Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס' רישוי המסתיים ב 15 או 00

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי מספיק עם הדיונים בסיומות של מספרי רישוי ?

מכל הטחינה שהיתה פה ובפורומים אחרים לנושא המסקנה העיקרית היא שאי אפשר להסיק כלום. כי פשוט יש יותר מדי אפשרויות, וכי הבלאגן במשרד הרישוי, כמו בכל משרד ממשלתי טוב, חוגג.

אז אולי אפשר לתת לשרשורי סיומות-מספר-רישוי את אותו יחס שנותנים לשרשורי כמה-כוח-סוס-יוסיף-לי-פילטר-פתוח/צ'יפ/מדבקת-TURBO.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

מכל הטחינה שהיתה פה ובפורומים אחרים לנושא המסקנה העיקרית היא שאי אפשר להסיק כלום. כי פשוט יש יותר מדי אפשרויות, וכי הבלאגן במשרד הרישוי, כמו בכל משרד ממשלתי טוב, חוגג.

אז אולי אפשר לתת לשרשורי סיומות-מספר-רישוי את אותו יחס שנותנים לשרשורי כמה-כוח-סוס-יוסיף-לי-פילטר-פתוח/צ'יפ/מדבקת-TURBO.

המסקנה שלך מוטעית

מי שמבין באמת ועוקב אחר ההתפתחויות יודע בדיוק מה אומרת כל תחילית, סיומת, ואפילו 3 הספרות האמצעיות. יש לי חבר שיכול להגיד לך לפי מספר הרכב את השנה ואת היבואן, הוא מזהה ברחוב רכבים עם מספרים מזוייפים, ובאופן כללי, יכול לכתוב ספרים על הנושא...

היום למשל, ראיתי לקסוס עם סיומת 57, אשר יכולה להיות ייבוא רגיל שנת 04' ויכולה להיות ייבוא אישי, שכאמור קיבל עכשיו סיומת זו במקום 15. ידעתי שזאת ספציפית הגיעה בייבוא אישי ע"פ 3 הספרות האמצעיות...

אין ספק שזו סוג של סטייה... אבל יש כאלה שזה מעניין אותם, כמוני למשל.

פורסם

קודם כל אני לא מתכוון לזלזל בתחומי עניין של אף אחד, ומי שהנושא מעניין אותו (כשם שיש הרבה אנשים שמתעניינים כמה כוח-סוס מוסיף פילטר פתוח) מוזמן לעיין בעשרות השרשורים שכבר ישנם.

דבר שני אכן מדובר בסוג של סטייה, שאני יכול להבין את המקור שלה ומכבד את הלוקים בה, אבל לא מתחבר אליה בעצמי. נראה לי שזה מין רצון לדעת לפי מספר הרישוי, שהוא מידע חשוף וגלוי, כמה שיותר על הרכב/הנהג כולל מינו, גילו, מצבו המשפחתי ומספר בנות הזוג שהיו לו בעבר.

ודבר אחרון, הטענה שלך שקיים מישהו/הם שמתמחה בפענוח מספרי רישוי לא מפריכה את המסקנה שלי, שעבור 90% מבני האדם, כמות המידע שיש במספר רישוי אינה עולה בהרבה מזו שניתן להסיק מהכרת הסמל שעל הרכב (כלומר, מי היצרן/יבואן).

באותה מידה עובד בזק ותיק ובעל אובססיה קשה למספרים יוכל להגיד לך לפי מס' טלפון בלבד באיזו עיר, שכונה ורחוב מדובר, וזאת מכיוון שהוא טרח לזכור את כל הגחמות, העוויתות והטיקים שהיו לאחראים על הקצאת מספור בבזק מאז הקמת המדינה ועד היום. עדיין לאדם הממוצע, מספר טלפון הוא פשוט מספר, ובמקרה הטוב ניתן להסיק ממנו את העיר (שזה בערך כמו לדעת את יצרן הרכב).

פורסם

אני שמח שאנו רואים את הדברים עין בעין. סייגת את מסקנתך המקורית "אי אפשר" והחלפת אותה ב"עבור 90 אחוז מהאנשים". מכאן נובע שאכן הפרכתי את מסקנתך.

לגבי שירשורים קודמים, לצערי כולם לוקים בחסר, מלאים באי דיוקים וטעויות ואינם ממצים, מה גם שקיימות התפתחויות תקופתיות.

אני מקווה שלא יפריע לך אם יהיו דיונים נוספים בעתיד בנושא זה, ואני מתנצל מראש.

פורסם

סייגתי, ואף נתתי דוגמה למידת חוסר האפשריות שבעניין ע"י השוואה למספרי טלפון.

כל 'אי אפשר' ניתן להפוך ל'אפשר' בהשקעת מספיק משאבים, כולל למשל טיסה במהירות האור, אם יש לך מספיק אנרגיה.

בהקצנה, אם אני מסתובב עם מחשב ברכב ועליו בסיס הנתונים המלא של משרד הרישוי, הרי אני יכול לומר לך לפי המספר לא רק כיצד יובא הרכב ומתי אלא גם מי בעליו, מה נפח המנוע, מה מידת הצמיגים ועוד תופינים.

אם אני מספיק משקיען על מנת לשנן את אותו בסיס נתונים, או את חלקו, או ללמוד ממנו את 500 החוקים שונים שעל פיהם ניתן לקבוע משהו לגבי הרכב מהמספר, וגם זה בהסתברות של 90% בלבד כי יש יוצאים מהכלל, אז זה פשוט יישום אחר של אותה טכניקה.

זה שהייתי מספיק נדיב לאפשר בטיעון ש-10% מהאוכלוסיה ישקיעו משאבים בעניין זה, אכן טעות שלי, ואתה מוזמן לדגום מדגם מקרי של נהגים לשאול אותם כמה הם יודעים, או רוצים לדעת, או מוצאים שימושיות בידע לגבי חוקיות של מספרי רישוי. אני חושש שהמספר קצת נמוך יותר.

לגבי דיונים נוספים בעתיד, אין לי שום בעיה שיהיו גם דיונים נוספים בנושא כמה כוח סוס מוסיף פילטר פתוח, ובלבד שאם אין בהם מידע חדש הם יינעלו מייד לאחר שתתוסף להם תגובה בנוסח 'בצע חיפוש', או לפני כן, או בכלל יימחקו בעודם באיבם.

אני אדלג בשמחה ובשקט מוחלט מעל השרשור שתפתח אתה, או מישהו אחר, תחת הנושא "עדכון חודשי מס' 243 לגבי שינויים באופן הקצאת מספרי רישוי, מאי 2004", ובו יפורטו כל החידושים בנושא, למען המתעניינים.

פורסם

המסקנה שלך מוטעית

מי שמבין באמת ועוקב אחר ההתפתחויות יודע בדיוק מה אומרת כל תחילית, סיומת, ואפילו 3 הספרות האמצעיות. יש לי חבר שיכול להגיד לך לפי מספר הרכב את השנה ואת היבואן, הוא מזהה ברחוב רכבים עם מספרים מזוייפים, ובאופן כללי, יכול לכתוב ספרים על הנושא...

היום למשל, ראיתי לקסוס עם סיומת 57, אשר יכולה להיות ייבוא רגיל שנת 04' ויכולה להיות ייבוא אישי, שכאמור קיבל עכשיו סיומת זו במקום 15. ידעתי שזאת ספציפית הגיעה בייבוא אישי ע"פ 3 הספרות האמצעיות...

אתה יכול להסביר את הקטע עם 3 הספרות האמצעיות?

כי אני הייתי בטוח שזה פשוט סדר רץ של כל יבואן

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

המסקנה שלך מוטעית

אתה יכול להסביר את הקטע עם 3 הספרות האמצעיות?

כי אני הייתי בטוח שזה פשוט סדר רץ של כל יבואן

בעקרון אתה צודק. זה סדר רץ של היבואן ובדר"כ אין הרבה מידע ממנו. אבל, למשל במוו, היו תקופה ארוכה עם תחילית 80 וסיומת 08, כך ש3 ספרות אמצעיות יכולות לתת לך אינדיקציה לגבי השנה.

בלקסוס לדוגמא, תמיד 3 הספרות האמצעיות הן 000. הלקסוס שראיתי השבוע הסתיימה ב 57, שיכול להיות מס' יבואן וגם ייבוא אישי. מאחר ו 3 הספרות האמצעיות לא היו 000 הסקתי שהיא מייבוא אישי.

יש עוד עניינים שונים לגבי 3 ספרות אמצעיות אצל יבואנים אחרים: חלקם שומרים מס' עוקבים לדגמי יוקרה, ועוד כל מיני...

לא מזמן ראיתי במוו 525 עם מס' קומבינה שלא שייך ליבואן ולא ייבוא אישי. מעניין אותי מאוד איך ולמה... קשה לי להאמין שהמס' מזוייף במקרה זה. אני מחכה לראות האם במוו יצטרפו עוד מעט לסדרה חדשה משותפת ליבואנים אחרים.

אין ספק שזהו עולם מופלא ואיזוטרי :lol:

פורסם

הלקסוסים שראיתי היו עם 000 כי מי שמשלם 500000 ש"ח לרכב יקבל גם מס' יפה...

אגב המספרים של עמדה מס' 1 עכשיו הם 9X-XXX-57

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רוב הMR2 שראיתי הם בעלי 3 ספרות זהות באמצע...שתיים מהן היו שלי....

וגם יצא לי לראות תוך יומיים שתי פורשה 911 ששלושת הספרות האמצעיות הן....

כן ניחשתם...911

פורסם

.....

.....

צודק, גם לי יש את הסטייה הנ"ל כבר מגיל 5.... (כשהכל היה יותר פשוט עם המודלים)...

ניתן לכתוב על זה עמודים על גבי עמודים....

לגבי מה שZVIT כתב - שמי שקונה רכב יקר מקבל מס' יפה עם הרבה אפסים באמצע - פשוט בולשיט!!!

זה הולך לפי סדרות - וסדרה עם 000 היא סדרה שלא נמכרו ממנה הרבה דגמים.

ד"א - סתכלו על כל הרכבים, גם הישנים שבהם, שיש להם באמצע מס' יפה - אפילו 001

ותראו שאלה רכבים מהראשונים שהיו בייבוא :!:

(לדוג', סוזוקי בלאנו פשוטה, שנת 96 עם 000 באמצע!)

פורסם

הגיע הזמן שיהיה כבר אתר שנוכל להקיש מס' רישוי או סיומת של מס' רישוי ונוכל לדעת איזה רכב זה, אולי אפילו משרד הרישוי בעצמו יכול לעשות את זה :idea:

פורסם

.....

.....

צודק, גם לי יש את הסטייה הנ"ל כבר מגיל 5.... (כשהכל היה יותר פשוט עם המודלים)...

ניתן לכתוב על זה עמודים על גבי עמודים....

לגבי מה שZVIT כתב - שמי שקונה רכב יקר מקבל מס' יפה עם הרבה אפסים באמצע - פשוט בולשיט!!!

זה הולך לפי סדרות - וסדרה עם 000 היא סדרה שלא נמכרו ממנה הרבה דגמים.

ד"א - סתכלו על כל הרכבים, גם הישנים שבהם, שיש להם באמצע מס' יפה - אפילו 001

ותראו שאלה רכבים מהראשונים שהיו בייבוא :!:

(לדוג', סוזוקי בלאנו פשוטה, שנת 96 עם 000 באמצע!)

סטייה, סטייה, אבל צריך לדעת לפני שרושמים :roll:

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

• תוכן חדש...