Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב קליאו B

המיקום הוא בעצם על הדשבורד.. כמה זה גרוע ?

חשוב לציין שהסט הוא 2 חלקים והטוויטר הוא MT23

עדיף את הפודים ? בניה בקורות ?

תמונה:

rs7.jpg

פורסם

זה לא כל כך גרוע

המיקום הזה לרמקולים מתברר בדיעבד בתור אחד משני המיקומים הכי טובים שניתן לשים בהם מידריינג'ים ברכב.

העניין הוא שמדובר אצלך בטוויטרים ולטוויטרים יש תכונה מאוד מרגיזה להסגיר את המיקום שלהם (היות והם מנגנים תדרים מאוד מאוד קצרים ולכן גם כיווניים) והמיקום הזה לטוויטרים לרוב פוגע ברוחב הבמה בצורה אנושה.

בנוסף לכך הטוויטרים שלך הם MT23 ולתת תוצאה טובה באוף אקסיס זה לא דבר שהם מצטיינים בו...

תעביר אותם לקורות לדעתי או למשולשים של המראות ותנסה להביא אותם למצב שהם און אקסיס או בסטייה של לא יותר מ30 מעלות ממרכז הראש שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא מסכים עם אדי!

מהכרות רבת שנים עם קליאו B (עכשיו העלת בי געגועים לקליאו 1.4 ידנית ואכ' לקליאו 1.2 שהיתה של אישתי שהיתה כל כך חסכונית - הרכב הזה היה מספיק לו להסניף אדי דלק ולנסוע עליו שבועות ) - המיקום המקורי של הטוויטרים הוא מעולה (ההתקנה קצת מעצבנת בקליאו כי ממש צריך לפרק את כל הדשבורד כדי להתקין את הטוויטרים) - כאשר תמקם אותם תוכל לכוון את הזווית של האלמנט יותר ON מאשר OFF , כי יש מספיק מקום - וגם הוא לא גלוי לעין - אישית הייתי מכוון את הטוויטר יותר בזווית כלפי השמשה עד כמה שניתן כלומר לא באותה זווית של הגריל, כדי שהשמשה תפזר את הסאונד.

על הקורה או מכסה המראה הם יהיו קרובים מידי (הקליאו רכב קטן יחסית ) - וגלויים לעין .

נכון שאם היו ממקמים אותם יותר עמוק - נניח אחרי הקו של פתח האורור לשמשה הקדמית זה היה אפילו יותר טוב, אבל גם ככה מדובר בדשבורד יחסית רדוד.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

עופר

לא ירדת לגמרי לסוף דעתי - סה"כ זה מיקום טוב מאוד לרמקולים

בטוויטרים יש בעיה אחת והיא רוחב הבמה שיהפוך לצר יותר כתוצאה מכך.

אם אפשר לתת שם זווית קרובה לאון אקסיס לMT23 צריכה להיות לו תוצאה טובה מאוד - על חשבון של נגיסה ברוחב הבמה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז אחד אומר און אקסיס ואחד אוף אקסיס כנראה שאבדוק זאת בעצמי, הבעיה שהגישה לא כל כך פשוטה ובגלל זה רציתי להתייעץ

תודה על העזרה.

אם יש מישהו עם קליאו B שהתנסה כבר אשמח לתגובות

פורסם

אם תתקין את הטוויטרים במיקום המקורי זה נקרא אוף אקסיס. הטוויטר לא מופנה כלפי האוזניים, הוא אפילו באוף אקסיס הכי גרוע שיש, 90 מעלות מהן.

אבל

בגלל שהטוויטר יורה לשמשה הקדמית והשמשה הקדמית היא בשיפוע, הצליל שלו מתפזר והענות היא לא אוף-אקסיסית מובהקת, היא בהחלט ברמה סבירה.

לגבי מה שאדי רשם על במה - אין לך אפילו מה לצפות או לחפש את זה. להגיע לבמה אמיתית זה לא רק און אקסיס ואוף אקסיס. בכלל, אני חושב שבפורום משתמשים יותר מדי במושג "במה" וזה די מיותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר

אני לא התייחסתי לנושא הבמה במובן של אוף או און אקסיס

אני התייחסתי רק למאפיין אחד מכל אותם מרכיבים שבונים "במה" - אני דיברתי על רוחב.

Pioneer TS-X150

פורסם

ומה הקשר לזווית הטוויטר?

זה כל כך מסובך לבנות במה ואני לא מבין בכלל למה להשתמש במילה הזאת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כי כשאני מדבר על רוחב אני חייב להסביר רוחב של מה... רוחב של הבמה.

רוחב בסנטימטרים?

רוחב בליטרים?

רוחב במה.

ולגבי האון אקסיס - זה קשור לעניין הפירוט אבל לא ציינתי את זה - פשוט ציינתי שהטוויטרים האלה לא בעלי היענות אוף אקסיס טובה.

כאשר דיברתי על מיקומי הטוויטרים לא התייחסתי בכלל לאיזה טוויטרים מדובר אלא דיברתי על תופעה שקשורה לאחת מאבני היסוד של במה.

Pioneer TS-X150

פורסם

Mi16

למה לא תבדוק ותחליט בעצמך? עם טוויטרים זה יחסית קל - תקנה 2 חבילות של BLU-TACK ותדביק אותם במקומות שונים, מרחקים וגובה שונים וזוויות שונות. אני נסעתי ככה מספר חודשים. החלפה של מיקום וזווית ישנה לא רק את הבמה שאתה רוצה (או לא רוצה) לבנות, אלא גם צליל עצמו.

פורסם

שוב פעם במה? אולי די?

99% מהרכבים ששמעתי במהלך החיים שלי לא הייתה בהם במה. אז מה? זה אומר שלא שומעים טוב? :roll:

איתמר.

פורסם

כן איתמר במה

זה שאין אחת תקינה ב99 אחוז מהרכבים שאתה מכיר לא אומר שאין חוקים שבונים אותה ולא אומר שלא צריך להתייחס לגורמים ולתופעות שמיוחסים אליה במיקומי רמקולים. בייחוד כנקודת ייחוס.

Pioneer TS-X150

פורסם

איתמר ואדי ,

יש במה או אין במה, האם שניכם מתכוונים לאותו הדבר?

אולי תתנו את הגדרה שלכם למושג "במה" ?

"שומעים טוב - אבל אין במה..." - אני קצת לא מתחבר לקביעה הזאת - במה להגדרתי זה סך כל הצלילים שבוקעים מהמערכת משני הערוצים ביחד כדי לקבל תמונה מלאה. קרי היכולת שלך לקבל הפרדה בין הכלים ולהרגיש את המיקומים שלהם.

האם יש מצב ששומעים גרוע אבל יש במה מצויינת?

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

אדי, אתה יוצא מנקודת הנחה שכולם מחפשים במה, אבל הרוב ממש לא מחפשים את זה. אני הגעתי למסקנה שבלי בניות ומכשיר עם TC לעולם לא ניתן להגיע לבמה, אלא אם הולכים על דרך סאדיסטית של רכיבים אנלוגיים ושאר אקולציות, ע"ע יאריק והסט אפ האחרון שלו בפאסאט (או שאולי הוא עבד אקטיבית?). זה הרכב היחיד שבו המוזיקה נשמעה שהיא מגיעה מחוץ לרכב, משהו כמו לפני הטמבון הקדמי וידעת להצביע בוודאות איפה נמצא כל אלמנט מההקלטה המקורית. זה היה רכב עם במה אמיתית, ולצערי הוא היחיד ששמעתי. היו שהתקרבו אבל לא היה עוד רכב כזה.

לשמוע את הזמר על הדשבורד זה לא במה. לשמוע גיטרה משמאל ומצלתיים מימין זו לא במה. לגרום לזה שהסאב לא יגיע באיחור זו לא במה. זה עסק הרבה יותר מורכב שקשה מאוד להגיע אליו וצריך להשקיע אלפי שקלים כדי לייצר אחת כזאת.

פותח השרשור סה"כ שאל על טוויטרים והזווית שלהם, אין כאן ולו שמץ של קשר לבמה. אז באמת שאפשר לצמצם את השימוש במילה הזאת.

איתמר.

פורסם

איתמר

אתה לא הבנת אותי.

אני לא מדבר על כך שפותח השרשיר מחפש במה.

אני בכלל לא מדבר על יצירת במה.

אני מדבר על נקודות ייחוס לרכיבים של מערכת - למיקומים שלהם, לנקודות החיתוך, למספר הרכיבים וכל המשתנים האחרים.

אני פשוט מאוד משתמש במושג "במה" בשביל נקודות ייחוס לשאלות שחברי פורום שואלים לגבי כל מה שקשור לאחד מאותם מרכיבים שיוצרים אותה.

אני יודע שהוא לא מחפש ב-מ-ה

אבל אני מנסה להסביר לו שאם הוא ימקם בדיוק במיקומים האלו את הטוויטרים - הוא יקבל תוצאה סופית "צרה" יחסית - ואת המושג הזה אני יכול לתאר רק בהקשר לבמה - כי מה בדיוק צר כאן? המושב של הרכב? הטוויטר? ידית הבלם? - לא - הבמה צרה כאן...

ברור לי שזו לא במה במובן האודיופילי של המילה במה - אבל איך אני יכול לכל הרוחות להסביר לפותח השרשיר שהתמונה שהוא יקבל מהמערכת שלו תהיה צרה יותר או רחבה יותר אם אני לא אייחס את זה כאלמנט שבונה במה?

לא אמרתי שאם הוא ישים שם את הטוויטרים פתאום הוא יוכל לאמר - וואו המתופף נמצא בצד ימין, יש שני גיטריסטים - אחד מימין לזמר וממש קרוב אליו ואחד משמאל לזמר וקצת יותר רחוק ממנו ואני יכול לשמוע את הנשימות של זמרת הליווי ברוכת השדיים ממש בפינה השמאלית הרחוקה...

רק רציתי לאמר שהוא יקבל תמונה כוללת פחות רחבה אם הוא היה מנסה לבנות במה - אבל איך שלא יהיה - אין לי שום אפשרות להתחמק מהמושג הזה כי זו נקודת הייחוס שלי.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...