Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אפליקציית TORQUE, משדר OBD2 ועוד שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התחדשתי בסיאט איביזה קופרה 2007 השבוע, ויש לי שאלה בקשר לכבלי דיאגנוסטיקה ושות'.

יש אפליקציה מעניינת לאנדרואיד בשם TORQUE למי שלא מכיר:

האפליקציה מתחברת למחשב הרכב בעזרת מתאם OBD2 המשדר BLUETOOTH, ויכולה להציג מבחר גדול של נתונים מהמחשב, ביניהם מהירות, סל"ד, טמפרטורות, מדידות זמנים של 0-100, גרפים שונים, ואפילו לקבוע מסלול להקפה (מתבסס על GPS ומפות של גוגל). בין היתר ניתן לסרוק ולאפס תקלות.

האפליקציה:

http://torque-bhp.com/

סרטונים בפעולה:

מצאתי באיביי מבחר לא קטן של מתאמי OBD2 BLUETOOTH, חלקם אפילו במחיר נמוך מאוד, ביניהם:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Bluetooth-ELM327-Fault-Code-E-OBD-2-Scanner-Live-Dat-/300530764875?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item45f9078c4b

לפני שאני מזמין צעצוע כזה, שאלה אחת

מה המשמעות של חיבור קבוע של מתאם כזה לרכב? האם יכול לגרום לנזק כלשהו, יכול לשגע את המחשב או משהו?

אני לא מבין גדול בתחום הדיאגנוסטיקה, לכן רוצה לוודא מול התותחים בפורום,

תודה מראש!

SEAT IBIZA CUPRA R

בעבר vw polo GTI

פורסם

גם אני גליתי לא מזמן את התוכנה הזאת.

אני לא יודע את התשובות לשאלות שלך אבל אולי קצת מידע מניסיון אישי יכול לעזור.

לפני שבוע פלוס קיבלתי את הבקר OBD2 שהזמנתי ואני יכול להגיד שהעניין הזה די מגניב.

את הבקר הזמנתי מפה

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290540885365&viewitem=#ht_5561wt_1008

במכירה פומבית זה יצא לי 20$ (בערך).

ואפילו קיבלתי פקקי ונטילים אדומיים מברזל (די מיותר אבל מחשבה יפה).

חיברתי את הבקר לאוטו (קורולה ליסינג 2008-9 רובוטית) בקלות.

בטלפון אתה מגדיר אותו כמו כל עוזניית BT.

סה"כ די פשוט.

את הבקר השארתי מחובר קבוע והטל' מתחבר אליו ישר ברגע שאני מפעיל את התוכנה (כמובן שהBT מופעל).

בנתיים אין שום בעיות חוץ מזה שכל עניין הBT והGPS די מחסל בטריה (HTC desire) אז מומלץ לחבר למטען.

פורסם

מישהו יודע אם קיימת אפליקציה גם לIPHONE?

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
זאת עזניה

150px-%D7%A2%D7%96%D7%A0%D7%99%D7%94.JPG

וזאת אוזניה

images?q=tbn:ANd9GcQ8UEwQd1N3GHvdH4j4tUJ4KyqFxoC9up7J_1Y2-3Xp8AhuMw

אז אתם חושבים שיש עזניה BT? :)

בקשר לאיפון:

לפי מה שקראתי אמורות להיות אפליקציות שיודעות לעבוד עם הבקר הזה.

אבל... אמרו לי שבאיפון יש חסימה לכל מה שהוא לא אוזניית BT. אולי אפשר אם המכשיר פרוץ.

טחלס אין לי מושג

אני ממליץ לנסות לבדוק באינטרנט. יש שם אתר נפלא בשם גוגל ואפשר למצוא בוא המון מידע.

זה אתר כזה שאתה יכול לחפש משהו והוא מוצא לך אתרים אחרים שיש שם מידע שקשור לנושא החיפוש. רעיון גאוני. :twisted:

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אני משתמש במכשיר הזה כבר זמן מה,אישית אני מעדיף שלא להשאיר אותו קבוע לא מסיבה מוצדקת אלה סתם בגלל שאני חושש.

ועוד דבר קטן המתאם הכי טוב לדעתי שניתן להזמין במחיר זול זה זה:

http://www.ebay.com/itm/ELM327-V1-5-Interface-Bluetooth-OBD-2-OBD-II-Car-Diagnostic-Auto-Scanner-8341-/171069128319?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27d483be7f

אלו הקטנים הכחולים לא שווים הרבה,אחד כזה נשרף לי ונזרק לפח.

השחור קצת יותר מגושם אבל שווה את זה,יש לי ניסיון איתו על מגוון רכבים.

לגבי האייפון זה עובד על משדר WIFI כמו שנאמר.

והנה לינק לאיביי של אותו מכשיר שמשדר בWIFI שאמור להתאים לאייפון.

http://www.ebay.com/itm/WIFI-ELM327-OBD-2-II-Car-Diagnostic-Interface-Scanner-CD-Software-CY-B13-/271621976223?hash=item3f3dee709f&item=271621976223&pt=Motors_Automotive_Tools&vxp=mtr

פורסם

יש אפליקציה חדשה גם שנקראת Engie, מישהו שמע עליה / ניסה אותה ?

היא מתחברת לרכב עם שקע OBD (לא 2), הבנתי שהיא אמורה להציג נתונים ולשלוף תקלות מהמחשב רכב.

עומר :-)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אם כבר השרשור הוקפץ אז אשאל שאלה ברשותכם על האפליקצייה.

אם נדלקה לי נורה כלשהי לפני מספר ימים ומאז לא חזרה האם יהיה ניתן לראות את מס' השגיאה של התקלה בהיסטוריה

או שהאפליקצייה קוראת רק תקלות שקורות בזמן אמת?

פורסם

לא אהבתי את המכשיר והאפליקציה והיה נורא מייגע כל פעם לראות פרמטר אחר (אגב הפעלתי אותו אם איי פוד משומש ב 200 שח) ולנסות להחליף.

יש מכשירם שבו זמנית מראים 4 פרמרים בשעון אחד קבוע ברכב, EGT ,חום שמן, חום מנוע, טמפרטורת יניקה ועוד וגם מוחק תקלות כשרוצים.

1500 שח בערך בארץ נקרא PLX משהו לא זוכר . האפליקציה לא עבדה יפה ,עד שהיה מתחבר לקישורית בטלפון הנשמה היתה יוצאת כל בוקר מחדש.

במכשיר הנוכחי הוא מחובר קבוע ונדלק ישר כהרכב מונע. לא אהבתי את אפליקצית REV בכלל.

ואינו מבטל אחריות לרכב חדש.

פורסם
אם כבר השרשור הוקפץ אז אשאל שאלה ברשותכם על האפליקצייה.

אם נדלקה לי נורה כלשהי לפני מספר ימים ומאז לא חזרה האם יהיה ניתן לראות את מס' השגיאה של התקלה בהיסטוריה

או שהאפליקצייה קוראת רק תקלות שקורות בזמן אמת?

זה לא קשור לאפליקציה זה קשור לתקן של ה OBD, יש תקופה שבה המחשב שומר היסטוריה של תקלה.

אם איני טועה התקן אומר על תקופה של שלושה חודשים, כאשר תקרא תקלות דרך טורק יוצגו לך תקלות בצבע אדום ובצבע כתום.

אדום - התקלה מתרחשת עכשיו \ זו הסיבה שדולקת נורת CHECK ENGINE

כתום - תקלה שהתרחשה ונעלמה ושמורה בהיסטוריה של המחשב.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• תוכן חדש...