Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדק בבלוק מנוע 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו האוטו 206 01'.

האוטו היה היום במוסך בכדי לתקן חור באגזוז, המכונאי זיהה נזילת מי קירור, לדבריו הנזילה נובעת מסדק בבלוק מנוע,

כרגע אני לא זיהיתי איבוד מים.

האם המנוע יכול להחזיק מעמד לאורך זמן עם הסדק או שזה מצריך טיפול מיידי?

המוסכניק הציע לי שלוש אופציות : 1. החלפת מנוע 2. הוצאת המנוע וריתוך הסדק 3. לשים אפוקסי.

מה לדעתכם צריך לעשות? אני פשוט טיפה אובד עצות ולא יודע מי נגד מי.

תודה מראש לעונים.

פורסם

שלום ,

הפתרון הוא החלפת מנוע מושלם , אבל ניתן לנסוע במצב זה עד שתופיע נזילת מים . נקה את המקום בעדינות ושים דבק איפקסי , תוכל לנסוע כך שנה שנתיים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

את האוטו קניתי לפני פחות מחצי שנה ועשיתי לו בדיקה בקומפיוטסט ולא נאמר כלום לגבי בלוק מנוע ,השאלה היא האם יש להם סוג של אחריות?

האפשרות שהכי קוסמת לי היא להוציא את המנוע ולרתך אותו ולא מנוע משומש שאני לא יודע מה הוא עבר....

השאלה היא האם בכלל יש אפשרות לרתך את המנוע הזה כי אני לא יודע מאיזה חומר הוא עשוי.

פורסם

אני אישית ממליץ בחום במצב שכזה בתור התחלה לשים את אפוקסי הקסם, זה שהופך לאבן... הוא נועד לדברים שכאלה למרות הטמפרטורה החמה של הבלוק במצב עבודה. מהיכרות אישית שלי עם האפוקסי אני יכול לומר לך שלפני לא מעט זמן סגרתי איתו סדק בגיר ידני וזה החזיק יופי ומחזיק עד היום (כבר עברו כמעט שנתיים מאז).

:)
פורסם
השאלה היא האם האפוקסי יחזיק את הסדק שלא יתרחב/ יפתח עוד יותר ואם כן אז כמה זמן +-?

יחזיק גם יחזיק! אין סיבה שלא. יש לשייף את המקום מליכלוך לפני האפוקסי ולשים אותו בצורה טובה.

פורסם

תנקה את איזור הסדק בצורה ייסודית+שיוף עם נייר שיוף טוב טוב, לאחר מכן תנקה בעזרת אציטון/טינר את האיזור, לאחר שהאיזור יתייבש היטב מרח את האפוקסי, ולאחר ייבוש סופי תוכל למלא נוזל קירור במנוע וליסוע.

פורסם

מים לא עושים סדק במנוע,מים אוכלים את בלוק המנוע כמו תולעת שאוכלת את העץ מבפנים.

לכן זה מיותר לבצע ריתוך כל שהוא לדעתי בלוק כזה חסר תקנה,יש אפשרות לבצע חסימות עם דבק אפוקסי ולעקוב אחר מפלס נוזל הקירור עד למצב נסבל.

פורסם

גם עכשיו אני מסוגל לסוע. אין נזילה מסיבית של נוזל קירור אלא טיפטוף קל בכמעט ולא מתבטא בירידה במפלס הנוזל קירור פשוט אני רוצה לעשות פעולה מונעת ושלא עוד חודשיים/חצי שנה אני צריך להתעסק עם זה שוב.

האם האפוקסי מומלץ בתור טיפול זמני עד לפתרון הבעיה או שמא אפשר לשים את האפוקסי ולשכוח מהבעיה?

ואם לא אז עשיף לרתך או פשוט להחליף מנוע ואז כמה זה צריך לעלות +-...

תודה מראש.

פורסם
גם עכשיו אני מסוגל לסוע. אין נזילה מסיבית של נוזל קירור אלא טיפטוף קל בכמעט ולא מתבטא בירידה במפלס הנוזל קירור פשוט אני רוצה לעשות פעולה מונעת ושלא עוד חודשיים/חצי שנה אני צריך להתעסק עם זה שוב.

האם האפוקסי מומלץ בתור טיפול זמני עד לפתרון הבעיה או שמא אפשר לשים את האפוקסי ולשכוח מהבעיה?

ואם לא אז עשיף לרתך או פשוט להחליף מנוע ואז כמה זה צריך לעלות +-...

תודה מראש.

להחליף מנוע על סדק שאין לא כרגע כל משמעות?! מיותר...אתה עלול לצאת בנזק של מעל 6000 ש"ח במיקרה הטוב.

ריתוך - תשאיר את זה כאופציה שניה אם האפוקסי לא יחזיק...

לגבי האפוקסי - זה יכול להחזיק שנים!

פורסם
להחליף מנוע על סדק שאין לא כרגע כל משמעות?! מיותר...אתה עלול לצאת בנזק של מעל 6000 ש"ח במיקרה הטוב.

ריתוך - תשאיר את זה כאופציה שניה אם האפוקסי לא יחזיק...

לגבי האפוקסי - זה יכול להחזיק שנים!

שלום

מהאופציות שקיבלת במוסך אפשר להוריד את אופצית הריתוך.

אין אפשרות לרתך בלוק אלומיניום כשכל חלקי המנוע מורכבים. כדי לבצע תיקון בריתוך, יהיה צורך להוציא את המנוע מהרכב ולפרק אותו לחלקיו ולשלוח את הבלוק כשהוא ערום להלחמה. זה תיקון יקר יותר מאשר החלפת מנוע ולכן היא לא ריאלית.

ה אם זה באמת סדק? או קורוזיה שאכלה את הבלוק עד שהתחילו לצאת מים?

אם יש גישה טובה למקום הפגוע ואפשר להכין היטב את מקום ההדבקה, תיקון באפוקסי יכול להחזיק שנים.

בכל מקרה בדוק תמיד את מפלס נוזל הקרור והוסף לפי הצורך.

יום טוב

פורסם
שלום

מהאופציות שקיבלת במוסך אפשר להוריד את אופצית הריתוך.

אין אפשרות לרתך בלוק אלומיניום כשכל חלקי המנוע מורכבים. כדי לבצע תיקון בריתוך, יהיה צורך להוציא את המנוע מהרכב ולפרק אותו לחלקיו ולשלוח את הבלוק כשהוא ערום להלחמה. זה תיקון יקר יותר מאשר החלפת מנוע ולכן היא לא ריאלית.

ה אם זה באמת סדק? או קורוזיה שאכלה את הבלוק עד שהתחילו לצאת מים?

אם יש גישה טובה למקום הפגוע ואפשר להכין היטב את מקום ההדבקה, תיקון באפוקסי יכול להחזיק שנים.

בכל מקרה בדוק תמיד את מפלס נוזל הקרור והוסף לפי הצורך.

יום טוב

איזה מהאופציות היא היותר טובה, סדק או קורוזיה?

לגבי האפוקסי אמרו לי כמה מוסכים שזה לא יחזיק ואני כבר לא יודע מי צודק...

פורסם

לפני כ-5 שנים נתקעתי באזור צומת אשדוד עם רכב מאזדה עקב בעית חום. התברר שהתקלה היתה חור קטן בבלוק. מכונאי החילוץ הדביק לי דבק אפוקסי והחדיר לתוך החור (בחלק העליון של הבלוק) בורג קטן. מאז הרכב נוסע ללא בעיות ונזילות :-D (כבר הספקתי למכור אותו).

• תוכן חדש...