Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין שום בעייה.

זכותך לדרוש על המכונית שלך כמה שתרצה - לוי יצחק לא יכול לקבוע לך כמה לבקש על המכונית.

אם תקבל את המחיר - סימן שהמחיר ריאלי.

ואם לא, סימן שהמחיר אינו ריאלי.

הכי פשוט בעולם.

זאת לא הנקודה - נשאלה שאלה האם דגמי מכוניות אשר נפוצים מאד בציי ליסינג שומרים על ערכם? רבים (גם באתר זה) מטיפים שאכן זה המצב ומנמקים בחירה בדגמים אלו בטענת "יש להם שוק" ו"שמירת ערך". בפועל זהו לא המצב וציטוט של המחירון הלאומי כדי להוכיח שדגם X שומר על ערכו יותר מדגם Y הוא פיקציה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא ניתן?

הרי זה בדיוק מה שהמחירון הלאומי עושה, כבר שנים:

מדפיס מחירים שאין בינם לבין העסקאות בשוק שום קשר,

כדי שחברות הליסינג יוכלו לתת הנחה אדירה על המחירים המצוטטים בו ועדיין להרוויח.

אתה צודק חלקית.

ההנחה שחב' הליסינג נותנות הינה בשל עברו של הרכב כ"ליסינגשטח". תיאורטית לא ניתן לגזור גזירה שווה בין רכב מבעלות פרטית לבין הליסינג הנמכרת.

אלא מה? מכיוון שרוב קהל רוכשי רכב מיד 2 הינו קצר במזומנים - שאלמלא כן הם היו רוכשים רכב חדש - אזי הנחת הליסינג עושה להם את זה והם מעדיפים לרכוש בזול רכב ליסינג ולא לשלם מחיר מלא בעבור אותו הרכב מבעלות פרטית.

בדיוק מהסיבה הזו אין סיכוי למכור רכב פרטי מדגם ושנתון שהליסינג מחדיר לשוק, כיוון שלא ניתן להתחרות בהנחות, הסדרי התשלום, האחריות וההבטחה של איש המכירות "שאת הרכב הזה שמרו כאילו שהיה פרטי".

המשוואה הזו נשברת כשהמכונית המוצעת למכירה היא מדגם שלא ניתן להשיג מבליסינג, הקורולה RUNX שישרתה את זוגתי לא נמכרה, אלא שורשרה בתוך המשפחה למרות רשימת המתנה ארוכה מאוד שהייתה לרכב.

ה- 3 סיפריט 5 דלתות, 2.0 ליטר שנרכשה במקום תמכר (להערכתי) גם היא בקלות רבה, אם נחליט לעשות כך.

המשותף לשני הדגמים הללו הוא רכב פופלרי בתצורה שאיננה מקובלת בשוק המוסדי ואת זה מוכרים בקלות וללא תחרות.

פורסם
המשותף לשני הדגמים הללו הוא רכב פופלרי בתצורה שאיננה מקובלת בשוק המוסדי ואת זה מוכרים בקלות וללא תחרות.
אבל הדיון הוא לגבי דגמים שכן מקובלים בשוק המוסדי, לא?

או שפיספסתי משהו?

פורסם

המחירון של "לוי יצחק" יטען שמאזדה 3 שומרת על ערכה כמו מטיל זהב.

מאזדה זה אוטו סחיר בטירוף, ותמיד יש לו ביקוש, גם אם חברות הליסינג "שופכות" כל שנה לשוק עשרות אלפי מכוניות מבריקות ונוצצות, בהנחות מפליגות ובתנאי מימון מטורפים.

הדיון הוא על הסחירות של מאזדה וטויוטה או שאני פספסתי משהו? :roll:

פורסם

כן, מהדגם הנפוץ בישראל, כלומר 1.6.

אני הבאתי עדות של אחת שציפתה שכל עם ישראל יתדפק על דלתה ביום שתרצה למכור, ובמקום זה היחידה שהתדפקה על דלתה היתה המציאות.

אתה מדבר על דגם נדיר יחסית (מנוע 2.0) ומנסה לשכנע - כנראה את עצמך - שגורלו יהיה שונה.

אולי אתה צודק, אולי לא, אבל זה לא רלוונטי להמונים שרוכשים מאזדה 3 1.6 ל' משומשת ומצפים לאלפי רוכשים פוטנציאלים ביום פקודה (כי ככה סיפרו להם ב YNET \ לוי יצחק \ אוטו וכיוב).

פורסם

מאזדה 3 1.6 בדגמי קומפורט שהם לא שונים בהרבה מדגמי הליסינג עדיין נמכרת במחירי מחירון או קרוב מאוד אליהם.

לדעתי פשוט קהל הקונים מפוצל ל-2. יש את אלה שמראש ניגשים למגרש של חברת ליסינג מבקשים רכב X עם קילומטרים X ובצבע X ומשלמים מקדמה כדי שיביאו אותו קרוב אליהם בכדי שיוכלו להתרשם ולבדוק.

ויש את החלק השני שפשוט מגביל את עצמו לחיפוש רכב מאנשים פרטיים בלבד. האנשים האלה מודעים לכך שיוכלו לרכוש רכב צעיר יותר בשנתיים מחברת ליסינג ולקבל לעיתים אחריות או פריסת תשלומים מאוד נוחה אבל הם מעוניינים בדגמים המאובזרים יותר או ברכבים שמורים שטופלו במוסכי היבואן ונשמרו טוב יותר.

אני מכיר אישית המון סיפורי מכירה של רכבים ושמעתי על הרבה מאזדות פרטיות גם לא במצב מזהיר שנמכרו במחירי מחירון או קרוב מאוד.

שבת שלום.

פורסם

אני קניתי מאזדה 3 אקטיב עם 170K נסועה, אבל עשיתי את זה בידיעה מראש שכשאני מחליף אותה זה יהיה במחיר מחירון, מעין הסכם כזה ,במידה ולא היה לי את ההסכם הזה לא הייתי קונה אותה מהסיבה הפשוטה שהמחירון שלה הוא בסביבות ה80K ואם ארצה למכור אותה אני לא אצליח לעשות זאת ביותר מ60K.

כי מה לעשות למרות שהיא שמורה ומטופלת וטפו טפו טפו לא רואה מוסך, גם מכוניות שכן רואות מוסך כשנמכרות אומרים עליהן שהן לא, לכן מי שקונה את הרכב יעדיף לקחת את הרכב ב60K ולא 80K מן הסתם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מאזדה 3 1.6 בדגמי קומפורט שהם לא שונים בהרבה מדגמי הליסינג עדיין נמכרת במחירי מחירון או קרוב מאוד אליהם.
יש לך סימוכין לזה?

או שבגלל שזה חינם לכתוב כאן אז אמרת לעצמך "יאללה, גם אני אנפיץ כאן דברים ששמעתי בעבודה בתור למכונת קפה" ?

הבאתי עדות של אחת שהלכה שולל אחרי כל מני מומחי פורומים כמוך ולא קיבלה טלפון אחד מתעניין באוטו ה"סחיר" שלה.

מה שווה העדות הנלהבת שלך?

אתה מוכן לקנות ממנה את האוטו שלה?

קנה ממנה, מכור מיד במחיר מחירון (זה הרי קלי-קלות) ועשית כסף קל.

פורסם

דרך מסך העשן הזה שמפומפם כל הזמן ע"י אינטרסנטים בעלי עניין כמעט לא תצליח לשמוע דעה אחרת.

לפעמים, בטעות, כן מצליחה לדלוף לאוויר העולם עדות ממקור ראשון.

זה נדיר, אבל מעיד היטב על המרחק בין "שמועות" ל "מציאות".

לרוב בישראלים אין את רוחב הפס שלך, ארנון, כדי לקבל החלטת קניה מושכלת. הם ניזונים כמעט אך ורק משמועות ומ"לדוד של השכן היה גם".

אולי תתחילו לקנות מכוניות בגלל שהן מתאימות לכם, לשימושיות, להנאה - ולא כדי להיות בשוק?

הרי כל אוטו (למעט כמה דגמי פרארי ודומותיה..) יאבד מערכו, יצריך השקעה. רכב עולה, בקניה ובאחזקה השוטפת, זו לא דרך להרויח כסף.

אז מה יהיה עוד 5 שנים? לא אישית לא איכפת, כשאני בא לבחור רכב: העיקר שאני ומי שאיתי נהנה, נרגיש טוב ובטוח לנסוע ברכב שיש. אם יש בו ערך מוסף של ריגוש - מה טוב.

מחיר הרכב בישראל ביחס להכנסה פנויה הופך את השיקול הכלכלי העתידי ("בכמה אמכור") למכריע.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
יש לך סימוכין לזה?

או שבגלל שזה חינם לכתוב כאן אז אמרת לעצמך "יאללה, גם אני אנפיץ כאן דברים ששמעתי בעבודה בתור למכונת קפה" ?

הבאתי עדות של אחת שהלכה שולל אחרי כל מני מומחי פורומים כמוך ולא קיבלה טלפון אחד מתעניין באוטו ה"סחיר" שלה.

מה שווה העדות הנלהבת שלך?

אתה מוכן לקנות ממנה את האוטו שלה?

קנה ממנה, מכור מיד במחיר מחירון (זה הרי קלי-קלות) ועשית כסף קל.

שים לב שה 1.6 שלה הוא בתצורת ליסינג, אני מאמין שגם קורולה בתצורת SUN יהיה קשה למכור.

מי שכבר קונה את הרכב בתצורה הזולה מעדיף לקנות מליסינג במחיר הרבה יותר זול ועם פריסה ל60 תשלומים של 55 ש"ח לכל תשלום. :shock:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

הרכבים היחידים שמצליחים כיום לקבל מחירון הם רכבים שמורים עם נתונים מעולים.

יש פה בחור בשם MR SHANKLY שרכש סיריון יוצאת ליסינג (שהוא עצמו רכש מהליסינג) עם נתונים מכניים מעולים ובמחיר מעולה -

וכאשר מכר אותה הצליח לגלגל אותה תוך חודש לזוג אשר קנה אותה במחירון ללא הפחתת ליסינג.

הבחור נסע שנה ומשהו ועוד השאיר כמה שקלים בכיס.

אני מניח שאם זה היה רכב ליסינג שטח, עם ק"מ גבוה ומצב מכני לא מזהיר - הוא היה צריך להתפשר חזק למטה.

לצורך העניין - אם רכשת רכב זהה לרכב שמוצף בליסינג, ועשית עליו ק"מ גבוה יחסית או דומה לזה שעושה רכב ליסינג\השכרה - אין לך שום סיכוי אל מול ההנחות של חברות הרכב.

עכשיו ניתנות בקל אוטו הנחות מאסיביות - 60 אלף ש"ח ב-60 תשלומים בלי ריבית. קל אוטו סופגת בעצם את הריבית בתור הנחה.

במצב כזה, אם ההכנסות הפנויה שלך בשנים הקרובות מאפשרת לך הוצאה קבועה של 1000 ש"ח - אתה מוכר את הרכב הנוכחי שלך (נגיד והוא שווה 15K), שם אותו כמקדמה - והופס - יש לך מאזדה 3 שנת 2009 בחניה - בלי להתאמץ יותר מדי.

רכישה של רכב מקביל:

1. תשלום של 15% יותר במחירון על רכב פרטי.

2. תשלום ריבית על ההלוואה (במידה ואין לך את הכסף).

פורסם
רכב פרטי בגרסת איבזור דומה לליסינג וקילומטראז' דומה קשה עד בלתי אפשרי למכור כאדם פרטי.

אף אדם פרטי לא יכול להתחרות עם הנחת מע"מ, פריסת תשלומים ואחריות חצי שנה. בדוק.

רכב פרטי מאותו הדגם בגרסת איבזור גבוהה וקילומטראז' נמוך יהיה מבוקש.

כל זה נכון בתנאי שמדובר ביד ראשונה ולמגרשי ליסינג יש דגם ושנתון זהה במלאי.

ע"ע מאזדה 3 3ליטר או פוקוס ברמות אבזור בכירות.

מוזר מה שאתה אומר. הייתה לי דייהטסו סיריון 2006 במשך כשנתיים וחצי. חדשה, פרטית, שמורה ועם 44K ק"מ בלבד. הדגשתי במודעה: פרטית!

פרסמתי מודעה. אחרי עשרות טלפונים באותו היום, הורדתי את המודעה מחשש להטרדה - פשוט הייתה היענות עצומה. קבעתי עם שניים. אחד הגיע לראות את המכונית בלילה! למחרת בבוקר הוא לקח אותה לבדיקה, וקנה אותה בלי להתווכח על המחיר. אגב, ביקשתי מחירון, לא מעל. בדיעבד, אולי טעיתי.

כידוע לך, ישנה כמות אדירה של סיריונים בליסינג/השכרה/חברות וכו'. האם זה פגע במכירה שלי? עובדה שלא. האם זה קשור לקילומטרז' נמוך יחסית לרכבי ליסינג או שכירות? או לעובדה שהרכב פרטי לגמרי? לא ברור לגמרי.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

ובאותה הנשימה - כשהחזרתי את שתי היונדאי גטס שהיו לי, זוכיתי במחיר מחירון מלא ולשתי המכוניות חיכו קונים ששילמו עליהן מחירון מלא.

וזאת למרות שיש אלפי גטסים בציי הרכב שמחכות לבעלים חדשים.

הסיבה העיקרית - שתי המכניות היו עם נסועה נמוכה, מטופלות בחברה וניקנו מהטרייד אין של היבואן, מה שאומר תנאי תשלום נוחים, אחריות מלאה לשנה ועוד, בדיוק כמו במכונית יוצאת ציי רכב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ובאותה הנשימה - כשהחזרתי את שתי היונדאי גטס שהיו לי, זוכיתי במחיר מחירון מלא ולשתי המכוניות חיכו קונים ששילמו עליהן מחירון מלא.

וזאת למרות שיש אלפי גטסים בציי הרכב שמחכות לבעלים חדשים.

הסיבה העיקרית - שתי המכניות היו עם נסועה נמוכה, מטופלות בחברה וניקנו מהטרייד אין של היבואן, מה שאומר תנאי תשלום נוחים, אחריות מלאה לשנה ועוד, בדיוק כמו במכונית יוצאת ציי רכב.

הבעיה למכור מתעוררת כאשר אתה מוכר רכב עם אבזור זהה לליסינג, עם ק"מ דומה לליסינג (גבוה מהממוצע) וכמובן בלי פריסת תשלומים ואחריות של מגרש.

במקרה שלך כל התנאים למעט האבזור (אני מניח) היו הפוכים!!

• תוכן חדש...