Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני מניע את הרכב בבוקר (התנעה קרה) הרכב רועד.

מד טמפרטורה מציג מנוע קר והטורים רק על 750 יציב

חיישן חום מנוע - קר התנגדות של 900, חם התנגדות של 400+-

פורסם

כשהמנוע קר הטורים אמורים להגיע לסל"ד יותר גבוה, כמו צ'וק ברכב ישן.

אצלך אולי זה מקולקל אז אין פקודה להרים את הטורים.

כל רכב עם סל"ד נמוך מדי ירעד קצת.

הרובר שלנו מגיעה ל1050 סל"ד כשמתניעים ואז הסל"ד יורד כשהמנוע טיפה יותר חם.

פורסם

יכולים להיות לכך מספר רב של גורמים תנסה לתאר את אופי הרעידות , האם מלווות ברעש מסויים , חזקות , חלשות לאחר כמה זמן נעלמות ? האם לאחר נסיעה כשהמנוע חם ואתה על N הרכב רועד ? מתי החלו ? אילו טיפולים הרכב עבר בזמן האחרון ?

על כל פנים מספר סיבות אפשריות :

1. צריך לבצע עידכון תוכנה .

2. דמפר תקול .

3. תושבות מנוע,גיר .

ויש עוד הרבה....

פורסם

אהה ועוד משהו ששככתי ,

אני לא בטוח , אבל נדמה לי שהסלד התקין ברכבך הוא 825-875 סל''ד , לכן 750 זה קצת נמוך , שוב אני אומר , אינני בטוח בכך תבדוק זאת , לדעתי זה צריך להופיע בספר רכב .

בהצלחה ,

עמנואל .

פורסם

הרעידות הם חזקות והם רק במצב D ובמוע קר, במנוע חם יש עדיין רעידות אך חלשות מעט, הרעידות הם רק בעצירה מוחלטת בנסיעה אפילו איטית אין רעידות. בשאר המצבים אין רעידות.

קניתי את הרכב לפני שבוע עם הרעידות.

הרכב עבר לפני חצי שנה החלפת אטם ראש מנוע.

בקשר לסל"ד אני לא בודק במחשב כך ש-750 זה משוער.

אך גם בזמן ההתנעה ובמנוע קר הסל"ד באיזור ה-750, וודאי שלא מעל קו ה-1000.

תודה לך.

פורסם

מצטער , אך כל מה שאומר יהיה בגדר ניחוש , אשר לא יעזור לך .

אם אתה מאיזור המרכז , אני ממליץ לך לקפוץ למוסך ש.ח לוי , זהו מוסך מורשה של רובר , יש שם בחור בשם שימעון תספר לו על הבעייה ותבקש ממנו שיעשה סיבוב על הרכב , אני משוכנע שהוא יגיד לך מה הבעיה תוך פחות מדקה , אני הייתי אצלו מספר פעמים ותמיד עלה על הבעייה ואף לא לקח ממני תשלום על הבדיקה .

בהצלחה ועדכן בממצאים ,

עמנואל .

פורסם

תודה, הרעידות הם רק במנוע קר כך שבמוסך יידעו לתת לי תשובה רק אם אשאיר אותו לשינת לילה במוסך.

אני חושב שהרעידות נובעות מחוסר בהעלאת הטורים במנוע קר.

השאלה היא איך עובדת מערכת ההזרקה האוטומטית במנוע קר, איזה רכיב מבצע את העלאת הטורים.

פורסם

גם לי יש רעידות כשהמנוע ממש קר.. אבל עם צ'וק זה לא קורה.

לא יודע אם זה קשור או לא אבל פעם היו לי גם רעידות כל פעם שאני עוצר אפילו אם הרכב היה חם היו רעידות מאוד מוגזמות. בסוף התברר שהיה פריצת ניצוץ בחוטי הצתה ואחרי ההחלפה הרכב הפסיק לרעוד למרות שעדין כשהרכב קר בהנעה ראשונית הוא די רועד. תבדוק חוטי הצתה לך תדע אולי זה הבעיה.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
גם לי יש רעידות כשהמנוע ממש קר.. אבל עם צ'וק זה לא קורה.

לא יודע אם זה קשור או לא אבל פעם היו לי גם רעידות כל פעם שאני עוצר אפילו אם הרכב היה חם היו רעידות מאוד מוגזמות. בסוף התברר שהיה פריצת ניצוץ בחוטי הצתה ואחרי ההחלפה הרכב הפסיק לרעוד למרות שעדין כשהרכב קר בהנעה ראשונית הוא די רועד. תבדוק חוטי הצתה לך תדע אולי זה הבעיה.

הרעידות עדיין קיימות.

הייתי במוסך שהיה מורשה רובר, הוא בדק את הרכב עם מחשב של רובר, והיו הרבה תקלות הוא מחק אותם, ונשארה תקלה אחת קבועה P0340 - חיישן גל זיזים, ע"פ עצתו החלפתי חיישן וזה לא עזר. ולאחר שבדק שוב את המחשב, הודיע לי שהתקלה נמחקה, כך שהוא פתר את בעיה אחרת, אבל הבעיה הזאת נשארה.

ובנוסף כיוונו לי גם את המצערת.

לפי דעתו המנוע לא עובד עגול, הוא בדק לחץ בסעפת יניקה - תקין

ולפי דעתו הבעיה היא פלגים או חוטי הצתה.

פלגים אני יחליף

השאלה האם להחליף חוטי הצתה או שיש דרך לבדוק אותם, ואז כנראה זה אחד מסלילי ההצתה.

נ.ב. ברכב הזה יש שני סלילי הצתה ושני חוטי הצתה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדיין הבעיה קיימת -

רעידות חזקות במנוע קר במצב D עד כדי כיבוי

רעידות בינוניות במנוע קר במצב N, מנוע לא עובד עגול

ככל שהמנוע מתחמם הרעידות נחלשות

לאחר כחצי שעת נסיעה הרעידות כמעט ולא מורגשות

בבדיקת עם סורק תקלות - אין תקלות

החלפתי:

פלאגים

כויילים

חוטי הצתה

מנוע צעדים

פילטר אויר

פילטר דלק

מה יכולה להיות הבעיה

האם יכולה להיות הבעיה במזרקים

והאם בדיקה עם מכשיר 4 גזים (במכוני טסט) יכולה לבדוק בעית לחץ דלק או מזרקים.

מצורפת תמונה נתוני פעולת מנוע בסרק

5.PNG

פורסם
מה עם תושבת מנוע\גיר??

לא יצא לי לבדוק אותם

אך מכיון שהמנוע לא עובד עגול, לא הלכתי על הכיוון הזה.

אגב, יש הבדל ברעידות בגלל תושבות, אם המנוע קר או חם?

• תוכן חדש...