Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך החלטה פשוטה לפי הידע שלכם מה כדאי יותר ומה פחות.

הרכב אגב זה פונטו ספייס 2002.

ההתלבטות כרגע זה בין מורל פולס 6

http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=PULSE65&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=408&aff=Zap&lang=he

לבין GT 5650C של JBL

http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=GT5650C&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=408&aff=Zap&lang=he

ההתבלטות היא בניהם לא מסיבות מסויימות, פשוט אני מכיר את JBL כחברה איכותית מאוד, ומשיטוט פה בפורום עלו המורל כאיכותיים גם כן, לכן אני מעוניין לדעת מה כדאי מבין השניים.

אגב באותו מחיר פחות או יותר יש את המורל טמפו http://www.pompa.co.il/pl_product~TEMPO66~61~408.htm

שגם הם ממה שאני זוכר מקריאה בפורום נחשבים טובים.

הסט שייבחר יוגבר ע"י רדיו דיסק (ללא מגבר) של קנווד KDC-W312 :http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=JIKDCW312 הרדיו דיסק כבר ברשותי בסביבות השנה וחצי, הלינק הוא רק למידע.

אשמח לעזרתכם.

פורסם

הטמפו טוב משמעותית מה GT של JBL.

אם אתה מחפש יותר איכות מעוצמה- לך על הטמפו.

אם אתה מחפש יותר עוצמה- לך על סט נציל כמו הרץ דיצ'י.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

המלצה קצת שונה : מניסיון של יותר מ 3 שנים בשתי מכוניות שונות.

סט רמת כניסה של blaupunkt , מניסיון מדובר בסט איכותי , "קל" קרי יכול להדחף בקלות על ידי הגברת ה HU . יחד עם זאת הגברה חיצונית עושה לו רק טוב. אפשר לרכוש מכאן

להערכתי הם יותר טובים מהטמפו , הטוויטרים ברורים ומפורטים בON קצת חדים אפילו. סאונד עוטף וחם.

נמכרים במחיר בדיחה של 350 ש"ח (למרות שבאתר כתוב ב 400 בפועל הם מוכרים אותם ב 350 ) .

מותקנים ברכב של אישתי , ואחרי הוספת מגבר (גם של בלאופונקט ) התוצאה היא ממש בכלל תענוג.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

לא שמעתי את המורל את הJBL שמעתי אבל לא בצורה רצינית אלא סתם ברכב של "חבר של חבר" שנתן לנו טרמפ.

"הטמפו טוב משמעותית מה GT של JBL.

אם אתה מחפש יותר איכות מעוצמה- לך על הטמפו.

אם אתה מחפש יותר עוצמה- לך על סט נציל כמו הרץ דיצ'י."

למה הכוונה בכך? אני מחפש עוצמה אבל גם איכות כמובן, הטמפו הוא נציל יחסית? אם אני יוסיף מגבר בעתיד הוא יהיה טוב משמעותית מהשאר?

מה עם הblaupunkt שהוצע כאן? לפי הערכתו של ofer_1973 הם יותר טובים מהטמפו, אשמח לעזרה ולדעת מה אתם הייתם קונים בתקציב הנ"ל.

כרגע רשמתי לי את ה-blaupunkt בצד, אני אברר לגביהם.:mm_yeah:

אני מצטער על החפירות, אני לא הכי מבין בתחום והקומפוננט היחיד שהיה לי היה של MAGNAT והוא היה יחסית טוב לי, טיפה נחנק בווליום גבוהה.

פורסם

מהשוואה שערכתי בין שני הזוגות - הבלאופונקט עדיפים לפחות לטעמי (יש לי גם את הטמפו )

אני רכשתי אותם לפני יותר משלוש שנים ב 300 ש"ח - ואני לא חושב שיש סט שיתן את התוצאה שלהם באותו המחיר. אם המחיר משחק כאן תפקיד הם מנצחים בנקודות.

לא מספיק לבדוק נתון נצילות של רמקול , זה לא אומר הרבה על טיב וסוג ההגברה שרמקול צריך. לכל רמקול יש הספק מינימלי שבו הוא מתחיל להשמע טוב ללא קשר לעוצמת הצליל שהוא מפיק , זה נתון שבדכ' אינו מפורסם.

אפשר לנסות לגזור אותו בדכ' מעוצמת המגנט , או גודלו - מגנט גדול = שדה מגנטי גדול = הרבה זרם שצריך להזרים לסליל כדי להתחיל להזיז את פעולות הבוכנה שהיא זאת שבעצם מרעידה את האוויר .

הסט של הבלאופונקט הנ"ל מותאם להגברת hi-power אמנם

גם ככה, ההגברה של ה hu מוגבלת , ומרבית הרמקולים האלו ישמעו כמובן טוב יותר עם הגברה בריאה יותר.

לסיום , בלאופוקנט , חברה גרמנית שאינה מוערכת מספיק בארץ שיש לה מוצרים לא רעים בכלל, במחירים ששווים לכל נפש.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

עופר, אני מאוד מעריך את הדעות שלך כיוון אתה מבסס אותן על ניסיון, אך כיוון שפעם אחת הבנתי איך אתה מקבל דעה, רצוי שתבהיר איך בוצעה ההשוואה, כי אני עדיין מתעקש שסט שמותקן מאחורה וסט שמותקן מקדימה אין בהם כדי להוות השוואה אמינה כלל וכלל, וכשתשנה מיקומים התוצאה יכולה להיות הפוכה ב- 180 מעלות, בדיוק כמו שסט של פוקאל נשמע נהדר בבית או על דוגמנית, וברכב הוא נשמע הרבה יותר חד.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

סרול ! עכשיו הרמת לי להנחתה.

כאן אני מדבר מניסיון: הבלאופונקט האלו היו מותקנים ברכב שלי הקודם (רנו מגאן 2008 סדאן - מצטער על כל רגע שמכרתי את הרכב הזה אבל זה לדיון אחר בפורום אחר) מאחור על מדף האחורי , הם היו מחוברים להגברה של אותה יחידת ראש pioneer deh-p65bt יתרה מכך הטווטרים היו מותקנים בדיוק גם באותה זווית שבה הטוויטרים של הטמפו שלי דה-היום מותקנים.

אם יש לי נקודות רפרנס אז על אחת כמה וכמה, אני מקבל את דעתך ומסכים ב 100% למיקום חשיבות אקוטית , סט מאחור לא נשמע כמו סט מקדימה.

אבל אני יודע איך הטמפו נשמעים מאחור מוגברים באמצעות מגבר חיצוני , ואני יודע איך הבלאופונקט האלו נשמעים מאחור מוגברים ע"י ה hu נכון, לא באותו הרכב אבל אם הבלאופוקנט האלו שתוכננו מראש להיות רמקולים זולים להגברה באמצעות ה hu נשמעו לא הרבה יותר טוב מאשר הטמפו אשר קיבלו הגברה טובה יותר בכל פרמטר מה hu . אומר דרשני.

כאשר המגאן (זצ"ל ) נמכרה שלפתי את כל המערכת משם לרבות הרמקולים והhu -מגבר לא היה , ידעתי כי הסאונד יכל להיות טוב יותר כי הרגשתי שהגברה חסרה .

כאשר העברתי את המערכת לאלמרה התקנתי בשלבים את הhu , ואת הבלאופקט האלו על המסגרת של הרמקול המקורית , כמובן שהתוצאה יכלה להיות משופרת ברמות.

אחרי ביקור אצל יוסי , שקיבע את המידים על טבעות כמו שצריך , והתקנת מגבר גם הוא מבית בלאופוקנט , כל הסאונד קיבל נפח וחמימות - הטוויטרים שהותקנו on axis על מכסי המראות הצדדיות - הפסיקו להיות חדים וחותכי אוזן ( התלונה העיקרית של אישתי בסאונד ברכב שלה)

וכמובן הדלת הפסיקה לרעוד .

אני לא פוסל את הטמפו ! הוא רמקול טוב , במחיר שלו אפשר למצוא דברים טובים לא פחות.

אני אומר שב 300 ש"ח התמורה היא עשרות מונים משתלמת יותר , אני יכול לומר לך בוודאות באלמרה האיזון הטונלי הוא יותר טוב מאשר בהונדה שלי עם אותו סט הייבריד +סלסטרה ששם עדיין ניראה כאילו חסרים לי מידים.

אמנם מי שישמע את האלמרה יאמר שהסאונד אולי קצת "מתכתי" למרות שאני לא כל כך קונה את הקביעה הזאת.

בסופו של יום מדובר ברמקול מפתיע מאוד, גם המגבר אגב שנרכש ב 500 ש"ח כי היה תקוע בתצוגה , מוציא סאונד שהוא פנינה אמיתית למחירו , אם הייתי יודע לא הייתי טורח להביא איתי את הסוני (שהוחלף בנתיים בסלסטרה ) כל הדרך מחו"ל...

וכן : אני חושב שיש לי מספיק ניסיון באודיו , כדי להבחין בין סאונד של מגברים שונים, מקורות שונים וכמובן רמקולים שונים , ויותר חשוב לדעת לאיזה מהרכיבים יש תמורה במערכת הכוללת.

אה עוד משהו לפני סגירת התגובה. הכותרת של השרשור הזה מאוד מעניינת, כי לדעתי היא טומנת בחובה את האתגר האמיתי.

הרי לשפןך כסף על סטים hi-end עם מגברים בעלי ספקי כח דמיוניים שכל המעגלים הם עבודת יד בהלחמות כסף, אין בעיה.

אבל לקחת רכיבים "עממים" , ולהוציא מהם תוצאה שתגרום לחיוך על הפנים זה האתגר האמיתי. כגודל הצפייה כן גודל האכזבה (ראה מקרה מורל הייבריד וחבר פורום חופר בשם ofer_1973 )

יכול להיות שאני פשוט מתחבר גם לסטים עממיים יותר מאשר סטים שמכוונים "גבוה" .

פורסם

אני הייתי ממליץ לך לסט ללא הגברה על הרץ מסדרת דייצי בהספק של 80WRMS בנצילות של 93DB שזה מושלם לעבודה בהיי פאוור ו או מגבר עדין.

פורסם

יש קישור לרמקול שהצעת?

כרגע אני מבין שהבלאקפאונט מוביל,

אם אני מוסיף הגברה רק לקומפוננט, (אוליי אני מעוניין להוסיף 6X9 מאחורה במגש, אז שיגביר אותם על הדרך)

כמה יעלה לי מגבר בסיסי?

• תוכן חדש...