Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכל הרכבים שהיו בעלותי, רכב זה הוא אחד מהשניים האהובים ביותר (השני הוא 156 V6 :) )

תתחדש ותיהנה !!!

(ממה שלמדתי בפורומים אודותיך אני מבין שלא צריך לעדכן אותך בענייני שמן, טיימינג, איציק וכיו"ב ... :wink: )

51 קג"מ :shock::lol:

• אחראי פורום
פורסם

תודה למברכים :-)

דניאל,

א. גם 156 V6 נבדקה, אבל החלטתי להרגיע קצת, אפילו שמדובר במנוע מדהים! קראתי והבנתי שאחזקתה היא עניין לא זול בכלל.

ב. אני אכן מעודכן בעניינים הקריטיים שכל בעלים של אלפא כלשהי חי ביומיום (עשיתי סטאז' על הסוד) :lol:

למעשה, אחד הריג'קטים שהוכנסו למו"מ על המחיר, היה טיימינג שהגיע זמנו וכבר אתמול הגעתי לאיציק והעניין טופל.

מבחינתי אין משחקים בענייני תחזוקה.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

איתי,

1. לגבי ה- V6, לא ידוע לי על אחזקה שהיא משמעותית יקרה יותר (לפחות באירופה 8) ). אבל, הדלק- המנוע :drinking: (בעיקר בתוך העיר, כמובן).

הבעיה היחידה עם ההמתנה ברכישת V6 היא שהמנוע הספציפי כבר לא מותקן במכוניות חדשות ואלה שנעות על הכבישים לא נעשות צעירות יותר...:?

2. אם הטיימינג טופל כבר - נהדר. תקפיד להחליף בזמן (50 אלף ק"מ ליתר בטחון). תקשיב היטב למנוע. אם יש קולות תקתוק פתאומיים שנשמעים כמו רצועה - לא לשחק עם זה. לי היתה רצועת אביזרים שהתחילה להתפרק (אני מאמין שהוחלפה אצלך עכשיו גם כן). הבעיה היא שאם היא "עפה" היא בדרך כלל מסתבכת בתזמון ומעיפה אותו. בקיצור - להיות קשוב לצלילים.

שמן- Agip 60/10 סינטטי. הרבה. צריכה של ליטר ל-1500-2000 ק"מ זה נורמלי וזה שמן לא זול :cry:

בדוק נזילות שמן. תן לאוטו לעמוד בלילה מעל קרטון. אם יש נזילה תן למוסך לאבחן - זה יכול להיות מחזיר שמן גיר-מנוע (נפוץ) או המכסים של גלי הזיזים. בכל מקרה - כשעושים קלאץ' - רצוי להעיף מבט שני גם לאטם וגם למכסים. הם עולים כמה שקלים וחבל לפספס נזילה כזו שדורשת הפרדת גיר-מנוע.

מצבר (ניתוק-חיבור)/ החלפת נורות / כל עניין חשמלי אחר - לעשות את זה כשהסוויץ' כבוי והדלתות סגורות (!!!)

הסיפור הוא שהאיטלקים האהובים (:roll: ) לא שמו כל הגנה על המחשבים. לפיכך אי זהירות תביא במקרה הקל להודעה מתמדת שתא המטען שלך פתוח גם אם הוא סגור (אצלי) ובמקרה הגרוע לשריפה של המחשב כולו והחלפה יקרה (אצל אחר).

פילטר פתוח - מביא לחוסר יציבות קטן בסל"ד סרק , אבל הצליל, אוי הצליל :inlove: חובה !

זה מה שעובר לי בראש כרגע.

אני פה לשאלות נוספות :)

ושוב - תתחדש !!!

51 קג"מ :shock::lol:

• אחראי פורום
פורסם

תודה על העצות! אתה מוזמן לשתף בכל מ"מ שלמדת על הרכב, תמיד עוזר.

לגבי אחזקת V6, הכוונה היתה אכן יותר לעניין צריכת הדלק מאשר לשאר המכלולים שלא שונים מהותית

מהדגמים החלשים יותר. מעבר לחיבה הגדולה יותר ל-147, החלטתי בתקופה זו לא להעמיס הוצאות גבוהות מדי

ולהתחיל עם מנוע נפוץ ומוכר הרבה יותר (ה-TS הרי כבר שימש כמה וכמה דגמים אחרים).

בטיימינג אתמול הוחלפו כל המכלולים כולל משאבת מים (למרות שלא היתה תקולה, אבל לפי התיעוד כבר עבר זמן).

הבדיקה העלתה שאין נזילות והיא אכן יבשה ממה שראיתי על הליפט. כבר העירו את עיניי לגבי הבדיקה

וההוספה כל 1000 ק"מ. השמן שמולא לכל שנות חייה הוא 10\60 Agip ואני כמובן אמשיך עם זה.

לגבי ענייני החשמל, לא ידעתי, תודה!

פילטר פתוח היה מותקן והורד בגלל צריכה גבוהה. אם כבר אז אשקול inbox, אבל בנתיים אני עסוק בלהכיר אותה

(ולאהוב את מה שאני רואה :-)).

איתי.

פורסם

כמי שמחזיק שתי אלפות (166 ידנית וGTV TS) ברוך הבא למועדון הדילמה בבוקר :lol:

מהרגע שאני קם ועד ליציאה אני מתלבט באיזו ליסוע היום.

מאחר והמסלול שלי אינו קבוע ההחלטה מוכרעת בד"כ על בסיס אורך המסלול המתוכנן (ארוך=166, קצר=GTV) וכמובן סטטוס התקלות המתעדכן באופן יומי :x

כמי שמחזיק ב TS וב V6 אני חייב לציין ששני השיקולים שהועלו נכונים מאוד.

ה TS הרבה יותר הגיוני לאחזקה ונותן ביצועים ממש בסדר.

כל זה נכון עד שאתה פוגש ב V6 (קניתי את ה 166 אחרי ה GTV).

עלות האחזקה מזעזעת, אבל הכיף שהמנוע הזה נותן אינו בר השוואה ל TS, בכל מובן - סאונד, כח - הכל.

בכל מקרה - בהצלחה!

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

תתחדש איש יקר!

נראה שקנית רכב במצב מצויין.

היו לי מספר TS'ים ושתי V6

כל מה שנאמר נכון, הטווין ספארק מנוע חמוד מאד.

השתיים וחצי, אהמממ... אורגזמה :-P

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• אחראי פורום
פורסם

שי, האמת שאני הולך לעשות צעד כואב ולהקפיא את הסוד לפחות עד האספנות.

גם ככה כבר שלוש שנים היא על סטטוס "גימלאית" ועושה אולי 500 ק"מ בשנה.

לא קל לי עם זה אבל חייבים לדחוף היגיון לשיקולים האלה.

ג'ורג', אני עדיין זוכר את ה-156 עם החישוקי 18" המהממת בתחנת דלק. אחת היפות.

ולכולם, תודה :-)

מחר שטיפה ראשונה, היא נראית זוועה.

פורסם

תתחדש!

היא מגיעה בתצורה שמכונית האצ'בק צריכה להיות - 3 דלתות.

אני מסיע זאטוט יום יום לגן בשירוקו. אם אפשר לבטל כרית אוויר וזה רק למרחק קצר בתוך העיר אפשר להושיבו בקדמי.

אין לי מושג אם באלפא אפשר לבטל כרית אוויר.

• אחראי פורום
פורסם

תודה :-)

הוא לא עייף, סתם שמוט. הבעלים הקודם העדיף ראש ידית הילוכים לא מקורי (וגם לא יפה בעיניי והוא יעוף ברגע שאמצא מקורי),

ובגללו אי אפשר לסגור את התיק-תק שבראש השק.

אבל אל דאגה, לטובת השק התגייס בנתיים החבר הכי טוב של האלפות - אזיקון :twisted: ועכשיו הוא זקוף ויפה.

איתי.

• תוכן חדש...