Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מתכנן לקנות רכב קטן. חשבתי על פולסווגן פולו שנת 2000-2001. התקציב שלי הוא 24000.

ולשאלתי - שמעתי ממישהו בשם אדוארד אטלר שאין זה נכון שרכבים קטנים צורכים פחות דלק. חיפשתי קצת ולא מצאתי שהוא כותב משהו על זה.

אשמח אם תוכלו לחוות דעתכם (המקצועית...) בעניין.

תודה!

פורסם

ברמת העיקרון ובהכללה מכוניות קטנות כן צורכות פחות דלק לעומת מכוניות גדולות יותר, בגלל המשקל העצמי הנמוך יותר ובגלל מנועים קטנים יותר בדרך כלל.

יש כמובן גם יוצאים מן הכלל.

פורסם

אדוארד אטלר - כתב רכב במקור ראשון ובעברו עורך מגזין רכב, עדי כמה שאני יודע הוא לא סתם "מישהו".

לשאלתך צריכת דלק נמוכה היא פונקציה של משקל נמוך + מנוע קטן אך יעיל + מס' הילוכים של הרכב (ככל שיש יותר בי שהצריכה טובה יותר) + ידני/אוטומט.

למשל שברולט אבאו שנת 2008 עם מנוע 1.4 שמכרה בתחילת השנתון עושה כ-1:11 בעוד שלאחר שדרוג המנוע באותו שנתון הצריה טובה בכ- 30% לערך.

כמובן יש גם משמעות להיותו של המנוע שמור ומטופל...

A3

A4

פורסם

ולא פחות חשוב - תנאי הנהיגה וסגנון הנהיגה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נפח קטן על משקל גדול יהיה פחות חסכוני.

וגם זה לא תמיד נכון ולא חד משמעי, תלוי בסוג הנסיעות.

בנסיעה מישורית לא מאומצת בדרך כלל מנוע קטן עדיין נשאר חסכוני יותר.

פורסם

הכל תלוי.

אם אתה קונה רכב קטן (משקל נמוך),מנוע קטן שנע בין 1200 סמ"ק לבין 1400 סמ"ק.

עם גיר ידני הוא יצרוך מעט דלק , אבל עם גיר אוטומט צריכת הדלק תקפוץ פלאים.

תמיד מומלץ למי שקונה רכב קטן ורוצה צריכת דלק נמוכה עם עליות אחזקה נמוכות רצוי שיקנה עם תיבת הילוכים ידנית .

לשיקולך.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

מכיר את האתר הזה? נראה לי ששם תקבל את רוב המידע שאתה צריך. לגבי הפולו, לדעתי יש רכבים יותר חסכוניים בשנתון שאתה מחפש כמו פיאט פונטו, דייהטסו סיריון וסקודה פאביה.

פורסם

כן, אני יודע שהוא לא הכי חסכוני. אני רוצה אותו כי אני לוקח בנוסף גם שיקולים אחרים. כמו אמינות של הרכב (לא רואה הרבה מוסך באפון יחסי), מנוע 1400 כלומר רכב שגם "יסחוב" יפה יחסית לרכב קטן

פורסם

מנוע ה-1.4 מגיע בשתי גרסאות, גרסה עם 100 כוחות סוס שתסחב לך מצוין או גרסה נפוצה יותר עם 75 כ"ס שזה כבר גבולי ונחשב מעט יחסית למכוניות אחרות. אם אתה רוצה לבדוק סחיבה אז תסתכל על הכ"ס של המנוע ולא על הנפח שלו.

• תוכן חדש...