Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני בן 20 ויוצא לטייל עם כמה חברים למשך שבועיים.

עכשיו, אנחנו רוצים להשכיר רכב ורק 1 מאיתנו בגיל 21, וראיתי שעושים בעיות בהשכרת מתחת לגיל 21.

אם אפשר בבקשה המלצות לחברות שמשכירות לגיל 20_(כולם עם יותר מ 3 שנים רישיון).

 

ואם אפשר גם המלצה לרכב, כי אנחנו 4 אנשים עם מזוודות ועושים יורו טריפ.

 

חשבתי על פאסאט סטיישן. מה אתם אומרים?

פורסם

בשתי חופשות הקיץ האחרונות שלי שכרתי ב-sixt. המדיניות שלהם מגבילה את גיל שכירת הרכב לפי סוג הרכב. למשל - פורד פוקוס תוכל לשכור מגיל 18, אבל מונדיאו רק מעל גיל 21. אאל"ט המונדיאו והפסאט נכנסות לאותה קטגוריה.

לצורך שכירת הרכב יש להציג רשיון נהיגה ישראלי (פלסטיק) ורצוי להצטייד גם ברשיון הבין-לאומי, שהוא למעשה תרגום של הישראלי. נתקלתי באנשים שהביאו רק רשיון בין-לאומי ונותרו בלי אפשרות לשכור את הרכב שהזמינו ושעבורו שילמו.

כדאי לערוך סקר באיזו מדינה וחברה כדאי לשכור את הרכב - בסקר שערכתי בקיץ האחרון גרמניה היתה זולה משמעותית בהשואה לאופציות האחרות (שהיו שוייץ ואוסטריה) - הן מבחינת מחירי הטיסה והן מבחינת עלויות שכירת רכב (וגם מלון).

שים לב לדרישות ביטוח מיוחדות לצעירים, אם כי, לפחות במקרה שלי, דמי השכירות הבסיסיים כללו את כל ההרחבות המקובלות (למעט אלה הנובעות מגיל, כיון שחלפו שנים רבות מאז הייתי נהג צעיר, למעשה המונח עוד לא היה קיים בחוק הישראלי).

כמוכן, בצעו הכנה יסודית של הטיול, זה כולל, כמובן, בחירת מסלולים ומקומות לינה, אבל גם היכרות עם חוקי הנהיגה.

שימו לב לכמה דברים:

1. בכל אירופה אכיפת חוקי התנועה קפדנית עם קנסות גבוהים מאוד. סטיה של 2 קמ"ש במהירות המותרת בקרבת בית ספר בהולנד יכולה לעלות 80 אירו בלי להניד עפעף, וכל קמ"ש נוסף יגדיל את הקנס. כך גם לגבי כל שאר חוקי התנועה, בכל אירופה. חפשו אתרים העוסקים בחוקי ותרבות הנהיגה בכל אחת מהמדינות שאתם עתידים לבקר בהן. אכיפה אלקטרונית נפוצה מאוד והודעות הקנס יכולות להגיע הביתה גם כעבור שנה ויותר (חפשו כאן את השרשור על הקנסות שנשלחו מפירנצה כעבור 4 שנים).

2. בגרמניה יש קטעי אוטובאהן בהןם המהירות אינה מוגבלת. ממליץ לכן להכיר היטב את הרכב והכבישים לפני שאתם מנצלים זאת. חפשו אתרים המסבירים כיצד להתנהג באוטובאהן (ובשאר כבישי גרמניה ואירופה) - ההתנהגות המצופה מכם שונה מהמוכר לכם בארץ. התנחלות בנתיב שאינו הימני, עקיפה מימין או אי שמירת מרחק יכולה לעלות ביוקר, ואלה רק דוגמאות.

3. הרמזורים באירופה מתנהגים אחרת מהמוכר בארץ, בעיקר בעניין הפניה שמאלה, אך גם בנושא פניה ימינה. למדו היטב את החוקים שכן במרבית אירופה הרמזור פתוח לפניה שמאלה בעת שהרמזור הנגדי פתוח גם הוא, ויש ללמוד כיצד פונים שמאלה בלי להתנגש ברכב הנוסע מולכם. גם בעניין הרמזורים הכללים לא לגמרי אחידים.

4. למדו את התמרורים הייחודיים לכל מדינה.

5. במדינות רבות יש לשלם אגרת כבישים מראש (לדוגמא - אוסטריה, שויצריה, הונגריה) - מאוד לא כדאי להתפס בלי מדבקת התשלום שכן הקנס יכול להגיע לאלפי (!!) אירו בתנאים מסויימים.

ואחרי כל האזהרות - תהנו מהכנת הטיול ובמיוחד מהטיול עצמו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

הבנתי אחי... אז מה האוטו הכי מומלץ בהתאם להגבלת השכרה שלי?

אני צריך אוטו שיהיה נוח כמובן לנסיעות ארוכות ובגאז בהתאם.

פורסם

אני השכרתי בעבר בבאדג'ט גרמניה בגיל 19, לא יודע מה המדיניות כיום (עדיף להכנס ישירות לאתר בחו"ל, לרוב המחירים זולים עד זהים למה שתקבל מהסוכנות פה בארץ).

אני חייב לציין שאני לא יכול להמליץ על החברה הזו. הייתי מעורב בתאונה בצרפת והרכב הלך טוטאל לוס. בסוכנות בצרפת לא הסכימו לתת לי רכב מכיוון ששם החוק דורש גיל מינימלי של 24. עשרות טלפונים לגרמניה ולארץ לא עזרו, לא הסכימו להביא רכב מגרמניה ואפילו לא החזירו את הכסף (שילמתי מראש).

בנוסף לכל האי נעימות, למרות ששילמתי על ביטול השתתפות עצמית המשיכו לשלוח לי במשך חודשים מכתבים הביתה מגרמניה בדרישה לשלם 750 אירו השתתפות עצמית.

ב"מוקד חירום" בארץ לא ידעו מה לעשות וגם כאשר עירבנו מנהלים לא הצליחו לעשות שום דבר. כל הזמן קיבלתי את התשובה שבאדג'ט בארץ לא קשורים לבאדג'ט בגרמניה ולא קשורים לבאדג'ט בצרפת, אבל את הכסף הם ידעו טוב מאוד לגבות עוד לפני שבכלל לקחתי את הרכב.

בקיצור, חברה של גנבים ורמאים אבל בזמנו הם היחידים שהיו מוכנים להשכיר רכב לבחור בן 20.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני שכרתי ב-Sixt פעמיים - פעם כיוון שהיה מדובר בדיל שכלל גם טיסות ולינה, ובפעם השניה כיון שמחיר ההשכרה היה הזול ביותר. בפעם הראשונה הייתי מרוצה מאד, בפעם השניה גם לי היו תלונות לגבי השירות (לקח לי משהו בין 4-6 שעות לקבל רכב בנמה"ת במינכן, כיון שהמתנתי כשעתיים עד שהגיע תורי לקבל רכב, ואז הרכב לא היה תקין ולקח עוד 3 שעות ויותר עד שהוחלף).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

האם זה קרה במקרה ביום חמישי/שישי?

אם כן אז אני יודע מדוע, חברות ההשכרה בגרמניה מציעות דילים מיוחדים לסופ"ש למגוון חברי מועדון (לדוגמא AAA וכו') ולכן נוצר לחץ אדיר בדלפקים בסופי השבוע (בפעם שעברה שכרתי בהרץ גם במינכן וחיכיתי כשעה בתור).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אחלה תודה לכם כולם

נראה לי אני אקח golf station גם מתאימה לגיל וגם לגודל בגאז

אם מישהו מכיר חברה שמשכירה בזול בגולף סטיישן אני אשמח להצעות

 

או שאתם חושבים שגולף סטיישן לא יתאים לתנאים שלי?

לפי תמונות נראה שנכנסות שם 4 מזוודות גדולות

פורסם

Audi A3 בעלת 2 ל' טורבו דיזל או TSI מקביל היא בקטגוריה (ובאותו מחיר) של הגולף בחברת SIXT בגרמניה, לפי נסיוני.

אם ניתן לשכור גולף בגיל 20, אז האודי כנראה תהיה עדיפה.

 

אגב, כפי שנאמר כבר, ההתנהגות באוטובאן (כביש מהיר) בגרמניה שונה ממה ש"נורמלי" בארץ. אתה נכנס לשמאלי רק כשאתה עוקף, לאחר סיום העקיפה תחזור מיד לימין. גם אם ישנם 3, 4 או יותר נתיבים, החוקיות זהה - נוסעים בנתיב הכי ימני. לרוב בקטעים מרובי נתיבים, הימני תפוס ע"י משאיות ושאר כלי רכב שאינם מורשים לנוע במהירות העולה על 100 קמ"ש ולכן ייתכן שתהיה זמן מה בנתיב האמצעי. אל תשכח לחזור לימין ברגע שהוא מתפנה ממשאיות\אוטובוסים\טריילרים.

 

מהירות הנסיעה בגרמניה :

עיר - 50

בינעירוני - 100

אוטובאן (כביש מהיר) - מהירות מומלצת 130, אלא כן צויין אחרת. בקטעים רבים יש הגבלות שונות.

לעיתים יש הגבלה בשעות הלילה כדי למנוע רעש ולא להפריע לישובים הסמוכים בשנתם. לעיתים ישנה מגבלת מהירות כאמצעי לצמצום זיהום אוויר. בנוסף ישנם קטעים אשר מוגבלים למהירות מסויימת עת יורד גשם. בפשטות, היה עירני לשילוט ותדע מה לעשות. ברגע שנכנסת לאוטובאן, אם לא מופיע שילוט המורה אחרת, הנך רשאי לנסוע בכל מהירות שתרצה, בהתאם לתנאי הדרך (לא זוכר מהי המהירות המינימלית). ברגע שמופיע שילוט המורה על מהירות מסויימת, זוהי המהירות המקס' מן הסתם עד להודעה חדשה. אם ראית שילוט המבטל את המגבלה, הנך רשאי לעלות במהירות במידה והנך בוחר לעשות זאת.

 

* אולי תתקל בשלטי הסברה של משרד התחבורה הגרמני שיהיה בהם כיתוב זה : "Raser sind so klein" בצירוף תמונה של אישה המראה כאילו היא מחזיקה משהו ממש קטן. בתרגום חופשי "לממהר יש קטן" :)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
האם זה קרה במקרה ביום חמישי/שישי?

אם כן אז אני יודע מדוע, חברות ההשכרה בגרמניה מציעות דילים מיוחדים לסופ"ש למגוון חברי מועדון (לדוגמא AAA וכו') ולכן נוצר לחץ אדיר בדלפקים בסופי השבוע (בפעם שעברה שכרתי בהרץ גם במינכן וחיכיתי כשעה בתור).

זה היה יותר פשוט - מטוס עם כ-270 ישראלים שכולם שכרו באותה חברה.

 

 

* אולי תתקל בשלטי הסברה של משרד התחבורה הגרמני שיהיה בהם כיתוב זה : "Raser sind so klein" בצירוף תמונה של אישה המראה כאילו היא מחזיקה משהו ממש קטן. בתרגום חופשי "לממהר יש קטן" :)

 

כזכור, גם בישראל היה פעם קמפיין ברוח זו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
אחלה תודה לכם כולם

נראה לי אני אקח golf station גם מתאימה לגיל וגם לגודל בגאז

אם מישהו מכיר חברה שמשכירה בזול בגולף סטיישן אני אשמח להצעות

 

או שאתם חושבים שגולף סטיישן לא יתאים לתנאים שלי?

לפי תמונות נראה שנכנסות שם 4 מזוודות גדולות

 

אל תשכח שלא בהכרח תקבל את הרכב שהזמנת. חברת ההשכרה מתחייבת רק לקבוצת רכב ולא לדגם ספציפי. למשל, כשטסתי למינכן הזמנתי גולף (מבאדג'ט) ובפועל קיבלתי אופל אסטרה האצ'בק.

היינו שלושה והתיקים שלנו תפסו את כל הבגאז'. אם היה אדם רביעי אז מזוודה אחת הייתה צריכה להיכנס איכשהו לתא הנוסעים (בנוסף לארבעת האנשים).

 

דרך אגב, לי לא היו שום בעיות בקבלת הרכב בשדה תעופה. אומנם ה-GPS המובנה ברכב היה בגרמנית, אבל למזלי בדקתי אותו לפני היציאה לדרך ונציג החברה מיד עדכן לו את שפת הממשק (לקח 10 דקות).

פורסם

היי,

פאסאט סטיישן הוא רכב מעולה לצרכים שלכם. אתם יכולים גם לשקול מיניואן קטן (כמו אופל זפירה). לדעתי תהיה לכם בעיה למצוא חברת השכרה שתסכים להשכיר רכב מתחת לגיל 21 (לדעתי המגבלה היא אף מגיל 23). החברות הבינלאומיות, כדוגמת אוויס, הרץ וכו', הן בעלות נהלים מאד ברורים וקשיחים בנושא. אבל אולי חברות השכרה קטנות מקומיות יוכלו לתת לך פתרון.

 

תהנו,

גיל מאוויס

 

שלום, אני בן 20 ויוצא לטייל עם כמה חברים למשך שבועיים.

עכשיו, אנחנו רוצים להשכיר רכב ורק 1 מאיתנו בגיל 21, וראיתי שעושים בעיות בהשכרת מתחת לגיל 21.

אם אפשר בבקשה המלצות לחברות שמשכירות לגיל 20_(כולם עם יותר מ 3 שנים רישיון).

 

ואם אפשר גם המלצה לרכב, כי אנחנו 4 אנשים עם מזוודות ועושים יורו טריפ.

 

חשבתי על פאסאט סטיישן. מה אתם אומרים?

פורסם

חבל שאתה לא בן 30+ ומוכן לשלם 900 יורו ליום.

 

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-26713-%D7%9E%D7%A9%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%97%D7%95-%D7%9C-%D7%9E%D7%94-%D7%93%D7%A2%D7%AA%D7%9B%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%92%D7%99.aspx

 

 

ולנושא , פאסאט סטיישן נשמע האידיאל כרגע ( לרוב בגלל הבגז הגדול והנסיעה הרבה) תהנה בטיול.

פורסם

אני אנסה לכתוב עם פסיקים,למרות שאין לי באמת מושג איפה מציבים אותם.

למה אני קצת דיסלקט,ואז כוסעים עלי פה.

בכל מקרה,המצב מאפשר לי כנראה רק לשכור:Peugeot 308 SW (CWMR) ודומיו.

עכשיו שאלתי היא, אם הפגז שלו מספיק איכותי,בשביל להכיל 4/5 מזוודות.

פורסם

דוגמה לאתר העוסק בנהיגה בגרמניה: http://www.gettingaroundgermany.info/regeln.shtml

דוגמא למידע על אגרות דרכים מהירות באוסטריה ושוויץ: http://www.german-way.com/autobahn2.html

ופורטל עם התיחסות לחוקי הנהיגה במדינות רבות באירופה: http://driving.drive-alive.co.uk/driving-in-switzerland.htm (זה הדף של שוייץ, אבל מימין יש קישורים לגבי מדינות רבות נוספות).

 

לגבי נושא דגם הרכב - כל חברה מציגה דגם אחד מייצג לכל קבוצה, אבל, כפי שהוזכר, אפשר שתקבלו רכב מדגם אחר. ברודוס (יוון) קיבלתי את הדגם שהזמנתי (פונטו) אבל בבעלות חברת השכרה אחרת. מתברר שיש איזה שהם הסדרי חליפין בין החברות. לא סביר שזה יקרה בגרמניה. בנסיעה האחרונה הזמנתי (וקיבלתי) מונדיאו סטיישן מדגם סופר מפואר, אבל בשלת קלה היא הוחלפה - לפיג'ו 5008. סה"כ יופי של רכב, פנינה עיצובית (הכילה 5 מבוגרים על ציודם לשבועיים) אבל גם מבחינת הנפח וגם מבחינת הגימור פחותה מהמונדיאו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

אני לא חושב שיש מקום ל4 מזוודות, בכל מקרה אין לכם אופציה אחרת כי לא משכירים לגילאים שלכם מקטגוריה גבוהה יותר.

תנסו להתחלק במזוודות, ז"א שכל שניים יקחו מזוודה משותפת.

 

מהנסיון שלי, אני יודע בוודאות שסיקסט ויורופקאר משכירים לבני 18 ומעלה (כמובן שההזמנה צריכה להתבצע ישירות מול החברה בגרמניה, ולא עם הסוכנים הישראליים).

 

קחו בחשבון שיש תוספת של כ 8 אירו ליום השכרה (או סכום מקסימלי של כ 50 אירו) לביטוח צעירים, והוא לא מחושב בתוך העסקה עצמה אם אתם מזמינים דרך האינטרנט, אלא תצטרכו לשלם את הסכום לפני קבלת הרכב.

 

לא לשכוח גם, שזה שעל שמו אתם עושים את ההזמנה (קרי, הנהג העקרי) חייב להיות בעל כ"א בינלאומי.

VW Golf GTI 2006 Manual

×
×
  • תוכן חדש...