Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי פג'ו 205 שנקנתה לפני יומיים.

הדשבורד היה קצת מפורק אז היום ישבתי ובאמצעות בנדים ושאר ירקות השבתי אותו למצב תקין.

אבל (!!) תוך כדי עבודה על הדשבורד, בהגיעי לאיזור רדיאטור חימום פנימי, שמתי לב לקורוזיה בחיבורי המערכת, נגיעה קלה

באיזור הקורוזיה הביאה מיד לתחילתה של נזילה. ונוזל קרור נכנס פנימה אל הרכב.

כאשר הבורר של המזגן נמצא על קרור, אין נזילה, ואילו כאשר הוא על חימום, היא מיד מופיעה.

3 שאלות:

1. האם יש משמעות לעובדה שכשבורר המזגן מכוןן לקירור אין נזילה ?

2. האם ניתן להחליף עצמאית את רדיאטור החימום הפנימי, ללא פרוק כולל של הדשבורד ?

3. בהנחה שאני צריך לוותר על החימום (ואני מבין מחיפושים בפורום שכנראה שכן) , מישהו יכול להנחות אותי למיקום הצינורות הנכנסים לרדיאטור על קיר האש ? האם הם אחד ליד השני, אחד מעל השני ? פתחתי מכסה מנוע ואני לא יודע איזה הוא איזה.

תודה

ניר

פורסם

בניגוד לרוב המכוניות, ב-205 אפשר להחליף את רדיאטור החימום הפנימי בקלות, ללא צורך בפירוק כל המכלול. פרק רק את המכסה מצד שמאל (ליד רגלי הנהג), ותראה את הצינורות מתחברים לרדיאטור. יש גישה (לא נוחה אמנם) להכל, ואפשר להחליף.

קנה חדש ולא משומש.

בהצלחה.

דני

פורסם

דני, תודה על התגובה הזריזה.

לפני שאכנס לפרוייקט הזה בסופ"ש, אשמח להבין מדוע הנזילה מופיעה רק כאשר אני מעביר את בורר המזגן למצב חימום?

האם הבורר שולט על ברז כלשהו ?

תודה

ניר

פורסם

רק במצב חימום זורמים מים חמים ממעגל קירור המנוע לרדיאטור החימום, מהכפתור יוצא כבל (אם אני זוכר נכון ב 205) ששולט על ברז.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ביצעתי בדיקה נוספת.

גם במצב קרור ישנה נזילה, משמע - מים זורמים במערכת כל עוד הרכב מונע.

נראה שהנזילה אינה הרדיאטור עצמו אלא מהחיבור שלו לצינורות, אך עכשיו חשוך מכדי לבדוק. אמשיך מחר :)  

פורסם

אכן מים זורמים לרדיאטור חימום כשאתה מעביר את הבורר לחימום, הנזילה שראית כשהמזגן במצב קירור יכולה להיות סטטית עקב המצאות נוזל בצנרת ולא מחייב שיש זרימה.

חשוב לבדוק את זה טוב כדי שלא ידחפו לך החלפה של עוד משהו "על הדרך".

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

גם אם יש ברז תהיה נזילה כי הברז סוגר רק צד אחד למניעת סירקולציה אך לא ימנע נזילה, כרגע לדעתי חשוב מאוד לאור הממצעים שהעליתה זה לבדוק את כל מערכת הקירור יכול להיות שהיא כולה רקובה מה שיוביל לפיצוץ נזילה התחממות וסוף לרכב שזה עתה רכשתה עקב חוסר כדאיות כלכלית לתיקון (אין לך בטח גם שעון חום).

את הרדיאטור לא בעיה להחליף לקנות ב כ 300-400 ש"ח חדש (מקורי) להוציא את הישן ולשים חדש אכן לא צריך לפרק את הדש. אבל כן צריך ידיים ימניות וחוש טכני והרבה דבק לדש.

פרק גם את הצינורות מהרדיאטור הראשי ובדוק מצבו כמו כן גם את מצב הצינורות האם הם רכים או קשים וקריספיים , די קל להחליף אותם הם לא יקרים.

נוזל קירור אתה יכול לשים פרסטון ללא חשש.

פורסם

בניגוד לרוב המכוניות, ב-205 אפשר להחליף את רדיאטור החימום הפנימי בקלות, ללא צורך בפירוק כל המכלול. פרק רק את המכסה מצד שמאל (ליד רגלי הנהג), ותראה את הצינורות מתחברים לרדיאטור. יש גישה (לא נוחה אמנם) להכל, ואפשר להחליף.

קנה חדש ולא משומש.

יש לי את אותה הבעיה, הלך הרדיאטור חימום לפני שנה והיתה לי נזילה רצינית בתוך הרכב של נוזל קירור, הרדיאטור חימום מנותק כעת. כתוצאה מזה אני מת מקור עכשיו כשאני נוסע ברכב בחורף. בדקתי במוסך ואמרו לי שזה עניין של כ 2000 ש"ח החלפת הרדיאטור לחדש בגלל שצריך לפרק את כול הדשבורד. אם אתה אומר שלא צריך לפרק אותו וניתן להחליף אותו לבד אז אני אשמח לעשות זאת. תאמר לי בבקשה איפה בדיוק נמצא הרדיאטור חימום, אם אפשר גם תמונה זה מאוד יעזור, ומה צריך לעשות על מנת להחליף אותו?

תודה מראש.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

• תוכן חדש...