Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התרגום הוא שאנחנו שולטים יותר על הסביבה, מתאימים לעצמנו צורת חיים שיותר מתאימה לנו ואנחנו גם פחות נשלטים על ידי היררכיות משפחתיות ושבטיות וכל פעם יותר אינדיבידואליסטים.

עופר, אני צודק?

עריכה:

והנה כמה דוגמאות. הראשונה קשורה לגחמותיו של הזולת והשנייה לאיתני הטבע.

בתחילת עידן הטלפונים היה טלפון נייח אחד בבית.

הוא היווה אמצעי שליטה כי כדי להתקשר לאחד מבני הבית את בדרך כלל צריך לעבור דרך אנשים אחרים, שיכולים להגיד לך שאותו אדם לא נמצא.

כיום אתה יכול לחייג ישירות למספר של הנייד של אותו אדם ואף אחד לא יכול לעצור אותך.

זה עוזר לחשיבה עצמאית ולשינויים חברתיים שמורידים את ההשגחה החברתית והמשפחתית שיש על הפרט.

למשל, יש לי מכר מוסלמי שהבת שלו כל הזמן מדברת עם "החבר" שלה (היא בת 15) בטלפון. זה הורס להם לגמרי את ההיררכיה ואת השליטה על המשפחה כי צורת השליטה כוללת בעיקר ערוצי תקשורת, וכאן הם לא שולטים על זה. (אותה תגובה יכולה להיות גם לגבי החרדים, אגב).

דוגמה לתלות באיתני בטבע היא העובדה שגשם לא מונע ממך לנסוע 200 קילומטר, בעוד שלפני 100 שנה אותה נסיעה הייתה לוקחת המון זמן, המון כסף והיית צריך לחכות שמזג האוויר יהיה יחסית סביר. בדוגמה יותר קיצונית, אתה יכול לנסוע במטוס ב850 קמ"ש כמעט בכל תנאי של מזג אוויר ולחצות את האוקיינוס. את זה לא יכולת לעשות לפני כן.

תשובה מספקת?

פורסם

פרנקוס, זה שאתה מבין זה מנחם ומפחיד בו זמנית :lol:

תודה...

איין ראנד הגדירה זאת יפה (וזו לא הפעם הראשונ השאני מביא את הציטוט הזה):

Civilization is the progress toward a society of privacy. The savage's whole existence is public, ruled by the laws of his tribe. Civilization is the process of setting man free from men.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למשל, יש לי מכר מוסלמי שהבת שלו כל הזמן מדברת עם "החבר" שלה (היא בת 15) בטלפון. זה הורס להם לגמרי את ההיררכיה ואת השליטה על המשפחה כי צורת השליטה כוללת בעיקר ערוצי תקשורת, וכאן הם לא שולטים על זה. (אותה תגובה יכולה להיות גם לגבי החרדים, אגב).

דוגמה לתלות באיתני בטבע בדוגמה יותר קיצונית, אתה יכול לנסוע במטוס ב850 קמ"ש כמעט בכל תנאי של מזג אוויר ולחצות את האוקיינוס.

תשובה מספקת?

כן בהחלט:shock:

ונדגים

אלה המטוסים שממש מחר לפני 9 שנים נתקלו במהלך מטס ההצדעה שלהם במגדלי התאומים ובפנטגון וגרמו ל +- 3000 הרוגים

ההיררכיה נהרסת עד שהוא יורה בבת שלו למען כבוד המשפחה

צריך לשאול את 300-400 אלף הרוגי הצונאמי על ההשתלטות על איתני הטבע.

הקידמה בכפרים הערביים גורמת לכך שכמעט כל שבוע אתה שומע על פעוט שנדרס על ידי בן משפחתו שנסע רוורס.

צריך לשאול את תושבי ונציה שחיים בחשש עקב התחממות כדור הארץ והינמסות הקרחונים כדי ללמוד על ההשתלטות שלנו על איתני הטבע.

רק לפני מספר חודשים הר געש שאף אחד לא ידע את שמו , אני לא חושב שאתם היום זוכרים את שמו קירקע את כל אותם מטוסים שטסים בכל מזג אויר, בכל רחבי אירופה .

בקיצור גם לקידמה יש מחיר!!

ובקשר לאיתני הטבע- הצחקתם את סבתי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
למקרה שזה לא היה ברור, אני הבאתי את הטקסט כתובו כלשונו.

אין בדברים האמורים להביע את דעתי האישית בנושא, אלא רק נושא למחשבה.

השתבשו?

השתבשו???

אני מצטער שהעולם שלך השתבש...

הבנת הנקרא.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אלה המטוסים שממש מחר לפני 9 שנים נתקלו במהלך מטס ההצדעה שלהם במגדלי התאומים ובפנטגון וגרמו ל +- 3000 הרוגים

ואלו המטוסים שאנחנו משתמשים בהם כל הזמן כדי לטוס ממקום למקום. זה לא סותר שמדי פעם ישתמשו בהם בשביל לבצע פיגועי טרור.

ההיררכיה נהרסת עד שהוא יורה בבת שלו למען כבוד המשפחה

הוא יורה בה כי יש עמים שעוברים מודרניזציה כפויה כשהם לא מוכנים לזה מבחינה חברתית. במקרה הזה הוא עוד אמר לי שמבחינתו שתעשה מה שהיא רוצה אבל שהכפר לא מאפשר לו לתת לה לעשות מה היא רוצה כי יש כבוד וצריך לשמור עליו

זה ממש לא המקום לדבר על מוסלמים, אלא על ההתפתחויות של הטכנולוגיה וכל מה שהשתנה. הפונדמנטליסטים (מכל דת שהיא) תמיד יתנגדו לשינוי אבל זה לא מעיד שום דבר על השינוי.

צריך לשאול את 300-400 אלף הרוגי הצונאמי על ההשתלטות על איתני הטבע.

לא מדברים ברמה הכוללת אלא ברמה האישית. לפני 100 שנה יכולת למות מקור בחורף ומחום בקיץ. אני מניח שברגע זה אתה יושב עם מזגן.

הקידמה בכפרים הערביים גורמת לכך שכמעט כל שבוע אתה שומע על פעוט שנדרס על ידי בן משפחתו שנסע רוורס.

זה עניין של תרבות וחוסר זהירות כללית, לא של קיום המכונית. אם זה לא אוטו שדורס, זה יהיה משהו אחר.

בקיצור גם לקידמה יש מחיר!!

לא, לטמטום יש מחיר. הקדמה בפני עצמה היא טובה וטבעית. אם אנשים לא היו מטומטמים לא הייתה בעיה עם קדמה.

אני שמח שהיא עוד בחיים

11111

פורסם

יוסי אתה ענק. אין ספק שהאוויר הגלילי עושה משהו לאנשים.:-o

אני הבאתי את הדוגמאות שלך כדי להראות שלכל מטבע יש שני צדדים ואתה שואל אותי מאיפוא הבאתי אותם

בתשובה שלך על חברך בן הדת האחרת נתת את התשובה שלי.

וכשלא היה רכב הילד מת כי לא היה עם מה להביא אותו לבית החולים כאשר חלה במחלה קשה

ואיך אנשים מטומטמים אם הם ממציאים את הקידמה??

הלוואי שסבתי הייתה עוד בחיים. אשה חכמה עליה השלום.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני רק אזכיר שרצח, אונס, ומלחמות מוזרות היו קיימות לפני אלפי שנים בפרשת פילגש בגבעה.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%92%D7%A9_%D7%91%D7%92%D7%91%D7%A2%D7%94

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
סבתא היא בת 58 (!!!).

היא נולדה בשנת 1947.

הסבתא הייתה גרה בכפר נידח במונגוליה? אחרת לא ברור לי איך היא לא הייתה מודעת לדברים שכבר היו קיימים בילדותה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קטן על יוסי הוא בוולוו שרד את זה כמו כלום רק החבר שלו לא

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אתה כבר אמור לדעת שהפרטים לא מעידים על הכלל ולא על המגמה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...