Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעולותו של חבר יש גולף MK4 שנת 2003 1.6 אוטומטית.

לפני כחודשיים התפוצץ הקולר של הגיר וכתוצאה מכך חדר נוזל קירור לתוך הגיר וכרגע הגיר במצב שבו ההילוך הרביעי לא נכנס

השאלה היא קודם כל מה יכולה להיות הבעיה והאם היא דורשת שיפוץ גיר (יש לציין שאין על בורר ההילוכים מצב O/D)

אם ידרש שיפוץ (סיפור של בין 6 ל7 אש"ח) עלתה האופציה של הסבה לידני, מה העלות של הסבה כזאת? כמה נפוצה בכלל גרסה ידנית של הרכב? והאם כדאי לעשות את זה?

תודה והמשך לילה מהנה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אישית, אני לא מאמין בשינויים כ"כ גדולים ברכב. הרכב תוכנן לתיבה אוטומטית וכך הוא צריך להשאר.

אם אתם בכל זאת רוצים להחליף לתיבה ידנית אל תשכחו שזה גם אומר להחליף/לתכנת מחדש את מחשב המנוע.

פנו למוסך רון הוא יוכל להגיד לכם תשובה הרבה יותר מדויקת.

פה אל תתפסו אותי במילה - לדעתי זה בכלל לא כלכלי.

Bimmer

פורסם

צריך לסרוק את המחשב לגילוי תקלות בגיר , הסבה לידני אפשרית העלות כ 8000 ש"ח , צריך לבדוק מה מחיר האוטו

מה מצבו הכללי ואז להחליט האם כדאי להסב לידני

פורסם

אל תעשה שטיות זו דעתי זה רכב חדש יחסית ושינוי כזה יכול להרוס את סיכויי המכירה וגם ברישיון הכרב מופיע אוטומט

לך על גיר מפרוק עדיף יבוא ובהתקנה תוסיף קולר חיצוני .

זאת לא הפעם הראשונה שאני שומע על מקרה כזה ברכב כזה ,הבחור שזה קרה לו החליף גיר ומכר את הרכב לאחר שהגיע דרך החברה איך שהוא למשפץ בירושליים שרצה אז לפני כ5 שנים 11K

פורסם

מוסך רון לא רלוונטי, היות ואנחנו גרים בחיפה.

לפי מה שהבנתי אין בעיה מיוחדת לשנות ברשיון הרכב מאוטומט לידני.

המצב הכללי של הרכב דיי טוב, ככה שאני לא חושב שהסבה שכזאת תפגע בסחירות של הרכב.

אני צריך שאנשים יתנו לי הערכות מחיר להסבה, את השיקולים הכלכליים יעשה כבר הבעלים של הרכב.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אישית, אני לא מאמין בשינויים כ"כ גדולים ברכב. הרכב תוכנן לתיבה אוטומטית וכך הוא צריך להשאר.

אם אתם בכל זאת רוצים להחליף לתיבה ידנית אל תשכחו שזה גם אומר להחליף/לתכנת מחדש את מחשב המנוע.

פנו למוסך רון הוא יוכל להגיד לכם תשובה הרבה יותר מדויקת.

פה אל תתפסו אותי במילה - לדעתי זה בכלל לא כלכלי.

מה זה תוכנן לתיבה אוטומטית?

אותו רכב נמכר עם תיבה ידנית ועם אוטומטית.

צריך לבצע לא מעט שינויים אבל זה אפשרי, חפש פרוייקט של אסף על בורה V5 בפורום.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יש לא מעט 1.6 ידניות בארץ וגירים כאלו בפרוקיות יש בשפע, לא כמו בפרוייקט של אסף (בורה V5) שהגיר גם היה יותר יקר וגם יותר קשה להשגה, אני מאמין שבקרה שלך הפרוייקט יהיה יותר כל לביצוע .

בהצלחה .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

• ספונסר פורום
פורסם

זה פרוייקט אפשרי אבל הוא לא משתלם כלכלית

ואתה תצטרך להחליף בו הרבה חלפים כגון :

תיבת הילוכים

מצמד

גלגל תנופה

משאבות מצמד+צנרת

דוושות

מכלול ידית הילוכים+קונסולה קדמית

גלי הנעה

המון עבודת מכונאות וחשמל שרק אותם אני מעריך בכ 4000 שח .

וזה כמובן לא שמתלם ,שווה לך לתקן את התיבה ,למכור את הרכב ולקנות ידני .

דרך אגב בגולף הזאת עם מנוע AVU ניתן לבצע הסבה אבל זה לא נכון לכל מנוע

למשל בדגמי הפולו בלוק מנוע שמורכב ברכב עם תיבה אטו' לא מתאים לתיבה ידנית ולהפך .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

האמת שאני שואל את עצמי אותה שאלה (כמו פותח השירשור) כבר המון זמן, ואני מאוד מאוכזב מהתשובה:cry:(בליל להאשים אתכם כמובן)

מפני שיש רכבים רבים וטובים שאני אישית כן הייתי מעוניין לרכוש אך לא מכרו אותם עם גיר ידני(כגון: פאסאט 1.8T בין השנים 2001-2004 , מרצדס C200K בין השנים 2001-2005 , וולוו S50 T5 וכ"ו)

אישית חשבתי שהשינוי יעלה 6-7K ואז זה משתלם מאוד אך מסתבר שזה לא המצב וחבל:cry:

• תוכן חדש...