Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקי נהיגה בחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
50 שנה של קומוניזם עשו את שלהם!

אני אניח שגם כל חציה המזרחי של גרמניה נתון לפורענות המזרח והוא לא מתקדם כלל..

אם ביקרת בפולין וחקרת את העניין לעומק תגלה מהר מאוד שהכלכלה התאוששה מהקומוניזם (בכל מקום שבו היה קומוניזם עדיין נשארו קצת בעיות) והיא לא נופלת מהרמות של שכניה בדברים רבים, לפי דעתי ולפי נתונים רבים היא לא נופלת בהרבה משכנותיה, די מערבית, אה ואם משווים אותה לישראל אנחנו בבעיה כי אנחנו הרבה פחות מערביים :x

יאללה חזרה לדיון

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
( מה שהכי מעניין שישראלים בחו"ל מתנהגים בדיוק כמו המקומים אבל כשהם חוזרים חזרה לארץ.....)

רצית להגיד כשאנחנו חוזרים חזרה לארץ.....? :lol:

פורסם

בשוויץ, אנגליה, גרמניה, הולנד ואוסטריה, לא שמעתי אפילו צפירה 1, חוקי התנועה במדינות אלה נשמרים בצורה קפדנית ביותר, ובגלל זה כמעט ולא רואים את שוטרי התנועה (אף פעם לא ראיתי שעוצרים מישהו לבדיקת מסמכים).

צפירות נדירות, אבל בשוייץ ואוסטריה בהחלט צופרים (פחות אשר אצלנו).

לא רואים את שוטרי התנועה? יש אלפי "שוטרים" אלקטרוניים המסתתרים בצידי הדרכים ואוכפים את החוק בצורה ייקית ביותר, וכן כבישים רבים, כולל אלפי קילומטרים של כבישים מהירים, מנוטרים באופן רציף על ידי מצלמות בקרה.

לגבי שוטרים בשר ודם - לא נתקלתי בביקורת רשיונות, אבל נתקלתי, למשל, באכיפה של איתות ביציאה ממעגל תנועה (באוסטריה) ועוד כהנה וכהנה שוטרים בדרכים.

חג שמח!

הידעתם?

בצ'כיה, במידה ובוצעה תאונה מכל סוג שהוא, גם אם זו נשיקת פגושים, חובה לערב את המשטרה.

גם בגרמניה.

ולמרות רוח השרשור - גם כמה מלים טובות על ישראל:

1. שילוט בשלוש שפות - מקל מאוד על נהגים זרים. באף מדינה אירופית לא מצאתי שילוט שלא בשפת המקום, נסו לפעני הנחיות בגרמנית או הולנדית על פני תמרור. יצא מכלל זה שילוט הכוונה דו לשוני ביוון.

2. רמזורים חד משמעיים, אם יש אור ירוק זכות הקדימה מובטחת, מונע קונפליקטים.

3. חניונים הרבה יותר מרווחים - בקיץ האחרון נהגתי בגרמניה, שוייץ ואוסטריה בפיג'ו 5008 היה לי קושי גדול לעבור אתו בחניונים שלא לדבר על תמרוני כניסה ויציאה בחניה למרות שהרכב קצר יותר - אם כי רחב יותר - ממזדה 3. הסיבה היתה מעברים צרים מאוד, ולא מדובר בחניון בודד אלא בתופעה נפוצה. שלא לדבר על כלי רכב גדולים יותר בהם נהגתי בשנים קודמות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהודו החוקים מאוד פשוטים-המעז מנצח.

זכות קדימה לנהג היותר אמיץ שנכנס לכיכר בשיא המהירות,לזה שעוקף יותר מהר ולזה שמצפצף יותר חזק,ועם כל זאת

במשך חודשיים ראיתי רק תאונה אחת שם...

פורסם
אני מנסה בכול כוחי לשמור על התרבות...8)

לזכותי יאמר שאני ביחד איתך וגם מצליח. אני נוהג באדיבות יתר כלפי רוב הנהגים בכביש (אלו שנוהגים בצורה נורמלית יחסית יקבלו ממני יחס טוב)

פורסם

בתור אחד שמתגורר בשוויץ, ונוהג בשוויץ תנו לי לחדש לכם מספר דברים 8)

1. אסור לקבע ג'יפיאס על השמשה (השוטרים אוהבים לעצור על זה).

2. בשעות הבוקר (לחץ לעבודה) ובשעות הערב (לחץ לחזור הביתה), גניבת רמזורים נהפכת לספורט לאומי, זכות קדימה בצמתים בהצלחה.

3. תאונות דרכים מתרבות עד מאוד, רק היום פקק של 10 ק"מ, אחת מתוך 20 התאונות שקרו היום.

כל יום יש לי פקק של בין מספר דקות עד שעתיים בגלל תאונה כזאת או אחרת.

לתייר קשה להבין (או יותר קל לראות רק את הצדדים החיובים שיש בשוויץ או כל מדינה אחרת, ולראות רק את הדברים הרעים שיש בארץ) כיצד חיי היום יום מנהלים בשוויץ (הלוואי והיה זמן לכל הירוק, השוקולדים וכו').

4. בכניסה לכיכר אין צורך לעותת רק ביציאה ממנה.

פורסם

כשאתה בא לצאת מהחניה, אנשים עוקפים אותך מימין ועולים גם על המדרכה (!!!!) העיקר לא לתת לך את השניה של היציאה? אם המצב לא כך כבר טוב יותר.

חבר שלי הביא אותי הביתה וניסה לעשות פרסה, הוא כבר הסתובב ב90 מעלות, כל שהיה חסר לו (עשה סיבוב באמצע הרחוב, בלי איזה שטח הפרדה או משהו, רחוב קטן) הוא לסיים את ה90 מעלות שנותרו לו, עניין של באמת שניה, ואנשים כל הזמן עברו, צפרו לו כאילו מי יודע מה הוא עושה שם בכביש והיו מוכנים לעלות על הפאקינג מדרכה העיקר לא לתת לו שניה לסיים.

זה מה שאני שונא בתרבות בארץ, שאין אותה, אנשים בהמות.

אתה רוצה לעבור נתיב לימין? אין בעיה, תעצור באמצע הנסיעה בנתיב שלך כי הרי כל אלו שמימין מאיצים עכשיו וחס וחלילה שיתנו לך להכנס, חכה בסבלנות, אפילו אם כבר עברת את הפניה....

פורסם

1. אסור לקבע ג'יפיאס על השמשה (השוטרים אוהבים לעצור על זה).

את עניין קיבוע ה-GPS על השמשה לא ידעתי, למזלי לא נתפסתי. לעומת זאת צריך להזכיר שהחזקת מפה עם מיקום מארבי המשטרה והמצלמות הינה עבירה פלילית חמורה (כנראה הכשלת שוטר במילוי תפקידו או משהו דומה), והדבר כולל גם מפה במכשיר ה-GPS אם המפה נמצאת בבגאג'. הדבר נכון גם בגרמניה ואוסטריה, ויצרני ה-GPS נאלצו לאסוף מכשירים מהחנויות ולהפיץ תוכנה חדשה ללא מפות המצלמות.

ואם מישהו מתלונן על הקנסות שכביש 6 גובה על אי תשלום תמורת נסיעה - אתם מזומנים לבדוק את החוק האוסטרי. אאל"ט קנס של עד 2000 אירו (!!) על נסיעה באוטובאהן ללא המדבקה המעידה על תשלום מס הכבישים.

כל יום יש לי פקק של בין מספר דקות עד שעתיים בגלל תאונה כזאת או אחרת.

מן הסתם גם הפקקיןם מתנהלים בסדר מופתי, בלי גונבי נתיבים מסוג המקובל בדרום מזרח אגן הים התיכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוויץ הנחמדה. פעם חטפתי קנס, על זה שלא הדבקתי אישור תשלום נסיע באוטוסטראדה לשמשה. אישור היה אתי אבל לא מודבק. לא עזרה עובדה, שאני תייר ישראלי עם רכב שכור באיטליה.

פורסם

לפני מס' שנים, ראיתי בטלוויזיה על פרוייקט מיוחד שניסו באחת המדינות,

גלאי מהירות לפני רמזור,

במידה ורכב מאיץ לפני הרמזור, הוא מקבל קנס, וחוטף רמזור אדום למס' שניות.

בארץ, יהיה מאוד יעיל.

----

פורסם

אם כבר הנה סיפור ממש מהרגע על הנהיגה הישראלית.

נסעתי לי ברחוב עם נתיב אחד לכל כיוון, ומולי תמרור עצור. בניגוד להרבה מנהגי ארץ הקודש לי תמרור עצור אומר 4 גלגלים בעצירה מוחלטת ואז לסוע, זה לוקח בדיוק שניה, כך עשיתי.. איך שאני עוצר, עוד לא עצירה מוחלטת (עוד לא נעצרו 4 גלגלים) כבר נהג שמאחוריי צופר לי באטרף כאילו עמדנו שם שנה, בקיצור שמתי זין עצרתי המשכתי לסוע, במקום שהוא יעקוף אותי כי לי בניגוד אליו אין רגל כבדה על הגז הוא נדבק אליי וצופר כמו מטורף עד שהוא נסע בכיוון שונה משלי.

מוסר ההשכל: צריך להפסיק לשווק בארץ מכוניות עם צופרים או לחלופין לעשות רישיון מיוחד לצופרים

• תוכן חדש...