Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על התשובות. שיפרתם את תדמית המקצוע בעיני, עכשיו כשאני מבין שבאמת יש אפשרויות להתקדם מעבר לניהול זוטר במפעלים.

אם אפשר את ההגדרה שלך, Arilou, ל"מפתחים" אני אשמח. :) מפתח - מתכנת? :shock:

אני מבין שלא כל התואר יעניין אותי ואני לא יכול לבוא בציפיות ללמוד ורק ליהנות אבל אני ממש לא מתחבר לתיכנות, לצערי. (בתור מישהו שיש לו רקע בסיסי ב-C#, JAVA,VB והיה בעל אתר בעבר)

בתור התחלה בטח אני לא אוכל להיות בררן מידיי, אבל בעתיד היותר רחוק ארצה להיות בתחום פיתוח מיזמים ומוצרים, שיווק, יבוא, עבודה עם ספקים גם יכולה לעניין אותי.

אם זה יכול לאפיין משהו: אהבתי את המקצועות הריאליים, יש לי בגרות של 5 יח"ל בפיזיקה, מתמטיקה ובביולוגיה (81, 89 ו97 בהתאמה).

Mazda 2 2013

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זאת הייתה הכוונה שלי. מפתח = מתכנת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז הגיע הרגע המכריע....

עברה חצי שנה, ההרשמה עוד חודש נפתחת, יש לי ציון פסיכומטרי של 750 עם בגרות טובה, מה שמספיק לי בשביל להתקבל לכל פקולטה..

ניסיתי לגשש קצת מחדש ועכשיו אני רק שומע קולות מתגברים שמייעצים לי לזנוח את התואר בהנדסת תעשיה וניהול, וללמוד למשהו "יותר נחשב".

כל מי שיכול לזרוק איזה משהו מהימן לגבי התואר מוזמן!:idea:

כמה שאלות שעלו לי:

1. ההתמחות במע' מידע=העבודה עצמה היא לשבת ולתכנת כל היום?

2. מה סדר יום של מהנדס תעשיה וניהול מתחיל?

• בתחום תפ"י
  • בתחום מע' מידע
  • בתחום ניהול יצור

3. האם יש ביקוש למהנדסי תעשיה וניהול? האם הביקוש הזה הוא ספציפי? אני רואה קצת במודעות דרושים שמחפשים לאותן משרות גם מהנדסים וגם הנדסאים של תעו"נ - איך יתכן הדבר?

4. אם עובדים במפעל, יש לאן להתקדם בתור מהנדס תעו"נ או שפשוט נשארים באותו התפקיד עד אין קץ?

5. האם גם כאן חוטפים לעבודה בוגרי המסלול בדומה למהנדסי חשמל\תוכנה\כימיה או שיש יותר היצע מביקוש?

6. עם מי אני יכול לדבר כדי לברר עוד פרטים על העבודה עצמה? אשמח להפניות ספציפיות וכלליות כאחד. (פחות מעניין מהלך התואר. מה שחשוב בסופו של דבר זה מה אני עושה עם הדיפלומה)

תודה!

Mazda 2 2013

פורסם

כל הכבוד על ציון הפסיכומטרי.

מכיוון שכבר קדחנו לך מספיק, אנסה לתמצת.

עם ציונים כמו שלך הייתי שוקל ללמוד משהו קצת יותר ממוקד מתעשיה וניהול - אולי מדעי המחשב, אולי חשמל, אולי מכונות. למה ? כי אתה יכול, תקרא את הודעתי הראשונה.

אם אתה לא יודע מה מעניין אותך, לא הייתי קופץ ישר לפקולטה שם. למרות שנראה לי שאתה נעול על הפקולטה :-D

בקשר לעבודה, למסיימי טכניון יש עבודה מעצם העובדה של סיום הטכניון, לא בגלל שהם מהנדסי תעשיה וניהול, לבוגרי מקומות אחרים שמסיימים את התואר הזה יחסית יותר קשה.

אישית אני לא אוהב את התואר, אני מכיר כמה בוגרי טכניון שמתעסקים כל היום בלספר לכולם למה התואר הזה הוא הכי טוב בעולם, והכל עקב רגשי נחיתות שהם למדו משהו שהוא לא באמת משהו וההרגשה התמידית בפקולטה של זנב לראש. ד"א, כולם עובדים במשרות טובות במקומות טובים, אבל כנראה עדיין יש להם הרגשה הזו, וחבל.

לא כולם ככה, כמו שכבר כתבתי, אחד החברים הטובים שלי הוא בוגר הפקולטה ומאוד מרוצה מהעבודה, אבל שוב, זה בזכות סיום הטכניון.

המון בהצלחה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

תודה על התשובה, אלון! עזרת לי מאוד. הייתי נעול על הפקולטה במשך חצי שנה עד עכשיו. עכשיו ציננו אותי ונוטה כרגע רק במעט לטובת הפקולטה. אפשרות שניה שלי היא הנדסת ביוכימיה\כימיה. קיבלתי את הרושם שהשוק דיי מוצף כרגע מבחינת מהנדסי תעו"נ, שזאת הפקולטה הכי גדולה כרגע בהרבה מקומות, שהתואר כ"כ מפוזר שהבוגרים לא יוצאים בסופו של יום עם מקצוע אמיתי ומוחשי ביד. אעשה חושבים, אין ברירה אלא לקבל החלטה שאני לא אהיה בטוח בה ב100%.

Mazda 2 2013

פורסם

לא קראתי הכל, אבל אם אתה הולך על עבודה לפי היצע וביקוש בסוף התואר, אז דווקא להנסת כימיה יש מעט ביקוש יחסית.

כמו כן, רוב העבודה לאחר מכן היא בתור מהנדס תהליך במפעלים כגון אינטל (ולא, זה לא נוצץ כמו שזה נשמע), מפעלי שפכים, מפעלים פטרוכימיים והתפלה.

הרבה מאוד עבודת שטח.

ישנה עבודה גם בתור מהנדס תהליך במקומות בעלי אופי פחות "כימי" , אבל שם לא בטוח שתהיה עדיפות למהנדס כימי, אלא למכונות למשל.

אני חלילה לא אומר שזה רע, אבל אני מכיר אנשים שאהבו כימיה בתיכון וחשבו שזה אותו הדבר. בהמשך הם התבדו.

פורסם

מסלול העבודה לא תמיד קשור לפקולטה שבה לומדים. לימודי ההנדסה - ולמעשה כל לימודים אקדמיים - נותנים כלים לתחילת הדרך. את העבודה לומדים בשטח. כמוכן - הטעם משתנה במהלך השנים. כאשר הלכתי ללמוד את המקצוע אותו למדתי הייתי משוכנע שאלך לעבוד באחד משני תחומים במקצוע. בסופו של דבר בעבודה תוך הלימודים הכרתי תחום אחר לגמרי (אם כי המצריך לימודים באותה פקולטה) ובו אני עוסק כבר שנים רבות בסיפוק רב.

נתוני היסוד של פותח השרשור מצויינים וקרוב לודאי שיאפשרו לו להתקבל לכל תחום לימודים שירצה (חוץ מאשר, אולי, רפואה) ואם הוא ינצל את יכולותיו הוא גם יוכל לסיים את הלימודים בציונים גבוהים, מה שיקל עליו את מציאת העבודה, לפחות בתחילת הדרך.

דבר חשוב נוסף בטכניון הוא גמישות מסויימת במעבר בין פקולטות - בסופו של דבר מרבית מקצועות היסוד די משותפים למרבית הפקולטות ההנדסיות, כך שאם בסוף השנה הראשונה תרצה לעבור לפקולטה אחרת וציוניך יהיו סבירים תוכל לעשות זאת, אם כי יתכן שידרשו השלמות כלשהן.

ולדימה - עוד הערה קטנה: מתוך נסיון אישי, שלי ושל בני הבכור: הלימודים בטכניון שונים מכל מה שהכרת עד כה. קצב הלימודים הוא שחומר שנלמד בתיכון משך סמסטר מועבר בטכניון ב-2-3 הרצאות. בסמסטר הראשון תהיה המום מהקצב ובמבחנים לא תשיג את הציונים שלהם הורגלת קודם, זה בסדר. לא סתם המקצוע הבסיסי ביותר קרוי חדו"א - פירושו "חשבון דכאוני ואובדני". אחרי שנה-שנתיים תמצא את דרכך והציונים ישתפרו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חומר שנלמד בתיכון משך סמסטר מועבר בטכניון ב-2-3 הרצאות

זה נכון בכלליות לגבי כל מוסד לימודים גבוהים שמכבד את עצמו.

בחלק מהמקצועות המצב אפילו יותר קיצוני - 3 שנים של לימודי מתמטיקה בתיכון מסתכמות בהרצאה וחצי בלינארית והרצאה וחצי אינפי / דיפרנציאלית. (וזה כולל חצי שיעור על נהלים והצגת המרצה , שעות קבלה ושער קישקושים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני עובד כשנתיים במכללה גדולה בארץ (מכללה ש 15% מהמהנדסים בארץ יוצאים לשוק העבודה ממנה כל שנה ע"פ נתוני המל"ג)

אני רואה סטודנטים שלומדים וכאלו שגם יצאו לשוק העבודה.

אלו שלומדים לרוב באים כדי "לסמן וי" שהם עשו תואר וזה חבל מאוד.

לעומת זאת אני מכיר מספר אנשים שלקחו את עצמם בידיים והגיעו להישגים לא רעים בכלל (שלושה סטודנטיות שהתקדמו להיות מנהלות מפעלים ומספר סטודנטים שהמשיכו ללמוד בבן גוריון תואר שני והתקדמו להיות מרצים).

הבעייה מתחילה שהולכים לתעשייה וניהול מכיוון שזה יחסית קל לעומת הנדסות אחרות.

במקרה כזה, הלימודים ממרמרים ומשעממים ובכלל, חבל על הכסף.

לדעתי צריך להיות בטוח מה אתה אוהב ורוצה ולא ללכת ללמוד תחום מכיוון שהוא קל או תנאי הקבלה נמוכים רק כדי לסמן וי שיש לך תואר.

אני לא אומר שאתה כזה חלילה, אני פשוט מסביר לך מצב שאני רואה יום-יום יש הרבה כאלו שבאים ועושים גם תואר בתעשייה וניהול כדי לקבל תוספת במשכורת שלהם אז לא מעניין אותם לעבוד במשרה מלאה וללמוד ושהציונים שלהם יהיו קטסטרופה העיקר לעבור.

אם תשאל אותי הייתי הולך לתחום שהתחרות בו היא קלה יותר מכיון שהרבה אנשים לומדים ומקבלים תואר בהנדסת תעשייה וניהול.

בהצלחה!

פורסם

אני מכיר מסגרת שבה דוחסים חומר של כשבע שנות לימוד בתוך חלון זמן של כחודשיים. באזרחות אין לכם סיכוי להיתקל במסגרת הזאת, ודיא לחכימא ברמיזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אחד היתרונות של חיפה זה מת"מ וכל החברות שנמצאות שם,

עם אחוז לא קטן של "משרות סטודנט" כמעט בכל חברה שהיא.

כל מהנדס חשמל ששרד והגיע לשנה השלישית ימצא שם "משרת סטודנט",

שעוזרת לא רק לממן את התואר אלא יותר חשוב מכל דבר אחר - לקבל ניסיון ר-ל-ו-ו-נ-ט-י.

אה, כן, ואם אתה רוצה עבודה בטוחה, יש לך 2 אופציות: מתכנת ומהנדס חשמל.

לא שאין סיכוי עם תארים אחרים, אבל בשני התחומים שהזכרתי הביקוש גדול ממהיצע,

באופן קבוע, כבר כמה שנים טובות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דבר חשוב נוסף בטכניון הוא גמישות מסויימת במעבר בין פקולטות - בסופו של דבר מרבית מקצועות היסוד די משותפים למרבית הפקולטות ההנדסיות, כך שאם בסוף השנה הראשונה תרצה לעבור לפקולטה אחרת וציוניך יהיו סבירים תוכל לעשות זאת, אם כי יתכן שידרשו השלמות כלשהן.

לפני תום השנה הראשונה אפשר לעבור עדיין עפ"י סכם ולעשות השלמות. אחרי שנה אחת המעבר מותנה בהישגים אקדמיים בלבד, זאת אומרת שממוצע הציונים צריך להיות ב 10% העליונים של הפקולטה שאתה עובר אליה (כולל ההשלמות), וזה כבר הרבה יותר קשה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ממה שאני יודע, ניתן לעבור רק ע"פ ציונים. צריך ממוצע מעל 80 במקצועות מסויימים.

נאמר מנסיון של חבר שניסה לעבור בין פקטלטות בטכניון.

לגבי הטכניון:

הלימודים קשים אבל לא בהכרח יותר מבמקומות אחרים. יש הרבה לחץ (במיוחד למי שאין 100% מהזמן להשקיע בלימודים) אבל יש חופש גדול בניהול הזמן והלימוד.

ההבדל הגדול ממסודות אחרים (לדעתי) הוא קושי המבחנים. דיברתי לא פעם עם אנשים שלמדנו בטכניון ובמוסד נוסף ואמרו שבטכניון המבחנים קשים משמעותית. כבר יצא לעשות מבחנים שלקבל בהם 80+ אפשרי בערך כמו לזכות בלוטו. עם זאת, יש פקטורים ובסופו של דבר הממוצע בקורס תואם לממוצע משנים קודמות.

הקרבה למת"מ זה אכן יתרון אבל אני בטוח שגם בת"א וב"ש יש אפשרות לתעסוקה בזמן לימודים (שכמו שנאמר, חשובה מאוד לנסיון).

לא מכיר לעומק "תעשייה וניהול" אבל הכרתי אנשים שסיימו את התואר והם לא בדיוק עובדים בתחום שאותו למדו.

אם אתה בנאדם טכני, הייתי ממליץ להתעמק טיפה יותר במדעי מחשב/הנדסת חשמל/מכונות ולראות אם זה מתאים לך. מדובר בתארים יותר "פרקטיים" ויכול להיות שתגיע איתם למשרות מעניינות יותר.

לגבי כסף - שנת לימוד תעלה בערך 12 אלף. יש הוצאות נוספות כמו דירה/מעונות ואולי רכב.

יש אפשרות לקבל מלגה או להשתתף בפר"ח ושות'. זה עוד כמה אלפים לחשבון.

תבין מה יהיו ההוצאות שלך ותגיע למצב שאתה מכסה שנתיים לפחות. בשנה השלישית (ואולי גם לפני) כבר אפשר לעבוד תוך כדי.

• תוכן חדש...