Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור קצר שנועד להמחיש את כל מה שהשתנה בעולמנו בעשורים האחרונים,

הקרדיט הוא לפרופ' סמואל ליימן ווילציג מאוניברסיטת בר אילן על שהביא סיפור זה לידיעתי:

ערב אחד, נער אחד שוחח עם סבתו על מאורעות עכשוויים.

הנער שאל את סבתו מה דעתה על יריות בבית הספר, על נוער המחשבים, וסתם עניינים שיגרתיים.

הסבתא ענתה:

"ובכן, תן לי לחשוב שניה...

אני נולדתי לפני הטלויזיה, הפניצילין, זריקות הפוליו, האוכל הקפוא, צילומי רנטגן, עדשות מגע והגלולה..

לא היו כרטיסי אשראי, פצצות לייזר או עטים נובעים.

האדם עוד לא המציא את הגרביונים, מזגן אויר, מדיח כלים, מייבש כביסה ואת הבגדים תלינו לייבוש בחוץ באויר הנקי והאדם עדיין לא צעד על הירח.

סבא שלך ואני התחתנו לפני שעברנו לגור יחד.

בכל משפחה היו גם אמא וגם אבא.

עד שהייתי בת 25, כיניתי כל אדם מבוגר בשם "אדוני" ולאחר שמלאו לי 25, כיניתי כל שוטר או אדם עם תואר- "אדוני" .

אנו חיינו לפני זכויות להומואים, פגישות דרך המחשב, קריירה כפולה, מעונות יום ותרפיה קבוצתית.

החיים שלנו התנהלו על פי עשרת הדיברות, שיפוט נכון והגיון בריא.

לימדו אותנו לדעת מה ההבדל בין טוב לרע, ולעמוד ולקחת אחריות על מעשינו.

לשרת את הארץ שלך הייתה פריבילגיה, לגור בארץ הזו הייתה פריבילגיה גדולה יותר.

חשבנו שאוכל מהיר זה מה שאנשים אוכלים בזמן הצום.

שתהיה לך מערכת יחסים משמעותית התפרש - שתצליח להסתדר נהדר עם בני הדודים שלך.

משתמטים היו אנשים שסגרו את הדלת הראשית שלהם כשרוח הערב התחילה.

זמן משמעותי - הכוונה הייתה זמן שהמשפחה מבלה יחד בערבים ובסופי השבוע ולא בילוי בקניות יחד.

מעולם לא שמענו על רדיו FM , טייפים אלקטרוניים, אם פי 3, ודי וי די, כמו שלא שמענו על יוגורט או גברים שעונדים עגילים.

האזנו ללהקות גדולות, ג'ק בני, לנאומי ראש הממשלה ברדיו, ואיני זוכרת אף ילד שפוצץ את אוזניו כשהוא שמע את טומי דורסי.

אם ראינו משהו שכתוב עליו "מיוצר ביפן", ידענו שזה זבל.

המושג "לעשות בחוץ" התייחס לאיך עשית את הבחינות שלך בבית ספר.

על פיצה האט, מקדונלדס וקפה נמס עדיין לא שמענו.

היו חנויות של 50 ו 10 אג' ושם יכולנו ממש לקנות דברים בשביל 10 ו 50 אג'...

גביע גלידה, שיחת טלפון, נסיעה באוטובוס וכוס משקה תוסס ? כולם עלו פרוטה אחת.

ואם לא רצית לבזבז, יכולת להוציא את הפרוטה שלך על מספיק בולים לשלוח מכתב אחד ושתי גלויות.

יכולת לקנות מכונית שבי חדשה בעבור 600 לירות אבל מי יכל להרשות לעצמו הוצאה שכזו?

חבל מאוד, מכיוון שב 11 אג' יכולת למלא טנק דלק.

בימיי, "גראס" היו קוצרים, "קוק" היה משקה קולה, " POT " היה מה שאמא בישלה בו את הארוחות ו"מוזיקת רוק" היו שירי הערש של סבא שלך.

"איידס" היו עוזריו של המנהל בבית הספר, "CHIP" היה חתיכת עץ, "HARDWARE" מצאת בחנות לכלי עבודה, והמילה "SOFTWARE" עדין לא הומצאה.

והיינו הדור האחרון שממש האמין שגברת צריכה בעל בכדי ללדת תינוק.

לא פלא שאנשים קוראים לנו זקנים ומבולבלים, וטוענים שיש כזה פער דורות...

ולפני כמה זמן אתה חושב שכל זה היה?? בת כמה הסבתא ??

די מפחיד וקצת עצוב בו זמנית.

זה נושא למחשבה עליו, כמה שהזמן משתנה לו...

סבתא היא בת 58 (!!!).

היא נולדה בשנת 1947.

איך כל כך הרבה דברים השתבשו בזמן כל כך קצר ?!?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

גם המקור לוקה.

העט הנובע הומצא בסוף המאה ה-19. שידורי טלויזיה, בשנות ה-30 (הומצאה קודם), הפניצילין התגלה בשנות ה-20, ובשנות ה-40 היה בשימוש מסחרי, פצצות האטום הושלכו על הירושימה ונגסאקי ב-1945, מזגנים נמכרו באופן מסחרי מתחילת המאה, רדיו FM משנות ה-30, וכן הלאה (עייפתי).

:turn-l:
פורסם

מדובר לא על המצאת המכשור אלא על השימוש הגורף והיומיומי בו, ומדובר על פצצות לייזר ולא פצצות אטום... :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

גם המסקנה מעוותת.

למה כרטיס אשראי, עט נובע, מייבש כביסה, הגלולה, MP3, או בנים עם עגילים זה דבר רע?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אין להתייחס לששששששששורה האחרונה בהודעה הראששששונה

אלא לכותרת הנושא שהיא "מה השתנה... מבלי לחוות דעה אם השינוי הוא לטובה או לרעה.

שיחה ברוח זו קיימתי אתמול עם נכדי הבכור אוטוטו בן 13 שנה.

אני בשיחה איתו הוספתי דברים שאבי ז"ל שהיום מלאו 13 שנה לפטירתו, או דברים שסבי ז"ל חוו.

שמים וארץ

והמעניין הנכד מבין ושמע על הדברים שסיפרתי לו אני לא הבנתי על מה הוא מדבר בנושאים שהיום על שולחנו.

הוא לא הבין דבר אחד, איך חיו פעם בלי אותם דברים שבשבילו הם חלק בלתי נפרד מן החיים. נייד אייפון מחשב נישא פייסבוק ושאר "ברכות" הטכנולוגיה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

למקרה שזה לא היה ברור, אני הבאתי את הטקסט כתובו כלשונו.

אין בדברים האמורים להביע את דעתי האישית בנושא, אלא רק נושא למחשבה.

פורסם

רבים מהדברים המצויינים כאן לא היו גם כשאני הייתי ילד ואני מאוד שמח שהם קיימים ובכלל קידמה זה דבר מצויין שלפעמים אני מצטער שלא נולדתי כמה שנים מאוחר יותר.

סבא שלך ואני התחתנו לפני שעברנו לגור יחד.

מה רע בלגור יחד לפני הנישואין כדי לתהות על איכות הסחורה לפני העלאת הילוך בהתחייבות?

אנו חיינו לפני זכויות להומואים, פגישות דרך המחשב

מה זו השטות הזו???

אם לא היו זכויות להומואים זה אומר שלא היו הומואים?

הם רק התחתנו כסטרייטים, היו אומללים ואמללו את נשותיהם במקרה הטוב, או מימשו את תאוותם על צעירים תמימים (ראו מקרה הרב מוטי אילון) במקרה הרע.

מה רע בפגישות דרך האינטרנט????

זה מאפשר גם לביישנים להכיר בחורות ואפילו לשחק בלהיות רב-שגל.

חשבנו שאוכל מהיר זה מה שאנשים אוכלים בזמן הצום.

אנחנו מאוד מקפידים על אוכל בריא לבן שלנו. מצד שני, אם נמצאים בטיול, לא קורה שום אסון אם פעם בכמה זמן נכנסים ל"מקדונלדס". אולי לא שיא הבריאות, אבל נטול סיכונים לחלוטין לעומת מסעדה שאולי היא לא מזון מהיר, אך לא ברור טיב האוכל שלה.

אם פי 3

מה רע באם פי 3???

חוץ מנזק לחברות התקליטים, זה דבר חיובי מאוד. בניתי לעצמי אוסף מוזיקה ענק עם שירים מתקליטים שכילד לא יכולתי להרשות לעצמי לקנות תקליט שלם בשביל שיר אחד (והרבה מהאוסף שלי הוא מתקליטים שמעולם לא נמכרו בישראל) או שהייתי מחכה יום שלם בשביל שהשיר יהיה ברשת ג' ואני אקליט אותו (יחד עם דברי הקריין ברקע). זה מאפשר לי גם להחזיק בכרטיס זכרון באוטו אלפי שירי ילדים בשביל להשמיע לבן שלי (לפחות פה אני מודה שפעם היה טוב יותר - האחים והאחיות, אריק איינשטיין חווה אלברשטיין, יהורם גאון וכו' - לעומת הזבל שיש היום: דץ ודצה, יובל המבולבל...).

אני אוסיף עוד המצאה שרק שיפרה: הצילום הדיגיטלי. הבן שלי מצולם בכל שנה אלפי תמונות ועשרות סרטונים, שזה יותר ממה שאני צולמתי בכל ארבעת עשורי חיי.

פורסם

תחשבו שרק בין ה-80 להיום עברנו כמה מהפכות של סופר חידושים שינו את העולם ונעלמו כאילו מעולם לא היו:

1. הפקס !!! שינה לגמרי את העולם העסקי וכיום חסר משמעות

2. הוידאו

3. ה-CD

4. ה-DVD

ויש בטח עוד הרבה שאני לא נזכר כרגע ....

פורסם

לאיתן הילד

אני בגיל של הסבתא

מה הכותרת "מה השתנה בשישים שנה"

אכן השתנה .אחד חושב שהשינוי לטובה שני חושב לרעה , מה שבטוח הוא שהשתנה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
איך כל כך הרבה דברים השתבשו בזמן כל כך קצר ?!?

השתבשו?

השתבשו???

אני מצטער שהעולם שלך השתבש, מבחינתי הוא בעיקר השתפר. "מעידן האורות" ועד היום, המגמה היא שיפור עצום בחייו של הפרט בעולם המערבי. אנחנו בתהליך מתמיד של שחרור הפרט מתלות באיתני הטבע ומגחמותיו של זולתו.

הבעיה שחלק גדול מהאנשים לא יודעים מה לעשות עם כל החופש הזה, זה כבר סיפור אחר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אנחנו בתהליך מתמיד של שחרור הפרט מתלות באיתני הטבע ומגחמותיו של זולתו.

...

עפר

תרגום ( דוגמאות ) לאיש פשוט כמוני של שני חלקי המשפט הצבועים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...