Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

מחר אני לוקח לבדיקה מאזדה 121 שנת 95 שראיתי ונסעתי עליה לפני שבוע, ואם הכל בסדר אני אקנה את הרכב.

עם זאת, יש כמה דברים שאני חושד לגביהם:

הרכב שנת 95, יד רביעית, והיה רכב השכרה מעט פחות משנה. עם זאת, הרכב עשה מעט יותר מ-100,000 ק"מ בלבד.

מצד שני, לקחתי סיבוב על הרכב והוא נראה מצוין כמעט בלי שריטה, נסע טוב, מערכת סטריאו טובה, מזגן מקפיא, האצה ובלימה אחלה, עם טסט לכמעט שנה. לפי המוכר, הוא עשה טיימינג לרכב לפני שנתיים.

לבחור לא ממש משנה אם אני אקח לבדיקה, הוא אפילו נתן לי סיבוב ברכב כשהוא לא היה נוכח יחד איתי (הרכב אכן על שמו), עושה רושם של אדם נחמד מאוד. כששאלתי אותו על הקילומטראז' הנמוך, הוא אמר לי שזה פלילי ולכן הוא לא מתעסק בזה.

הזהירו אותי שהסיפור נראה חשוד מעט, ולמען האמת צריך להודות שזה מצב נדיר של אוטו בן 15 עם עבר של השכרה, לא ככה?

אני לא מצפה בבדיקה שהרכב יהיה במצב של רכב שנת 2010, אבל זה נשמע לכם הגיוני רכב במצב כזה? ובנוסף, כל עוד השלדה, הגיר, והקומפרסיה (עוד משהו קריטי?) בסדר, כדאי ללכת על האוטו? (סגרתי מחיר סבבה, לא משנה איזה).

תודה מראש :)

עריכה: כשהוא קנה את הרכב לפני שנתיים הרכב עשה 30 אלף ק"מ פחות משהוא עכשיו...

אני אוכל לדעת מחר אם פחות או יותר הקילומטראז' אמין לפי הבדיקה? ואם לא, בהנחה שזייפו ממש מעט, כדאי ללכת על זה עדיין?

פורסם

הקילומטרז' חשוד מאוד. בדקת שהוא מתקדם? יכול להיות שהוא פשוט תקוע.

בכל מקרה, אם הרכב תקין, עבר טיפולים בזמן ומוצע לך במחיר טוב - הרכישה יכולה להיות לא רעה. בגיל הזה מצבו המכני של הרכב חשוב הרבה יותר מאשר ידיים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האמת לעניין הזה לא שמתי לב...אני מאמין אבל שזה לא המצב, סה"כ זה די מטופש לנסות למכור רכב כזה בלי להודיע על כך, לא? מה גם שהבחור באמת נראה פשוט, שלא רוצה להסתבך באמירות שקר (כאמור אפילו נתן לי את הרכב לסיבוב בלי לומר כלום, בניגוד למישהו לפניו שבדקתי שהתחיל בזמן הנסיעה איתו להמציא לי תירוצים על הרכב).

בכל מקרה, אני אבדוק את זה מחר ליתר בטחון, תודה.

פורסם

קשה לי להאמין שרכב משנת 1995שבעברו היה ברשות השכרה ובנוסף עבר מספר בעלויות , יהיה בעל ק"מ נמוך שכזה.

יכול להיות שהאדם הנוכחי הוא ללא רבב, אבל אתה צריך לקחת בחשבון שיש סיכוי טוב שבעבר נעשה "תיקון" לק"מ.

זאת דעתי לפי התיאורים שלך.

נ.ב:אל תצפה ממכון הבדיקה לתת לך תשובה וודאית של כן/לא לגבי הזיוף, במקרה הטוב יתנו הערכה לא מחייבת(בע"פ) לפי מצב הרכב.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

האם ידוע לך שרכב בשנתון הזה נכלל כבר בחוק הגריטה? משמע שבפועל הוא שווה 3000 ש"ח. אני לא אומר שצריך לגרוט אותו ישר ויש הרבה רכבים בגיל הזה שעוד ראוים לנסיעה על הכביש (בטח הספורטיביים והמיוחדים למיניהם). מצד שני שים לב שלא תשלם הרבה מעבר לכך, כי תכל'ס רכב כזה ללא כל ייחוד לא שווה יותר (או הרבה יותר) מסכום הזה, עם הכלת חוק הגריטה עליו.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

תודה על התשובות לעת עתה

לאמא שלי יש פולו שנת 99, כשקנינו אותה בשנת 2007 היא הייתה יד שישית עם 75,000 ק"מ, ללא עבר של השכרה.

בבדיקה האוטו יצא "נקי", עד היום נוסע נהדר (גם חיצונית נראה טוב), כבר כמעט 110,000 ק"מ, ולפחות לפי מה שידוע לנו, לא עבדו עלינו ולא זייפו קילומטרים.

אחרי ששקלתי את זה, הגעתי למסקנה שאם יש אפילו חשד קטן שמדובר ברכב שעשו לו הטייה רצינית של קילומטראז', אני יורד מיד מהעסקה

אעדכן אתכם מחר לגבי הכל. תודה! :)

פורסם
האם ידוע לך שרכב בשנתון הזה נכלל כבר בחוק הגריטה? משמע שבפועל הוא שווה 3000 ש"ח. אני לא אומר שצריך לגרוט אותו ישר ויש הרבה רכבים בגיל הזה שעוד ראוים לנסיעה על הכביש (בטח הספורטיביים והמיוחדים למיניהם). מצד שני שים לב שלא תשלם הרבה מעבר לכך, כי תכל'ס רכב כזה ללא כל ייחוד לא שווה יותר (או הרבה יותר) מסכום הזה, עם הכלת חוק הגריטה עליו.

החוק מדבר רק על רכב בן 20 שנה ומעלה עד כמה שידוע לי...

http://www.icar.co.il/Article/510/%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%AA%20%D7%A8%D7%9B%D7%91%20%D7%99%D7%A9%D7%9F%20-%20%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A%20%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90

פורסם

הדרך היחידה שנראית לי אפשרית היא לנסות לראות את היסטוריית הטיפולים.

אישית נכויתי לפני 20 שנה עם רכב שכנראה שאודומטר שלו כנראה טופל וכך הוא נמכר לי ביוקר, לאחר שבבדיקה במכון יצא די "נקי" (חוץ מצורך בכיוון פרונט, לא מפתיע כיון שבמכון זה גם בוצע כיוון פרונט). סבלתי מהרכב שנתיים וכמובן במכירה הוא נבדק באותו מכון והפעם יצא מתואר כגרוטאה (כנראה שהפעם המכון הגזים בכוון ההפוך, יש לי חשד מבוסס שהרוכשת החביבה היתה סוחרת ממולחת).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הרכב שנת 95, יד רביעית, והיה רכב השכרה מעט פחות משנה. עם זאת, הרכב עשה מעט יותר מ-100,000 ק"מ בלבד.

לידיעתך, רכב השכרה גומע כ-60K בשנה.

החוק שונה לרכבים מ15 שנים ומעלה החל מה1 בינואר 2011.

יש לך אסמכתה לנושא?

מלבד הידיעה העיתונאית(חדשות היום, ורק שם זה פורסם) לא נתקלתי במקור אחר ואף לא בדיון פרלמנטרי בנושא(הכל שמועות).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

איך עלו על הזיוף?

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

• תוכן חדש...