Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא נעשה קצת סדר בדברים.למנטה ולאסקונה עד 82 היו אותם מנועים.באסקונה מ 82 היו מנועים שונים.אמנם לשניהם היה גל זיזים עליון,אך הם היו שונים במבנה שלהם.סדרת המנועים החדשה הוצגה בקדט בשנת 80.ל1.3 היו 60 כ"ס ו75 כ"ס בגרסת הSשהיה לה יחס דחיסה גבוה יותר.ל1.6 היו75כ"ס בגירסה הרגילה ו90 כ"ס בS,עד שנת 85.בשנת 85,עת הוצגו הקדט החד שה ומתיחת הפנים של האסקונה,ההספק ירד ל82 כ"ס,עקב החלפת מאייד הרוצ'סטר וורג'ט בפירבורג כפול מתוצרת גרמנייה.האסקונות הידניות נמכרו עם שני גירסאות מנוע ה1.3,בעוד שהאוטומטיות נמכרו רק עם מנועי הS.ה1.6 האוטומטיות נמכרו רק עם מנועי הS.ידניות 1.6 בשנים הראשונות כמעט ולא נמכרו.מנועי ה1.8 באסקונה הוציאו 90 כ"ס בגרסת המאייד,ו115 כ"ס בגרסת ההזרקה.מנועי ה2.0 הוציאו 115 כ"ס בגרסת הCD ו130 כ"ס בגרסת הSRI שהיתה הגרסה הספורטיבית של האסקונה.הגיר האוטומטי שלהן היה אמריקאי TH 125,ששימש גם את האולדסמוביל אומגה,הפונטיאק טמפסט ועוד.ביצועים במנטה שלך?מהירות מירבית של 149 קמ"ש ותאוצה מ0-100 ב19.1 שניות.ה1.9 היתה מהירה בהרבה,אבל עדיין איטית בהשוואה למכוניות קופה בנות תקופתה(אלפא ג'וניור,לנצ'ייה בטא קופה ואפילו הפורד קפרי)המנטה 1.9 הגיעה למהירות מירבית של 171 קמ"ש והאיצה מ0-100 ב 12.6 שניות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
היתה לי קדט 1200 אוטומטית ואינני יכול להתייחס לגיר רגיל אך שלי היתה קצת איך לומר,עגלה בזינוק. ברגע שהיתה תופסת מהירות לא היתה בעיה מיוחדת. בנסיעה רגועה מדובר במנוע שנותן תחושה של כוח מתון ורציף,לפחות במישור,זינוקים בעליה ונסיעה בעליה ללא תנופה או מהירות התחלתית חייבים להעשות תוך הסתכלות במספרי הבתים שברחוב יעני אתם נוסעים לאט כי מחפשים בית מסוים.... המנוע אמין ביותר גם במושגים יפנים,פשוט אפס מוחלט של תקלות,גם אם הרכב התחמם והמחוג נדבק לקצה התחום האדום,אל דאגה הראש לא הלך ולא נתפשו הרינגים,קצת צילצולים בעת מאמץ והכל עובר כשהוא מתקרר. הרכב שהיה אוטומט וסטיישן ונסע בעליות חיפה עירי האהובה היה חסכוני מאד בצריכת דלק.

אם תיישר קו ותכין את המנטה כפי שצריך פעם אחת,יש לצפות שתהנה מרכב אספנות חביב יפה זול לאחזקה ואמין מאין כמוהו.

המנטה שלי עמדה כ-5 שנים מבלי לזוז ועם קצת טיפולים וכיוונים היא הניעה כמו גדולה ...

המנוע 1.2 של אופל נחשב אחד המנועים הכי אמינים שיש, הוא יכול לסבול הרבה התעללות מבלי לעשות בעיות ...

פרחי, המנטה הרבה יותר טובה מהקפרי, יש לי כבר 3 מבחנים ממגזינים אנגליים שבהם המנטה מוחצת את הקפרי בכל אספקט חוץ מתאוצות ומהירות סופית !!!

מבחן אחד כבר תרגמתי והעלתי לפורום לפני כחודשיים (אתה מוזמן לעשות חיפוש), במבחן השתתפו הקפרי, מאזדה RX2, טויוטה סליקה GT, מוסטנג ומנטה. רק הטויוטה הצליחה לנצח את המנטה בדירוג הסופי, המנטה יצאה שניה, הקפרי שלישית, הסליקה רביעית ולבסוף רשמו שלמוסטנג לא מגיע אפילו המקום החמישי כי אין בה אפילו טיפה ספורטיביות ...

תראו, נכון שאפשר לעשות אלף ואחד דברים לא חוקיים אבל אני החלטתי להשאיר את המנטה שלי בדיוק כמו שהיא (מקורית). אני מעדיף לייבא מנטה 1.9 מקורית מאשר להתחיל להחליף חצי רכב ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
היתה לי קדט 1200 אוטומטית ואינני יכול להתייחס לגיר רגיל אך שלי היתה קצת איך לומר,עגלה בזינוק. ברגע שהיתה תופסת מהירות לא היתה בעיה מיוחדת. בנסיעה רגועה מדובר במנוע שנותן תחושה של כוח מתון ורציף,לפחות במישור,זינוקים בעליה ונסיעה בעליה ללא תנופה או מהירות התחלתית חייבים להעשות תוך הסתכלות במספרי הבתים שברחוב יעני אתם נוסעים לאט כי מחפשים בית מסוים.... המנוע אמין ביותר גם במושגים יפנים,פשוט אפס מוחלט של תקלות,גם אם הרכב התחמם והמחוג נדבק לקצה התחום האדום,אל דאגה הראש לא הלך ולא נתפשו הרינגים,קצת צילצולים בעת מאמץ והכל עובר כשהוא מתקרר. הרכב שהיה אוטומט וסטיישן ונסע בעליות חיפה עירי האהובה היה חסכוני מאד בצריכת דלק.

אם תיישר קו ותכין את המנטה כפי שצריך פעם אחת,יש לצפות שתהנה מרכב אספנות חביב יפה זול לאחזקה ואמין מאין כמוהו.

המנטה שלי עמדה כ-5 שנים מבלי לזוז ועם קצת טיפולים וכיוונים היא הניעה כמו גדולה ...

המנוע 1.2 של אופל נחשב אחד המנועים הכי אמינים שיש, הוא יכול לסבול הרבה התעללות מבלי לעשות בעיות ...

פרחי, המנטה הרבה יותר טובה מהקפרי, יש לי כבר 3 מבחנים ממגזינים אנגליים שבהם המנטה מוחצת את הקפרי בכל אספקט חוץ מתאוצות ומהירות סופית !!!

מבחן אחד כבר תרגמתי והעלתי לפורום לפני כחודשיים (אתה מוזמן לעשות חיפוש), במבחן השתתפו הקפרי, מאזדה RX2, טויוטה סליקה GT, מוסטנג ומנטה. רק הטויוטה הצליחה לנצח את המנטה בדירוג הסופי, המנטה יצאה שניה, הקפרי שלישית, הסליקה רביעית ולבסוף רשמו שלמוסטנג לא מגיע אפילו המקום החמישי כי אין בה אפילו טיפה ספורטיביות ...

תראו, נכון שאפשר לעשות אלף ואחד דברים לא חוקיים אבל אני החלטתי להשאיר את המנטה שלי בדיוק כמו שהיא (מקורית). אני מעדיף לייבא מנטה 1.9 מקורית מאשר להתחיל להחליף חצי רכב ...

אתה לא רואה במשפט הזה ניגודיות עצבנית? :roll: הטויוטה גם ראשונה וגם רביעית?

טויוטה אפילו יותר תותחים ממש שחשבתי... מכונית אחת לוקחת שתי מקומות פששש...

מה שעוד מעניין מאזדה אפילו לא נכנסו לדירוג :roflmao:

אני רוצה הסבר... בלי לעליב כמובן... איך מכונית עם מנוע 1200 היא בדיוק ספורטיבית? האוטו הזה עגלתי מהקשר שלו ולספורט? יודע מה אולי הצורה ופה זה בערך נגמר...

לעומת המוסטנג עם מנוע רועם V8 עתיר כוח עם קצת שיפורים מפרקת את המנטה והקפרי ביחד... אולי זה מוסטנג האירופאית עם ה6 בטור שהוא מנוע דיי מגעיל... לא יודע איך אמרו שהמוסטנג לא ספורטית... איפה הבוחנים אלה חיים?

פורסם

אני רוצה הסבר... בלי לעליב כמובן... איך מכונית עם מנוע 1200 היא בדיוק ספורטיבית? האוטו הזה עגלתי מהקשר שלו ולספורט? יודע מה אולי הצורה ופה זה בערך נגמר...

לעומת המוסטנג עם מנוע רועם V8 עתיר כוח עם קצת שיפורים מפרקת את המנטה והקפרי ביחד... אולי זה מוסטנג האירופאית עם ה6 בטור שהוא מנוע דיי מגעיל... לא יודע איך אמרו שהמוסטנג לא ספורטית... איפה הבוחנים אלה חיים?

או קיי ... בוא אני אתן לך רמז ככה בלי לקרא את הכתבה ( שנשמח אם אלעד יעלה אותה אהם ... )

המנטה היתה 1.9 במבחן

הRX2 היה מדגמי המנוע הרוטורי הראשונים של מאזדה בשנות ה70 80 שלא ממש זזו או התנהגו ובזבזו המון דלק

הקאפרי היתה כנראה GT 1600 או 2000 ולא 2800

והמוסטנג היתה מוסטנג של אחרי שנת 74 עם המנועים החלשים מאוד של התקופה שהוציעו הספקים מגוכחים ( 2800 6 בטור עם 120 כ"ס ותאוצה ביותר מ12 שניות ל100 בGT ידנית שנת 75 למיטב זכרוני .... אם לא אז לא רחוק ... )

ומהאופציות האילו ... היא לקחה :)

אבל זה הימור קטן שלי

וזה לא שיש לי משהו נגד המנטה חס וחלילה ... אלעד יצאה לך יפיפיה חבל על הזמן וסחטיין על כל ההשקעה ... נראה באמת סוף הדרך ואני מקווה לראות תמונות גם של הפנים והפרונט מסודרים :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

עבודה יפה מאוד,לפחות יש לה בעל שמטפל בה כמו שצריך,הרכב היה בבעלותו של חבר קרוב שלי [שלומי],והוא הזניח אותה [טוב,נו מילא,צבא],אבל טוב לדעת שיש אנשים שאיכפת להם קצת יותר. הרכב נראה נהדר,כל הכבוד. הוא שכב הרבה זמן אצל סבתא שלו בחנייה.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

או קיי ... בוא אני אתן לך רמז ככה בלי לקרא את הכתבה ( שנשמח אם אלעד יעלה אותה אהם ... )

המנטה היתה 1.9 במבחן

הRX2 היה מדגמי המנוע הרוטורי הראשונים של מאזדה בשנות ה70 80 שלא ממש זזו או התנהגו ובזבזו המון דלק

הקאפרי היתה כנראה GT 1600 או 2000 ולא 2800

והמוסטנג היתה מוסטנג של אחרי שנת 74 עם המנועים החלשים מאוד של התקופה שהוציעו הספקים מגוכחים ( 2800 6 בטור עם 120 כ"ס ותאוצה ביותר מ12 שניות ל100 בGT ידנית שנת 75 למיטב זכרוני .... אם לא אז לא רחוק ... )

ומהאופציות האילו ... היא לקחה :)

אבל זה הימור קטן שלי

וזה לא שיש לי משהו נגד המנטה חס וחלילה ... אלעד יצאה לך יפיפיה חבל על הזמן וסחטיין על כל ההשקעה ... נראה באמת סוף הדרך ואני מקווה לראות תמונות גם של הפנים והפרונט מסודרים :)

קודם כל בוב אני מצטער על הטעות, הרכב שזכה במקום הראשון הוא כמובן המאזדה RX2 עם מנוע וואנקל והטויוטה אכן רביעי ...

ליביו, הקאפרי הייתה עם מנוע 2800 סמ"ק !!! כל הרכבים במבחן היו עם מנוע 2000 סמ"ק ורק המנטה עם 1900 !!!! הנפח הכי קטן במבחן !!!

המאזדה לא זזה ??? ליביו, אתה טועה טעות מרה, לא סתם המאזדה לקחה מקום ראשון ...

תראה, אני לא משווה את המנטה למוסטנג או משהו כזה, פשוט רציתי להגיד שבמבחן הספציפי הזה שהעלתי כבר לפורום המנטה יצאה לפני הקפרי.

לפני כמה ימים קבלתי ספר שבו יש אוסף כתבות ממגוון מגזינים על המנטה, יש שם גם מבחן ראש בראש בין מנטה לקפרי וגם שם המנטה מנצחת אותה ...

הנה קישור למבחן שפרסמתי לפני כמה חודשים, אף אחד לא הגיב ולכן לא טרחתי לתרגם עוד ערמה של מבחנים שיש לי בבית:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=28131&highlight=rx2

עכשיו אני גם רואה שהזיכרון שלי לא מה שהיה פעם. הסליקה סיימה שלישית והקפרי רביעית ...

פורסם
ואללה פיספסתי את זה ואני אקרא ואשכיל :)

ואם תרצה אני אפילו אביא לך את הספר עם מבחן מורחב ומעמיק בין המנטה לקפרי למפגש הבא (רק תרים טלפון בשישי בצהריים להזכיר לי להביא את הספר) ...

חבר'ה, שכחתי במשך כל השרשור הארוך הזה להודות לבנאדם שגרם לכל זה, בלעדיו המנטה שלי הייתה עומדת היום במגרש גרוטאות !!!

אז תודה רבה לך דרור, בעיקר על זה שלקחת עלייך את המשימה לפקח על שיפוץ כזה מסובך ורחב ידיים, תודה על זה שאתה יושב לפחות פעמיים בשבוע (ובד"כ יותר) על הראש של הפחח בשביל שהוא יעשה עבודה כמו שצריך ושלא יחפף !!!

תודה רבה גם על כל התמונות, כולנו (ובמיוחד אני) נשמח לראות יותר תמונות של הרכב הסקסי הזה :wink:

פורסם
quote]

המנטה שלי הייתה עומדת היום במגרש גרוטאות !!!

:wink:

לשלומי לא הייתה כוונה לזרוק אותו למגרש גרוטאות,הוא גם רצה לשפץ ולחדש אותו,אבל דיבורים לחוד ומעשים לחוד,הוא לא הבנאדם שהיה עושה כזה דבר [עצלן],שמח שהרכב הנדיר הזה נפל בידיים טובות,ראיתי אחת אדומה [או אולי זה בעצם צבע כתום] בקרית חיים,לא ראיתי עוד כאלה על הכביש. יש לך בונבוניירה ביד,שמור עליה ותהנה. :)

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
quote]

המנטה שלי הייתה עומדת היום במגרש גרוטאות !!!

:wink:

לשלומי לא הייתה כוונה לזרוק אותו למגרש גרוטאות,הוא גם רצה לשפץ ולחדש אותו,אבל דיבורים לחוד ומעשים לחוד,הוא לא הבנאדם שהיה עושה כזה דבר [עצלן],שמח שהרכב הנדיר הזה נפל בידיים טובות,ראיתי אחת אדומה [או אולי זה בעצם צבע כתום] בקרית חיים,לא ראיתי עוד כאלה על הכביש. יש לך בונבוניירה ביד,שמור עליה ותהנה. :)

גם אני מכיר את שלומי מקרוב (ואני נפגש איתו לפעמים או סתם בא לחנות שלו) וכמעט נתתי לו מכות על איך שהוא הזניח את הרכב. אפילו הזנחה זה מחמאה בשביל מה שהוא עשה לרכב הזה. קודם כל, זה רכב ספורט, לא ג'יפ !!! הסיפורים שהוא נסע אתה לטיולים וכו' מאוד הדאיגו אותי, היא גם הייתה חבוטה מכל כיוון אשרי ולקינוח הוא עוד העמיד אותה בחצר בגשם, בשמש בלי שום דבר שיגן עליה ...

אני יודע שלשלומי לא היו כוונות לזרוק אותה, אבל לי כן היו. בזמנו (לפי ששלחתי את המנטה לצפון לטיפול) הופעל עליי לחץ כבד מהרבה כיוונים לזרוק את הרכב כי יש הרבה עבודה עליו (וגם הוא עמד הרבה זמן מתחת לבית שלי ואח"כ הוא עבר לעמוד הרבה זמן במוסך ששם גנבו לי גם כמה חלקים :evil:). למזלי דרור הוא הבנאדם היחיד שהבין לליבי ועזר לי להתחיל להזיז העניינים ...

אני מכיר כמעט כל מנטה A שיש בארץ, המנטה האדומה שראית הוא גם חבר שלי ושל דרור. זו גם מנטה 1200 סמ"ק (כמו שלי) שעברה גם שיפוץ מקיף ומתחוזקת כיום ברמה גבוה מאוד !!!

• תוכן חדש...