Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי,

כן יש לי קבלות על פעמיים שהאוטו היה במוסך. בפעם האחרונה זה היה טיפול עכב ששכח לעשות כיוונים למנוע ולכן לא הוציא חשבונית.

בקבלה הראשונה (278 ש"ח) רשום שהחליף פקק גומי ונוזל קרור.

בקבלה השנייה (3,600 ש"ח) רשום:

פו"ה ראש מנוע לשיפוץ

עבודות חוץ שיפוץ ראש מנוע

סט אטמים

שמן מנוע

מסנן שמן

מסנן אויר

נוזל קרור

אטם טיימינג

משאבת מים

יוניט מאורר

ורדיאטור חדש שהחליט לשים לי בחינם...

האם אני צריכה לקבל חוו"ד שהרכב לא טופל כמו שצריך? אם כן, ממי?

פורסם

יש לערב שמאי רכב ולעבוד לפי הנחיותיו (סביר להניח שיפנה אותך עם רכבך למוסך מורשה של UMI לצורך חוו"ד מקצועית) כמו כן, מוטב להתייעץ בנושא זה בפורום יעוץ משפטי שלנו.

פורסם

אוקי, תודה לך.

פרסמתי את המקרה שלי גם בפורום ייעוץ משפטי.

מכיוון שהרכב כרגע מושבת ואינו עובד, האם ידוע לך על אפשרות להזמין אליי שמאי לביצוע חוו"ד? (במקום שאשלח את האוטו בגרר ל-UMI ואחזיר אותו בגרר על חשבוני)

פורסם

היי ישי,

מה הכוונה ב-"בעיות"?

אני יודעת שהמד חום התקין באופל זה בין 90 ל-100. לפני כל מה שקרה לי עם הראש מנוע באמת המד חום אף פעם לא עבר את ה-100. באותו יום שהאוטו נכבה לי ונאמר לי במוסך שהלך הראש מנוע, זו הייתה הפעם הראשונה שעבר את קו ה-100.

היום אני לא באמת יודעת מה המד חום של האוטו אומר כיוון שכפי שרשמתי קודם המוסכניק שלי שינה את הבורג שאחראי על המד חום לבורג ששייך לרכב יפני ולכן הוא לא אמור לחצות את ה-90 בכלל. (היום הרכב נכבה לי על פחות מ-90) אולם בפועל אני לא יודעת כמה חום היה באוטו.

פורסם

ניב , צריך לנסות לבודד את הבעיות לכאורה .

רדיאטור הוחלף ע"ח המוסך - אין בעיה וטוב .

יוניט חום לפתיחת המאוורר בטמפרטורה יותר נמוכה הוחלפה - הדבר אפשרי - הרכבים הללו רגישים לחום יתר , כל עליה בטמפרטורה מעל 105 מעלות משמידה פקונג , אטם הראש .( ההחלפה בד"כ היא ליוניט לפתיחה מוקדמת 87-92 מעלות )

כעת לבעיות - חבל שהקרע לא הדליק נורה אדומה אצל המכונאים - אפשר כי היה בלאי - אבל אפשרות יותר סבירה ,כנראה שזה היה קרע מהתנפחות , עקב התחממות יתר של נוזל הקירור .

האפשרויות הן - רדיאטור סתום שלא קרר את נוזל הקרור .

או תקלה ביוניט החום אשר לא פתחה כלל , או פתחה מאוחר את המאוורר - וכתוצאה מכך התחממות יתר של נוזל הקרור .

אפשרות נוספת - ראש המנוע ( פקונג,אטם ) ניזוק וכתוצאה מכך פרצו לחצים לנוזל הקרור , או אבד נוזל קרור לתוך תאי השריפה במנוע .

הבעיות הללו גורמות לחום יתר ולקרע לפעמים בצינורות המים.

המוסך בתיקון הראשון היה צריך למסור לך , כי עקב הקרע ובריחת נוזל הקרור , יש סיכוי כי נגרם גם נזק לראש המנוע .

כעת נכנס נושא המזל - נחבר את הצינור ונמלא נוזל קרור , אם אין נזק המנוע יתפקד רגיל , אם יש נזק בטווח של מספר ימים הוא יתגלה בגדול .

אפשר היה גם להשאיר את הרכב במוסך לבדיקה יותר רצינית , לבדוק לחצים וחום במערכת הקרור , ופתיחת מאווררים נכונה -

לדעתי כך היה צריך המוסך לבצע - הבעיה , מהכרותי את המנועים הללו , התחממות יתר תמיד פוגעת גם בראש המנוע ,

חבל שלא בדקו יותר לעומק , על אף כי לדעתי , התוצאה הייתה שוב אומרת כי יש נזק בפקונג ראש המנוע .

לאחר התיקון במוסך -

את צריכה לקבל רכב תקין , המניע בפעם הראשונה , מנוע תקין ללא התחממות ואובדן מים ( נוזל קרור - חשוב נוזל טוב ומתאים לא מים ) , הרכב הגיע למוסך והם אבחנו בעיה , המוסך קבל תשלום עבור העבודה ותיקון הרכב למצב נסיעה תקין .

חזרי למוסך ובקשי לקבל את הרכב תקין , זכותך המלאה וחובתו כבעל מקצוע , רצוי להגיע למוסך עם קרוב משפחה המבין ברכבים

כדי שלא ימרחו אותך בסיפורים .

תני למוסך אפשרות נוספת לסדר את הרכב .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

היי אייל,

אם קראת את כל מה שרשמתי על המוסך תראה שסך הכל הייתי אצלו כ-3 פעמים. נניח אם אבודד את הפעם הראשונה (בעיית עשן - המוסך הסתמך על "מזל" והחליט לא לבצע בדיקה מעמיקה לבדיקה האם הלך ראש מנוע) מהשנייה+השלישית (בעיית ראש מנוע) - אני שואלת כמה הזדמנויות צריך לתת למוסך כדי שיעשה את עבודתו כמו שצריך?

עוד בין הפעם השנייה לשלישית המוסכניק שלי טס לחו"ל ואמר שישלח אליי את אחד הפועלים שלו שיגיע אליי הבייתה (כנראה שהוא הבין ונזכר מהבית ששכח לעשות כיוונים למנוע) אך הפועל הזה בכלל לא הגיע, אני הפסדתי יום עבודה והוא נח לו בחו"ל ובכלל לא טרח לוודא שאכן ההודעה הגיע לפועל.

אני מרגישה שמנצלים במוסך את העובדה שאני בחורה ואני באמת לא מבינה בכלי רכב ולכן הוא מאפשר לעצמו להתנהג איך שהוא רוצה. אני חושבת ש-3 פעמים (!!!) שהרכב היה אצלו הן המון פעמים לבדוק את התקלה. אבל כן, אני כן אגיד לו מחר שאם אני נותנת לו צ'אנס נוסף וזה לא מצליח אני רוצה את הכסף שלי בחזרה או שהולכים לבית המשפט, כי אולי אני לא מבינה ברכבים אבל אני מבינה שאם משלמים למוסך כסף על עשיית עבודה (כמו לכל בעל מקצוע) אזי אתה אמור לקבל אוטו תקין.

פורסם

דברי עם בעל הבית של המוסך ותראי לאין נושבת הרוח, האם הוא מוכן מראש לקחת אחריות על העניין לנסות לתקן סופית את הרכב או שהוא יביע התנגדות שזה קשור אליו. במקרה האחרון, כדאי לפנות בתלונה רשמית לשני גופים המוערבים בתחום - משרד התחבורה ואיגוד המוסכים.

כל עליה בטמפרטורה מעל 105 מעלות משמידה פקונג , אטם הראש
שום אטם ראש מנוע לא ינזק מטמפ' של 105 מעלות ואך קצת יותר, בשום דגם.
פורסם

ניב קראתי כבר את כל הסגא - כולל ביעוץ המשפטי

לדעתי - גשי עם עוד אדם המבין קצת בנושא למוסך , ותני למוסך לסדר את הבעיות .

והיה ולא הסתדר - ראי את תשובת דניאל בחלקים .:wink:. זה הכיוון .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כל כך מעצבן, כל כך הרבה ריצות, זמן אבוד וכסף בגלל תקלה קטנה קטנה.

מדהים איך צינור אחד קרוע דופק רכב שלם.

אני לא מבין למה הייצרנים לא שמים זמזם שיתריע על תקלות חמורות כמו חום מנוע חריג. מד חום או מנורה שנדלקת לא תמיד יצליחו למשוך את תשומת הלב של הנהג. גם אצלי היה מקרה של כמעט איבוד המנוע בגלל צינור קרוע, המזל שלי ששמתי לב שניה אחת לפני שנפרץ האטם, והמנוע היפני של הבלנו עמיד קצת יותר בחום חריג.

פורסם

שלום לכולם,

אז היום הייתי במוסך ולהפתעתי התגלה לי שהתקלה שגרמה לאוטו שלי להכבות זו משאבת הדלק. אחד החוטים היה לא היה מחובר ואחרי שהמוסך טיפל בזה, האוטו התניע. כרגע נסעתי איתו קצת אז אני מקווה שבזה באמת נגמרו התחלואים...

שאלה לי - בשנייה הראשונה להתנעה האוטו רועד ואז מתאזן... אני חושבת שאולי זה קשור להזנקה של הדלק שאולי עדיין לא "יושב" טוב..

מה אתם חושבים?

פורסם

אני לא מבין למה הייצרנים לא שמים זמזם שיתריע על תקלות חמורות כמו חום מנוע חריג. מד חום או מנורה שנדלקת לא תמיד יצליחו למשוך את תשומת הלב של הנהג. .

מה יש להבין. הם רוצים פרנסה. למכור חלקים ראש מנוע , מנוע אטמים ושאר ירקות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

היי לניב הבת

יופי סידר לך תקלה פעוטה ואת מרוצה.

זה שכבר השארת אצלו כמה אלפים טובים וייתכן כתוצאה מתיקון דפוק בפעם הראשונה כבר נשכח!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...