Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נוהג על סוזוקי אלטו 2010.

בכל אופן, אתמול רצף של טעויות של נהגים שהיו מלפני הביאו אותי לרגע של חוסר ריכוז ובמהירות של 60-70 קמ"ש העברתי בטעות את ידית ההילוכים לרוורס ושחררתי את הקלאץ'.

תוך כדי שחרור הקלאץ' אני שומע חריקות חזקות של הגיר, קולט מה עשיתי, במהירות הכנסתי את הקלאץ' שוב והעברתי להילוך שרציתי להכניס (רביעי).

האם החריקות הקטנות האלה (ממש לרגע של שניה או שתיים) עלולים לגרום לנזק מיידי בגיר או שחיקה של הקלאץ' ?

או שהרכב בנוי לטעויות כאלה וטכנית, לא קרה כלום..

פורסם

אם אתה לא מרגיש איזה שהוא תופעות לווי אחרי מקרה, אז בעיקר אין מה להלחץ, כי נזק תמיד יראה את עצמו...

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=Lime]Cooperative galil eliyon[/COLOR][/SIZE] [/FONT][/CENTER]

פורסם

לא נשמע לי הגיוני שבכלל הצלחת להכניס לרוורס במהירות כזאת. הגיר לא אמור לאפשר לך לעשות זאת.

ואם כן היית מצליח, אני משער שהדבר הראשון שהיה קורה הוא שהרכב היה נבלם בחוזקה.

אני משער שהרעשים ששמעת נגרמו מנסיון השילוב ולא השילוב עצמו. אם נגרם נזק או לא תגלה עם הזמן בודאי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם יש לו קלאטץ' מן הסתם שזה ידני...

לשם השוואה, אצלנו בעבודה היו ברלינגואים שעברו עליהם 20 נהגים ביום, ולא פעם הייתי שומע את החריקות האלה בהחלפות הילוכים מרושלות.

אני לא חושב שיש לך ממה לדאוג, שאין סימני תקלות אחרי התקרית.

רק תיזהר להבא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
נשאלת גם השאלה הכנה, למה להעביר לרוורס בזמן נסיעה? איזו מן התבלבלות זאת?

אני נוהג כבר 23 שנים וכל הרכבים שלי היו עם גיר ידני. תתפלא, בני אדם מתבלבלים.

כשנוהגים לפעמים הראש במקום אחר. לא חסר דאגות, מחשבות וחדשות רעות ברדיו. אז בהחלט קורה שמתבלבלים. הבחור ציין במפורש שזה היה רגע של חוסר ריכוז. לא צריך לרדת על פותח השרשור. הוא גם ככה מוטרד ומצטער אני בטוח.

ידני או אוטומט?

הבחור ציין את המילה "קלאץ'" 4 פעמים בהודעה שלו ונשאלת השאלה הכנה: איך לא שמת לב? איזו מן התבלבלות זאת?

פורסם

אם גרמת נזק לגיר או לקלאץ את זה רק אתה ואדם שנהג בעבר על הרכב ידע.

רעשים, תופעות לוואי אין? אין נזק.

בכ"מ, הגיר בנוי בצורה כזו שמהילוך לנסיעה קדימה לא תוכל להכניס להילוך לנסיעה אחורה אלא אם כן תשים ניוטרל או שתעצור את הרכב עצירה מוחלטת או שתדחוף ממש בכוח. אבל מהילוך קדמי ישר לרוורס רוב הסיכויים שזה יהיה בלתי אפשרי.

יכול להיות שנאבקת אם הגיר וניסית להכניס הילוך ומשם באו הרעשים אבל כל עוד לא קרה כלום, הכל בסדר.

כמו שכבר אמרו, הרכב היה אמור להבלם בצורה נוראית. (ואולי היו קורים עוד כמה דברים נוראים על הדרך).

פורסם

חברים כתבתי שהצלחתי להכניס לרוורס ? אם כתבתי אני מצער! ממש לא הצלחתי להכניס, הרעשים הרתיעו אותי ומיד קלטתי את התקלה והחזרתי לחמישי!!!

בכל אופן נסעתי איתו היום עוד 60 קלומטר והכל נראה תקין, הרוורס נכנס חלק, אין רעשים.

פורסם

אז כנראה שהכול בסדר...

בכל מקרה, כידוע לי אמור להיות איזה מנגנון שמגן על האפשרות להעביר מהילוך קדמי להילוך אחורי תוך כדי נסיעה. מוזר מאוד מה שאתה אומר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אז כנראה שהכול בסדר...

בכל מקרה, כידוע לי אמור להיות איזה מנגנון שמגן על האפשרות להעביר מהילוך קדמי להילוך אחורי תוך כדי נסיעה. מוזר מאוד מה שאתה אומר.

אולי באלטו אין.. חסכו.. אתה יודע 60 אש"ח.. חח

פורסם

quote=oriaha;2862071]אולי באלטו אין.. חסכו.. אתה יודע 60 אש"ח.. חח

חחח.. אהבתי. יש מצב...

אני נוהג כבר 23 שנים וכל הרכבים שלי היו עם גיר ידני. תתפלא, בני אדם מתבלבלים.

כשנוהגים לפעמים הראש במקום אחר. לא חסר דאגות, מחשבות וחדשות רעות ברדיו. אז בהחלט קורה שמתבלבלים. הבחור ציין במפורש שזה היה רגע של חוסר ריכוז. לא צריך לרדת על פותח השרשור. הוא גם ככה מוטרד ומצטער אני בטוח.

הבחור ציין את המילה "קלאץ'" 4 פעמים בהודעה שלו ונשאלת השאלה הכנה: איך לא שמת לב? איזו מן התבלבלות זאת?

אהבתי יותר. שכל אחד יחשוב על מה שיוצא לו מהפה שלו לפני שהוא פולט על אחרים.

לי אישית היה מקרה דומה כשלמדתי לרישיון. בכביש בין עירוני ניסיתי בטעול להכניס להילוך אחורי במקום לחמישי- לא הצלחתי :) .הרכב המשיך לנסוע בכיף. בכל מקרה,אמרת שהרכב משנת 2010, ז"א שצריכה להיות לך אחריו עליו.קפוץ למוסך ותעשה בדיקה. זה אמור לעלות כסף במסגרת האחריות, אני חושב.

בהצלחה חבר.

יעקב.

"כל מעשנו בחיים נובעים רק מאינטרסים"

פרידריך ניטשה

האינטרס שלי הוא להעזר באנשים ולעזור להם.

:lol:

• תוכן חדש...