Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע בן 20 ללא שירות בצה"ל עקב בעיה רפואית לא מגבילה.

כרגע עובד כטכנאי מכונות באולינג והגיע הזמן להתחיל ללמוד.

בגרות מלאה עם ממוצע של 113.

מעוניין ללמוד הנדסת מכונות או הנדסאי מכטרוניקה (מכונות+אלקטרוניקה)

השאלה שלי היא מה יותר כדאי?

כמה מקבל הנדסאי\מהנדס ללא ניסיון ועם ניסיון?

האם אפשר להשלים מהנדסאי למהנדס ותוך כמה זמן?

נתונים כלליים מאנשים עם ניסיון יתקבלו בברכה.

תודה

Renault clio RT 1994

פורסם

עשה פסיכומטרי, קבל מעל 700 ותוכל ללמוד כמעט איפה שתרצה. רמז: המנע ממכללות מפוקפקות (יש כמה טובות). אוניברסיטה תתן לך בסיס טוב יותר בדר"כ וגם דרישה טובה יותר בשוק, אבל במהלך התואר יהיה לך קשה יותר.

מומלץ לא הנדסאי. מהנדס מכונות זה לא רע, אם כי מהנדסי אלקטרוניקה נחשבים יותר (ומרוויחים יותר בהתאם). גם מהנדסי תוכנה, בדר"כ. גם מבחינת קושי התואר - מכונות קל יותר בממוצע, חשמל יותר קשה, תוכנה עוד יותר קשה (משלב גם מדעי המחשב).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כרגע באורט מוצע קורס הנדסאי מכטרוניקה המשלב בתוכו גם הנדסת מכונות וגם אלקטרוניקה בנוסף לדגש על אלקטרו אופטיקה.

הלימודים הינם במשך שנתיים.

הבנתי שבהרבה מקומות מעדיפים את ההנדסאים שיודעים כבר גם מכונות וגם אלקטרוניקה מאשר בן אדם שיודע משהו אחד.

כמו כן הבנתי שיהיה מאד קל למצוא עבודה גם כהנדסאי והשכר תלוי רק בי ובמידת השקעתי.

השאלה שלי היא לכמה עלי לצפות?

Renault clio RT 1994

פורסם

שוב - למי שיש לו את הנתונים להיות מהנדס (ציוני בגרות ופסיכומטרי), הנדסאי יהיה בבחינת "חצי קלאץ'" כמאמר האדמו"ר ג'קי :lol:

וברצינות - למהנדס יש יותר אפשרויות קידום. קל לבחור בדרך הקלה - רק שנתיים במקום ארבע, כניסה מהירה לשוק העבודה וכולי, אבל אתם עוד צעירים - עדיף לכם להשקיע בעתיד שלכם עכשיו, לא כשתבינו שעשיתם טעות עוד 4-5 שנים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוי, הנה עוד שרשור אוניברסיטה VS מכללה שמתחיל לו :lol:

כרגע באורט מוצע קורס הנדסאי מכטרוניקה המשלב בתוכו גם הנדסת מכונות וגם אלקטרוניקה בנוסף לדגש על אלקטרו אופטיקה.

הבנתי שבהרבה מקומות מעדיפים את ההנדסאים שיודעים כבר גם מכונות וגם אלקטרוניקה מאשר בן אדם שיודע משהו אחד.

כמו כן הבנתי שיהיה מאד קל למצוא עבודה גם כהנדסאי והשכר תלוי רק בי ובמידת השקעתי.

אתה מכיר את הפתגם על תפסת מרובה לא תפסת?

אני מקווה שברור לך שבשנתיים של לימודי שכונה אי אפשר להיכנס לעמוק הקורה גם במכונות, גם באלקטרוניקה וגם באלקטרו-אופטיקה. במקסימום מגרדים את הנושאים האלו על פני השטח, וזה לא יספיק לך כדי להגיע בעתיד לתפקידי פיתוח.

וכאן נכנסת לתמונה השאלה החשובה - מה בעצם אתה רוצה להשיג עם הלימודים האלו?

אם המטרה שלך היא להישאר בתפקידי תחזוקה כאלו ואחרים, אז ההנדסאי הוא כנראה הפתרון המתאים ביותר עבורך. אם אתה מעוניין להתפתח לכיוונים של פיתוח, אז רק תואר מהנדס מאוניברסיטה מוכרת (או כמה מכללות מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד ספציפיות, הנה כתבתי את זה כדי שלא נפתח עוד דיון ארוך בנושא) שווה משהו.

ובכל מקרה, לימודי ההנדסאי הם רק שנתיים. לא ילך? תמיד אפשר להתקדם למהנדס. מה גם שהנדסאי נותן לך נקודות זכות בדרך לתואר ראשון.

זה לא נכון. הנדסאי לא נותן נקודות זכות בלימודי הנדסה באוניברסיטה. יש מעט מכללות שכן נותנות פטורים, וגם אז מדובר על פטורים מקורסים קלילים שאתה מאוד רוצה לקחת כדי להעלות את הממוצע של התואר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עדיף להשקיע את העוד שנתיים האלו וללמוד מהנדס.

צביקה, אורט בראודה נחשב אחת מבין המכללות? אני סתם מעניין אם אני אמצא עבודה אחר כך או לא ;)

Got To love It

פורסם

בהרבה מקומות מעדיפים הנדסאים כי השכר של הנדסאי נמוך משמעותית (כמחצית) משכרו של מהנדס.

אני התחלתי ללמוד הנדסת מכונות במכללה ואחרי שנה וחצי פרשתי בגלל נכשלים ובגלל שלא הצלחתי לשלב את הלימודים עם העבודה.

חצי שנה לאחר מכן התחלתי ללמוד להנדסאי מכטרוניקה (לימודי ערב) ועכשיו אני בשנה שלישית (אחרונה).

רמת הלימודים שונה לחלוטין. אי אפשר להשוות בין רמת החשיבה ואת מהירות השחיבה שצריך לימודי מהנדס לבין לימודי הנדסאי.

אם במשך הלימודים אתה לא מתכוון לעבוד במשרה מלאה או לא לעבוד בכלל ויש לך תחת ללמוד הרבה בבית, אז לך ישר ללימודי הנדסה.

אל תחשוב על תעודת הנדסאי כקרש קפיצה בדרך למהנדס, רק חלק קטן מהקורסים של ההנדסאים מקבלים פטור בלימודי הנדסה במכללה. אל תאמין לסיפורים שמוכרים על שיתוף פעולה בין מכללות הנדסאים לבין מכללות להנדסה. זה במקרה הטוב פטור מכמה מקצועות בשנה הראשונה. זה לא מקצר את הלימודים בשנה- כמו שהם מבטיחים. זה במקרה הטוב יוצר כמה חלונות במערכת בשנה הראשונה.

כמו שכבר אמרתי, אם אתה מסוג האנשים שמסוגלים לחזור הביתה אחרי יום לימודים ולשבת לעשות תרגילים עד הערב אז תלך ישר למהנדס, כי הנדסאי יהיה בזבוז זמן בשבילך. .. או אם יש לך חוש מתמטי מפותח.

פורסם

צביקה, אורט בראודה נחשב אחת מבין המכללות? אני סתם מעניין אם אני אמצא עבודה אחר כך או לא ;)

אורט בראודה זה לא בית ספר תיכון? :) [קרא בין השורות]

בוא נגיד שנקודת המוצא שלך לא תהיה טובה במיוחד, אבל יש גם אלמנט של מזל ותזמון. אין לדעת.

תשמעו את עצתו של רוני, מי שבוחר בדרך הקלה בסוף יאכל אותה ויעשה גם שנתיים הנדסאי וגם 4 שנים תואר ראשון,

כי כמות הפטורים שיתקבלו מהנדסאי היא זעומה עד לא קיימת במקום שמכבד את עצמו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הבעיה שהטכניון נותן נוק אאוט מבחינת מקומות עבודה בצפון

עבור בוגר בראודה צריך להיות מצטיין ובעל רמה אישית מאוד גבוהה בכדי להתקבל למקומות של תכנון ופיתוח ולא סתם מהנדס אחזקה או טכנולוג ייצור.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

מהנדס.

חצי מהסטודנטים אצלינו הנדסאים.

הנדסאי זה טכנאי אקדמי, משכורת פחות טובה, ותנאים פחות טובים.

השלמה מהנדסאי למהנדס היא כמעט כמו להתחיל מאפס.

אגב לא פעם חבר'ה עם פטורים באים לקורסים שהם פטורים מהם, כי בלי לדעת אותם הם לא יצליחו בקורס הבא.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
הבעיה שהטכניון נותן נוק אאוט מבחינת מקומות עבודה בצפון

עבור בוגר בראודה צריך להיות מצטיין ובעל רמה אישית מאוד גבוהה בכדי להתקבל למקומות של תכנון ופיתוח ולא סתם מהנדס אחזקה או טכנולוג ייצור.

מסכים.

בוגרי בראודה לרוב עובדים בישקאר או פלאסאן.

מי שלא, נתקע במשרדי תכנון של תעשיות לו-טק כמו ברן, בייטמן, מפעלי מתכת, תעשיות פטרוכימיות וכד'.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...