Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב קומפקטי (מיני, אבל לא קופר) ממודל 2007 בערך. וכמו כל רוכש, רוצה שיהיה בטוח, אמין, חסכוני, וכיפי לנהיגה. אני גם יודע שלא אמצא משהו שיהיה כולם, אז אסתפק בסיריון, או מזדה 2, סוויפט וכו׳. במילים אחרות, שיהיה קצר מ־4 מטר, ולא גטס :-D

אין לי כרגע את היכולת לכתת רגליים, אז החלטתי לשלם קצת יותר על הנוחות, ולקנות מטרייד אין או ליסינג. אני יודע, או לפחות חושב שאני יודע, על החסרונות והיתרונות, ומקבל אותם.

כרגע לא אחפש בלוחות, אבל אם אתם במקרה מוכרים רכב כנ"ל, אשמח אם תפנו במסרים...

כמו שאני רואה, המחירים לאוטו במצב טוב הם סביב ה־60,000 בערך, שאני יכול להרשות לעצמי. חלק מהסכום נזיל, ואת השאר אני יכול לקחת בהלוואה בתנאים טובים מאוד מהבנק, או במימון יעודי (תנאי ההלוואה מתחרים ועולים על אלו של המימון).

האוטו שהכי קוסם לי, על הנייר, הוא ה־i10. לעומת רוב המכוניות האחרות בקטגוריה, טרם נסעתי בו, אבל זה בתכנון. כמובן ש־i10 יש רק מ־2008, ולא ראיתי יותר מדי מוצעים למכירה.

ראיתי שהמחירון של i10 חדש הוא 76K. זוהי הוצאה גדולה משתכננתי, אך אוכל לעמוד בה.

טרם נכנסתי לסוכנות לברר פרטים מדוייקים, ואני תוהה אם שווה לי.

כלומר, אם ה־16K האלו שווים את ההפרש:

אני מנחש שתחזוקה של רכב חדש תעלה פחות מרכב בן 4. ויותר חשוב, השקט הנפשי כמובן גדול יותר (או שאני טועה?)

אני גם יודע שאיבוד הערך של רכב חדש גדול יותר מרכב יד 2.

אבל כבונוס, אוכל לקנות ידני, מה שכמעט בלתי אפשרי למצוא במגרשים.

מה אתם חושבים?

האם i10 מהסוכנות תהיה באמת "מסוכנת" פחות, מבחינת האמינות, מאשר רכב יד שניה, עד שזה יהיה שווה 16K?

כמה באמת שווה בשביל לנהוג ברכב מהנליונים?

פורסם

מבחינה כלכלית, טובים ממני כבר עשו את החישוב ומצאו שמכונית משומשות כדאית יותר. הסיבה העיקרית היא ירידת הערך הגדולה שחווה כמעט כל מכונית בשנתיים-שלוש הראשונות על הכביש.

סופר-מיני בת שנתיים-שלוש, עם קילומטראז' סביר שטופה בצורה סבירה לא אמורה לסבול מתקלות או בלאי יקר במיוחד לתיקון. ירידת הערך הגדולה כבר מאחוריה, ורוב הסיכויים שהוא תוכל לשנע אותך בסבבה לאיזה שנה-שנתיים-שלוש, עד שתעבור ליד הבאה.

מעבר לעניין הכלכלי, יש את העניין הפסיכולוגי - להיכנס לרכב חדש, לנסוע ולדעת הכל תקין וגם אם יתקלקל אז יש אחריות. אלו דברים שרכב משומש לא יכול להציע לך, ואין לי מושג איך אפשר לכמת אותם לכסף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שווה לך לחפש בחברות הליסינג רכב כזה במצב טוב בן 1-2.

ההבדל במחיר לדעתי לא שווה את זה, ירידת הערך על רכב חדש היא כואבת, וניתן למצוא רכב סביר עדיין באחריות היבואן, עם אחריות נוספת של חברת הליסינג.

תחפש בחברות שטיפלו רק אצל היבואן (כמו אוויס לדוגמא, אני קיבלתי אצלהם אחריות של שנה וחצי מהיבואן על מנוע וגיר בשעתו), ואז זה בדיוק כמו לקנות מהיבואן עצמו

כמו שיכור מסתובב......:wink:

פורסם

כתור אחד שעבד בחברת ליסינג אני לא ממליץ לך לקנות רכב מהם. תמיד שווה להוסיף את הכסף ולהנות מ-3 שנים אחריות מלאות ולחיות בראש שקט שאף אחד לא קרע את הרכב.

ד"א, I10 משווקת החל מ-2009 ולא מ-2008.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שמואל יוסף שלום

קראתי את הודעתך ואשמח לעזור

חשוב לקחת בחשבון שרכב חדש ,מיד עם עלייתו על הכביש, מאבד אחוז גבוה מערכו (משתנה ויכול להגיע למספרים דו ספרתיים, נראה לי מחיר קצת גבוה רק כדי לחוות את תחושת "קריעת הניילונים"... אבל זה אינדיבידואלי)

מזדה 2 זה רכב מאוד סחיר ואמין, גם הסיריון הוא רכב אמין וכן חסכוני בדלק ויונדאי I10 ניתן למצוא מהשכרה משנת 2009 בפחות מ76000 ₪.

אם נבחן את זה לעומק נראה כי בקניית רכב משומש גם מישהו אחר "סופג" את ירידת הערך הראשונה וגם אתה מקבל רכב עם אחריות יצרן וכך אתה מרוויח מכל הכיוונים

אני מזמינה אותך לשלוח אלי במסר פרטי את פרטי התקשרות (טלפון או אי מייל) ונציג של החברה ישמח לתאם איתך פגישת ייעוץ בסניף המכירה הקרוב לביתך.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות

מיטל מאלדן

• תוכן חדש...