Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה יודע שאתה הולך להישאר עם הרכב הנ"ל עוד כמה שנים טובות אל תחשוש ואתה בכייף יכול להתקין מזגן כי זה מנוע לא קטן בשביל מזגן. מבחינת כל החלקים, הצנרת והעבודה זה יכול לצאת קצת יקר אבל זה כבר שיקולים שלך. מבחינת מזגן ועד כמה ה ייסחוב אז אין כל בעיה עם זה!

:)
פורסם

הרכב נמצא במשפחה עשר שנים. סמוך עלי אין מזגן.

אני נוסע מעט מאד 10 ק"מ ביום לעבודה וחזרה. אין לי חשק להתרוצץ שבועות בחיפוש אחר רכב סביר וגם אם אמצא אחד אצטרך להשקיע אלפי שקלים בתיקון בלאי וטיפול מקיף. אם קיימת אפשרות להשקיע 3K במזגן טוב שלא ירצח את המנוע זו תהיה האפשרות המשתלמת ביותר.

פורסם
ברשותי פיאט טיפו 1.4 שנת 95 ללא מזגן. האם קיימת אפשרות להתקין מזגן ברכב? האם זה משתלם? יקר? יהרוג את המנוע?

הייתה לי פיאט טיפו 1400 שנת 94 עם מזגן בהתקנה מקומית מתוצרת ראסקור.

אני חושב שגם "אלקס אוריגנל" התקינו מזגנים בחלק מהמכוניות האלו.

בכל מקרה, המזגן של ראסקור יצר עומס גדול מאוד על המנוע, פשוט לא היה כייף לנסוע עם מזגן בגלל ירידה גדולה בביצועים.

יכולת הקירור גם כן הייתה ככה ככה.

אבל אז הייתי בחור צעיר ולא היה איכפת לי לנסוע עם חלונות פתוחים ולהזיע בפקקים. בקושי הייתי מפעיל את המזגן.

היום לא הייתי מוותר על המזגן למרות כל המגרעות הנ"ל.

אתה בטוח שאף פעם לא היה מזגן? בארץ מזגן זה חובה על פי חוק.. אולי יש מזגן מקולקל מאוד, אבל זה חוסך הרבה עבודה לעומת אוטו מקורי בלי שום הכנה

חובת התקנת מזגן במכוניות שנמכרו בישראל הופעלה בשלבים.

אני לא בטוח ב100% לגבי השנים אבל זה בערך ככה :

משנת 1989 - במכוניות בנפח 1800 ומעלה המזגן היה חובה.

משנת 1992 - במכוניות בנפח 1600 ומעלה המזגן היה חובה.

במכוניות בנפחים נמוכים יותר המזגן חובה משנת 1997 בערך, כלומר בשנת 1995 אפשר היה להזמין רכב עם מנוע 1400 גם ללא מזגן.

פורסם
אני מאמין שאלקס אורגינל התקדמו טכנולוגית ב-15 שנים.

הם התקדמו, אבל לא בכיוון הזה.

מסוף שנות ה 90 כל המכוניות החדשות מגיעות עם מזגנים מקוריים מהיצרן וענף המזגנים המקומיים לרכב פרטי פחות או יותר נעלם.

אלקס אוריגינל עוסקים היום בהתקנת מזגנים למיניבוסים, למוניות שרות וכו'.

פורסם

סתם שאלה.

אם אין מזגן משמע שאין פתחי יציאה בדש בורד, כלומר אתה צריך גם למצוא דש אחר? קשה לי להאמין שתחתוך את הקיים עם סכין יפני D:

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
אם אין מזגן משמע שאין פתחי יציאה בדש בורד

אתה ממש צעיר הא? גם במכוניות בלי מזגן יש מערכת אוורור\חימום כמו בכל המכוניות, רק הפונקציה של הקירור חסרה. הסיבוך הוא רק בהתקנת המאייד.

פורסם

בטח שיש פתחי אוורור. אני יכול להדליק חימום. בחורף ניתן להסתדר בקלות בלי מזגן. המנוע מחמם את הרכב מצויין. בקיץ מתחיל הסיוט. נסיעה של חמש דקות קשה מאד.

מה לגבי אפשרות להתקין מזגן מקורי של פונטו או פנדה? המזגנים משודכים למנועים יותר קטנים וחלשים. מניסיון המזגן של פנדה מעולה.

פורסם

יש לי מזגן של אלכס אוריגינל ע"ג גולף 1.6 דור 2 (1992) שאני מחזיק לפירוק.

המזגן תקין ועובד יפה.

אם המזגן הזה מתאים לך מכאנית (מומחי הפורום - האם יכולה להיות התאמה?), תוכל לקבל אותו במחיר סימלי. אם מעניין אותך, צור קשר בפרטי.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

מודה על העזרה, אבל קודם אני רוצה לדעת אם קיימת אפשרות להתקין מזגן מקורי של פונטו/פנדה משיקולים של אמינות, יכולת קירור ופגיעה בביצועים.

• תוכן חדש...