Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

השתחררתי לא מזמן ואני מעוניין להתחיל ללמוד בשנה הבאה.

נסעתי עם ידידה לטכניון ביום פתוח בלי שמץ של מושג מה אני רוצה ואחרי כל מיני שיחות עם הסטודנטים שם בביתנים ובביתן ייעוץ ממש נמשכתי למסלול של הנדסת תעשייה וניהול.

ראיתי שמבחינת עבודות יש דרישה רבה למהנדסי תעשייה וניהול. הבנתי שעם ציונים טובים אפשר להוסיף סמסטר תשיעי ולקבל גם תואר ראשון בכלכלה.

1. מה אתם חושבים על התואר? ובטכניון?

2. במה ניתן לעשות תואר שני אחר כך?

3. יש עבודות מתאימות שייתנו לי ניסיון תוך כדי התואר?

4. עם כמה כסף כדאי להתחיל ללמוד? (בהנחה ששנה ראשונה תשולם מכספי הפיקדון ושנה שניה תמומן ע"י חיסכון קטן של ההורים)

5. איך מתנהלת העבודה בסיום התואר? רוב רובן של העבודות שמצריכות מהנדסי תעשייה וניהול זה בתחום התפ"י במפעלים או שיש גם תפקידים נוספים? יש דרישה בירושלים?(לפי אתרי חיפוש עבודה אין יותר מידיי בירושלים אלא הרוב בדרום או בצפון-יקנעם\חיפה)

6. אגב, אני כנראה רוצה להתחיל בסמסטר אביב של 2012 - שנה מהיום. המחזור שמתחיל באביב הוא קטן יותר בהרבה. לא מומלץ?

אשמח לכל חוות דעת לגבי התואר או המקצוע גם מסטודנטים בפקולטות שונות ובאוניברסיטאות שונות.. :)

תודה!

Mazda 2 2013

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למדתי שנה בטכניון בתעשייה וניהול, לאחר השנה הראשונה החלטתי להמשיך את לימודי האקדמיים באוניברסיטה בחוג למערכות מידע.

היה לי ממוצע 70 עם 92% הצלחות (זה נחשב טוב לשנה ראשונה), כך שהעזיבה שלי לא נבעה ממצב לימודים לא תקין (ככה קוראים לזה בטכניון וכולם מפחדים מהמצב הזה :lol: ).

דעתי האישית בקשר ללימודים האלה:

נתחיל עם הטוב, מה שטוב בתעשייה וניהול בטכניון זה המילה טכניון בסוף. לסיים טכניון באופן כללי זה טוב. המקום הוא בעל שם עולמי והסבירות למציאת עבודה מהר היא גבוהה. בהרבה מקומות אתה תקבל עדיפות על מועמדים אחרים עצם היותך בוגר טכניון, זה לא מבטיח כלום אבל זה יתרון.

מה שלא אהבתי במקצוע הזה הוא שקוראים לזה הנדסה למרות שזה לא הנדסה. אתה לא מתכנן שום דבר ולא ממציא שום דבר, ולא, לתכנן תרשים גאנט זה לא הנדסה. למשל במערכות מידע באונ' לומדים הרבה דברים דומים, אבל אף אחד לא טוען שזאת הנדסה ולא ממררים לך את החיים עם עוד שנת לימודים :-D. כמו-כן, הטכניון נמצא ברמת קושי מעל כל מקום אחר שתוכל ללמוד בו בארץ תעשייה וניהול (גם אוניברסיטאות). רק בטכניון אתה יכול ללמוד שעות למבחן, לעשות את כל השיעורים, לבוא לכל ההרצאות, ובסופו של דבר אתה פותח את טופס הבחינה ורואה שאתה לא מבין שום שאלה ובעצם עושה עוד מבחן של "לגרד נקודות".

במידה ותחליט למרר לך את החיים קצת וללכת ללמוד שם, כמה דברים שטוב לדעת:

אני כבר לא זוכר בדיוק למה, אבל התואר משולב כלכלה זה חירטוט, אני לא מכיר אחד שעשה את זה, אולי הדרישות בלתי אפשריות ואולי משהו אחר (אולי זה השתנה, אני לא יודע).

השנה הראשונה קשה, אתה תלמד את מקצועות החובה (חדו"א מ, אלגברה ליניארית, שפת C וכו...) ברמות הקשות (בטכניון הם מחולקים לרמות). תתכונן להוציא את המושג "חרשן" מהלקסיקון שלך מכיוון שכולם שם "חרשנים". גם אני, שיחסית לא למדתי הרבה למדתי המון יחסית לעצמי, ורוב האנשים דוגרים לקראת המבחנים ימים ולילות.

ההמלצה הכי טובה שלי לטכניון (ובכלל ללימודים גבוהים) זה דווקא לא האספקט הלימודי אלא האספקט החברתי. תמצא חברים, רצוי אנשים טובים, במיוחד בטכניון, השנה הראשונה מרגישה כמו בצבא, אתה צריך אנשים שיעזרו לך, שיתמכו בך, שתלמדו ביחד, שתבכו ביחד... בקיצור, אם אתה לא מהיצורים הגאונים, כנראה שתשרוד את זה בעזרת למידה עם חברים. גם במישור הלימוד הטכני זה עוזר (משיגים רפרנסים, יודעים לאיזה מתרגלים ללכת, קשרים עוזרים גם שם).

בשנים האחרונות ה"חברותה" כבר פחות קריטית, אבל גם אז זה חשוב.

עוד דבר, אל תחשוב שזה הולך לעניין אותך כמו שהיום הפתוח נראה מעניין ומנצנץ, לומדים המון שיט, האמת שכמעט הכל זה שיט (לא רק בתעשייה וניהול, בהרבה תארים) וחירטוטי שכל. אני אומר זאת גם כסטודנט בשנה האחרונה במערכות מידע וגם חברי שסיימו את הטכניון אומרים שהלימודים זה שיט. אם תגיע עם ציפיות שיהיה לך מעניין ומגניב אז תתאכזב וחבל.

כמובן שהכול זאת דעתי האישית ושל עוד כמה חברים, יכול להיות שיש כאלה שה*יוני מוח עניינו אותם :lol:

דבר אחרון, האוכל בבריכת שחיה הכי טוב (לפחות בזמני), תיכנס לכושר כי הפקולטה נמצאת למעלה למעלה.

והכי חשוב,

יש הרבה כוסיות.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני אנסה לגשת לנושא מכיוון אחר בהשוואה לאלון.

רוב האנשים שמגיעים ללמוד הנדסת תעשיית וניהול הם כאלו לא ממש יודעים מה הם רוצים לעשות עם עצמם בחיים ולאן בדיוק מוביל התואר הזה, אבל הם שמעו שהתואר כולל גם הנדסה (=משכורת גבוהה), גם ניהול (=תפקיד בכיר) וגם תעשייה (=הרבה עבודה). בפועל, כמו שרמז אלון, הצע המשרות בתחום לא ממש מלהיב. כן, יש הרבה מודעות דרושים, אבל אולי כדאי שתבדוק קודם איזו משרות מסתררות מאחוריהן והאם זה באמת מה שאתה רוצה לעשות בחיים.

יש מספיק תחומים שניתן ללמוד בהם תואר שני, החל ממנהל עסקים ועד הנדסת אנרגיה. אני לא מתכוון לתת לך כאן רשימה באורך הגלות שמהר מאוד תאבד את הידיים והרגליים בתוכה. אין טעם. תסיים את התואר הראשון, תחזור ונדבר על השני.

עניין הכסף הוא עניין די אינדיבידואלי. לא כתבת אם אתה שוכר דירה או גר אצל ההורים לתקופת התואר. לא ציינת אם יש לך רכב או שאתה משנורר מהדודה. לא ציינת אם יש לך תחביבים יקרים כמו ציד ברווזים.

שכר לימוד זה משהו כמו 10,000 ש"ח בשנה. מעבר לזה אני מכיר סטודנטים שמסתדרים עם 1000 ש"ח בחודש ואני מכיר כאלו שלא מסתדרים עם 7000 ש"ח בחודש.

ועכשיו לקצפת - למה דווקא טכניון?

כבר שנים שכל הסקרים מראים שלטכניון אין עדיפות על פני האוניברסיטאות האחרות. כן, הוא המוסד הוותיק ביותר בארץ בתחום ההנדסה וכבודו במקומו מונח, אבל סקרי התעסוקה מוכיחים שהוא כבר מזמן איבד את הבלעדיות שהיתה לו אצל המעסיקים. סקרי שביעות רצון של סטודנטים ממקמים אותו רחוק מאחורי אוניברסיטאות אחרות. גם בדירוגים פנימיים של המל"ג הוא כבר לא מכבב בלעדית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
רוב האנשים שמגיעים ללמוד הנדסת תעשיית וניהול הם כאלו לא ממש יודעים מה הם רוצים לעשות עם עצמם בחיים ולאן בדיוק מוביל התואר הזה, אבל הם שמעו שהתואר כולל גם הנדסה (=משכורת גבוהה), גם ניהול (=תפקיד בכיר) וגם תעשייה (=הרבה עבודה). בפועל, כמו שרמז אלון, הצע המשרות בתחום לא ממש מלהיב. כן, יש הרבה מודעות דרושים, אבל אולי כדאי שתבדוק קודם איזו משרות מסתררות מאחוריהן והאם זה באמת מה שאתה רוצה לעשות בחיים.

מדויק לחלוטין, גם אני הגעתי בדיוק מהסיבה הזאת. רוב הסטודנטים אף סיימו את התואר בדיוק באותה הרגשה, תואר בולשיט שלא מכוון אותך לשום דבר, אבל תמצא בו עבודה (כי זה של הטכניון). אני אחרי שנה החלטתי שלא מתאים לי להמשיך במוסד הזה ולקבל תואר כללי לחלוטין.

ועכשיו לקצפת - למה דווקא טכניון?

כבר שנים שכל הסקרים מראים שלטכניון אין עדיפות על פני האוניברסיטאות האחרות. כן, הוא המוסד הוותיק ביותר בארץ בתחום ההנדסה וכבודו במקומו מונח, אבל סקרי התעסוקה מוכיחים שהוא כבר מזמן איבד את הבלעדיות שהיתה לו אצל המעסיקים. סקרי שביעות רצון של סטודנטים ממקמים אותו רחוק מאחורי אוניברסיטאות אחרות. גם בדירוגים פנימיים של המל"ג הוא כבר לא מכבב בלעדית.

כאן אני דווקא כן חושב שלמרות כל הסקרים, עדיין, בפועל, כשעל השולחן יונחו שני מסמכי קורות חיים, אחד מהטכניון ואחד לא, תהיה עדיפות ראשונית (ואני מדגיש, ראשונית) לטכניון. כמובן שיש עוד עשרות גורמים רלוונטים, אבל עדיין סיום המוסד הזה הוא יתרון שלא ניתן לביטול. מצד שני, הלימודים שם יותר מגעילים ממקומות אחרים.

בקיצור, אתה מירושלים ? אני, כמו צביקה, הייתי אומר לך לחכות קצת ולהתבשל לפני שאני טס ללמוד תעשייה וניהול בטכניון. לחכות שנה שנתיים ולראות מה קורה עם המקצוע הזה בשוק העבודה לא יזיק, אולי אפילו תחליט ללמוד משהו אחר במקום אחר :-D, בסופו של דבר, לימודים זה עניין סוביקטיבי לחלוטין.

איחלתי לחייל בהצלחה

פורסם

צר לי, תעשיה וניהול זה מקצוע הנדסי, בדיוק כמו כל "הנדסה" אחרת.

ניתוח מערכות ותכנון מערכות מידע - זו הנדסה. תכנון תהליכי עבודה, תעשייתיים או משרדיים - זו הנדסה. תכנון מפעלים, כלכלה הנדסית, תכנון משאבים, תקינת כ"א, כל אלה זו הנדסה, גם אם לא בהכרח ברמת מורכבות מתמטית של הנדסת מכונות או אלקטרוניקה יש מורכבות שמגיע ממקומות אחרים - ניהול עובדים, פסיכולוגיה של יחסי עבודה, חוקים ותקנות ועוד.

האמת, בימינו אפילו בניית תכנית עסקית, כתיבת תכנית שיווק אמיתית, עבודה ניהולית שמנסה ליצור אופטימיזציה רבת-מימדים שכוללת הכנסות, שביעות רצון לקוחות, מוניטין עסקי, ועוד הרבה פרמטרים כאלו - זו גם הנדסה וגם אמנות. נכון שברמה האקדמית הדברים הללו מקבלים הרבה יותר עומק רק בתואר השני, אבל עם ראש בריא, קצת ניסיון, הבנה עסקית ומזל במציאת מקום עבודה, מהנדס תעו"נ יכול למצוא את עצמו מתעמק בזה די מהר גם עם תואר ראשון.

ברור שאתה יכול גם למצוא את עצמך מתעסק 30 שנה בעבודות אפרוריות מול גיליון אלקטרוני, אבל זה נכון בכל מקצוע, בסופו של דבר אני מאמין שתעשיה וניהול מאפשרת לאדם מוכשר להתקדם מהר מאוד לתחומים מעניינים, אם אתה מבריק אתה יכול להגיע להרבה מאוד מקומות, ואם לא - גם למהנדס בינוני מובטחת עבודה, רק בינונית.

בתור מהנדס תעשיה וניהול (אונ' ת"א. בלי תואר שני) עברתי ב-18 שנה את כל התחומים כמעט - אבטחת איכות, תכנון תהליכים, ניתוח מערכות, כלכלה הנדסית, ובשנים האחרונות - ניהול, שיווק, פיתוח עסקי וכו'. נכון שהרבה אנשים נכנסים לתחום כי אין להם העדפה ברורה לשום מקצוע אחר ותעו"נ נראה להם "בסדר כזה", אבל זה לא מוריד מחשיבות התחום, מהאטרקטיביות שלו (בפרט בתחומי מערכות מידע) ומהפוטנציאל להתקדם בו הרבה.

לא יודע איך היום, בזמני היה ידוע שהתואר בת"א הרבה יותר מכוון לשיווק וניהול ונתן בסיס יותר טוב למי שתכנן גם תואר שני במנהל עסקים. התואר בטכניון היה יותר "הנדסי" כלל יותר תחומים "מדעיים" אבל בפועל היה פחות פרקטי כי התפזר על יותר מדי תחומים שבפועל מהנדס תעו"נ לא באמת צריך. בת"א הנגיעות בהנדסת אלקטרוניקה ומכונות היו מספיקות בשביל לתת הבנה וידע כללי, אבל במחצית השניה של התואר פינו את מקומם לדברים יותר רלבנטיים ושנותנים יותר יתרון יחסי למהנדס תעו"נ, כמו חקיקה מסחרית ועסקית, יחסי עבודה, שיווק, וכמובן די הרבה מערכות מידע.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני בוגר הפקולטה בטכניון, גם תואר ראשון וגם שני.

לגבי עבודה, אני יכול להגיד בוודאות שבחברה האחרונה שעבדתי בה (חברת הייטק גדולה) הייתה קודם כל עדיפות לסטודנטים ובוגרים של הטכניון.

עכשיו לגבי המקצוע עצמו, תעשייה וניהול זו הנדסה לכל דבר. מי שחושב שהנדסה היא בהכרח חישובים מתמטיים מסובכים טועה.

הנדסה היא קודם כל יכולת הבנה של הבעיה, אנליזה טובה, למידה של הפתרונות או המצאה של אחד כזה.

היישום עצמו הוא בדרך כלל החלק הפחות קשה. בתעשייה וניהול יש את כל החלקים האלה.

לגבי התחומים שתוכל לעבוד בהם, בגדול זה מתחלק לשניים: מערכות מידע וניהול תהליכי ייצור. לגבי כלכלה, אני לא מכיר אף אחד מהמחזור שלי שבאמת עובד בתחום כלכלי.

הראשון יותר טכני, תכיר בו טכנולוגיות מחשב, שפות תכנות, בסיסי נתונים וכו'. השני הוא יותר ניהולי - ניהול לוחות זמנים, בקרה על המשאבים.

בראשון המשכורות ההתחלתיות גבוהות יותר אבל אפשרויות הקידום מצומצמות יותר (דעה שלי). בשני תתחיל עם משכורת

נמוכה יותר, אבל ממה שאני יודע בדרגים הגבוהים בכל חברה שמייצרת, יש אנשי תעשייה וניהול.

מהשנה השניה של הלימודים תצטרך לבחור מסלול התמחות - מערכות מידע, ניהול ייצור או כלכלה. עד אז כבר תדע מה יותר מעניין אותך.

היתרון של להתחיל באביב, הוא שכנראה גם תסיים באביב. כך בעצם תתמודד עם פחות בוגרים על אותן הצעות עבודה.

אבל זה לא קריטי. רוב הסיכויים שתתחיל לעבוד כבר בתור סטודנט. זה מה שאני עשיתי, וזה נתן לי גם שקט כלכלי (וחייתי יותר טוב מהסטודנט הממוצע) וגם המון ניסיון שאין שום סיכוי ללמוד באופן תיאורטי.

לגבי ירושלים, לא יודע בדיוק איזה חברות יש שם, אבל תוכל לעבוד גם בתל אביב למשל (הרבה חברות יעוץ אסטרטגי, מערכות מידע). או שאולי תאהב דווקא את חיפה ותרצה להישאר - חיפה לא כזאת נוראית כמו שמתארים אותה :)

לגבי הפקולטה עצמה, אני חושב שבניגוד לתדמית של הטכניון, בפקולטה הזאת יש אחלה חיי חברה. חצי בנים בנות (לא טריוויאלי בטכניון), מסיבות, טורניר כדורגל וכל מיני אחרים.

מה שלא תחליט, שיהיה בהצלחה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

תודה רבה על התגובות.

החכמתי ונתתם לי נק' מחשבה נוספות. ברשותכם, מס' שאלות ומחשבות:

אלון, תודה שחלקת איתי מהניסיון שלך בפקולטה.

צביקה, באמת לא ידעתי לגבי עתידי האקדמי אבל אני כן יודע שאני נמשך לכלכלה, לשוק ההון והבורסה אך גם לניהול וחשיבה יצירתית בנוגע לפיתוח עסקי ויזמות. את העסק הראשון(והיחיד) שלי התחלתי בגיל 16 וסגרתי אותו עקב הגיוס. מאז ידעתי שזה התחום שהכי מושך אותי. אבל אני מבין גם שמנהל עסקים כתואר ראשון זה קצת לא פרקטי והחלום של יותר מידיי צעירים זה ללמוד כלכלה ומנהל עסקים ואז לנהל איזו חברה גדולה...

לגבי תואר שני - צודק יש זמן לחשוב על זה. חשוב לי שאחרי התואר הראשון כבר יהיה לי מקצוע ביד.

- תקנו אותי אם אני טועה בחישוב ראשוני לגבי העניין הכספי: אני אגור במעונות(מקווה כמובן) שיעלו לי כ500 ש"ח בחודש. 5K בשנה. 20K ל-4 שנים.

שכ"ל שאני אצטרך לשלם שנתיים אחרונות - 20K.

נסיעות לירושלים בתחבורה ציבורית פעם בשבוע וחזרה לחיפה כ80 ש"ח בשבוע. 3200 ש"ח ל10 חודשים. 4 שנים: 12K

דמי קיום למזון וכל מיני הוצאות - בממוצע כ8,000 ש"ח בשנה. (יספיק? אני לא בזבזן מידיי)

יש תיקונים?

אם הייתי קרוב בסעיפי ההוצאות, יוצא לי 84K הוצאות לכל התואר.

כמובן שבזמן החופש של סמסטר הקיץ אני אנסה לעבוד, ומהשנה השניה\שלישית הבנתי שניתן לעבוד בעבודה בתחום שתתן לי גם הכנסה שתעזור וגם ניסיון חיוני.

ערן וגיל, תודה לכם גם!

הבנתי מדבריכם שתחום מערכות המידע הוא אחד התחומים הדרושים והאיכותיים יותר שניתן לבחור בהם במהלך התואר. נכון?

לגבי מערכות מידע - מה ההבדל בין מערכות מידע לבין הנדסת תוכנה\מדמ"ח?

גיל, באילו עבודות עבדת בתור סטודנט שנתנו לך ניסיון מעשי בתחום התעו"נ?

ולגבי סמסטר אביב: אמנם היתרון שהצגת קיים, אבל אני חושש יותר מהפן החברתי. שיהיה יותר קשה ופחות אנשים\קורסים מתאימים למחזור שמתחיל באביב כיוון שבאביב מתחילים בפקולטה ב50 סטודנטים בערך ובסתיו מתחילים כ-200.

קריטי?

ובאמת הבנתי שיחסית לטכניון, הפקולטה של תעו"נ היא החברתית ביותר... :)

Mazda 2 2013

פורסם

בגדול, הנדסת תוכנה מכוון לאנשי פיתוח, תעו"נ למנתחי מערכות תהליכיים, ומנהלים בתחומים הרכים יותר של מערכות מידע.

בניתוח מערכות יש כל מיני רמות, בד"כ יהיה שלב שבו בונים מסמך דרישות - מנתחים את צרכי הלקוח/משתמש, ועל סמך זה מגדירים דרישות מהמערכת שיש לבנות - זו עבודה של מנתח מערכות, ומניסיוני מהנדסי תעו"נ עושים את החלק הזה יותר טוב ממהנדסי תוכנה.

אח"כ יש שלב שבו מישהו לוקח את הדרישות ובונה למתכנתים מסמך אפיון מפורט, שמגדיר להם כיצד לממש, טכנולוגית, את הדרישות - זו כבר עבודה של מהנדס תוכנה.

יש גם תחומים שבהם יהיה למהנדס תוכנה יתרון כמתכנת, בפרט כאשר הוא צריך לאפיין לעצמו את הפיתוח, כאשר יש צורך בפיתוח מתוחכם יותר או אתגר טכנולוגי שלא ניתן לאפיין בכתב ומצריך התמודדות תוך כדי פיתוח. מהנדס תעו"נ, גם בתחום מע' מידע, בד"כ לא יכוון את עצמו לעבוד כמתכנת (אני עבדתי בתכנות כסטודנט, אבל ללא קשר מיוחד לתחומי הלימודים).

אם אתה תוהה אילו מין עבודות מוצעות היום בתחום, אין יותר פשוט מלפתוח מדור דרושים באחד האתרים הרלבנטיים, לעשות חיפוש על תעשיה וניהול, ולראות אילו משרות מוצעות. אם כי יש גם הרבה מקומות שלא יחפשו דווקא מהנדס אבל זה יתן יתרון.

דוגמא נוספת - אצלי במשרד מעסיקים בין השאר מטמיעי תוכנה (שלא רק מדריכים, אלא גם עוסקים ברמה מסוימת של ניתוח צרכי משתמשים והגדרות מקומיות של המערכת להתאמה לצרכים), יש מקומות שמעסיקים בתחום הזה הנדסאים או אקדמאיים כלליים, גם אצלי יש כאלה אבל ראש התחום אמר לי שהגיע למסקנה שבוגרי תעשיה וניהול הכי מתאימים, יש לנו כמה כאלה שעוסקים בכך; משם אחרי שנתיים הם יכולים, אם מוכשרים, להתקדם לניהול פרויקטים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם

קשה לי "להתווכח" עם אדם שלמד תעשייה וניהול ומרוצה מהקריירה שלו. הבעיה היא שעל אלפא-דרקו אחד אני מכיר אולי עשרה מהנדסי תעשייה וניהול שעוסקים בעבודות ממש לא מלהיבות. לא יודע, יכול להיות שאותך מלהיב לנהל מחסן (שם קוד יפה לאפסנאי באזרחות) או להיות איש תפ"י (שם קוד להוא שמקבל צעקות מתוך החברה ומעביר אותם לספקים החיצוניים). יכול להיות שזה סתם צירוף מקרים מעניין שאלו האנשים שאני מכיר מהתחום, יכול להיות שרוב מהנדסי התעשייה והניהול נותנים בראש כמו הדרקון של אלפא. יודע מה, אל תאמין לי. תבדוק בעצמך.

סתם בשביל הקטע, נכנסתי לג'ובמסטר וחיפשתי. ברור לי שמשרה אחת לא מייצגת כלום וברור לי שיש משרות טובות יותר בשוק. אבל רק שתדע מה רמת הציפיות הכלליות מבוגרים בתחום:

תיאור: לחברת שקר כלשהוא דרוש/ה אחראי ספירות מלאי למרכז הלוגיסטי באיירפורט סיטי, התפקיד כולל:

*בקרה על ניהול תקין של המלאי במחסני החברה.

*ביצוע ספירות מלאי תקופתיות, ניתוח דוחות ספירת *טיפול בממשקי ציוד בין מערכות המידע כולל הרצת UNIX .

* טיפול באי דיוקים ברישומי המלאי במחסני החברה והתחשבנות .

* אחזקת תשתית מערכת המידע הלוגיסטית SAP.

* בקרה על תנועות ציוד במחסני המשלוח.

משרה מלאה + שעות נוספות מרובות, עבודה בימי שישי לסרוגין

דרישות: *תואר ראשון בתחום הלוגיסטיקה /מהנדס תעשיה וניהול

אתה רוצה ללמוד ארבע שנים בטכניון בשביל לעשות ספירות מלאי במחסן? יאללה, בכיף.

לגבי התשלום -

אצלנו באב"ג מעונות עולים 700 ומשהו ש"ח לחודש, ולזה צריך להוסיף תשלומים על חשמל, מים, אינטרנט, אבטחה ופעילויות חברתיות.

8,000 ש"ח בשנה זה בערך 650 ש"ח לחודש. לא מספיק לדעתי אם זה אמור לכלול אוכל, בילויים, ביגוד, טלפון סלולרי וכו' וכו' וכו'.

נ.ב - תעשייה וניהול היא אחת המחלקות היותר חברתיות מבין כל ההנדסות, לא משנה איפה תלמד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבנתי מדבריכם שתחום מערכות המידע הוא אחד התחומים הדרושים והאיכותיים יותר שניתן לבחור בהם במהלך התואר. נכון?

לגבי מערכות מידע - מה ההבדל בין מערכות מידע לבין הנדסת תוכנה\מדמ"ח?

בפקולטה לתעשיה וניהול ישנם שלושה מסלולים לבחירה, מערכות ייצור ושירות (דגש על תהליכי ייצור וכדומה), מערכות מידע (דגש על מערכות מידע ממוחשבות) וכלכלה (דגש על המישור הכלכלי).

מסלול מערכות המידע הוא הפופולארי ביותר וגם הקשה ביותר, אומרים שהוא גם "נחשב" יותר בשוק העבודה, אפשר לראות עפ"י הדברים שחברה רשמו פה, שאכן זהו תחום מבוקש בשוק העבודה. בפועל, ההבדל בין המסלולים הוא עניין של מספר קורסים בודדים, כשהקורסים הייחודיים במערכות מידע נחשבים קשים יותר (בהצלחה במבני נתונים :wink:) מהקורסים הייחודיים במסלולים אחרים.

מדעי המחשב\מערכות מידע במדעי המחשב זוהי פקולטה אחרת ותואר אחר (מהנדס מחשבים), נחשבת קשה הרבה יותר וכמובן שהיא ממוקדת מחשבים, תכנות והמון המון אלגוריתמים (בטכניון).

להוסיף על דבריו של צביקה, חבר טוב שלי מהטכניון, שהתחיל ללמוד איתי, סיים בהצטיינות ועובד כיום במשרה טובה באינטל חיפה, טוען כמוני וכמו צביקה, שהתואר הזה הוא סוג של שקר והדבר היחיד שטוב בו הוא סיום של הטכניון. בפועל בעבודה ד"א, הוא מתכנת המון ב C#.

חשוב לי להיות ברור, יש הרבה תארים שהם סוג של שקר, רוב ה"לימודים" באוניברסיטה הם סוג של שקר, זה פשוט מנגנון סינון עקב פיצוץ האוכלוסין בעולם. אני בחרתי לעבור לשקר שנקרא מערכות מידע באונ חיפה כי אני גר עם חברה שלי במעונות זוגות, יותר נחמד לי, זה מקצר בשנה את התואר, זה יותר ממוקד מחשבים ואני חושב שזה שקר מספיק טוב כדי למצוא עבודה :lol:

פורסם

קצת חורה לי הקטע הזה של ספירת מלאי במחסן. אני אנסה לדבר אישית עם מספר מהנדסי תעו"נ\מעסיקים בחברות הייטק\חברות השמה כדי לראות איפה ניתן להשתלב בתור מהנדס תעו"נ ואיך משתנות העבודות לפי מסלול ההתמחות הנבחר.

קשה לי לחשוב על תואר אחר שמושך אותי.

אני אעדכן אם יהיה לי משהו חשוב להתייעץ לגביו.. :beerchug: :beerchug:

Mazda 2 2013

פורסם

אני מנסה לשחזר במה עוסקים מהנדסי תעו"נ מהמחזור שלי או סביבותיו שאני מכיר כיום.

אחד היה סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברה שנקנתה ע"י חברת תוכנה מהגדולות בעולם והיום הוא מנהל חטיבה באותה חברה ונחשב גורו בתחום הגנה על מערכות מידע פיננסיות.

אחד עבד איתי כיועץ, היום הוא יזם בעל כמה עסקים קטנים אך מכניסים בתחום התוכנה והייעוץ למוקדים טלפוניים.

אחד התחיל כיועץ ואח"כ מהנדס מן השורה באחד הבנקים, היום הוא מנהל מחלקת או"ש ועוסק בפרויקטים בהחלט מעניינים (למעשה הוא חבר הפורום...)

אחד סמנכ"ל ארגון באחד מבתי החולים הגדולים בארץ.

אחד מנהל או"ש מחוזי באחת מקופות החולים.

אחת היתה מנהלת לוגיסטיקה באחת מחברות האלקטרוניקה הגדולות בארץ - זה הכי קרוב שמצאתי מהחבר'ה ל"ספירת מלאי" אם כי נראה לי שהיו מספיק אנשים שספרו בשבילה, וחוץ מזה היא בחרה בזה כי באופן מתמיה, היא מצאה עניין רב בהבט ההנדסי של תכנון מערכות שינוע ואחסנה וגם עשתה בזה תואר שני.

ויש עוד כמה כאלה שאני נתקל בהם מעת לעת, שעוסקים בניהול פרויקטים, ארגון ושיטות, בד"כ אחרי 10-15 שנים כולם כבר בתפקידי ניהול בינוניים עד בכירים, ואני חושב שהגמישות של התואר מספיקה כדי שמי שלא היה אוהב את הכיוון שבו הוא מתקדם היה עושה סוויץ' למשהו אחר.

אז כמו שאמרתי קודם, בהחלט יש כאלה שעלולים למצוא עצמם בתפקיד אפרורי במיוחד ולהתקע בו, אני לא מכיר אף אחד כזה ובכל המקומות שאני מכיר מי ש"סופר מלאי", מודד זמנים (שזה, ולא ספירת מלאי, הסיוט האמיתי של המקצוע) ועושה שאר עבודות דחק זה הנדסאים או סטודנטים, מקסימום "סטאז'רים".

ואגב - למי שמסיים את התואר ולא מוצא עיסוק מעניין - אני יכול להעיד שתמורת ויתור על קצת הילה וחופש אזרחי, הצבא מציע תעסוקה מאוד מעניינת למהנדסי תעשיה וניהול ותמיד חסרים שם. מי שרואה עצמו מתקדם בהיי-טק ודאי לא יחשוב בכיוון הזה, אבל מי שלא בראש של מערכות מידע וניהול בכיר, ועדיין רוצה אתגר מקצועי, שווה לבדוק גם שם.

פורסם

מספר חברים שלי סיימו לפני כ-7 שנים את התואר הזה בטכניון והנה מה שאני זוכר מזה:

1. הלימודים מאוד מאוד מאוד קשים. המבחנים שלהם לא היו יותר קשים בהכרח מאוניברסיטאות אחרות אבל הלימודים מאוד קשים.

2. כולם מהר מאוד מצאו עבודה בהייטק. אם בתור אנשי QA, ואם בתור מפתחים. משם כל אחד המשיך בהתאם לשאיפות והיכולת שלו

3. תואר מהטכניון עדיין עושה את זה לחלק מהמעסיקים. במיוחד מעסיקים שבאו מהטכניון ;)

4. התואר הוא 4 שנים. מדעי המחשב למשל הוא 3 שנים באוניברסיטאות האחרות.

והכי חשוב - במה אתה רוצה לעסוק?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...