Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לפני כשבועיים עמדתי (רביעי בערך) ברמזור כאשר צבעו התחלף מאדום לירוק ,ולפני שהתחלתי את נסיעתי (הרכב שלפני לא זז עדיין) נכנסה בי מאחור מונית.

יצאתי מרכבי וברכתי את הנהג בבוקר טוב,הוא השיב ב"לא קרה כלום" לא עניתי לו,התכופפתי מתחת לפגוש האחורי על מנת לראות אם נגרם נזק לפח שמאחורי הפגוש,לא נגרם.

אמרתי לנהג המונית שלא קרה כלום מאחורי הפגוש ונכנסתי לרכב ופניתי לנסוע,ובאותו רגע נזכרתי שלא בדקתי את צידי הפגוש,יצאתי מהרכב ומייד שמתי לב שצידו השמאלי של הפגוש שלי מנותק ממקומו ושהשיניים אשר מחזיקות אותו שבורות.

סימנתי לנהג המונית לעצור בצד והוא עצר,כאשר ביקשתי את פרטיו הוא סרב לתת לי אותם והחל לצעוק ולקלל ולקרוא לי שקרן ולהגיד שאני מנסה לעשות עליו קופה מכיוון שיש שריטות (חנייה) על הפגוש שלי,אמרתי לו "השריטות אכן לא אשמתך אבל הפגוש המנותק,כן!".

הוא אמר שהוא מסרב לתת את פרטיו עד שהעורך דין (התברר מאוחר יותר כביתו) שלו והצלם שלו (בעלה) מגיעים למקום.

חיכיתי והם הגיעו כרבע שעה מאוחר יותר,ומיד התגייסו אליו בהאשמות כלפי (למרות שלא היו נוכחים בזמן התאונה) ועוד הוסיפו ש"חבל לי" ו"לא כדאי לי" ,מכיוון שהם יתבעו אותי על סחטנות.

דו"ח השמאי שעלה 500 ש"ח קבע שלא ניתן לתקן את הפגוש מאחר ושיניו שבורות וישנו צורך בפגוש חדש שמחירו 2500 ש"ח.

שלחתי את דו"ח השמאי לחברת הביטוח והם שלחו מכתב בדואר רשום לאדם שפגע ברכבי.

היום חברת הביטוח שלי מסרה לי מכתב מהבת שלו ובעלה עורכי הדין ש:

הוגשה נגדי תלונה במשטרה על סחטנות.

שדברי מצוצים מהאצבע ושהם לא יתנו יד לסחטנות שלי ושהם שומרים לעצמם את הזכות לטבוע אותי מנגד אם אתבע אותם.

מכיוון שמרשם מודה שפגע בי אך לא מודה שגרם את הנזק ,זאת אומרת הוא אומר שהנזק קרה לי לפני כן.

יש ברשותי צילומי וידאו ,הקלטות אודיו ותמונות רגילות כולם מתארות את הנהג הפוגע:מקלל משקר,מודה שהוא פגע בי ומאיים עלי וכמו כן אותו שולף בקבוק מיים מנקה את הפרונט של הרכב שלו,ומכניס את הגריל שלו חזרה למקום לפני שהצלם הגיע למקום.

מה שאני חושב לעשות הוא כך:

1)אין מצב שאני מוותר על זה,אני יודע מה קרה שם וזה שחור על גבי לבן.

2)אני אקח עורך דין מכיוון שאני לא מנוסה בבתי משפט והוא יהיה מצויד עם שני עורכי דין.

3)אני מתכוון לתבוע אותו על 500 ש"ח לשמאי 2500 ש"ח על הפגוש,שכר הטרחה של העורך דין שאקח,ואם בית המשפט יראה לנכון אז גם עוגמת נפש שאני לא מתכוון לקחת אלי אלא לבקש לתת את הסכום לאגודה לנפגעי תאונות דרכים ,אני רוצה שיצא משהוא חיובי מהשקרים של האדם הזה.

אז מה אני שואל בעצם:

זו לא פעם ראשונה שמישהוא נכנס בי מאחורה,גם לא פעם שלישית,זה קורה לכולם אני מתאר לעצמי.

זו כן פעם ראשונה שמישהוא משקר ולא לוקח את האחריות על מעשיו הברורים ועוד הולך עם הקשר שלו כול כך רחוק שהוא מוכן לקחת את השקר הזה לבית משפט,עכשיו אני מעולם לא הייתי בבית משפט,אבל זה לא מפחיד אותי כי אני יודע מה קרה שם ואני יודע מה האמת ואני לא הולך לתת לשקרים הללו להמשך.

רציתי לשאול מה נהוג לעשות במקרים כאלו?

האם לכם קרה משהוא דומה,מה עשיתם?

תודה מקרב לב!

פורסם

ללא כל קשר, לגשת לבי"ח להתלונן על כאבים חזקים בצוואר וגב תחתון, ללכת למעקב אצל אורטופד לאחר מכן.

כדי להמחיש שכן הייתה פגיעה, היות והוא פגע בך מאחור, הוא יצטרך לשלם את זה גם אם אתה מנסה לסחוט אותו, אין לו הרבה מה לעשות בנידון.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

תודה על התגובה אור.

אני לא מאמין שאני הולך ללכת לבית חולים כי לא באמת כואב לי הצוואר,אני לא כזה.

אני רק דורש את שמגיע לי.

פורסם

תשמע את השיר "שלום לתמימות"

אולי תבין איפה אתה חי.

מה שלא יוצא דרך הכיס יוצא דרך התחת, אין מה לעשות.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

יש לך ביטוח מקיף? אם כן תן לביטוח שלך לטפל במקרה. הוא לא שונה מכל תאונה אחרת בה יש נזק לרכוש.

התלונה במשטרה אינה שווה את הנייר שעליה נכתבה. המשטרה בכל מקרה תסגור את התיק מחוסר אשמה או מחוסר עניין לציבור.

במידה ויש לך ביטוח צד ג' בלבד, הגש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בצירוף דוח השמאי.

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
יש לך ביטוח מקיף? אם כן תן לביטוח שלך לטפל במקרה. הוא לא שונה מכל תאונה אחרת בה יש נזק לרכוש.

התלונה במשטרה אינה שווה את הנייר שעליה נכתבה. המשטרה בכל מקרה תסגור את התיק מחוסר אשמה או מחוסר עניין לציבור.

במידה ויש לך ביטוח צד ג' בלבד, הגש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בצירוף דוח השמאי.

בהצלחה.

היי ירון!

כן,יש לי ביטח מקיף,ונתתי להם לטפל בזה הם שלחו לו מכתב והוא החזיר להם מכתב מהעורכת דין שלו ואז הביטוח אמר לי:"או שאתה תובע את הביטוח (שאני לא רוצה כי זה ייקר לי את הפוליסה) ,"או שתתבע אותו בבית דין לתביעות קטנות.

שוב אני חוזר:הוא מודה שפגע בי,אך לא מודה בנזק.

פורסם

אם אתה רוצה לקבל את סכום הנזק תבע אותו כפי שציינתי בבית המשפט לתביעות קטנות. יש לך הוכחות בצורת דוח השמאי, והיות והוא פגע בך מאחור - סביר שטענתך תתקבל.

אין סיבה להתפלפל יתר על המידה עומדות בפניך 2 אפשרויות סבירות (הפעלת הביטוח או תביעה) - בחר לך את האפשרות המתאימה לך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
ללא כל קשר, לגשת לבי"ח להתלונן על כאבים חזקים בצוואר וגב תחתון, ללכת למעקב אצל אורטופד לאחר מכן.

כדי להמחיש שכן הייתה פגיעה, היות והוא פגע בך מאחור, הוא יצטרך לשלם את זה גם אם אתה מנסה לסחוט אותו, אין לו הרבה מה לעשות בנידון.

מזמן לא שמעתי עצה כל כך גרועה. מעבר להיותה הדחה לביצוע הונאה היא עלולה לסבך את הנפגע בצרות צרורות.

אני שמח שנדחתה על הסף.

אני לא מבין מדוע חברת הביטוח של הנפגע לא מטפלת בעניין. מה נכתב בתשובת הפוגע?

ההסבר לאירוע נשמע הגיוני ולכן אל תחשוש מהתלונה. אם תזומן לחקירה, הבא איתך את כל המידע שברשותך.

אם יש לך דו"ח שמאי מסודר, אני סבור שכדאי לך לתבוע את הנהג הפוגע וגם את חברת הביטוח שלו.

בבית משפט לתביעות קטנות הצדדים לא מיוצגים על ידי עורכי דין. בית המשפט דן רק בנזקים ישירים ואין לצפות שיפסוק שום עונשים על הנתבע. אתה יכול להתייעץ בעו"ד כדי לנסח את כתב התביעה, אך לא תקבל הוצאות ייצוג משפטי.

פורסם
מזמן לא שמעתי עצה כל כך גרועה. מעבר להיותה הדחה לביצוע הונאה היא עלולה לסבך את הנפגע בצרות צרורות.

אני שמח שנדחתה על הסף.

אני לא מבין מדוע חברת הביטוח של הנפגע לא מטפלת בעניין. מה נכתב בתשובת הפוגע?

ההסבר לאירוע נשמע הגיוני ולכן אל תחשוש מהתלונה. אם תזומן לחקירה, הבא איתך את כל המידע שברשותך.

אם יש לך דו"ח שמאי מסודר, אני סבור שכדאי לך לתבוע את הנהג הפוגע וגם את חברת הביטוח שלו.

בבית משפט לתביעות קטנות הצדדים לא מיוצגים על ידי עורכי דין. בית המשפט דן רק בנזקים ישירים ואין לצפות שיפסוק שום עונשים על הנתבע. אתה יכול להתייעץ בעו"ד כדי לנסח את כתב התביעה, אך לא תקבל הוצאות ייצוג משפטי.

כן,אני גם לא חשבתי שזה רעיון כזה טוב לשקר זה לא אני.

הביטוח שלי לא יכול לקחת את הפוגע לבית משפט לתביעות קטנות,נכון?

יש לי דו"ח שמאי מסודר.

הממ זאת אומרת שבבית משפט לתביעות קטנות הוא לא יכול להביא את שני העורכי דין שלו?

פורסם

הביטוח שלך לא יגיש בשמך תביעה בבית דין לתביעות קטנות.

בבית דין לתביעות קטנות השופט לא ייתן לשום עורך דין לייצג את אחד הצדדים.

הנתבע יכול להביא את הבת שלו כעדה לאירוע בלי קשר לכך שהיא עורכת דין.

בעולם אידיאלי, אם יש לך סוכן ביטוח טוב, הוא אמור לסייע לך לקבל את הפיצוי מחברת הביטוח של הנהג הפוגע.

במצב הנוכחי, הנהג הפוגע מכחיש את הנזק (אם כי לא את הפגיעה) ולכן חברת הביטוח שלו מסרבת לשלם (הם מעריכים שלא תתבע אותם).

סוכן ביטוח חזק היה מפעיל עליהם לחץ כי הם לא מכחישים את עצם הפגיעה.

גם הגשת התלונה במשטרה על ידי הפוגע (האם באמת הוגשה או שזה רק איום?) מטרתה להניא אותך מלתבוע.

אינני מומחה לביטוח, אך להערכתי יש לך מספר אפשרויות:

א. להפעיל את הביטוח שלך (אתה תשלם השתתפות עצמית) - אחר כך חברת הביטוח שלך תתבע מחברת הביטוח שלך את סכום ההשתתפות העצמית. חלק מהפוליסות כוללות סיוע משפטי - בדוק עם חברת הביטוח.

אם חברת הביטוח שלך לא תסייע לך לתבוע את ההשתתפות העצמית מצד ב' , אתה תצטרך לתבוע מן הנהג הפוגע ומחברת הביטוח שלו (ביחד ולחוד) את ההשתתפות העצמית והנחת העדר תביעות שתפסיד בעתיד, וכן את עלות השמאי.

ב. לתקן את הנזק על חשבונך, מבלי להפעיל ביטוח - ואח"כ לתבוע את הנזק (עלות התיקון והשמאות) בבית משפט לתביעות קטנות. החיסרון הוא שזה יקח מספר חודשים עד שייקבע מועד לדיון והתוצאה הסופית אינה מובטחת.

פורסם

תודה!

לא יודעתי שאני יכול לתבוע את חברת הביטוח על ההשתתפות העצמית שלי ועל התיקרות הפוליסה בעתיד.

אני אקח אותו לבית דין לתביעות קטנות הבת היא לא עדה כי היא לא נכחה בתאונה ,היא הגיעה רבע שעה מאוחר יותר לפחות.

שאלה:אני חייב לתן את הנזק לפני המשפט?

כי אין לי סכום כזה כרגע...

פורסם

התביעה היא נגד הנהג הפוגע וגם נגד חברת הביטוח שלו.

אתה יכול לתבוע כל נזק שנגרם לך כתוצאה מן התאונה.

אם הפעלת את הביטוח שלך- תאבד את הנחת העדר תביעות ל-3 שנים ולכן אתה יכול לתבוע זאת. תזדקק למכתב מחברת הביטוח כאסמכתא לסכום.

אם אתה מתקן בעצמך, כמובן שלא תוכל לתבוע זאת.

מציע שתתיעץ עם משפטן לפני ניסוח כתב התביעה.

האם באמת הגישו תלונה נגדך או שרק איימו לעשות זאת? זה יעיד על מידת הלוחמנות של הצד השני.

פורסם
התביעה היא נגד הנהג הפוגע וגם נגד חברת הביטוח שלו.

אתה יכול לתבוע כל נזק שנגרם לך כתוצאה מן התאונה.

אם הפעלת את הביטוח שלך- תאבד את הנחת העדר תביעות ל-3 שנים ולכן אתה יכול לתבוע זאת. תזדקק למכתב מחברת הביטוח כאסמכתא לסכום.

אם אתה מתקן בעצמך, כמובן שלא תוכל לתבוע זאת.

מציע שתתיעץ עם משפטן לפני ניסוח כתב התביעה.

האם באמת הגישו תלונה נגדך או שרק איימו לעשות זאת? זה יעיד על מידת הלוחמנות של הצד השני.

מה בדיוק אני תובע מהפוגע ומה מחברת הביטוח שלו?

איך אני בודק אם הגישו עלי תלונה?

פורסם

שניהם נתבעים באותו כתב תביעה. יש פשוט שני נתבעים ולא אחד.

קרא את המדריך הזה בעיון:

http://www.consumers.org.il/category/guide-to-small-claims

בקש מחברת הביטוח שלך העתקים של כל התכתובת עם הנהג הפוגע וחברת הביטוח שלו.

בעניין התלונה למשטרה, לאחר מחשבה נוספת אני מציע שלא תנסה לברר זאת.

אם המשטרה תרצה - היא כבר תפנה אליך. תלונות רבות נסגרות "מחוסר עניין לציבור".

שמור את כל התמונות וההקלטות שעשית. כדאי שתרשום לעצמך פרטים נוספים שעלולים להיות משמעותיים (תאריכים, מקומות, פרטי חילופי דברים ועוד).

ייתכן ויעברו מספר חודשים עד שתידרש לתת הסבר, והפרטים עשויים להיות חשובים.

פורסם

רצוי לא לתבוע את חברת הביטוח של הנהג הפוגע.

תבעת , רשאית חברת הביטוח להיות מיוצגת על ידי עובד מטעמה , אותו עובד טוב יותר מעו"ד כי את זה הוא עושה כל יום כל היום.

לכן תבע רק את הנהג.

גישה זו טובה רק במקרה בו אתה סבור כי גם תוכל לגבות מהנהג הפוגע את הנזק אחרי שניצחת במשפט.אחרת תבע גם את חברת הביטוח שלו.

אינך חייב לתקן את הרכב. מגיע לך דו"ח השמאות כולל מע"מ הוצאות ששילמת לשמאי, והוצאות אחרות שהיו לך בקשר למקרה כולל אגרת משפט+ עוגמת נפש בסכום צנוע של 500 ש"ח.

עצתו של אור היא חושך, כיוון שנזק לגוף אתה תובע מחברת הביטוח שלך שביטחה אותך בביטוח חובה.

ושלא יבלבלו אותך או יפחידו אותך מתלונה על סחיטה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...