת, נסיעות, נופש ומה לא - בלי שום קשר לעיסוק או מה שנדרש ממני.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
שיטת ה"הוצ" - כלומר תשלום חלק מהמשכורת ה"הוצאות" - רכב, אוכל ושאר ירקות - הן שיטה מקובלת להגדלת המשכורת בלי לשלם תנאים סוציאליים.

קצר וקולע, ארוך וצולע.

בבתי חולים, למשל, רשימת ההוצאות מכילה כל מיני סעיפים הזויים,

כל חודש אתה מגלה משהו חדש. רק שלא יופרש לפנסיה, חס וחלילה.

גם לעובדים זוטרים. אין הבדל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...