Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך את עזרתכם בבחירת רכב גדול,חסכוני בדלק,עד 120אלף

אפשר משומש או חדש..

היה לנו מונדיאו 2008הצורה החדשה{רוצים כמעט אותו רכב רק יותר חסכוני בדלק}אין לי כוח לפרט למה מכרנו זה לא קשור לנושא..

בעיקרון אם אפשר הצעות לרכבים שמשתווים ברמה שלהם למונדאו 2008 בביצועים,בנוחות,ובגודל... אך יותר חסכוניים בדלק..

רק אוטומטי,משפחתי וגדול יחסית +- כמו הפורד,שהיה אמין.

מאוד דחוף לי הנושא עוד יומיים הולך לקנות כבר רכב!!

ומשו אחרון,לדעתם פולסווגן ג'טה 2011 חדשה מהניילונים יכולה להשתוות למונדיאו 2008?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

אצה צריך קודם כל להחליט מה אתה רוצה - לאורך כל ההודעה אתה אומר שאתה רוצה רכב גדול (מהקבוצה של המונדיאו) ואז בסוף שואל על הג'טה, שנמצאת קטגוריה אחת למטה. אם אתה מוכן לבדוק רכבים מהקטגוריה הזאת, הייתי ממליץ לך ללכת לראות את הרנו פלואנס. במחיר של קומפקטית (כ-120K) תקבל רכב גדול כמעט (אם לא בדיוק) כמו משפחתית גדולה. הוא יהיה אולי פחות מאובזר ממה שאתה רגיל במונדאו (כמובן שגם את זה אפשר לפתור בכסף, אבל דיברנו על רמת מחיר של כ-120K) אבל חוץ מזה הוא יכול מאוד להתאים לך. ככל הנראה הוא יהיה חסכוני יותר מהמונדיאו בגלל המנוע הקטן יותר, אבל קח בחשבון שהוא טיפה "עגלתי" (לא בעייתי מאוד עבור רוב האנשים, אבל כדאי מאוד לעשות נסיעת מבחן).

אם אתה רוצה להשאר בקטגוריה ה"רשמית" של המשפחתיות הגדולות, אולי כדאי לבדוק פאסאט בת כמה שנים (או סקודה סופרב, אם כבר יש שנתון שיכנס בתקציב) עם מנוע טורבו, שיש לו את הפוטנציאל להיות חסכוני באופן משמעותי מהמונדיאו. אופציות אחרות (עם מנוע אטמוספרי רגיל) יכולות להיות קצת יותר או קצת פחות חסכוניות, אבל האופן כללי הצריכה תהיה מאותו בדר גודל של המונדיאו, ככל הנראה.

פורסם

תשובה אחת (מניסיון) בפי - סקודה אוקטביה 1.2TSI. היתה לי כזו שנה ונסענו בה כ-25K ק"מ וכמובן שכלום לא התקלקל (לא בדיוק מבחן אמינות מטורף אבל עדיין). חסכונית בטרוף (עירוני בערך 1:14 ובין עירוני 1:20 בנסיעה רגועה על 100+-).

מרווחת - אנחנו משפחה של גבוהים (1.85-190) שעל הדרך גם אוהבים שיש מרווח נוסף תמיד לראש ולברכיים. הכיסאות נוחים מאוד, האבזור לא רע בכלל גם בגרסא ה"פשוטה" עם בקרת אקלים (פשוטה), מחשב דרך, עור בבלם היד+הגה+ידית הילוכים וכו'.

הרכב מהיר מאוד (!!)

פורסם

בקשר לג'טה שאלתי כדוד שלי המליץ לי אליה ורציתי לשמוע חוות דעת,אני יודע שהיא קטנה יותר מהמונדיאו..

הסופרב נכנס לי בתקציב?

ואיך הפאסאט חסכונית בדלק?

יש לך עוד מכוניות שחסכוניות בדלק וטובות להציע לי?

מה אתה הייתה לוקח כרכב משומש/חדש בסכום 120אלף חסכוני בדלק?

עריכה:

למי שמעלי

1200סמק זה לא קצת חלש מדי?

כמה היא עושה ל100?

ואתה יודע כמה עולה חדשה כזאתי/משומשת במחיר ממוצע?

תודה רבה לך..

פורסם

ברור שאני יודע - חדשה עולה כ-120K. משומשת? המחירון של אחת מ-2010 (שנה על הכביש) כמו שמכרתי עם שקלול של הק"מ (לי היו 23K ויד ראשונה כמובן) זה 102K. הבעיה מבחינתך שמשומשות כאלו יש 2-3 (נכון ללפני שבועיים לערך, לא מאמין שזה השתנה מאוד). ה-1.2TSI הזה מהיר בטרוף. הנתון הרשמי הוא 10.8 שזה סה"כ 0.3 שניות איטי מהמונדאו (ברשמי,שוב) אבל בוא תשווה את צריכת הדלק. בכל מקרה 0.3 שניות זה משהו שאף אחד לא מרגיש פיזית בהאצה וכו'. גם מבחינת האצות ביניים אני מאמין שה-1.2TSI נלחם היטב ואולי אפילו מנצח בזכות מומנט ותיבת הילוכים נהדרת

פורסם

האוקטביה מצויינת ועדיף כבר להוסיף עשירייה ל 1.4 טורבו

ב130 אלף אתה מקבל רכב מרווח מפנק שנוסע כמו טיל שאוכל בממוצע 1/14

המונדאו ביום טוב עושה 1/8

כמו כן תבדוק אוונסיס משומשת 2009/10

גדולה כמו המונדאו, מאוד נוחה ומפנקת מנוע 2000 עם צריכת דלק של 1/14

הפלואנס היא עגלה בלי סוסה ולא שווה אפילו דפדוף באתר היבואן

פאסאט וג'טה עם אמינות של סוחר סמים בחדר חקירות

וסופרב מעולה אך מעל לתקציב

פורסם

לא רואה למה ללכת על האוונסיס כשבמחיר שלה הוא יכול לקחת שנתון אחד למעלה באוקטביה עם מנוע חזק וחסכוני בהרבה.

לא מציע לקחת את ה-1.4 אם אין סיבה ממש. ה-1.2TSI כאמור חזק כמו המונדאו, אז בישביל מה צריך להוסיף 10K למנוע חזק יותר? אם כבר אולי שישדרג לגרסא האלגנטית יותר אבל זה תלוי רק בו - אלינו זה לא דיבר

פורסם

1/14 באוונסיס? אולי בנתוני יצרן במבחן דרכים של מגזין אוטו, היא לא הייתה יותר חסכונית ממאזדה 6.

מצטרף להמלצה על סקודה אוקטביה 1.2 או 1.4 בדיוק מהסיבות שקודמי הזכיר.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

ידידי היקר!

יש לי יסוד סביר להניח שלא נסעת הרבה על מכוניות עם מומנט גבוה ולכן אתה לא מבין מה פשר ההבדל בין 1.2 ל 1.4

אם הבחור יורד ממונדאו שזה טנק עם מומנט של 21 קג"מ, אז תאמין לי ש1.2 לא יספיק.

כמובן שהמנוע של 1.2 לא רואה ממטר כל משפחתומטית 1.6 אך לא בזה עסקינן.

נסעתי גם על ה 1.2 וגם על ה 1.4 וההבדל הוא מהותי.

כשאתה רגיל למנוע גדול אתה גם רגיל לא ללחוץ הרבה והאוטו עף

באוקטביה 1.2 את חייב ללחוץ כל הזמן

ב 1.4 יש מומנט קרוב למונדאו שנותן תחושה זהה למנוע 2 ליטר ומעלה וההבדל בצריכת הדלק כמעט זניח

בכל זאת ההבדל בין האמביינטה לאלגנס הוא לא מהותי ולכן עדיף 1.4 פשוטה ולא 1.2 מפוארת

לפי מיטב הבנתי יש רשימת המתנה של 12-16 שבועות לשני הדגמים

ד.א אוונסיס 2010 עם תיבת הילוכים עם 7 יחסי העברה עושה 1/14 ,בדוק

למאזדה 6 יש עוד הרבה מים לטחון עד שיגיעו לחסכוניות של הזרקה ישירה עם תזמון שסתומים משתנה

המנוע של אוונסיס משנת 2002 צורך 1/11 עד 1/12 בזמן שמאזדה 6 בניילון עושה 1/9 בחסד

במבחן דרכים הבוחנים לא יורדים מ סל"ד מה שלא משקף את המציאות 5500

בהצלחה!!!

פורסם

ידידי היקר!

בכל זאת ההבדל בין האמביינטה לאלגנס הוא לא מהותי ולכן עדיף 1.4 פשוטה ולא 1.2 מפוארת

לפי מיטב הבנתי יש רשימת המתנה של 12-16 שבועות לשני הדגמים

בהצלחה!!!

נכון לסוף שבוע שעבר יש להם במלאי אוקטביות 1.4 גיר רגיל (6 הילוכים)

לא בדקתי לגבי 1.4 DSG אבל 1.2 אין בכלל לחודשים הקרובים (גם רגיל וגם DSG)

פורסם

הדור החדש והנוכחי של הסופרב (2009+) נכנס לך בתקציבך ,נסחרות היד 2 ב120-130 אלף ש''ח לגרסת הבסיס שגם היא מכובדת.

מרווח לא יחסר לכם שם מניסיון.

המכלולים זהים לגרסה המאובזרת.

לדעתי אלטרנטיבה מצוינת!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...