Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני ארבעה חודשים, נדלקה נורת חום המנוע בזמן נסיעה. עצרתי מיד וראיתי שאין מים במכל העיבוי. לאחר שהרכב התקרר כשעה, הוספתי כמה ליטרים של מים. במוסך ביצעו בדיקה בלחץ ולא מצאו בעיה. כעבור חודשיים, שוב נעלמו המים מהמכל. במוסך החליפו לי את המכסה של מכל העיבוי במכסה מקורי של רנו. כעבור חודש, שוב נעלמו המים (ללא שום סימני נזילה שנראים לעין). במוסך ביצעו בדיקת לחץ במשך שעות עד שהתגלה סדק קטן במכל העיבוי. הוא הוחלף לחדש.

לאחרונה, שוב נעלמו מים: מרמת המקסימום לרמת המינימום בתוך כמה ימים.

יש לציין שעד לפני ארבעה חודשים, מעולם לא הוספתי נוזל קירור למכל. אני יד ראשונה של הרכב והוא עבר רק כ-90,000 ק"מ. עם או בלי קשר לאיבוד המים, למנוע יש נטייה להתחמם דווקא בעמידה, בניוטרל. המחוג מגיע כמעט עד האזור הקריטי ואז המאוורר מתחיל לפעול, מקרר את המנוע ומתכבה.

מחיפוש בפורום, ראיתי שייתכן שמים נכנסים לשמן. אבל בדקתי את המדיד כשהרכב קר והשמן צהוב והרמה שלו מעל החריץ העליון של המדיד, כלומר קצת מעל המקסימום. הרכב עבר טיפול לפני כחודשיים.

עד כה שילמתי 400 ש"ח כולל עבודה וחלקים על התיקונים הנ"ל.

1. האם כדאי לי לחזור למוסך הזה?

2. האם מגיע לי זיכוי על התיקונים הנ"ל שלא פתרו את הבעיה? במוסך טוענים שלא, כי תוקנו דברים שלא היו בסדר.

3. אילו עוד סיבות יכולות להיות לאיבוד המים הזה?

4. האם התחממות המנוע הנ"ל דווקא בעמידה היא תקינה?

תודה רבה.

פורסם

רצוי מאוד לבצע שוב בדיקת לחץ של מע' קרור המנוע גם כשהמנוע חם וגם כשהוא קר.

לפעמים קיימת נזילה רק כשהמנוע חם ולפעמים רק כשהוא קר (בגלל התפשטות והתכווצות חומרים).

כמו כן בקש שישימו לב לרדיאטור החימום הפנימי אם אינו דולף.

בברכה - רפי לין

פורסם

autumn ערב טוב.

1. איך ביצעו בדיקת לחץ?האם כאשר המנוע כבוי חיברו משאבה ידנית(פומפה) וניפחו או חיברו לפתח מיכל העיבוי פקק עם שעון ובדקו לחץ כאשר המנוע עובד?אני שואל מפני שסדק במיכל עיבוי עלול להגרם מלחץ גבוה במערכת,לדוגמא כתוצאה מפריצת אטם ראש,וכפי שרפי לין ציין תופעות מסוימות כמו היווצרות לחץ גבוה עלולות להתרחש רק כאשר המנוע חם ותוך כדי פעולה או קר,במקרה הזה חם ובנוסף ניפוח ידני מוגבל בעוצמתו ולא תמיד יגיע לערכים גבוהים מספיק ע"מ לזהות את הבעיה.הסדק במיכל העיבוי הוא כנראה רק סימפטום ולא הבעיה עצמה.

2. לגבי עניין המוסך הספציפי:איבוד מים בכמות כפי שאתה מתאר צריך להגרם מבעיה משמעותית או מצירוף של כמה גורמים(כפי שיוסי כוהן ציין-תרמוסטט תפוס,יש אפשרות לראדיאטור סתום,מאוורר שלא נכנס בזמן לעבודה כתוצאה מחיישן תקול וכו') ומחייבת פתרון.אני לא רוצה להשמע רשע,אבל תשקול ברצינות להחליף מוסך.בעיה כזו מוסך סביר צריך למצוא.לא יכול לייעץ לך לגבי הניסיון לבקש את כספך חזרה.בד"כ הסיכוי לכך קלוש ואני אישית לא הייתי מתעקב על כך ופשוט לא חוזר לאותו המוסך.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

רפי, תודה על העצות. אני אמסור למוסך.

יוסי, תודה על ההארה. לא ידעתי את זה.

adz, תודה על העצות וההסברים. אני לא יודע איך הוא ביצע את הבדיקה. אני אשאל אותו. בקשר למוסך, העניין הוא שאני נודד ממוסך למוסך בתדירות מטורפת, כי פשוט לא מצאתי אף מוסך נורמלי. אני גר בכפר סבא. "מוסך רון" בכפר סבא, המורשה של רנו, גרוע מאוד בשירות וקורע במחירים. וכל המוסכים האחרים שבהם טיפלתי התבררו כבלתי אמינים ו/או בלתי מקצועיים. אז אני מניח שהחיפוש יימשך... כדאי לפנות למכון רדיאטורים?

פורסם

אין בעד מה.

מניסיון,אני מבין על מה אתה מדבר בקשר לנדודים והחיפושים אחרי מוסך טוב ואמין שאפשר לסמוך עליו(לאו דווקא זול) והאכזבה מהמוסכים המורשים של רנו-ניסאן..

אני לא מהמרכז אבל מקריאה בפורום עולים שמות של שני מוסכים טובים (לא מורשי יבואן) המתמחים ברנו וממוקמים בת"א:

1. שאפט.

2. אמיר&חזי.

תריץ חיפוש בפורום עליהם,

ועל תשכח לעדכן על התקדמות/פתרון התקלה.מידע זה יוכל לעזור למשתמשים אחרים.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

adz ו-kobi9, תודה רבה על ההמלצות. גזרתי ושמרתי. ואני אמשיך לעדכן. בינתיים אני מעדיף למצוא משהו קרוב לבית כדי להימנע מנסיעות מטרטרות ובזבוז זמן עבודה. אבל אם יהיה צורך, אני אנדוד גם רחוק.

הייתי היום במוסך רביע בכפר סבא, שיש עליו המלצות כאן וגם במקומות אחרים באינטרנט. הוא בדק לחץ עם פומפה כשהמנוע כבוי אבל חם - חיבר שעון לחץ לפתח של מכל העיבוי וניפח ידנית. הוא לא מצא בעיה. לגבי ההתחממות בניוטרל, הוא ראה שהמאוורר נכנס לפעולה כשהמחוג קצת מעל החצי, והוא אמר שזה תקין. לדבריו, ברנו, כשממלאים עד המקסימום, מפלס מי הקירור יורד למינימום תוך כמה ימים ונשאר בו לאורך זמן. אז קבענו שאני אמשיך לעקוב ואם זה יירד מתחת למינימום, אני אחזור אליו. יש לציין שהוא לא גבה כסף על הבדיקה. זה כבר יפה ולא מובן מאליו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: במוסך מצאו קורוזיה במשאבת המים. הם גם הראו לי אותה. הצעת המחיר שלהם: החלפת משאבת מים יחד עם החלפת רצועת טיימינג עם כל מיני רצועות מסביב על הדרך - כ-1,500 ש"ח. מה דעתכם?

פורסם

חשוב לציין כי כל מכון רדיאטורים יוכל לבצע בדיקות לחץ כאלו וגם לטפל ברוב הבעיות, שהרי מזה הם מתפרנסים.

לגבי המוסך שרוצה 1500, בהחלט חשוב להבהיר שאתה מצפה שהטיפול הזה יפתור את הבעיה, ואם לא - שיתמודדו עם התקלה באותו כסף לאחר מכן.

פורסם

אני חושב שהם לא יקחו על זה אחריות כי הם מראים לו שהמשאבה תקולה.

יכול להיות שהיא הגורם לבעיה ויכול להיות שהיא רק חלק מהבעיה.

קובי

פורסם

בסוף נשארתי עם המוסך המקורי, אוטוטק, שהתחיל את הטיפול בבעיה, כי במוסך השני לא מצאו בעיה ובמוסך רדיאטורים אמרו שלא בטוח שהבעיה היא ברדיאטור. אז העדפתי להישאר עם מי שלפחות יבצע את הבדיקות הבאות חינם. כפי שאמרת, קובי, לא נראה לי שהם יתנו זיכוי על החלפת משאבת המים, כי הם הראו לי את המשאבה הצהובה מקורוזיה כשהיא עדיין הייתה מורכבת במכונית וייתכן שזה רק חלק מהסיבה לאיבוד המים.

אני אמשיך לעדכן. תודה לכם.

• תוכן חדש...